Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 17° 40' 48" ΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ - 22° 59' 43" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 09° 40' 34" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 28° 13' 26" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 23° 57' 42" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 08° 27' 45" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 22° 13' 45" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 50' 11" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 24° 58' 28" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 51' 42" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 18° 05' 31" ΤΑΥΡΟΣ R

Η Σελήνη κενή πορείας-Σύγχυση και αβεβαιότητα

Πόσο χάλια μπορεί να είναι;
Η Σελήνη κενή πορείας-Σύγχυση και αβεβαιότητα
από την Βασιλική Κόντη
konth

Δορυφόρος της Γης, η Σελήνη θεωρείται από τους βασικότερους παράγοντες μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ευαίσθητο και γεμάτο συμβολισμούς σώμα, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής λόγω της μεγάλης γκάμας επιρροών πάνω στο φυσικό περιβάλλον και σε ότι υπάρχει πάνω στον πλανήτη μας γενικότερα.

Αντιπροσωπεύει την ψυχή, το υποσυνείδητο, τα συναισθήματα και τη μνήμη μας, την μητέρα την οικογένεια, την πατρίδα, την γυναίκα-σύζυγο για τον άνδρα, την βρεφική ηλικία, τη διατροφή, τα ήθη και έθιμα ενός τόπου καθώς και το λαό σε επίπεδο Κοσμικής Αστρολογίας. Επίσης είναι δείκτης υγείας και μακροζωίας, συμβολίζει τη μητρότητα (μαστοί, ωοθήκες, μήτρα, αλλά και στομάχι) και καθορίζει συχνά την επαγγελματική ενασχόληση και πορεία του ατόμου.

Η πορεία της Σελήνης

Η Σελήνη διατρέχει το ζωδιακό πολύ-πολύ  γρήγορα, σε σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες, μένοντας περίπου σε  κάθε ζώδιο 2 με 2,5 μέρες. Κάθε φορά λίγο πριν περάσει στο επόμενο ζώδιο δεν συναντά στην πορεία της πλανήτη ώστε να σχηματίσει μαζί του μια οποιαδήποτε γωνία. Για τις ελάχιστες αυτές ώρες που περνά χωρίς την παρέα κανενός άλλου μέσα από το ζωδιακό-και πριν μπει στο επόμενο ζώδιο-λέγεται ότι έχουμε Σελήνη κενή πορείας ή void of course moon όπως το συναντάμε συνήθως στα Αστρολογικά προγράμματα ή στα περιοδικά. Το μικρό αυτό διάστημα αρκεί για να επιφέρει μια σχετική αλλαγή στα συνηθισμένα προγράμματα μας αλλά και να ανατρέψει πολλά από αυτά που έχουμε ήδη σχεδιάσει.

Πόσο χάλια μπορεί να είναι;

Κυριολεκτικά πάρα πολύ!

Γιατί σίγουρα σας έχει τύχει να γυρνάτε με τις ώρες τις βιτρίνες των καταστημάτων, να προσπαθείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές ή τις καταπληκτικές εκπτώσεις, να βρίσκετε το παλτό ή το φουστάνι των ονείρων σας, να το αγοράζετε ακουμπώντας ένα κάρο ευρώ και εκ των υστέρων να ανακαλύπτετε ότι είναι το μοναδικό ρούχο που δεν φορέσατε ποτέ αλλά έχει πιάσει πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα σας. Μα ήταν τέλειο, αναρωτιέστε! Τι έγινε και δεν το χαρήκαμε ποτέ;

Περισσότερη απελπισία;

Να ψάχνεις με μανία για δουλειά, να καταφέρνεις να κλείσεις το περιβόητο ραντεβού της συνέντευξης, της ονειρεμένης εταιρίας που όλη σου τη ζωή έχεις σαν στόχο, να πηγαίνεις και ή να ακυρώνεται γιατί η θέση κατελήφθη από κάποιον άλλο ή ακόμα χειρότερα να φτάνεις ως εκεί και να τα κάνεις μαντάρα από μόνος σου από τρακ, αμηχανία, φόβο ή δεν ξέρω κι εγώ τι σε έπιασε εκείνη ακριβώς την ώρα!

Θέλετε μεγαλύτερη απελπισία κι από αυτή;

Επί μήνες να σου τριβελίζει το μυαλό η φίλη σου-κουμπάρα σου-ξαδέλφη σου για τον υπέροχο καταπληκτικό κολλητό της που περιδιαβαίνει ελεύθερος αυτόν τον κόσμο, έχετε ακριβώς τα ίδια ενδιαφέροντα (ελεύθερη πτώση, αστρολογία και ασπάζεται το Βουδισμό) -τι σύμπτωση- και επιμένει να σας τον γνωρίσει γιατί έχει δει φωτογραφία σας και πεθαίνει να σας γνωρίσει! Το ραντεβού οργανώνεται και ή δεν έρχεται καθόλου, ή φεύγετε και οι δύο απογοητευμένοι με τη φράση «θα τηλεφωνηθούμε» και ποτέ δεν γίνεται αυτό!

Νομίζετε ότι τα περιγράφω λίγο τραγικά; Στην πραγματικότητα τα παραπάνω γεγονότα που έλαβαν χώρα με Σελήνη κενή πορείας φυσικά είναι ότι πιο συνηθισμένο μπορεί να γίνει κατά την διάρκειά της. Προσυπογράφει κάποιες λίγες ώρες σύγχυσης και αβεβαιότητας όπου τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και το ανθρώπινο πνεύμα δεν έχει ξεκάθαρη αντίληψη για να δράσει αναλόγως.

Το δράμα για τους αστρολόγους

Δύο πολύ σημαντικοί τομείς της σύγχρονης Αστρολογίας δεν έχουν δυνατότητα μελέτης κατά τη διάρκεια που η Σελήνη είναι κενή πορείας.

Επιλεκτική και Ωριαία Αστρολογία που απαιτούν ταχύτητα και στηρίζονται σε ωροσκόπια στιγμής είναι απαγορευτικά να δώσουν αποτελεσματική απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κορυφαίοι Αστρολόγοι όπως ο Lilly έχουν θεσπίσει πλήθος παραμέτρων που απαράβατα πρέπει να ακολουθούμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τα απαγορευτικά

-Οτιδήποτε αφορά νέο ξεκίνημα.

-Οποιαδήποτε σημαντική αγορά (αλλά και λιγότερο σημαντική, γιατί δεν θα πιάσει τόπο).

-Να κάνετε αιτήσεις ή βιογραφικά για δουλειές.

-Να υλοποιήσετε ραντεβού για εύρεση εργασίας ή να δώσετε συνέντευξη.

-Να συναντήσετε νέους πελάτες και να κλείσετε δουλειές.

-Να υπογράψετε συμβόλαια ή σημαντικά έγγραφα.

-Να δείτε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, να πάρετε παντός είδους συμβουλές από ειδικούς.

-Να βγείτε πρώτο ραντεβού (γιατί θα είναι μάλλον και το τελευταίο).

-Να επικοινωνήστε με άτομα που σας είναι σημαντικά, με οποιοδήποτε τρόπο, τηλέφωνο, Mail, αλληλογραφία, μηνύματα κλπ.

-Να συνάψετε γάμο, αρραβώνα, ούτε καν πρόταση γάμου!

-Να καταστρώσετε χάρτη επιλογής.

-Αν καταστρώσετε χάρτη ωριαίας αστρολογίας, δείτε αν η Σελήνη βρίσκεται σε ζώδια Ταύρου, Καρκίνου, Τοξότη, ή Ιχθύων και προχωρήστε. Αν όχι, να ξέρετε ότι δεν θα γίνει τίποτα, ούτε θετικό, ούτε αρνητικό, απλά τίποτα δεν θα κινηθεί στην υπόθεση που ρωτάτε.

Με δυό λόγια δεν θα έπρεπε να προγραμματίσετε τίποτε το σημαντικό!

Τα ενδεδειγμένα

Επειδή βεβαίως δεν μπορείτε να παραμένετε και άπραγοι όσο διαρκεί αυτή η περίοδος μέχρι η Σελήνη να περάσει στο επόμενο ζώδιο μπορείτε θαυμάσια να στραφείτε στα παρακάτω:

-Αν η ώρα βοηθά, κοιμηθείτε.

-Ασχοληθείτε με το πνεύμα σας, διαλογιστείτε, σκεφτείτε τα πεπραγμένα σας, αναλογιστείτε το προηγούμενο διάστημα, λάθη και σωστά, κάντε την αυτοκριτική σας.

-Πηγαίνετε μια βόλτα.

-Γυμναστείτε.

-Διαβάστε, μελετήστε τα αγαπημένα σας βιβλία.

-Καθαρίστε το σπίτι, το γραφείο σας.

-Ξεκαθαρίστε την ντουλάπα σας αλλά μην πετάξετε τίποτα πριν σιγουρευτείτε ότι σας είναι σίγουρα άχρηστα.

-Πράγματα ρουτίνας που κάνετε στην καθημερινότητα, δεν φαίνεται να πηγαίνουν στραβά αρκεί να μην είναι πρωτόγνωρα ή απαιτούν πολύ κόπο.(καμιά φορά και το παστίτσιο που φτιάχνουμε με τη Σελήνη Κενή Πορείας ...δεν το τρώει κανένας)

-Προσευχηθείτε, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να εισακουστείτε!

Γενικά οι ξένοι συνάδελφοι Αστρολόγοι λένε  «no aspects, no events», δηλαδή αφού η Σελήνη δεν κάνει όψεις δεν θα έχουμε και γεγονότα.

Ώρες Σελήνης

Η Σελήνη αντιπροσωπεύεται από την ημέρα Δευτέρα αλλά και στην διάρκεια κάθε ημέρας υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ώρες που θεωρούνται ιδανικές για να ασχοληθούμε με θέματα Σελήνης, οι λεγόμενες ώρες Σελήνης.

Επιλέγουμε λοιπόν να κινηθούμε σε ώρες Σελήνης όταν πρόκειται να ασχοληθούμε:

- Mε οικογενειακά θέματα, ή με θέματα σπιτιού μας γενικότερα.

-Με μικρά παιδιά, ή με άτομα περασμένης ηλικίας.

-Να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε αντίκες.

-Εμπορικές συναλλαγές.

-Να πάμε κολυμβητήριο ή θάλασσα.

-Να ξεκινήσουμε έρευνες.

-Διαλογισμό, γιόγκα ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τον εσωτερικό μας εαυτό.

-Με εξετάσεις που αφορούν όργανα που κυβερνά η Σελήνη(μαστοί, στομάχι, κοιλιακή χώρα).

-Γενικά να έρθουμε σε επαφή με το κοινό και κυρίως με γυναίκες.

-Με θέματα διατροφής, είδη διατροφής ή να καταστρώσουμε νέες διατροφικές συνήθειες.

Οι ώρες Σελήνης δεν είναι κατάλληλες για διαπραγματεύσεις με άτομα εξουσίας.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved