Σπιναλόγκα-Το Νησί των καταραμένων

Στις 11/10/2010 έκανε πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση η τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» βασισμένη επάνω
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Karl Heinz Ottinger









Στις 11/10/2010 έκανε πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση η τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» βασισμένη επάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Victoria Hislop. Η συγγραφέας συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή με συμβουλές και υποδείξεις όπου χρειάζονταν ενώ επέτρεψε και την προσθήκη χαρακτήρων και σκηνών που δεν υπάρχουν στο βιβλίο της. Η Μιρέλα Παπαοικονόμου ανέλαβε τα υπόλοιπα.Ώρα προβολής 21:50.
Το σήριαλ, με αφορμή τη διερεύνηση του οικογενειακού παρελθόντος της Αλέξις, μας ταξιδεύει στο νησί της Σπιναλόγκα που για ένα μεγάλο διάστημα είχε μετατραπεί σε τόπο εξορίας των λεπρών. Η λέπρα ήταν ανέκαθεν μια τρομακτική ασθένεια για τον πολύ τον κόσμο. Εάν κάποιος αρρώσταινε, τότε όλη η οικογένεια του ήταν πλέον στιγματισμένη. Σύμφωνα με την κοινωνική και θρησκευτική παράδοση μόνον ο Χριστός είχε θεραπεύσει λεπρούς, κάτι που πρόσθετε μια μεταφυσική διάσταση στον κοινωνικό ρατσισμό και τη δεισιδαιμονία που συνόδευε τους πάσχοντες.

Το 1903 και πιο συγκεκριμένα στις 30/5 (11/6 με το Νέο Ημερολόγιο) με διάταγμα της Κρητικής Πολιτείας η Σπιναλόγκα ορίζεται ως Λεπροκομείο. Δράματα οικογενειακά μα και προσωπικά εκτυλίχθηκαν κατά την μεταφορά και την εγκατάσταση των απόβλητων στο νησί. Ήταν η είσοδος σε έναν “άλλο” κόσμο που από τις περιγραφές , δεν διέφερε και πολύ, από τον Κάτω κόσμο. Όμως σε κάθε «σκοτεινή» γωνιά της ανθρώπινης ύπαρξης συντελούνται συχνά δημιουργικά θαύματα.
Τα τρία θεμέλια της ευτυχίας σ’ αυτήν τη ζωή είναι: κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, κάτι να ελπίζεις. Έτσι έγραψε κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης. Και αυτό ακριβώς έκαναν αυτοί οι άνθρωποι. Καλλώπισαν τον χώρο, οργάνωσαν μια στοιχειώδη αγορά, ίδρυσαν καφενείο και κουρείο, έχτισαν θέατρο και κινηματογράφο, τραγούδησαν, ερωτεύτηκαν, αναπαράχθηκαν και γενικά δεν το έβαλαν κάτω. Έφτιαξαν και μια εκκλησία τον Άγιο Παντελεήμονα (λόγω του ότι ο Άγιος Παντελεήμονας ήταν ιατρός) και με την βοήθεια ενός ατρόμητου παπά συμμετείχαν σε λειτουργίες και μυστήρια.


Ο χάρτης του διατάγματος

Εδώ είναι που κάποιες στιγμές η Uranian σε κάνει να νιώθεις μια ασφάλεια και μια σιγουριά. Τα διατάγματα και γενικά η κυβέρνηση και ζητήματα εξουσίας είναι ζήτημα Kronos. Εάν τοποθετήσουμε το ποντίκι μας επί του Kronos θα διαπιστώσετε πως πέφτουν δυο άξονες όπου με την σειρά τους συνθέτουν μια εξίσωση.
Οι έχοντες ενασχόληση με την Κοσμοβιολογία (με χρήση Μεσοδιαστημάτων άλλα χωρίς την προσθήκη των Υποθετικών πλανητών) θα γνωρίζετε πως οι άξονες που είναι με άξονα τον Kronos της Uranian, είναι ο ΑΡΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ και ΚΡΟΝΟΣ /ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ. Ο πρώτος είναι ο άξονας θανάτου και παύσης επαγγελματικής δραστηριότητος ενώ ο δεύτερος ο άξονας της σωματικής κατάλυσης.. Έτσι προκύπτει η εξίσωση:

Kronos=ΑΡΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ=ΚΡΟΝΟΣ /ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Φιλονικία εντός της κυβέρνησης. Θάνατοι ατόμων μεγάλης ηλικίας. Χρόνια συμπτώματα διάλυσης. Η μόλυνση ενός συγγενούς. Μια μεγάλη σήψη.

‘Εχουμε επίσης:
Hades =ΑΦΡΟΔΙΤΗ/Kronos: Νοιώθοντας να συμπάσχω στην αρρώστια και στην φτώχεια


Ο χάρτης της τηλεοπτικής πρεμιέρας

Κατ’ αρχάς θα εξετάσουμε τον άξονα ΩΡΟΣΚΟΠΟΥ/ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑΤΟΣ
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ=ΕΡΜΗΣ/Vulcanus=ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ/Cupido=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΟΥΡΑΝΟΣ
Ταχύτητα της σκέψης. Μια ξαφνική αγάπη. Καλλιτεχνικές τάσεις, αποδοχή, σεβασμός.

Εν συνεχεία θα δούμε τον άξονα ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ
ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ=Aries Point=Aries Point/Hades =Curido/Zeus =ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/Zeus
Αίσθημα οικειότητας. Φτώχεια -αρρώστια και ένδεια για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Τα πλάνα. Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός.

Ένας επίσης σημαντικός άξονας είναι αυτός του Aries Point/Poseidon
Aries Point/Poseidon= ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΔΙΑΣ
Η απήχηση στον κόσμο. Τα ρούχα, τα κουστούμια, η αγάπη

Η συναστρία της τηλεοπτικής πρεμιέρας με το χάρτη του διατάγματος

Ο Hades του χάρτη ιδρύσεως της Σπιναλόγκα είναι επάνω στον Hades της πρεμιέρας και έτσι έχουμε ενεργοποίηση Hades=ΑΦΡΟΔΙΤΗ /Kronos
Δηλαδή, νοιώθοντας πως συμπάσχουμε με τους άρρωστους.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ=ΕΡΜΗΣ/Apollon
Διανοητική ελευθερία, μεταγλώττιση (!)

Με όλα αυτά εκτιμώ πως το κανάλι που αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού, η σειρά θα μοσχοπουλήσει (προβλέπεται να εξαχθεί και σε άλλες χώρες) και πραγματικά άξιζε το υπέρογκο ποσό που δόθηκε για την παραγωγή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved