Οι διελεύσεις του Ουρανού από τους 12 οίκους Α’ Μέρος

Tι σηματοδοτεί ο Ουρανός για τα 12 ζώδια;
Παπασταύρου Λίντα
Οι διελεύσεις του Ουρανού από τους 12 οίκους Α’ Μέρος

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


O Ουρανός είναι ο έβδομος, σε απόσταση από τον Ήλιο, πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Ανακαλύφθηκε το 1781 από τον βρετανό αστρονόμο William Herschel και απέχει κατά μέσο όρο 2.870 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Ο Ουρανός είναι ο πρώτος εξωκρόνιος πλανήτης, περνά κάθε επτά χρόνια από κάθε ζώδιο συμπληρώνοντας το γύρο του ζωδιακού κύκλου κάθε 84 χρόνια.

Το βαθύτερο νόημα του Ουρανού είναι το γκρέμισμα του φθαρμένου τρόπου ζωής, η διαφορετική κατανόηση του κόσμου και κυρίως η αναμόρφωσή του.

Στην παρούσα φάση ο Ουρανός βρίσκεται στον Κριό, (όπου θα παραμείνει μέχρι το 2017 περίπου) και σύμφωνα με την ζωδιακή Αστρολογία βρίσκεται στον 1ο οίκο για τους Κριούς, στον 2ο για τους Ιχθύες, στον 3ο για τους Υδροχόους, στον 4ο για τους Αιγόκερους, στον 5ο για τους Τοξότες και στον 6ο για τους Σκορπιούς.

Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το πρώτο μέρος του άρθρου τι σηματοδοτεί ο Ουρανός για τα συγκεκριμένα έξι ζώδια.

Ουρανός στον 1ο οίκο: Είναι η αλλαγή που θα αφήσει άφωνους πολλούς. Το άτομο αναζητά να βρει αλλά κυρίως να σπάσει τα όρια του και να αποτινάξει από επάνω του κάθε τι συμβατικό που δεν τον εκφράζει. Η διαφορετικότητα στην εμφάνιση και το στυλ ζωής ή διαβίωσης είναι οι πρώτες ενδείξεις πως κάποιος τελικά θα ...πληρώσει την νύφη ή τον γαμπρό, αφού μέσα στην «κληρονομιά» αυτής της διέλευσης είναι σίγουρα και οι συναισθηματικές μεταβολές.

Από εκεί κι ύστερα όσο μεγαλύτερη είναι η προθυμία μας να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής, τόσο πιο... ευγενικά θα μας φερθεί και ο πλανήτης. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση που θα «στυλώσουμε» τα πόδια επιμένοντας σε «ασφαλή» παρωχημένα σχήματα, ο Ουρανός θα μας δώσει να καταλάβουμε μέσα από γεγονότα πλέον ότι το ...πεπρωμένον φυγείν αδύνατον!

Ουρανός στον 2ο οίκο:

Λαμβάνοντας υπόψη πως ο δεύτερος οίκος ΔΕΝ είναι μόνο τα οικονομικά αλλά και οι αισθηματικές απολαβές, ο Ουρανός εδώ ξεκινά από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αξιολογούμε όλα αυτά. Οι διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες οδηγούν έτσι αναπόφευκτα σε μια νέα αντίληψη γύρω από το χρήμα, η οποία συχνά συνδυάζεται με χειροπιαστές εξελίξεις στα οικονομικά. Το θέμα είναι να μπούμε από μόνοι μας σε μια τέτοια διαδικασία και να μην περιμένουμε να μας έρθει το «μήνυμα» απ’ έξω γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αιφνιδιαστούμε δυσάρεστα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πλανήτης εξωτερικεύει μια τάση να βγάλουμε χρήματα με ανορθόδοξους ή «ακροβατικούς» τρόπους, κάτι που για τον ίδιο είναι το... ζητούμενο!


Ουρανός στον 3ο οίκο: Μια διέλευση που εισάγει ένα άναρχο πνεύμα αλλά και μια ιδιότυπη πρωτοτυπία. Ζητήματα με αδέλφια, συγγενείς αλλά και οτιδήποτε αφορά στην εκπαίδευση μπαίνουν σε μια νέα φάση, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτήσετε έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ή μέσο μετακίνησης (για παράδειγμα τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να πυκνώσουν). Η επιθυμία εκμάθησης κάτι που σχετίζεται με τεχνολογικό αντικείμενο ή με κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό και Ουράνιο είναι κάτι δεδομένο. Ξαφνικές συναντήσεις-γνωριμίες μπορεί να έχουν επίσης ένα αιφνίδιο τέλος, το ίδιο απροσδόκητο με την αρχή τους.


Ουρανός στον 4ο οίκο:
Μια εσωτερική σύγκρουση του ατόμου για μια σταθερή οικογενειακή ζωή αφ’ ενός και μιας εξίσου δυνατής επιθυμίας να ζήσει χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις είναι πολύ πιθανή. Η ξαφνική φυγή πολλές φορές εκδηλώνεται και με την τάση απομάκρυνσης από το κοινωνικό περιβάλλον και το χώρο της πατρίδας. Η όποια δυσαρέσκεια από την οικογένεια σημαίνει και ρήξη και διακοπή των σχέσεων.

Στην θετική του εκδοχή ο πλανήτης αλλάζει άρδην τις οικογενειακές συνθήκες, δημιουργώντας νέες προϋποθέσεις σε όλα τα σχετικά θέματα (περιουσιακά, ακίνητα κλπ)

Ουρανός στον 5ο οίκο:
Ο έρωτας, η χαρά, η καλλιτεχνική δημιουργία, η σχέση με τα παιδιά είναι οι τομείς στους οποίους θα επιδράσει ο πλανήτης. Θεωρείται γενικά δύσκολη διέλευση -άλλωστε παραδοσιακά ο πέμπτος οίκος είναι ο οίκος αδυναμίας του Ουρανού- αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όσες και όσους κινούνται στα «νερά« του, έχουν δηλαδή μια «εναλλακτική» αντίληψη για τις σχέσεις. Για τους υπόλοιπους... φυσιολογικούς οι ερωτικοί δεσμοί δεν μπορούν να διαρκέσουν κάτω από την διέλευση αυτή γιατί υπάρχει η τάση για την αναζήτηση της πρωτοτυπίας στα αισθηματικά ζητήματα, πράγμα που απομυθοποιεί τον έρωτα και του στερεί τη ρομαντική διάσταση. Όμως δεν αποκλείονται συναντήσεις και συναναστροφές με άτομα που έχουν μια δόση εκκεντρικότητας.

Ουρανός στον 6ο οίκο:
Στον οίκο της εργασίας, και της υγείας, ο Ουρανός μπορεί να δώσει αλλαγές, αντιθέσεις, δυσκολίες, γιατί αμφισβητεί την έννοια της προσφοράς και της υπηρεσίας. Προβλήματα με την σταθερότητα ροής και παραμονής σε ένα χώρο εργασίας είναι δύσκολο. Από την άλλη, ίσως ηθελημένα το άτομο να βρει μια άλλη εργασία. Αυτή η αμφισβήτηση μπορεί να εκδηλωθεί με την διάθεση αναμόρφωσης και αναδιοργάνωσης του αντικειμένου εργασίας. Ωστόσο, μπορούν να εκδηλωθούν ξαφνικά προβλήματα υγείας και άρνηση της παραγωγικής διαδικασίας, αφού αμφισβητείται η συνεργασία με το κοινωνικό περιβάλλον. Σταθερά προγράμματα και ασφάλεια στον εργασιακό χώρο δεν εξασφαλίζονται κατά τη διάρκεια της διέλευσης και η επιρροή του Ουρανού είναι τέτοια που κάνει το άτομο να μην μπορεί να αντέξει την εργασιακή ρουτίνα.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved