Πλανητικές διελεύσεις-Η βάση της πρόβλεψης

Οι περισσότεροι από εσάς είμαι σίγουρη πως έχετε αναρωτηθεί πως βγαίνουν οι προβλέψεις που διαβάζετε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πλανητικές διελεύσεις-Η βάση της πρόβλεψης

από την Τίνα Ζαχαριάδου

photo tina zah

Μια τεχνική την οποία χρησιμοποιούμε στην αστρολογική πρόβλεψη είναι αυτή των διελεύσεων. Τι ακριβώς είναι όμως οι αστρολογικές διελεύσεις;

Πρακτικά, πρόκειται για την μέθοδο που μελετά την κίνηση και τις πραγματικές θέσεις των πλανητών πάνω στον ζωδιακό ανά πάσα ώρα και στιγμή (παρελθόν, παρόν μέλλον) με σκοπό να αξιολογήσουμε τη θέση τους και τις όψεις που σχηματίζονται μεταξύ τους.

Ως παράδειγμα σας παραθέτω ένα χάρτη διελεύσεων (transits) για τις 2/2/2011 στις 12 το μεσημέρι, στην Αθήνα.

transits_ex1

Σε αυτόν βλέπουμε για παράδειγμα πως ο Ήλιος και ο Άρης σχηματίζουν μια σύνοδο στον Υδροχόο, στον 10ο οίκο, ενώ η Αφροδίτη στο τέλος του Τοξότη και στον 8ο οίκο σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στο ζώδιο των Ιχθύων και τον 11ο οίκο.

Οι προσωπικές προβλέψεις 

Όσον αφορά τις προσωπικές προβλέψεις αυτό που πρακτικά κάνουμε είναι να ερμηνεύουμε τις γωνίες που σχηματίζουν οι πλανήτες στον ουρανό συγκρίνοντάς τες με το γενέθλιο ωροσκόπιο μας κατά την περίοδο που θέλουμε να μελετήσουμε. Εξετάζουμε ακόμη τον γενέθλιο οίκο στον οποίο διελαύνει ένα ουράνιο σώμα.

Η μέθοδος των διελεύσεων χρησιμοποιείται τόσο στην ατομική, όσο και την κοσμική αστρολογία. Στο παράδειγμα που ακολουθεί, στον εσωτερικό κύκλο είναι ο γενέθλιος χάρτης των ΗΠΑ (κατά Sibly) και στον εξωτερικό οι διελεύσεις για τις 2/2/2011, στις 12 το μεσημέρι στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια.

transits_ex2

 

 

Συγκρίνοντας τον γενέθλιο με το χάρτη των διελεύσεων παρατηρούμε μεταξύ άλλων ότι ο διελαύνων Ποσειδώνας βρίσκεται πάνω στη γενέθλια Σελήνη των ΗΠΑ, ενώ ο διελαύνων Ερμής πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα.

Όψεις που σχηματίζονται από τις διελεύσεις και υπάρχουν ήδη στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, ενεργοποιούνται βγάζοντας την δυναμική τους στους οίκους που σχηματίζονται, φέρνοντας τα ανάλογα γεγονότα. Όψεις που δεν προϋπάρχουν θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον εγείροντας νέα ζητήματα, ενδεχομένως όμως να μην είναι καθοριστικά για την ζωή μας εφ’ όσον δεν υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις στο γενέθλιο χάρτη.

Οι γρήγοροι πλανήτες ή αλλιώς εσωτερικοί σχετίζονται με την καθημερινότητά μας κατά κύριο λόγο και γεγονότα μικρής διάρκειας.

Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για την διέλευση της Σελήνης καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως η Σελήνη κάθε 2 ώρες περίπου αλλάζει μοίρα ενώ κάθε 2.5 ημέρες περίπου αλλάζει ζώδιο. Ως εκ τούτου η Σελήνη φέρνει αστάθεια και κυκλοθυμικότητα αφού η διάθεση μας με ευκολία, περνά από τη χαρά στην λύπη κτλ.

Η διέλευση της Αφροδίτης πάλι, από την στιγμή που σχηματίζει κάποια γωνία με γενέθλιο πλανήτη διαρκεί περίπου 2 ημέρες επηρεάζοντας τα θέματα του οίκου που διελαύνει.

Εσωτερικοί να πούμε πως λέγονται όσοι βρίσκονται πριν από τη Γη μέχρι και την Αφροδίτη δηλαδή. Ο Άρης και ο Δίας δεν είναι εσωτερικοί πλανήτες, αστρολογικά η θέση τους είναι αυτής των έσω-Κρόνιων.

Οι έξω-Κρόνιοι ασκούν εντονότερη επιρροή εξαιτίας της αργής κίνησης τους και κατ’ επέκταση της μεγαλύτερης παραμονής τους σε ένα ζώδιο. Αν υπολογίσουμε και τις αναδρομές τους, εξηγείται επαρκώς η μακρόχρονη επιρροή τους (για παράδειγμα, μια όψη με Πλούτωνα μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια) ειδικά ως προς την παραμονή τους στους οίκους.

Οι γενικές προβλέψεις

Οι περισσότεροι από εσάς είμαι σίγουρη πως έχετε αναρωτηθεί πως βγαίνουν οι προβλέψεις που διαβάζετε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Οι οίκοι ανάλογα με το σύστημα που χρησιμοποιούμε είναι ίσοι ή άνισοι.Οι αστρολόγοι αρθογράφοι θέλοντας να προσφέρουν στο κοινό τις γενικές τάσεις/προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη τους το Ηλιακό ζώδιο ως Ωροσκόπο και το σύστημα των ίσων οίκων.

Έτσι, ξεκινώντας για τον Κριό ο 1ος οίκος ξεκινά από τον Κριό για να καταλήξει στον Ιχθύ και στον 12 οίκο. Για τον Ταύρο, ξεκινά ο 1ος οίκος από το ζώδιο του Ταύρου για να καταλήξει στον 12ο οίκο που βρίσκεται ο Κριός και πάει λέγοντας.

Σε αυτήν την αφαιρετική μέθοδο δεν υπολογίζουμε ούτε την ώρα, ούτε τον τόπο.

Στο παράδειγμα που ακολουθεί, βλέπουμε την διάταξη (οικοθεσία) των ουρανίων σωμάτων, η οποία χρησιμοποιείται ως βάση της πρόβλεψης για τους Υδροχόους στις 3/2/2011.

Ο Ήλιος και ο Άρης βρίσκονται στον 1ο οίκο, στον Υδροχόο, η Αφροδίτη στον 11ο οίκο, στον Τοξότη, ο Κρόνος στον 9ο στο Ζυγό κοκ.

transits_ex3

 

Όλη αυτή η διαδικασία είναι σαφές πως αφορά όλους τους εκπρόσωπους του Κριού, του Ταύρου ή του Υδροχόου, που έχουν ίδιο ζώδιο με τον ωροσκόπο τους, γι αυτό πάντα προτείνουμε να διαβάζετε και το ζώδιο του γενέθλιου ωροσκόπου σας. Ωστόσο, είναι η μόνη μέθοδος για να «πιάσουμε» τον γενικότερο παλμό των ζωδίων και να γράψουμε τις γενικές τάσεις/προβλέψεις που διαβάζουμε όλοι μας.

Η παραπάνω αναφορά έγινε για να κατανοήσετε την γενικότητα των προβλέψεων αλλά και για να προλάβουμε ερωτήσεις του τύπου «γιατί οι προβλέψεις του ζωδίου μου δεν με καλύπτουν». Σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι διελεύσεις είναι αρκούντως διαφωτιστικές ως προς την συμπεριφορά μας αλλά και γεγονότα τα οποία πρόκειται να λάβουν χώρα μελλοντικά.

 

Εν κατακλείδι εκείνο το οποίο κάνουμε, είναι να συγκρίνουμε τις πλανητικές διελεύσεις σε σχέση με το ατομικό μας ωροσκόπιο για να βρούμε τις όψεις που σχηματίζονται μεταξύ τους.

Επαναλαμβάνω, όψεις που σχηματίζονται και προϋπάρχουν στον γενέθλιο χάρτη μας ενεργοποιούνται, ενώ όψεις που δεν έχουμε και σχηματίζονται, οι επιρροές τους ενδεχομένως να μην είναι καθοριστικές.

 

Πολύ σημαντικά γεγονότα θα πρέπει να στηρίζονται κι από τα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα ενώ καλό είναι να δίνετε μεγάλη σημασία όταν οι πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο με τις ακμές των οίκων πολύ περισσότερο δε, όταν πρόκειται για γωνιακούς, ενώ οι εξωκρόνιοι πλανήτες φέρνουν πιο έντονα και σημαντικά γεγονότα.

Οι μοίρες ανοχής τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δεν είναι παραπάνω από 2, εντούτοις όψεις με έξω-Κρόνιους έχω δει να φέρνουν γεγονότα και με 3 μοίρες ανοχή. Η θεωρία λέει πως τα γεγονότα κορυφώνονται όταν η όψη γίνει ακριβείας, επειδή όμως τα ωροσκόπια λειτουργούν κατά περίπτωση πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τα γεγονότα να διαδραματίζονται πριν ή ακόμη και μετά την όψη ακριβείας των πλανητών.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση οι διελεύσεις είναι το πρώτο προγνωστικό σύστημα που πρέπει να μελετάμε μιας και δείχνει το γενικότερο τοπίο και εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα συστήματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved