Οι διελεύσεις του Ουρανού από τους 12 οίκους B’ Μέρος

Tι σηματοδοτεί ο Ουρανός για τα 12 ζώδια;
Παπασταύρου Λίντα
Οι διελεύσεις του Ουρανού από τους 12 οίκους B’ Μέρος

από την Χριστίνα Δημοπούλου




Xristina Foto


O Ουρανός είναι ο έβδομος, σε απόσταση από τον Ήλιο, πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Ανακαλύφθηκε το 1781 από τον βρετανό αστρονόμο William Herschel και απέχει κατά μέσο όρο 2.870 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Ο Ουρανός είναι ο πρώτος εξωκρόνιος πλανήτης, περνά κάθε επτά χρόνια από κάθε ζώδιο συμπληρώνοντας το γύρο του ζωδιακού κύκλου κάθε 84 χρόνια.

Το βαθύτερο νόημα του Ουρανού είναι το γκρέμισμα του φθαρμένου τρόπου ζωής, η διαφορετική κατανόηση του κόσμου και κυρίως η αναμόρφωσή του.

Στην παρούσα φάση ο Ουρανός βρίσκεται στον Κριό, (όπου θα παραμείνει μέχρι το 2017 περίπου) και σύμφωνα με την ζωδιακή Αστρολογία βρίσκεται στον 1ο οίκο για τους Κριούς, στον 2ο για τους Ιχθύες, στον 3ο για τους Υδροχόους, στον 4ο για τους Αιγόκερους, στον 5ο για τους Τοξότες και στον 6ο για τους Σκορπιούς.

Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το δεύτερο μέρος του άρθρου τι σηματοδοτεί ο Ουρανός για τα τελευταία έξι ζώδια.

Ουρανός στον 7ο οίκο

Με την διέλευση του Ουρανού στον 7ο οίκο, αρχίζει η αμφισβήτηση (πρώτα) και η ρήξη (εν συνεχεία) με τους άλλους. Αδυναμία ή απροθυμία δέσμευσης αλλά και τήρησης κανόνων είναι τα πρώτα συμπτώματα. Η αιτία αυτών των φαινομένων είναι η απομυθοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και η ακαταλληλότητα των πρότερων επιλογών, αν αυτές είναι ξένες προς τα πραγματικά μας πιστεύω. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης αυτής, διαλύονται συνήθως οι συνεργασίες ή οι σχέσεις, είτε γιατί υπάρχει ο φόβος της αλλοτρίωσης του εαυτού μας από τους άλλους, είτε λόγω καταστάσεων που προκύπτουν από την πλευρά πλέον του συντρόφου-συνεργάτη. Συνήθως ό, τι γίνεται είναι εντελώς ξαφνικό ή απρόβλεπτο και αυτό είναι που σοκάρει περισσότερο.

Ουρανός στον 8ο οίκο

Στη θέση αυτή ο Ουρανός επιχειρεί να εισέλθει στα έγκατα του ανθρώπινου ψυχισμού και εντείνει το υπαρξιακό άγχος, αναδεύοντας το χώρο που σχετίζεται με το ασυνείδητο, τη λίμπιντο, τις φοβίες και ό, τι έχει καταγραφεί ως κληρονομιά μας. Φυσικά και την σεξουαλικότητα του, μέσα από καινοφανείς εμπειρίες. Το άτομο μπαίνει στην διαδικασία της αναζήτησης των «πώς» και των «γιατί», είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε σχέση με τα μυστήρια του κόσμου (η έρευνα είναι ένα δυνατό σημείο αυτής της διέλευσης). Αν δεν το πράξει από μόνο του, έρχονται οι εξωτερικές καταστάσεις για να δώσουν το στίγμα μιας ανατροπής ή αναθεώρησης. Κι αυτό μπορεί να είναι σοκαριστικό ή δύσκολα διαχειρίσιμο εξ αιτίας του αιφνίδιου χαρακτήρα του. Στον οικονομικό τομέα ο πλανήτης έχει την τάση να αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο πνεύμα του «οι τελευταίοι έσονται πρώτοι» και... αντιστρόφως!

Ουρανός στον 9ο οίκο
Η απαίτηση της διέλευσης είναι η διεύρυνση του πνεύματος και γενικότερα των οριζόντων του ατόμου, το οποίο συχνά έρχεται σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις, ενώ γνωρίζει από την καλή κι απ’ την... ανάποδη τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Συνήθως, τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται σε συχνότητα, ενώ αντίθετα οι διαφορετικού είδους μετακινήσεις ενδέχεται να αποδειχθούν στην πράξη απρόβλεπτες και διανθισμένες με ξαφνικά περιστατικά. Ανάλογα ανατρεπτικές ενδέχεται να καταλήξουν και οι σχέσεις με συγγενείς (ιδιαίτερα εξ αγχιστείας), αφού οι συνθήκες της ζωής τους αλλάζουν με απρόβλεπτο τρόπο.

Οι ανώτερες σπουδές, οι επιστημονικές μελέτες ή εκδήλωση ενός αξιόλογου λογοτεχνικού ταλέντου που πιθανόν να ήταν εν υπνώσει, είναι σίγουρα μερικές από τις πολύ θετικές εξελίξεις αυτής της περιόδου, καθώς το μυαλό, ανεξάρτητο από περιορισμούς, αποδέχεται τις πνευματικές προκλήσεις.

Ουρανός στον 10ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την έμπρακτη αμφισβήτηση για την ιεραρχία τους κανόνες και τα πρόσωπα που ασκούν εξουσία. Με δυο λόγια πρόκειται για κανονική επανάσταση, που στο πέρασμα της ενδέχεται να απομείνουν ελάχιστα από τον «παλαιό» πλέον κόσμο μας. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει τόσο τα οικογενειακά, όσο και τα επαγγελματικά θέματα, το σπίτι και την δομή των συνθηκών εργασίας. Πολλές φορές το άτομο τείνει να ανεξαρτητοποιηθεί και να κάνει κάτι δικό του, ακόμα και να αλλάξει εντελώς αντικείμενο εργασίας ενώ κάποιες φορές δίνει τη δυνατότητα να γίνει κάποιος ξαφνικά διάσημος ή να σημειώσει μια ανέλπιστη επιτυχία.


Ουρανός στον 11ο οίκο

Οι γενικές κοινωνικές επαφές και οι συλλογικές προσπάθειες μπαίνουν σε νέους ρυθμούς. Η ενασχόληση με τις δημόσιες σχέσεις, την πολιτική, την δημοσιογραφία, την ψυχολογία ή και γιατί όχι την αστρολογία μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους και μάλιστα με την συνδρομή φίλων ή στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας. Ο προβληματισμός για τα κοινωνικά ρεύματα, η αποδοχή νέων και πρωτοποριακών ιδεών, η αναζήτηση πνευματικών συντρόφων μέσα από μια κοινή ιδεολογία, παίζουν συχνά ρόλο στον προσανατολισμό του ατόμου. Το άτομο μπαίνει στην υπηρεσία του «εμείς» αποτινάσσοντας το μονοδιάστατο εγώ, ενώ παράλληλα βιώνει ένα -εκούσιο ή ακούσιο- «ξεσκαρτάρισμα» στις φιλίες του.


Ουρανός στον 12ο οίκο
Εδώ ο πλανήτης «ψάχνει» τρόπους για να μας φέρει σε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό αποκαλύπτοντας παράλληλα πολλά για την «μυστική» συμμετοχή του στα κοσμικά δρώμενα και την ψυχική του ενότητα με τον Δημιουργό και τα δημιουργήματα του. Από αυτήν την άποψη, δεν αποκλείεται να προκύψει μια ενασχόληση με ζητήματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη ψυχή ή την παραψυχολογία Οι αποκαλύψεις του πλανήτη μας ωθούν να ξεπεράσουμε τα όρια μας -ιδιαίτερα ως προς την διαίσθηση και τις ψυχικές μας δυνάμεις, ωστόσο η μεθοδολογία του ενδέχεται να μην είναι διόλου ευγενική. Συχνά η συνειδητοποίηση επέρχεται μέσα από δοκιμασίες και καταστάσεις, εκτός ελέγχου που προκύπτουν στα ξαφνικά, ως αποτέλεσμα της δράσης άγνωστων «εχθρών» ή ξαφνικών κρίσεων στα πλαίσια μιας σχετικά ακραίας διατάραξης της ψυχικής ισορροπίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που το άτομο νοιώθει περιορισμένο ή απλά «δεν ξέρει τι του φταίει» με αποτέλεσμα να αντιδρά σπασμωδικά.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved