Οι ερωτικές εξισώσεις και τα ευαίσθητα σημεία

Ο άξονας Ήλιου/Σελήνης είναι ιδιαίτερα σημαντικός
Παπασταύρου Λίντα
Οι ερωτικές εξισώσεις και τα ευαίσθητα σημεία

από τον Karl Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Καταρχήν θα πρέπει να αποκτήσουμε την πρέπουσα εμπειρία στην ερμηνεία των πλανητικών εικόνων που σχηματίζονται σ’ έναν χάρτη ή μια συναστρία. Να βρίσκουμε τα «κατάλληλα» μεσοδιαστήματα-πλανητικές εικόνες για να μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη και κυρίως ορθή οπτική της κατάστασης.

Ένα επιπλέον προσόν είναι πως μαθαίνουμε μέσα από τα παραδείγματα που μας δίνονται για το πως θα πρέπει να ελέγχουμε έναν χάρτη. Έτσι μέσα από τα παραδείγματα μαθαίνουμε την φύση, την ποιότητα και κυρίως την προοπτική που έχει κάθε σχέση.

Ήλιος/Σελήνη

Ο άξονας αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός και δείχνει πως είναι η ψυχοσωματική άποψη του για την επαφή του με το άλλο φύλο. Σε κάθε όμως περίπτωση ο Ήλιος είναι ο πατέρας συνάμα δε και το ενεργητικό εγώ ενώ η Σελήνη είναι το παθητικό εγώ και συμβολίζει την μητέρα. Κατά συνέπεια η ένωση, δηλαδή ο γάμος μεταξύ του πατέρα & της μητέρας αντικατοπτρίζεται στο ίδιο το παιδί. Αυτό στην ψυχολογία καλείται βίωμα.

Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως για να είναι καλός ένας γάμος χρειαζόμαστε στο συγκεκριμένο μεσοδιάστημα έναν Cupido, Αφροδίτη ή Δία, προκειμένου να είναι προϊόν αγάπης και να έχει τα πρώτα στοιχειώδη σημεία για μια αρμονική πορεία. Ο Apollon είναι μια καλή περίπτωση αλλά λόγω του ότι δίνει και μια πολλαπλασιαστική ροπή, ίσως να είναι ένδειξη για πέραν του ενός γάμου.

Ασφαλώς ο Πλούτωνας φέρνει μια «επώδυνη» κατάσταση και τελικά λειτουργεί διαβρωτικά ίσως μετά από μια χρονική περίοδο και όχι άμεσα.

Η παρουσία του Ποσειδώνα δείχνει κάτι που «δηλητηριάζει» την σχέση ή που δείχνει κρυφές ή και άρρωστες καταστάσεις. Ο «κριτής» Κρόνος έρχεται να δώσει μια χαριστική βολή στην σχέση.

Ένας Ουρανός ουσιαστικά προδιαθέτει το άτομο σε πιο ανατρεπτικές καταστάσεις όπως ελεύθερες σχέσεις και ουσιαστικά το άτομο ακόμα και παντρεμένο νοιώθει ελεύθερο μιας και είναι απαλλαγμένο από τις όποιες συμβατικότητες.

Ο Hades είναι αρνητική ένδειξη από την φύση του και αυτό είναι ουσιαστικά ένα από τα «χειρότερα σημάδια» για την πορεία και την εξέλιξη του γάμου. Δείχνει έναν γάμο καταδικασμένο σε ανέχεια και δυστυχία.

Ο Άρης καλό θα είναι να «ελέγξουμε» τις επαφές που έχει με τα μεσοδιαστήματα και εάν περιέχει «καλούς» πλανητικούς συνδυασμούς. Μόνο τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μπουν στην μέση οι έριδες & οι προστριβές.

Ο Zeus ως παρουσία δείχνει έναν γάμο με έντονα ερωτικά στοιχεία μα και όρεξη για ερωτική αναπαραγωγή.

Ο Kronos σε αυτό το μεσοδιάστημα δίνει γάμο με μεγαλοπρέπεια ή με άτομο που είναι της υψηλής κοινωνίας. Όμως δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου έχουμε γάμο για ιδιαίτερους λόγους ή από συμφέρον.

Ο Admetos είναι μια αρνητική ένδειξη μιας και δείχνει έναν πένθιμο γάμο ή και σε αρκετές περιπτώσεις δείχνει μια μορφή τέλους του γάμου.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Ο πρώτος χάρτης που θέτουμε προς εξέταση είναι αυτός του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας του Ανδρέα Παπανδρέου. Βλέπουμε λοιπόν το σημείο που ζητάμε «συμμετέχει» και ο Aries Point/ Apollon, πράγμα που σημαίνει πως έγινε γνωστός για τις σχέσεις του και τους “γάμους” του. Τρεις γάμους στο ενεργητικό του (Χριστίνα Ρασιά. Μαργαρίτα Τσαντ, Δήμητρα Λιάνη) ενώ η συμμετοχή Zeus/Kronos δηλαδή του άξονα της ισχυρής δημιουργίας άφησε και 5-6 παιδιά (νόμιμα & μη).

Σημείωση: Τα παραδείγματα που θέτονται είναι ΜΟΝΟ από διορθωμένα ωροσκόπια, έτσι ώστε να εξαλείφεται η πιθανότητα του λάθους.


χάρτης Νο 1: Το σημείο Ηλίου/Σελήνης του Ανδρέα Παπανδρέου

Hlios1

Περνάμε σε μια δεύτερη περίπτωση προκειμένου να εξοικειωθούμε. Αξίζει να σημειωθεί πως σιγά-σιγά θα εισερχόμαστε και σε πιο βαθειά νερά.

Ο χάρτης που θα εξετάσουμε είναι αυτός της μεγάλης ηθοποιού αλλά και ιδιαίτερης περίπτωσης σε τέτοια ζητήματα δηλαδή της θρυλικής Elisabeth Taylor.

Χάρτης Νο 2: To σημείο Ήλιου/Σελήνης της Liz Taylor

Hlios2_copy

Η διάσημη ηθοποιός με το σαγηνευτικό βλέμμα έμεινε στην ιστορία, εκτός από τις υποκριτικές της ικανότητες και για τους πολλαπλούς γάμους που είχε στην ζωή της. Ένας εξ αυτών με τον Richard Burton τελέσθηκε δυο φορές. Μέσα από τους άξονες που βρίσκουμε διακρίνουμε το εξής: Τους ιδιοτελείς σκοπούς αλλά και μια εκκεντρικότητα. Σχέσεις με νεαρότερα άτομα.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved