Το σύστημα Οίκων της Uranian

Οι οίκοι στην Uranian astrology σύμφωνα με τους αστρολόγους της σχολής του Αμβούργου

Το σύστημα Οίκων της Uranian

από τον Karl Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

O Alfred Witte ήταν, κατά την γνώμη μου, για την Αστρολογία ότι ο Einstein για την φυσική. Ένας εξαιρετικός επιστήμονας, άρτια καταρτισμένος αστρολόγος (κι ερασιτέχνης αστρονόμος) και φυσικά ανήκε στο ζώδιο των Ιχθύων. Ανήσυχο μυαλό ήθελε την αστρολογία να την κάνει πραγματική επιστήμη και να της δώσει νόημα και μια πιο σοβαρή υπόσταση.

Εμείς, ως άνθρωποι, είμαστε ακόμα πιο τυχεροί γιατί στην ομάδα του «Astrologen-Verein Hamburger Schule» (Αστρολογική Ένωση της Σχολής του Αμβούργου) υπήρξαν εξίσου ευφυείς άνθρωποι όπως οι Wilhelm Beckmann, Conrad, Hellberg, Hermann Lefeldt, Karl Perch, Herbert Pauels, Ludwig Rudolph, Heinz Schlaghecke, Wilms, και Schacht.

Ιδιαίτερα όμως οι Ludwig Rudolph και Hermann Lefeldt ήταν αυτοί που έβγαλαν προς τα έξω την Uranian αλλά το σημαντικότερο κατάφεραν να «αποδώσουν» τον νοητικό πλούτο του Alfred Witte (Προφέρεται Βίττε).

Σήμερα θα σας δείξουμε κάτι το οποίο ήταν τα πρώτα βήματα της Uranian και είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα. Τα 6 συστήματα οικοθεσίας της Uranian

Το σκεπτικό

Ο άνθρωπος ζει στην Γη και είναι ένα «προϊόν» με υλικά αυτής. Όπως λέει και κατά την εξόδιο ακολουθία «Γη ει και εις γην απελεύσεις». Έτσι αυτό το χώμα αποτελούμενο από τα τέσσερα στοιχεία: Γη, αέρα, ύδωρ και φωτιά. Από αυτή την πρόσμιξη σε συνδυασμό με τον Ήλιο ή ακόμα και το Θείο σπινθήρα δημιουργείται ο άνθρωπος.

Άρα στην πραγματικότητα είναι ο Ήλιος η ζωή κι κατά συνέπεια ο συνδυασμός Γης και Ηλίου δημιουργεί την ζωή.

Η περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο κατά την διάρκεια μιας ημέρας αποτελείται από τέσσερα σημεία. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα κι βράδυ.

Αν όμως αναγάγουμε την κίνηση αυτή σε ετήσια βάση αναλόγως δημιουργούνται και οι εποχές δηλαδή άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο κι χειμώνας. Έτσι προκύπτουν κι τα τέσσερα σημεία που σηματοδοτούν τις αλλαγές των εποχών δηλαδή μηδέν Κριού-η άνοιξη, μηδέν Καρκίνου-το καλοκαίρι, μηδέν Ζυγού-το φθινόπωρο και μηδέν Αιγόκερω-ο χειμώνας.

Ομοίως και οι τέσσερις άξονες είναι του ASC που καλείται κι Ανατολή, Του MC που είναι το μεσημέρι, το DC που είναι το απόγευμα και το IC που είναι η νύχτα.

Για τον Alfred Witte που ήταν όπως είπαμε κι αστρονόμος το MC ήταν η κάθετη γραμμή που υψώνονταν από τον Ισημερινό προς το σημείο γέννησης. Αυτό το σύστημα είναι το Meridian.

Τα 6 διαφορετικά Ωροσκόπια

1. Το Ωροσκόπιο της Γης: Τοποθετούμε ως σημείο αναφοράς την μηδενική μοίρα του Καρκίνου. Οι πληροφορίες που αντλούμε εδώ είναι η σχέση με την δημοσιότητα κι την κοινή γνώμη.

Βάζουμε για παράδειγμα τον χάρτη τραγουδίστριας της pop, της Madonna. Ο ωροσκόπος της βρίσκεται εντός του 3ου οίκου του Ωροσκοπίου της Γης.

Σημαντικό: Οι ερμηνείες των οίκων είναι ίδιες με αυτές της Κλασσικής Αστρολογίας.

MADONNA

Ερμηνεία του παραδείγματος: Το άτομο είναι μόνιμα σε μια κίνηση. Γνωριμίες στο περιβάλλον ή κατά την διάρκεια κίνησης ή μετακίνησης. Γράμματα και ειδήσεις.

2. Το Ωροσκόπιο του Ωροσκόπου: Βάζουμε σαν σημείο αναφοράς την μηδενική μοίρα του ζωδίου του Ζυγού. Μας πληροφορεί για το περιβάλλον του ατόμου.

Βάζουμε για παράδειγμα τον χάρτη της Ευγενίας Μανωλίδου. Βλέπουμε πως το MC πέφτει στον 3ο οίκο όπως επίσης κι ο Βόρειος Δεσμός κι ο Ποσειδώνας. Ο ASC πέφτει εντός του 5ου οίκου όπως επίσης και ο Ερμής.

MANOLIDOU

Ας δούμε τι ερμηνεία έχουμε:

MC (radix) στον 3ο οίκο του Χάρτη του Ωροσκόπου (μηδενική μοίρα Ζυγού): Συχνές αλλαγές. Ευρισκόμενη σε νοητική εγρήγορση. Αρεσκόμενη να βρίσκεται σε συζητήσεις και αλληλογραφία.

Βόρειος Δεσμός (radix) στον 3ο οίκο του Χάρτη του Ωροσκόπου (μηδενική μοίρα Ζυγού): Επαφές με τον κόσμο μέσω μηνυμάτων, συζητήσεων, Μ.Μ.Ε κλπ.

Ποσειδώνας (radix) στον 3ο οίκο του Χάρτη του Ωροσκόπου (μηδενική μοίρα Ζυγού): Αβέβαιος τρόπος σκέψης κι επικοινωνίας. Μπερδεμένες σκέψεις και πράξεις που μεταξύ τους δεν συνάδουν.

3. Το Ωροσκόπιο του Βόρειου Δεσμού: Είναι το σύστημα που παίρνει σαν Ωροσκόπο τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.

Το παράδειγμα μας είναι ο χάρτης του Rubin “Hurricane” Carter, του πυγμάχου όπου φυλακίστηκε επί 20 έτη άδικα για φόνο (η ταινία με τον Denzel Washington στο ρόλο του Carter είναι απόλυτα κατατοπιστική).

RUBIN_CARTER

Στον εν λόγω χάρτη, ο Ήλιος του είναι εντός του 8ου οίκου (τα καρμικά «χρέη» και η σωματική παρεμπόδιση). Έχει ακόμη τον Zeus στον 8ο οίκο που ερμηνεύεται ως «Προβλήματα από θάνατο για πυροβολισμό. Η Ανάσταση».

ΤΕΛΟΣ Α΄ Μέρους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved