Ονειροκρίτης - Τι σημαίνει το όνειρο που είδες

Ξεκλείδωσε τα σημάδια του υποσυνείδητου σου, ερμηνεύοντας τα Όνειρα σου!

Αλφαβητικό Ευρετήριο ερμηνείας ονείρων

ΜΑΓΑΖΙ

Βλέπε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΜΑΓΕΙΑ

Γενικά, αν δεις οτιδήποτε σχετικό με μαγείες, δηλώνει ζήλια, κακία, δόλο και γρουσουζιά. Αν ονειρευτείς μάγισσα, μάγο ή κάποιον που κάνει μάγια, σημαίνει ότι εξυφαίνονται σε βάρος σου τόσο καλά στημένες δολοπλοκίες, που θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να τις αντιληφθείς. Αν δεις ότι εσύ κάνεις μάγια, σημαίνει απάτη και απιστία απέναντι στους φίλους σου.

ΜΑΓΕΙΡΑΣ

Βλέπε ΚΟΥΖΙΝΑ

ΜΑΓΙΟ

Αν είδες στον ύπνο σου ότι φοράς μαγιό, χωρίς όμως να κολυμπάς σημαίνει ότι δεν είσαι σίγουρος/η για τα συναισθήματά σου προς τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. Μπορεί, μάλιστα σύντομα να ανακαλύψεις κάτι δυσάρεστο για τον άνθρωπο αυτό.

ΜΑΓΚΑΣ

Αν δείς στον ύπνο σου ότι αποκαλείς κάποιον φίλο σου μάγκα, λύπες έρχονται για εσένα. Αν είσαι εσύ ο μάγκας, τότε τα επαγγελματικά σου δεν θα πάνε καλά.

ΜΑΓΝΗΤΗΣ

Αν δεις ότι κάτι σε τραβάει σα μαγνήτης χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτό, θα γίνεις θύμα των ανεξέλεγκτων παθών σου. Αν κρατάς μαγνήτη, σημαίνει ότι προς το παρόν είσαι καλά και ελέγχεις την κατάσταση. Αν κάποιος άλλος κρατάει μαγνήτη, θα σε παρασύρει με τις ιδέες του και θα ζημιωθείς.

ΜΑΓΟΥΛΑ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις κόκκινα μάγουλα, αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό όνειρο. Το αντίθετο ακριβώς, σημαίνουν τα κίτρινα μάγουλα, λύπες και δυστυχία να περιμένεις σε αυτήν την περίπτωση. Ακόμα, το φίλημα στο μάγουλο, είτε το δίνεις είτε το παίρνεις σημαίνει προδοσία.

ΜΑΗΣ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι είναι Μάης, να περιμένεις να σου συμβούν χαρούμενα πράγματα στο επόμενο διάστημα. Ωστόσο το ακριβώς αντίθετο να περιμένεις ότι θα συμβεί αν ο Μάης που βλέπεις, έχει κακοκαιρία

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι προσπαθείς να λύσεις αλγεβρικές εξισώσεις ή άλλες πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις, σημαίνει ότι τα οικονομικά σου θα μπουν σε ένα φαύλο κύκλο ή θα έχεις προβλήματα με την εφορία.

ΜΑΘΗΤΗΣ

Βλέπε ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΑΙΑ

Αν δεις μαμή στον ύπνο σου και είσαι ανύπαντρος/η, σύντομα θα παντρευτείς. Αν είσαι παντρεμένος/η, θα αποκτήσεις παιδί. Αν όμως η μαμή είναι άγνωστη, κάποια μυστικά θα φανερωθούν.

ΜΑΪΜΟΥ

Αν δεις μαϊμού ή πίθηκο στο όνειρό σου, είναι σύμβολο δολιότητας και πονηριάς, από εκεί που δεν το περιμένεις.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

Αν δεις ότι βάζεις μαϊντανό στο φαγητό, δείχνει οικογενειακή γαλήνη. Αν τον τρως, τον κόβεις, τον αγοράζεις ή τον φυτεύεις, θα ακούσεις ή θα πεις πικρά λόγια. Αν δεις ότι τον ξεριζώνεις, θα απαλλαγείς μια και καλή από τους συκοφάντες.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Γενικότερα τα μακαρόνια στο όνειρο έχουν αρνητική σημασία. Αν δεν είσαι άρρωστος θα αρρωστήσεις, ενώ αν είσαι ήδη η κατάστασή σου θα επιδεινωθεί. Επίσης αν δεις μακαρόνια, οι στόχοι σου δεν θα επιτευχθούν.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν δεις ότι μακιγιάρεσαι, θα σου πουν πολλά ψέματα και θα σε μπλέξουν.

ΜΑΛΑΚΟΣ

Αν δεις στο όνειρό σου ότι είσαι πολύ μαλακός και ανεκτικός αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις συμπεριφορά διότι αυτή η στάση δεν θα σε βοηθήσει στις συναναστροφές σου.

ΜΑΛΛΙΑ

Αν δεις τα μαλλιά σου όμορφα, υγιή και καλοχτενισμένα, δείχνουν γαλήνη, υγεία και ερωτική υπεροχή. Αν όμως είναι ακατάστατα, μπλεγμένα ή βρώμικα, τα αντίθετα να περιμένεις. Αν δεις ότι άσπρισαν τα μαλλιά σου, μεγάλη αποτυχία θα έχεις είτε σε εμπορική είτε σε ερωτική σου υπόθεση. Αν δεις ότι τα μαλλιά σου έπεσαν, η ζωή σου θα χειροτερέψει, με πρόσθετα βάσανα και ταλαιπωρία. Αν δεις ότι είσαι φαλακρός/η και σου φυτρώνουν μαλλιά, θα αποκτήσεις κάτι για το οποίο έχεις κοπιάσει πολύ. Αν δεις κοπέλα με μακριά, όμορφα, καλοχτενισμένα μαλλιά, θα ερωτευτείς μια σοβαρή κοπέλα, αν όμως έχει κοντά μαλλιά, θα πέσεις στον έρωτα άστατης γυναίκας. Αν είσαι νέος στην ηλικία και ονειρευτείς ότι έχεις άσπρα μαλλιά, επιπλέον βάσανα θα φορτωθείς, που με κόπο θα τα ξεπεράσεις, αλλά θα έχεις το σεβασμό των συνανθρώπων σου. Αν είσαι υπερήλικας με άσπρα μαλλιά και ονειρευτείς ότι είναι μαύρα, καστανά κ.λπ., θα έχεις συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με τη θέση σου. Αν δεις ότι χτενίζεσαι και σου πέφτουν τα μαλλιά, πολλά προβλήματα θα έρθουν, το ένα πίσω από το άλλο. Αν δεις ότι σου κόβουν τα μαλλιά, θα υποστείς εξευτελισμό, ενώ αν σου τα τραβάνε θα μπλέξεις σε κάποια διαμάχη άλλων ατόμων.

ΜΑΛΛΙΝΑ

Αν δεις μαλλί ή μάλλινα γενικώς, δηλώνει οικογενειακή ενότητα. Αν φοράς μάλλινα υφάσματα, η αξία σου θα αναγνωριστεί. Αν βλέπεις μαλλί από πρόβατα ή απλώς μαλλί σαν εμπόρευμα, θα έχεις οικονομικές επιτυχίες.

ΜΑΜΗ

Βλέπε ΜΑΙΑ

ΜΑΝΑ

Αν η μητέρα σου ζει και δεις ότι σε μαλώνει, θα ακούσεις κάποια συμβουλή που θα σου φέρει κέρδη και επιτυχία. Αν σε μαλώνει αλλά δε βρίσκεται στη ζωή, να περιμένεις κάποιο απροσδόκητο καλό, το ίδιο κι αν είναι μακριά και δεις ότι έρχεται να σε επισκεφτεί. Αν δεις τη μητέρα σου γριά και άσχημη –ενώ δεν είναι– είναι κακό σημάδι για την υγεία και τη ζωή της, ενώ αν τη δεις νέα και όμορφη θα έχει καλή υγεία, κι αν είναι άρρωστη σύντομα θα αναρρώσει. Αν δεις τη μητέρα σου να μετακομίζει ή να φεύγει σε ξένο τόπο, θα πάθει ατύχημα ή αρρώστια. Αν τη δεις νεκρή, θα χάσεις κάτι πολύτιμο ή θα χάσεις προστασία και υποστήριξη. Αν δεις ότι η μητέρα σου σε χτυπάει, θα πάθεις κάποιο κακό, αλλά στο τέλος θα βγάλεις κέρδος. Αν τη χτυπάς εσύ, θα κάνεις μια κακή πράξη και θα δεχτείς την κατακραυγή του κόσμου. Αν δεις ότι η μητέρα σου παίρνει διαζύγιο από τον πατέρα σου, μην ανησυχείς για εκείνη, είναι καλά.

ΜΑΝΙΑ

Γενικότερα αν δεις στον ύπνο σου να κυριεύεσαι από μανία, είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι σε προβληματίζουν κάποιες υποθέσεις και κάποια ζητήματα στη ζωή σου, όμως πολύ πιθανόν να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να κάνεις σωστές επιλογές οι οποίες θα έχουν και αντίκρυσμα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Αν δεις στον ύπνο σου μανιτάρια, θα δεχτείς μια επίσκεψη από κάποιον που δεν συμπαθείς καθόλου. Αν τρως μαγειρεμένα μανιτάρια, θα δοκιμάσεις μια ερωτική απογοήτευση, ενώ αν τα τρως ωμά θα έχεις καλή υγεία. Αν τα καλλιεργείς, θα έχεις κάποια προσωρινά μικροκέρδη, αλλά αργότερα τα οικονομικά σου θα βελτιωθούν. Αν δεις ότι κάποιο πρόσωπο σου προσφέρει να φας μανιτάρια, υπάρχει περίπτωση να σε εχθρεύεται και να θέλει να σε βλάψει.

ΜΑΝΤΗΛΙ

Αν δεις καθαρό και άσπρο μαντήλι, σημαίνει ότι οι υποθέσεις σου θα ευοδωθούν, ενώ το λερωμένο μαντήλι προμηνύει στενοχώριες. Αν το μαντήλι είναι κόκκινο, θα σε εγκαταλείψει το αγαπημένο σου πρόσωπο, αν είναι μαύρο θα περάσεις μεγάλη στενοχώρια κι αν είναι σκισμένο οι ελπίδες σου θα πάνε χαμένες. Αν ένα κορίτσι σου προσφέρει ένα μαντήλι, θα συνάψεις φλογερούς έρωτες.

ΜΑΝΤΡΑ

Αν δεις μάντρα γύρω από το σπίτι σου, μεγάλες στενοχώριες σε περιμένουν. Αν η μάντρα είναι ψηλή, δηλώνει με κάποιο τρόπο ισχυροποίηση της θέσης σου.

ΜΑΞΙΛΑΡΙ

Αν δεις ότι κοιμάσαι σε μαλακό μαξιλάρι, δεν θα έχεις καθόλου οικονομικές στενοχώριες. Αν είσαι κοπέλα κι ονειρευτείς μαξιλάρια, θα αρραβωνιαστείς κάποιον πλούσιο, ενώ αν δεις ότι τα φτιάχνεις η ίδια, θα έχεις πολλές φιλικές και ερωτικές επιτυχίες με το άλλο φύλο.

ΜΑΡΑΜΕΝΟ

Αν δεις οτιδήποτε μαραμένο στο όνειρό σου, αυτό κυρίως έχει να κάνει με την ψυχολογία σου. Δείχνει ότι αυτή θα πέσει, ωστόσο θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αν δεις ότι κόβεις μαργαρίτα, θα πικραθείς πολύ σε μια ερωτική ή άλλη υπόθεσή σου. Αν την προσφέρεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει ότι του έχεις φερθεί άσχημα και έχεις μετανιώσει. Αν δεις ένα δροσερό μπουκέτο μαργαρίτες, να περιμένεις δυσάρεστα λόγια ή μαντάτα. Αν το μπουκέτο είναι ξερό, ένας παλιός σου έρωτας θα σε βασανίσει. Αν μαδάς μαργαρίτα, θα έχεις ερωτικές επιτυχίες.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Αν το δεις μέσα σε στρείδι, κάποια χαρά σε περιμένει. Αν δεις στον ύπνο σου ότι κάποιος σου προσφέρει μαργαριτάρια, σημαίνει ότι τρέφει ειλικρινή αισθήματα για σένα και θα κερδίσεις κάτι που επιθυμούσες πολύ. Αν δίνεις εσύ μαργαριτάρια σε άλλον, δείχνει ότι θα προσφέρεις τη φιλία και τη βοήθειά σου. Αν άντρας προσφέρει σε γυναίκα μαργαριτάρια, θα συνδεθούν ερωτικά και θα παντρευτούν. Αν δεις ότι τα μαργαριτάρια που σου προσφέρουν ή προσφέρεις είναι ψεύτικα, δηλώνει ψέμα και προδοσία..

ΜΑΡΜΑΡΟ

Αν δεις λευκό μάρμαρο, θα υπάρχει ερωτική ψυχρότητα με το πρόσωπο που αγαπάς. Αν δεις μαύρο μάρμαρο, δηλώνει θάνατο συγγενούς. Αν το μάρμαρο είναι χρωματιστό, θα πάρεις χρήματα. Αν ανήκει σε τάφο, θα ακούσεις άσχημα νέα για την υγεία κάποιου συγγενή σου.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Η μαρμελάδα είναι συνδεδεμένη με οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με το γάμο.

ΜΑΡΟΥΛΙ

Αν δεις ότι τρως μαρούλι, σημαίνει υγεία. Γενικότερα είναι καλό σημάδι και δηλώνει ευχάριστες συναντήσεις, ανανέωση στις σχέσεις σου, παινέματα και καλά λόγια, όπως κι αν το δεις. Μόνο αν το μαγειρεύεις, δηλώνει πίκρα.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αν δεις ότι σε καλούν για μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο, θα ακούσεις κάποιο καλό νέο. Αν είσαι μάρτυρας κατηγορίας όμως, θα πρέπει να προσέξεις κάποιον όψιμο φίλο, που ίσως σε παρασύρει σε παράτολμες επιχειρήσεις με καταστροφικό αποτέλεσμα.

ΜΑΣΑΖ

Το μασάζ στον ύπνο σου, είτε το κάνεις είτε στο κάνουν, συνδέεται με ερωτικά μπλεξίματα τα οποία δεν θα έχουν αίσιο τέλος.

ΜΑΣΚΑ

Αν δεις αποκριάτικη μάσκα, να περιμένεις ερωτική ραδιουργία. Αν είναι γύψινη, θα συναντήσεις υποκρισία.

ΜΑΣΟΥΡΙ

Αν δεις ότι τυλίγεις νήμα ή κλωστή σε μασούρι, σημαίνει ότι μηχανορραφείς εις βάρος των άλλων και δεν θα σου βγει σε καλό. Αν μια γυναίκα δει ότι τυλίγει μασούρι, σημαίνει ότι προσπαθεί με πονηρία και αθέμιτα μέσα να «τυλίξει» κάποιον.

ΜΑΣΤΙΓΙΟ

Αν ονειρευτείς μαστίγιο, άσχημες εξελίξεις να περιμένεις από τις σχέσεις σου. Η πράξη του μαστιγώματος δείχνει εξευτελισμό και κακομεταχείριση.

ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Αν δεις έναν μάστορα να δουλεύει στο σπίτι σου, μεγάλο κακό θα σου συμβεί από κάποιον. Ωστόσο αν είσαι εσύ ο μάστορας να περιμένεις καλά αποτελέσματα από τις προσπάθειές σου.

ΜΑΣΤΟΣ

Βλέπε ΒΥΖΙ

ΜΑΣΧΑΛΗ

Η μασχάλη, αν και δεν είναι και το πιο όμορφο μέρος του σώματος, σε ένα όνειρο έχει πολύ καλή σημασία για το μέλλον.

ΜΑΤΙΑ

Αν δεις τα δικά σου μάτια ή κάποιου άλλου να είναι γελαστά και καλοσυνάτα, δείχνει ότι γύρω σου υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Αν δεις μάτια γέρικα και κουρασμένα κάτι δεν πάει καλά στην οικογένειά σου. Αν δεις παιδικά μάτια, δηλώνουν κάποιο γεγονός που θα σε χαροποιήσει. Αν τα μάτια είναι πρησμένα ή μαυρισμένα, κάποια αρρώστια καιροφυλακτεί, ενώ αν δεις μάτια να σε παρακολουθούν, κάποιος σε επιβουλεύεται. Αν κάποιος εραστής ονειρευτεί μεγάλο ανθρώπινο μάτι, θα μάθει πως έχει αντίζηλο.

ΜΑΥΡΑ

Αν δεις ότι φοράς μαύρα, θα περάσεις μια μεγάλη στενοχώρια. Αν βγάζεις τα μαύρα, θα απαλλαγείς από συμφορές και προβλήματα.

ΜΑΥΡΟ

Το μαύρο χρώμα είναι σύμβολο απελπισίας, διάλυσης συνεργασιών και σχέσεων, τον κατήφορο, την απελπισία, την άρνηση, το απαγορευτικό, την κακία, το σατανικό, τον όλεθρο, το θάνατο. Συνδύασε αυτές τις έννοιες με τα υπόλοιπα σύμβολα του ονείρου για να το ερμηνεύσετε.

ΜΑΧΑΙΡΙ

Αν δεις ότι κρατάς μαχαίρι, θα βλάψεις κάποιον χωρίς να γνωρίζεις καλά τα αίτια της υπόθεσης. Αν μαχαιρώνεις κάποιον, θα κάνεις άθελά σου κάποιο κακό. Αν δεις ότι κάποιος σε χτυπά με μαχαίρι, σημαίνει ότι ο συνέταιρός σου ή το ταίρι σου θα σε βλάψουν ανεπανόρθωτα, χωρίς να το περιμένεις. Αν δεις ότι αγοράζεις μαχαίρι, πας γυρεύοντας για φασαρίες, ενώ αν το ακονίζεις δείχνει ότι είσαι άδικος κριτής και δεν ενδιαφέρεσαι για τις συνέπειες της κακής σου κρίσης. Αν δεις ότι σου χαρίζουν ή χαρίζεις μαχαίρι, θα έρθεις σε ρήξη με ένα γνωστό σου πρόσωπο. Αν καταστρέφεις ή πετάς στα σκουπίδια ένα μαχαίρι, δείχνει ότι είσαι φιλήσυχος άνθρωπος και λύνεις τις διαφορές σου ειρηνικά. Αν δεις ένα μαχαίρι κάπου αλλά δεν το κρατάς στα χέρια σου, σημαίνει ότι σκέφτεσαι να βάλεις τέλος σε μια υπόθεση, αλλά δεν το αποφασίζεις. Αν δεις πολλά μαχαίρια μαζί, θα έχεις μεγάλες οικογενειακές φασαρίες.

ΜΑΧΗ

Αν παίρνεις μέρος σε μάχη, θα πάθεις οικογενειακό εξευτελισμό. Αν σε νικάνε, όλο το ρεζίλεμα του σπιτιού θα ξεσπάσει επάνω σου, αν νικάς εσύ, θα υποστούν τις συνέπειες και τα άλλα μέλη της οικογένειάς σου. Αν παρακολουθείς μάχη από μακριά, θα έχεις οικογενειακές ταραχές. Αν είσαι άρρωστος και δεις πως δίνεις μάχη, η υγεία σου προβλέπεται να χειροτερέψει.

ΜΕΓΑΛΟΣ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι κάτι είναι μεγαλύτερο από το κανονικό του μέγεθος, να περιμένεις προβλήματα στα επαγγελματικά σου. Αν όμως είσαι εσύ πιο μεγάλος από το κανονικό, σημαίνει ότι θα πετύχεις.

ΜΕΘΥΣΙ

Δεν είναι καλό να ονειρευτεί κάποιος τον εαυτό του μεθυσμένο, δίχως να έχει πιει, γιατί δείχνει εξευτελισμό για κάποια κακή πράξη και καταδίκη. Αν όμως μεθάς με κρασί, η περιουσία σου θα αυξηθεί, και αν μεθάς με γλυκά ποτά, θα αγαπηθείς από άρχοντες και θα πλουτίσεις. Αν όμως ονειρευτείς πως μέθυσες και έκανες εμετό, θα χάσεις την ακίνητη περιουσία σου ή τα χρήματά σου στο τζόγο.

ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

Αν ονειρευτείς το αίσθημα της μελαγχολίας, σημαίνει ότι θα βιώσεις άσχημες εξελίξεις στη ζωή σου.

ΜΕΛΙ

Το μέλι γενικά σημαίνει επιτυχία. Αν δεις ότι τρως μέλι στον ύπνο σου, είναι προμήνυμα πως γρήγορα θα γευθείς τις χαρές της συζυγικής ή της συντροφικής ζωής. Αν είσαι παντρεμένος/η, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες που έχεις με τα πεθερικά σου. Αν ο ερωτικός σου αντίζηλος τρώει μέλι, το πρόσωπο που λέει ότι σε αγαπά, σε απατάει.

ΜΕΛΙΣΣΑ

Η μέλισσα είναι καλό σημάδι, γιατί δείχνει ότι θα έχεις ευχάριστες ασχολίες, νέες και επωφελείς δραστηριότητες. Αν όμως βουίζουν στ’ αφτιά σου, σημαίνει ότι σε περιτριγυρίζουν εχθροί. Αν σε τσιμπήσει μέλισσα κάποιος θα προσπαθήσει να σε βλάψει, αλλά θα πάθει κι αυτός χειρότερα. Αν σκοτώνεις μέλισσες, θα υπερασπιστείς την τιμή κάποιου δικού σου ανθρώπου. Αν είσαι άγαμος και βλέπεις μέλισσα να σε τσιμπάει, θα απιστήσει το ταίρι σου ή θα χαλάσει η σχέση του. Αν οι γεωργοί και οι μελισσοκόμοι δουν μέλισσες είναι καλό σημάδι, γιατί δηλώνουν καλή σοδειά. Αν όμως σκοτώνουν τις μέλισσες, η σοδειά τους θα υποστεί καταστροφή, που θα προέρχεται από δικό τους λάθος.

ΜΕΛΙΣΣΙ

Αν δεις στον ύπνο σου μελίσσι τότε θα γίνει κάτι κακό.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Αν μαγειρεύεις μελιτζάνες, το ταίρι σου θα σε πικράνει. Αν τις τρως, σημαίνει ότι θα γευτείς έναν ερωτικό καρπό που λαχταρούσες από καιρό. Αν ονειρευτείς υγιείς, φρέσκες μελιτζάνες, όλα θα πάνε όπως τα έχεις κανονίσει. Αν τις κόβεις από τη μελιτζανιά, θα έχεις κέρδη. Αν οι μελιτζάνες είναι μαραμένες, τα σχέδιά σου θα πάρουν την κάτω βόλτα. Αν αγοράζεις μελιτζάνες, σημαίνει ότι άδικα τρέφεις ελπίδες για κάτι που επιθυμείς.

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Αν ονειρευτείς ότι τρώς μελομακάρονα, να περιμένεις ότι θα μάθεις άσχημα νέα σύντομα.

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Αν ονειρευτείς ότι είναι μεσάνυχτα, δεν είναι καλή εποχή για σένα να ξεκινήσεις νέες δουλειές ή είναι ήδη αργά να ξεκινήσεις κάτι που σκεφτόσουν. Αν είσαι άρρωστος ή ηλικιωμένος, δείχνει επιδείνωση μιας κατάστασης. Αν έχεις επιχείρηση και δεις ότι είναι μεσάνυχτα, δηλώνει διάλυση, αν είσαι ερωτευμένος/η, διάλυση της σχέσης κι αν είσαι γεωργός, κακή σοδειά. Αν είσαι σε γάμο και δεις το ταίρι σου μέσα στα μεσάνυχτα, κινδυνεύεις να το χάσεις.

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Αν βλέπεις ότι είναι μεσημέρι, χωρίς να καίγεσαι από τον Ήλιο, σημαίνει ότι όλα θα σου πάνε δεξιά, γιατί διαλέγεις την κατάλληλη ώρα για να κάνεις το κάθε τι. (Βλέπε και ΗΛΙΟΣ).

ΜΕΣΣΙΑΣ

Αν δεις στον ύπνο σου να σου εμφανίζεται ο Μεσσίας να περιμένεις ευχάριστες εξελίξεις στη ζωή σου.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

Αν δεις ότι μετακομίζεις, χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι είναι καλύτερα να προσγειωθείς και να μη βάζεις ανέφικτους στόχους στη ζωή σου.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Η μεταμόρφωση συνδέεται με την αστάθεια και τον κακό χαρακτήρα. Αν δεις ότι μεταμορφώνεσαι σε ζώο, πολύ πιθανό να σε εξαπατήσουν.

ΜΕΤΑΞΙ

Αν δεις ακατέργαστο μετάξι θα πλημμυρίσεις με ελπίδες, από κάποια πληροφορία που θα πάρεις. Αν είναι κατεργασμένο, σε κλωστή ή ύφασμα, θα χαίρεις εκτίμησης και θα έχεις πολλά πλούτη.

ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ

Αν δεις μεταξοσκώληκα είναι καλό σημάδι και δείχνει απρόσμενα κέρδη.

ΜΕΤΩΠΟ

Αν ονειρευτείς ότι το μέτωπό σου είναι γεμάτο σημάδια, αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις μια εύκολη ζωή. Από την άλλη ένα καθαρό μέτωπο, προμηνύει ήρεμη ζωή.

ΜΗΔΕΝ

Ο αριθμός μηδέν (0) μόνος του, σαν αριθμός, σημαίνει το τίποτα, το τέλος, την καταστροφή, το ύστατο στάδιο αποτυχίας, τον εξευτελισμό, την αφάνεια. Σε συνδυασμό όμως με άλλους αριθμούς, έχει άλλες ερμηνείες, αρκεί να βρίσκεται μετά από τον εκάστοτε αριθμό. Με το ένα (1) μπροστά, δείχνει το τέλειο, το ιδανικό, την πλήρη ευτυχία. Με τον αριθμό δύο (2) εννοεί την ευστοχία, την επιτυχία, το ταίριασμα. Με το τρία (3) δηλώνει την ατυχία, τη διάλυση, την αμφιβολία, την παραπλάνηση. Με το τέσσερα (4) δείχνει τη σωστή επιλογή, το ταίριασμα, τη δικαιοσύνη, την αναζήτηση της τελειότητας. Με το πέντε (5) δείχνει την αμφιταλάντευση, τις εύκολες αλλαγές, την αναζήτηση, την προσαρμογή. Με το έξι (6) δηλώνει την πονηριά, τη μαγνητική προσωπικότητα, την έλξη, την αντίθεση. Με το επτά (7) δηλώνει τη φιλικότητα, την τάση για τελειότητα, την ανεξαρτησία, τη δύναμη. Με το οκτώ (8) έχει την έννοια του πεπρωμένου, της καλλιτεχνικής αίσθησης, των ακραίων συναισθημάτων, της σωστής εξέλιξης. Με το εννέα (9) δείχνει το ανώτατο σημείο εξέλιξης του ατόμου, την πρόκληση, τον εγωκεντρισμό. Με το μηδέν (0) έχει την έννοια του τέλους, του θανάτου, του αφανισμού.

ΜΗΛΟ

Τα μήλα δείχνουν καυγάδες, διχασμό και μικροδιαφορές για ασήμαντες αιτίες Αν δεις ότι σου προσφέρουν μήλο, θα δεχτείς μια ανήθικη πρόταση. Το ίδιο ισχύει, αν το προσφέρεις εσύ. Αν δεις μηλιά φορτωμένη με μήλα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχεις ευκαιρίες για κέρδη, αλλά θα υπάρξουν μεγάλες δυσχέρειες ή αυτά τα κέρδη θα είναι παράνομα.

ΜΗΤΕΡΑ

Βλέπε ΜΑΝΑ

ΜΗΤΡΙΑ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις μητριά, κάποιο πρόσωπο που αγαπούσες και εμπιστευόσουν θα σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Αν δεις τη μάνα σου σαν μητριά (σαν ξένη), κινδυνεύεις να τη χάσεις. Αν δεις ότι είσαι μητριά των ίδιων σου των παιδιών, θα τα βλάψεις χωρίς να το θέλεις.

ΜΗΧΑΝΗ

Αν δεις μηχανή στο όνειρό σου, τότε σε περιμένει μεγάλη χαρά.

ΜΙΓΜΑ

Κάθε είδους μίγμα που ονειρεύεσαι, σημαίνει μπερδεμένες καταστάσεις σε σχέση με το άλλο φύλλο. Αν ανακατεύεις ποτά και φτιάχνεις κοκτέιλ, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα σχόλια που κάνεις για τους άλλους.

ΜΙΣΟΣ

Αν ονειρευτείς ότι μισείς πρόσωπο του αντίθετου φύλλου, γρήγορα θα μπλεχτείς σε ερωτική σχέση. Αν δεις ότι κάποιος σε μισεί, σημαίνει πως θα δεχτείς μια χάρη από ένα πρόσωπο.

ΜΝΗΜΑ

Πάντα ένα τέτοιο όνειρο προμηνάει κακοτυχία ή σοβαρή απώλεια. Αν σκάβεις μνήμα στον ύπνο σου, κάποιος στενός φίλος θα σε αφήσει. Αν δεις πως σε θάβουν σε μνήμα, κακό μαντάτο για σένα είναι. Άλλοι όμως λένε πως θα ξαναπάρεις μια λάμψη.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε μνημόσυνο γνωστού σου ανθρώπου που έχει ήδη πεθάνει, πρέπει να μην ξεχνάς όσους σε ευεργέτησαν. Αν δεις μνημόσυνο ανθρώπου που δεν είναι πεθαμένος, σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις μαθήματα από την παραδειγματική του συμπεριφορά. Αν παρευρίσκεσαι σε μνημόσυνο κάποιου αγνώστου, θα πρέπει να προσέξεις την υγεία σου.

ΜΟΙΡΑΣΙΑ

Αν δεις ότι μοιράζεσαι χρήματα ή κάτι άλλο με κάποιον, μεγάλα μπερδέματα θα έχεις στις υποθέσεις σου.

ΜΟΙΧΕΙΑ

Αν δεις άλλους να διαπράττουν μοιχεία, σημαίνει ότι ανακατεύεσαι σε ξένες υποθέσεις και θα βρεις το μπελά σου. Αν δις ότι εσύ διαπράττεις μοιχεία, θα υποστείς κοινωνικό εξευτελισμό. Αν το ταίρι σου είναι ο μοιχός, θα πρέπει να του φέρεσαι καλύτερα, γιατί το έχεις παραμελήσει.

ΜΟΛΥΒΙ

Αν δεις αντικείμενα φτιαγμένα από μολύβι (μέταλλο), δείχνει σταθερότητα και σκληρότητα συναισθημάτων. Αν σου το προσφέρουν, δείχνει ότι ένα πρόσωπο που το χρειάζεσαι πολύ θα επιδείξει σκληρότητα και ξεροκεφαλιά. Αν όμως το βγάζεις ακατέργαστο από τη γη, σημαίνει ότι θα ανταμειφθείς για τους κόπους σου και θα αποκτήσεις κέρδη.

ΜΟΝΑΞΙΑ

Αν ονειρευτείς το αίσθημα της μοναξιάς, αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να το βιώσεις και στην πραγματικότητα.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Αν ονειρευτείς ένα μοναστήρι, πολύ πιθανόν να βιώσεις την έννοιά του και στη ζωή σου, δηλαδή την απομάκρυνση και απομόνωση από τους υπόλοιπους.

ΜΟΣΧΑΡΙ

Μεγάλο ρόλο πάιζει το χρώμα που έχει το μοσχάρι. Αν είναι άσπρο, να περιμένεις επιτυχίες, ενώ αν είναι μαύρο, να περιμένεις το αντίθετο. Αν ονειρευτείς ότι τρως μοσχάρι κάποιος από τον κοινωνικό σου περίγυρο θα σε μειώσει και θα σε προσβάλει.

ΜΟΥΓΚΟΣ

Αν δεις στον ύπνο σου μουγκό να μιλάει, θα φανερωθούν τα μυστικά σου. Αν δεις ότι προσπαθεί να μιλήσει, θα έχεις προβλήματα ασυνεννοησίας. Αν δεις άλαλο πουλί ή ζώο, θα σου συμβεί μεγάλη καταστροφή. Αν δεις όμως μουγκό άνθρωπο, σημαίνει ότι τα μυστικά σου είναι διασφαλισμένα και τα σχέδιά σου θα επιτύχουν. Αν δεις ότι εσύ είσαι μουγκός, θα δώσεις λαβή στους αντιπάλους σου να σε βλάψουν. Αν δεις ότι είσαι μουγκός και μίλησες, σημαίνει ότι με την εξυπνάδα σου θα καταφέρεις νικήσεις τους εχθρούς σου.

ΜΟΥΛΑΡΙ

Βλέπε ΑΛΟΓΟ

ΜΟΥΡΙΑ

Αν δεις μουριά ή μούρα στον ύπνο σου δεν είναι καλό σημάδι. Πιθανόν να μάθεις δυσάρεστα μαντάτα και να σε βρουν στεναχώριες.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Αν βρεθείς μέσα σε μουσείο, στο όνειρό σου, δηλώνει ότι κακώς κρατάς μέσα σου ένα σωρό απωθημένα. Θα έπρεπε να μιλήσεις για αυτά με τους ανθρώπους που σου τα προκαλούν. Αν κλειδώνεσαι κατά λάθος μέσα ή δεις ότι σε φυλακίζουν σε μουσείο, θα βρεθείς σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της ανευθυνότητας και της μη έγκαιρης τακτοποίησης των υποθέσεών σου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν ακούς στον ύπνο σου μελωδική μουσική, θα ακούσεις πολύ ευχάριστα νέα. Το αντίθετο θα συμβεί, αν η μουσική είναι κακόηχη ή δυσάρεστη. Αν ακούσεις ξαφνικά μουσική, που δεν ξέρεις από πού προέρχεται, να περιμένεις αναπάντεχη ευτυχία.

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Αν ονειρευτείς ότι το μουστάκι σου είναι μεγάλο και παχύ σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος υπόληψης και ότι θα πάνε καλά τα επαγγελματικά σου. Από την άλλη αν το μουστάκι σου είναι μικρό, να περιμένεις αποτυχίες. Αν είσαι γυναίκα και ονειρευτείς ότι έχεις μουστάκι σημαίνει ότι θα έχεις άσχημα μπλεξίματα με τα κοντικά σου αρσενικά πρόσωπα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Αν ονειρευτείς ότι τον αγοράζεις, θα έχεις οικονομική ευημερία. Αν όμως τον χαρίζεις, σημαίνει ότι κάνεις σπατάλες και πρέπει να προσέχεις. Αν πουλάς μπακαλιάρο, θα κάνεις επικερδείς επιχειρήσεις.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Αν στον ύπνο σου δεις ένα μπαλέτο που το χορεύουν μπαλαρίνες, να περιμένεις να μπλεχτείς σε ερωτικές περιπέτειες και να κάνεις καινούργιες συναναστροφές.

ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Αν δεις μπαλκόνι, θα έχεις καλή φήμη. Αν κάθεσαι σε μπαλκόνι, θα επιτύχεις με ότι καταπιαστείς. Αν όμως στέκεσαι και μάλιστα βγάζεις λόγο, δείχνει εγωισμό και υπεροψία.

ΜΠΑΛΟΝΙ

Ένα μπαλόνι έχει συνήθως αρνητικό συμβολισμό. Σημαίνει ότι οι ελπίδες σου δεν θα πραγματοποιηθούν και ότι θα χάσεις κάποιες ευκαιρίες πάνω στις οποίες έχτιζες.

ΜΠΑΝΙΟ

Βλέπε ΛΟΥΤΡΟ

ΜΠΑΟΥΛΟ

Αν ονειρευτείς ότι ανοίγεις μπαούλο τότε σημαίνει ότι κάποιος θα μαρτυρήσει τα μυστικά σου. Αν είσαι ανύπαντρη κοπέλα και δεις ότι ανοίγεις μπαούλο τότε θα μάθεις ευχάριστα νέα.

ΜΠΑΡ

Αν ονειρευτείς τον εαυτό σου μέσα σε ένα μπαρ, σημαίνει ότι θα έχεις ευχάριστες ερωτικές συναντήσεις στο άμεσο μέλλον.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ

Αν ονειρευτείς μπαρμπούνια στο νερό, θα έχεις μεγάλα κέρδη· όσο μεγαλύτερα και περισσότερα τα μπαρμπούνια, τόσο πιο πολλά τα κέρδη. Αν όμως τα δεις ψόφια έξω από το νερό, να περιμένεις τα αντίθετα. Αν ονειρευτείς ότι τα τηγανίζεις ή τα ψήνεις, από τη δική σου επιτυχία θα επωφεληθούν κι άλλα άτομα. Αν αγοράζεις μπαρμπούνι, θα έχεις παραπανίσια έξοδα. Αν σου τα δίνουν, κάποιος θα σου προτείνει μια πολύ επικερδή εργασία.

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Το μπαστούνι συμβολίζει τον φίλο/η πάνω στον οποίο θα στηριχτείς τις δύσκολες στιγμές σου και ότι αυτός θα σε προστατέψει.

ΜΠΙΖΕΛΙΑ

Αν τα δεις πάνω στο φυτό, υπάρχουν ελπίδες για κάτι που επιθυμείς και δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Αν τρως τον καρπό τους χλωρό, θα έχεις χαρά, το αντίθετο ισχύει αν είναι μπαγιάτικα ή ξερά. Αν καθαρίζεις μπιζέλια, θα έχεις συζυγικούς μικροκαβγάδες. Αν είναι ξερά και τα πατάς, θα πέσεις σε παγίδα. Αν τα φυτεύεις, θα εισπράξεις λιγότερα χρήματα απ’ όσα περίμενες.

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

Αν δεις στον ύπνο σου ότι παίζεις μπιλιάρδο προετοιμάσου να συναντήσεις πολλά εμπόδια στο ζωή σου από εδώ και πέρα.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Αν στον ύπνο σου δεις ότι τρως μπισκότα προετοιμάσου διότι κάτι ευχάριστο θα έχει άσχημη κατάληξη για εσένα, στο προσεχές διάστημα.

ΜΠΛΕ

Το μπλε είναι το σύμβολο της υπερπροσπάθειας, την αυτοπεποίθησης, των επιτυχημένων αποτελεσμάτων, της δύναμης, της υπερίσχυσης, της σιγουριάς. Συνδύασε την ερμηνεία των υπόλοιπων συμβόλων του ονείρου για να το εξηγήσεις.

ΜΠΛΟΥΖΑ

Η ερμηνεία της μπλούζας έχει να κάνει με το έρωτα. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι φοράς ωραία μπλούζα, να περιμένεις επιτυχία σε αυτόν τον τομέα. Αν είσαι άντρας και δεις ότι μια γυναίκα φοράει μια ωράια μπλούζα πιθανόν να κάνεις λάθος επιλογή ερωτικού συντρόφου.

ΜΠΟΥΓΑΔΑ

Αν δεις ότι εσύ ή κάποιοι άλλοι κάνουν μπουγάδα, θα συμφιλιωθείς με κάποιον που έχετε μαλώσει από καιρό.

ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Αν ονειρευτείς άδεια μπουκάλια, οι όποιες ελπίδες που είχες για διάφορους τομείς στη ζωή σου θα εξανεμιστούν.

ΜΠΡΟΥΝΤΖΟΣ

Βλέπε ΧΑΛΚΟΣ

ΜΠΥΡΑ

Αν δεις ότι διασκεδάζεις με τους φίλους σου και πίνεις μπύρα, σημαίνει ότι και στην πραγματικότητα θα έχεις χαρές και αγάπη.

ΜΥΓΑ

Αν δεις μύγα, θα αποφύγεις την κακογλωσσιά του κόσμου. Αν σκοτώνεις μύγα, θα έχεις επιτυχία στις υποθέσεις σου. Αν δεις πολλές μύγες να κάθονται επάνω σου, σημαίνει ότι ένα σωρό «φίλοι» σε έχουν πλησιάσει για το συμφέρον τους. Αν δεις σύννεφο από μύγες, κάποιοι ετοιμάζουν σκευωρία σε βάρος σου, αλλά τελικά δεν θα μπορέσουν να σε βλάψουν. Αν δεις ότι σκοτώνεις μύγες, θα αηδιάσεις από «φίλους» και θα απαλλαγείς από αυτούς.

ΜΥΔΙΑ

Τα μύδια είναι συνώνυμα με την υγεία. Αν ονειρευτείς ότι τα τρως, πιθανόν να αρρωστήσεις σύντομα. Αν όμως δεν τρως μύδια και τα δεις στον ύπνο σου θα είσαι υγιής.

ΜΥΛΟΣ

Αν δεις ανεμόμυλο, νερόμυλο ή μηχανοκίνητο μύλο να δουλεύει, σημαίνει ευτυχία στο σπίτι και πρόοδο στη δουλειά. Αν ο μύλος είναι σταματημένος, δυστυχία και φτώχεια προμηνύεται.

ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Αν ονειρευτείς μυρμήγκια, να περιμένεις καλές σοδειές και κερδοφορία. Αν σε τσιμπούν μυρμήγκια, σημαίνει ότι ένας φίλος θα σου προτείνει μια κερδοφόρα δουλειά την οποία δεν πρέπει να αρνηθείς, επειδή φοβάσαι τους κόπους που θα χρειαστούν. Αν το σώμα σου είναι σκεπασμένο με μυρμήγκια, να περιμένεις ασθένεια. Αν δεις φτερωτά μυρμήγκια, να περιμένεις καταστροφές. Αν σκοτώνεις ή τρως μυρμήγκια, το κακό που θα σε βρει θα το αξίζεις.

ΜΥΡΩΔΙΑ

Αν δεις ότι μυρίζεις άσχημα, κάποια ασθένεια σε απειλεί. Αν γυναίκα δει ότι μυρίζει άσχημα, θα αποκαλυφθεί η κακή της διαγωγή.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αν ονειρευτείς πως λες ή ακούς κάποιο μυστικό, θα υπάρξουν φλυαρίες του κόσμου σε βάρος σου.

ΜΥΤΗ

Η μύτη στα όνειρα αντιπροσωπεύει την υπερηφάνεια και την υγεία. Αν δεις τα μύτη σου σε καλή κατάσταση, υγιή και καθαρή, σημαίνει ότι κάνεις σωστά τις δουλειές σου, ενώ αν η μύτη σου είναι πρησμένη ή μεγαλύτερη από το κανονικό, δείχνει υπεροψία και απομάκρυνση των άλλων από εσένα. Αν δεις τη μύτη σου με ελιές, πληγές, βρώμικη κ.λπ. θα σε περιφρονήσουν για κάποια σου ενέργεια, ενώ αν είναι κτυπημένη ή γεμάτη ακαθαρσίες δείχνει ασθένεια. Αν δεις ότι σε χτυπούν στη μύτη, οι εχθροί σου θα υπερισχύσουν.

ΜΩΡΟ

Πρόκειται γενικά για ευνοϊκό όνειρο που συμβολίζει ευτυχία και επιτυχία σε ότι κάνεις. Αν δεις πολλά, όμορφα μωρά, θα έχεις τύχη στο άμεσο μέλλον. Αν ανύπαντρη δει μωρό, να προσέχει την παραπλάνηση. Αν το μωρό είναι νεογέννητο, υποδηλώνει ότι υπάρχει μια παιδική εξάρτηση από κάποιο κοντινό σου πρόσωπο ή ότι έχεις κουραστεί από τις συνεχείς αποτυχίες, πιθανότατα στη δουλειά σου. Ένα μωρό που κλαίει, είναι ενθαρρυντικό σημάδι ότι κάποιος θα σε βοηθήσει και θα σε συμβουλεύει. Αν δεις μωρό να πεθαίνει, θεωρείται οιωνός ευχάριστων γεγονότων. Τα όμορφα μωρά, δείχνουν υποστήριξη από φιλικά πρόσωπα, ενώ τα άσχημα προειδοποιούν για προδοσία από κάποιο έμπιστο άτομο. Αν δεις μωρό να προχωράει, θα ανεξαρτητοποιηθείς αναπάντεχα. Άλλοι λένε, ότι αν δεις μωρό στο σπίτι σου και είναι δικό σου, θα έχεις επιπλέον έξοδα εξαιτίας της δικής σου κακής διαχείρισης. Αν κάποιο άλλο άτομο φέρνει μωρό μέσα στο σπίτι σου, τα έξοδά σου θα αυξηθούν εξαιτίας του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved