While my Guitar Gently Weeps-THE BEATLES

Οι Μπητλς ήταν ένα συγκρότημα οι οποίοι με την στάση τους, το στυλ και την μουσική τους άλλαξαν την ιστορία της μουσικής
Παπασταύρου Λίντα

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger








Οι Μπητλς ήταν ένα συγκρότημα οι οποίοι με την στάση τους, το στυλ και την μουσική τους άλλαξαν την ιστορία της μουσικής. Η «ένωση» των μουσικών σκαθαριών (Beatles= τα σκαθάρια) έγινε κάπου μεταξύ 6 με 8 Ιουλίου τους έτους 1957 .
Η σύνθεση των «Σκαθαριών» όπως και η επωνυμία τους, άλλαξε αρκετές φορές μέχρι να καταλήξουν στην τελική τους μορφή και ονομασία. Όμως το πιο πάνω χρονικό διάστημα που αναφέραμε ήταν καταλυτικό μιας και γνωρίζονται και συνεργάζονται οι Ρίγκο Σταρ, Τζωρτζ Χάρισον και Πωλ Μακ Κάρτνεϊ.
Την ίδια περίοδο ο Τζων Λένον συμμετείχε σε κάποια άλλα συγκροτήματα όπου είχαν όλα το ίδιο άδοξο φινάλε. Οι Beatles παίρνουν την τελική τους μορφή τον Ιούνιο του 1962, όταν πλέον εισέρχεται ο Ringo Star στην θέση του αδικοχαμένου Στιούαρτ Σάτκλιφ.

Ιστορικά και στατιστικά τα μεγάλα συγκροτήματα της ροκ και μέταλ μουσικής έχουν χάσει από ένα μέλος και μετά απογειώθηκε η καριέρα τους. Κλασικό παράδειγμα οι Iron Maiden, Metallica, Ozzy κλπ.
Την πρωτοχρονιά του 1962 πραγματοποιούν ένα δοκιμαστικό για την 1962 για την Decca Records αλλά τελικά δεν πείθονται για περαιτέρω συνεργασία.

Ας δούμε σε πρώτη φάση τους Ήλιους του καθενός μέλους ξεχωριστά τι εξισώσεις σχημάτιζαν με το γενέθλιο χάρτη ίδρυσης των Μπητλς.

Ο χάρτης των Μπητλς με σχεδιασμένες τις επιρροές του Ηλίου του κάθε μέλους

O Ήλιος του Λένον είναι στις 16ο και 16΄των παρορμητικών.
Στο σχεδιάγραμμα Α΄ αυτός ο Ήλιος είναι χρώματος ερυθρού και σχηματίζει τις παρακάτω εξισώσεις:
Ήλιος (Τζων Λένον)= ΠΟΣΕΙΔΩΝ/CUPIDO=ΔΙΑΣ/HADES=Ήλιος (Μπητλς)
Η διαδικασία επίλυσης ενός διαζυγίου ή μιας συνεργασίας. Κρυφή ευτυχία, κρυφοί πόθοι. Καθημερινές ανησυχίες. Πνευμονικά και πνευματικά ζητήματα . Η αποτυχία ως σύζυγος. Ένας γάμος που φέρνει ένα τέλμα.

O Ρίνγκο Σταρ είχε τον Ήλιο του στις 14ο και 43’ των παρορμητικών (ομοίως). Ο Ήλιος του έχει απόχρωση καφέ χρώματος και είχε τις ακόλουθες επιρροές:

Ήλιος (Ρίνγκο Σταρ)= ARIES POINT/ΠΟΣΕΙΔΩΝ= ΟΥΡΑΝΟΣ/APOLLON= ZEUS(των Μπητλς)
Αβεβαιότητα. Καλλιτεχνική διάσπαση. Απογοητεύσεις. Τα επιτεύγματα. Ξεπερνώ τα όρια .Κακόβουλες ενέργειες θέλουν να βάλουν τέλος σε μια άκρως επιτυχημένη δραστηριότητα. Λύνοντας προβλήματα. Ρυθμικά χτυπήματα.

Περνάμε στον «γόη» του συγκροτήματος και μετέπειτα Sir , τον Πωλ Μακ Κάρτνεϊ. O Ήλιος του είναι στις 26ο και 09 των μεταβλητών .Έτσι έχουμε:

Ήλιος (Μακ Κάρτνεϊ)= ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ=ΔΙΑΣ/VULCANUS
Η σχέση με τις γυναίκες και το «πλήθος» γενικότερα. Αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ένα άτομο με προνόμια και καλοζωισμένο...

Περνάμε τώρα στον Τζωρτζ Χάρισον. O Ήλιος του είναι στις 5 και 27 των μεταβλητών. Έτσι έχουμε:

Ήλιος (Χάρισον)= Aries Point/ΑΡΗΣ=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ΗΛΙΟΣ
Τραυματισμοί, εγχειρήσεις και καυτηριασμοί. Ο έχων θάρρος. Καλές επαφές. Το να είναι κάποιος σπεσιαλίστας στο είδος του. Δίνοντας μια μάχη.

Θα πάμε όμως σε μια πιο προχωρημένη τεχνική. Θα δούμε ποιά τιμή παίρνει ο Μέσος Όρος του συνόλου του αθροίσματος των Ήλιων και θα τη συνδυάσουμε με το ωροσκόπιο ιδρύσεως των Μπητλς.

Έχουμε λοιπόν:
Λένον 16ο και 16’ του Ζυγού άρα 196.16
Μακ Κάρτνεϊ 26ο και 09’ των Διδύμων άρα 86.09
Σταρ 14ο και 46 του Καρκίνου άρα 104.41
Χάρισον 5ο 27’ των Ιχθύων άρα 335.27

Ότι άθροισμα βγάζει άνω του 360 το αφαιρούμε μέχρι να έχουμε άθροισμα κάτω του 360. Έτσι προκύπτει το 2 μοίρες και 55’. Θέτουμε αυτό το σημείο στον χάρτη των Μπητλς και μας βγάζει:

CUPIDO=APOLLON/POSEIDON=ΟΥΡΑΝΟΣ/ZEUS=HADES/KRONOS= ΠΛΟΥΤΩΝ/HADES
Τύμπανα. Έχοντας δύναμη και εξουσία. Μια συνεργασία με περιορισμένη χρονική διάρκεια. Ο όχλος ακολουθεί. Άσεμνη τέχνη. Προκαλώντας ευτυχία μέσα από τις οποίες κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Ένα όνομα ταυτόσημο με την Τέχνη.

Όσον αφορά τον ίδιο το χάρτη των Μπητλς, χαρακτηρίζεται από τις παρακάτω εξισώσεις:
ARIES POINT= CUPIDO/VULCANUS=ΕΡΜΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ
Φτιάχνοντας ένα μεγάλο όνομα δια μέσω της τέχνης. Ταξίδια προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ= ARIESPOINT/MOON= NEPTUNE/HADES= ΑΡΗΣ/ADMETOS
Επιρροή στις γυναίκες και στο πλήθος γενικότερα. Περιορισμός της Ελευθερίας. Ένας μεγάλος κίνδυνος.
ΗΛΙΟΣ=ΠΟΣΕΙΔΩΝ/CUPIDO=ΔΙΑΣ/HADES=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/APOLLON Ειρηνοποιός. Καθημερινές ανησυχίες. Αποτυχία εκ μέρους της συζύγου.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ=ΟΥΡΑΝΟΣ/POSEIDON: Μεταδίδοντας νέες ιδέες, δημιουργώντας ρεύμα, ένα κίνημα.
ΔΕΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ=ΣΕΛΗΝΗ/HADES=HADES/ZEUS: Νυχτοπερπατήματα. Απεργίες, κινήματα.


Το τέλος και η διαχρονική λειτουργία του ωροσκοπίου των Μπητλς

Η 10η Απριλίου του 1970 είναι η ημερομηνία του επίσημου «διαζυγίου» των τεσσάρων ροκ σταρς.
Ο Μακ Κάρτνεϊ ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει πλέον μέλλον για τους Μπητλς σαν συγκρότημα και ο καθένας πλέον θα ακολουθήσει μια σόλο καριέρα. Οι Αγγλικές εφημερίδες κυκλοφορούν με πρώτη είδηση την διάλυση των «Σκαθαριών».

Βέβαια, τα πρώτα σύννεφα στην πορεία τους είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από το 1968. Κάτι η ύπαρξη της Γιοκο Όνο που δεν ήταν και η «αγαπημένη» του συγκροτήματος, κάτι ο Λένον που είχε γίνει περισσότερο εραστής-ακτιβιστής και κάτι η αρχομανία του Μακ Κάρτνεϊ έφεραν το τέλος .


Η διάλυση των Μπητλς

Ο διελαύνων Hades είχε έρθει σε στο γενέθλιο Moon’s Node και ενεργοποιούσε το γενέθλιο μεσοδιάστημα HADES/ZEUS αλλά και την εξίσωση: ΔΕΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ=HADES/ZEUS που δίνει ως ερμηνεία απεργία-συμμετέχοντας σε μια μεγάλη ζημιά.

Ο Ωροσκόπος του Ηλιακού Τόξου βρίσκει τον γενέθλιο HADES και ενεργοποιεί τους άξονες ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ΔΕΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ και ΟΥΡΑΝΟΣ/HADES = HADES (γενέθλιο) που δίνει απεργίες και ένα τέλος.
Ο NEPTUNE (στο Ηλιακό Τόξο)) ήρθε σε επαφή με τον άξονα ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ZEUS και αυτό μας δίνει κινήσεις που δεν στέφονται από επιτυχία.
Ο διελαύνων CUPIDO ήρθε σε επαφή με τον προοδευμένο (στο Ηλιακό Τόξο) άξονα ΑΡΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ που είναι και ο άξονας διακοπής και θανάτου και το σύνολο δίνει ως ερμηνεία το τέλος μιας συνεργασίας

Ο ρόλος της Γιόκο Όνο

Τελικά η Γιοκο Όνο είχε ρόλο στο «διαζύγιο» των Μπητλς;
Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το εξετάσουμε ως ενδεχόμενο. Στο σχέδιο Γ’ ο χάρτης της Yoko Ono είναι ο εξωτερικός χάρτης (σιέλ) και θα τον συγκρίνουμε με τον εσωτερικό (γκρι) των Μπητλς.


Συγκριτικός χάρτης Γιόκο Όνο-Μπητλς

Κατά «διαβολική» σύμπτωση οι δυο ιδιαίτερα δυσμενείς πλανήτες της Uranian ο Admetos και ο Hades είναι μαζί στον δικό της χάρτη και εφάπτονται με κοινό άξονα με τον άξονα ARIES POINT / ΟΥΡΑΝΟΣ που μας δίνει ως ερμηνεία προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες.

Ο Κρόνος της Γιόκο Όνο εφάπτεται με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝ/ADMETOS =ΠΟΣΕΙΔΩΝ /HADES που μας δίνει ως ερμηνεία το να υποστούν ζημιά μέσα από χυδαίες καταστάσεις. Ναυάγιο. Κανόνες που μεταβάλλονται.

Ο Άρης Της Γιόκο Όνο είναι σε επαφή με τον άξονα ΚΡΟΝΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ που δίνει ένα ξαφνικό τέλος λόγω τραυματισμού (;!)
Αυτή η ένδειξη, η οποία ουσιαστικά παραπέμπει στην δολοφονία του Τζων Λένον το 1980 είναι που δημιουργεί υπόνοιες ότι ο χάρτης των Μπητλς συνέχισε να λειτουργεί και μετά τη διάλυση τους.
Και πράγματι, τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν να επιβεβαιώνουν αυτήν την άποψη.



Οι διελεύσεις στον χάρτη των Μπητλς για τις 8/12/1980

Ο διελαύνων Άρης είναι επάνω στο άξονα ΑΡΗΣ/ZEUS που είναι ο άξονας του πυροβολισμού. Ας το θεωρήσουμε «τυχαίο» μιας και ο Άρης είχε περάσει αρκετές φορές στην διάρκεια της ύπαρξης των Μπητλς.

O διελαύνων Κρόνος είναι επάνω στον Άρη του Ηλιακού Τόξου, ενεργοποιώντας την παρακάτω «δενδρική» (Σχέδιο Δ’) :
ΑΡΗΣ=ΚΡΟΝΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ=ARIES POINT /CUPIDO= ΟΥΡΑΝΟΣ/ KRONOS Ξαφνικό τέλος λόγω τραυματισμού. Ξαφνικός θάνατος. Η διάλυση μιας παρέας, μιας φιλίας, μιας συνεργασίας. Απώλειες που προκαλούνται από άτομα που δεν είναι ισχυρά!



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved