Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους, μέρος Α΄

Τι προκαλεί ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 12 οίκους;

Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους, μέρος  Α΄

Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την διαδικασία της μεταμόρφωσης, του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Ένας πλανήτης ο οποίος λειτουργεί σε συλλογικό επίπεδο και φέρνει ανακατατάξεις. Είναι ο πιο αργός πλανήτης μιας και μια πλήρης περιφορά γύρω από τον ζωδιακό είναι 249 έτη 2μηνες και 12 μέρες. Η ανάδρομη τροχιά του είναι ανά 6-7 μήνες περίπου και έχει διάρκεια 5-6 μηνών (κατά προσέγγιση, ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεται από τον Ήλιο).
Το άτομο που υπόκειται στην επιρροή του Πλούτωνα έχει στην πραγματικότητα 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα του οίκου που δέχεται την διέλευση & η δεύτερη να καταστρέψει τα οικοδομήματα τα οποία ήταν σαθρά. Έτσι η διέλευση του μέσα από τους οίκους έρχεται να δώσει ένα τέλος ενός κύκλου. Πολλές φορές (αν συνηγορεί το ωροσκόπιο) μπορεί να δώσει ένα happy-end. Ο Πλούτωνας πολλές φορές δοκιμάζει τα νεύρα μας αλλά και την υπόσταση μας γενικότερα. Είναι η στιγμή που τελειώνει μια σοβαρή σχέση ή ο γάμος σου, που χάνεις βιολογικά ή συναισθηματικά ένα δικό σου άτομο, που σταματάς από την δουλειά σου (παρά την θέληση σου).

Σε πολλές περιπτώσεις η δράση του είναι υπόγεια ή κρυφή και τα αποτελέσματα της μπορεί να φανούν πολύ καιρό μετά.

Θυμίζω πως στην ζωδιακή αστρολογία για κάθε ζώδιο ως 1ος οίκος θεωρείται το ίδιο το ζώδιο και στην παρούσα φάση, που ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, για τους εκπρόσωπους του Κρόνου επί της γης θεωρούμε ότι έχουν τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο. Αντίστοιχα για τους Τοξότες βρίσκεται στον 2ο, για τους Σκορπιούς στον 3ο, για τους Ζυγούς στον 4ο, για τους Παρθένους στον 5ο και για τους Λέοντες στον 6ο.

Αυτά είναι και τα ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου.

Φυσικά όσες και όσοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κατά συνέπεια τον γενέθλιο οίκο στον οποίο διελαύνει ο Πλούτωνας, θα έχουν σίγουρα μια αμεσότερη εικόνα της επιρροής του.

Ας δούμε λοιπόν τι κάνει ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 6 πρώτους οίκους.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ 1ο ΟΙΚΟ

Είναι αυτό που λένε κατά τα έργα σου αλληλούια. Δηλαδή εάν είχες κρατήσει μια στάση ενάρετη, τότε δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Εάν όμως ζούσες μια ζωή είτε παραβατική, είτε τα κίνητρα σου είχαν κύριο γνώμονα το υπερφίαλο Εγώ σου, μάλλον θα μοιάζεις με τον John Constantine τον ήρωα από την ταινία με τον Keanu Reeves που δεν ήταν δεχτός ούτε στο Παράδεισο αλλά ούτε στην Κόλαση! Κι αν ο Πλούτωνας σε πάρει από κάτω, βρίσκεσαι διαρκώς μέσα σε καταστάσεις πανικού. Ότι έχθρες είχες αναπτύξει στο παρελθόν θα τις βρεις μπροστά σου. Πρέπει να αντιληφθείς πως δεν είσαι ούτε ο πρώτος μεταξύ ίσων αλλά ούτε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να έχεις άσκημα αποτελέσματα.
Στον αντίποδα, η εσωτερική μεταμόρφωση που συντελείται -αργά και μεθοδικά- μπορεί να έχει εντυπωσιακές θετικές συνέπειες, με όλα τα πλην του παρελθόντος να μένουν για πάντα εκεί και μια νέα ζωή να ανατέλλει.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ

Εδώ έχουμε να κάνουμε και με τα οικονομικά αλλά και με την συναισθηματική απολαβή – αποδοχή. Κοιτώντας τα οικονομικά σου ίσως διαπιστώσεις πως από λανθασμένες επιλογές ή εμπιστοσύνη σε λάθος άτομα είσαι ένα βήμα πριν το κενό. Είναι όμως μια περίπτωση η οποία απαιτεί λήψη δραστικών μέσων και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μην προσπαθήσεις λοιπόν "ως εξυπνάκιας" να βρεις την λύση μέσω του εύκολου & πονηρού χρήματος γιατί εκεί ακριβώς είναι η παγίδα. Εάν επιλέξεις αυτό τον δρόμο, ίσως βρεθείς μπλεγμένος σε καταστάσεις δύσκολες. Πρέπει να κινηθείς στον σωστό και περπατημένο δρόμο. Απέφυγε σχέσεις με υπόκοσμο αλλά και τζόγο!
Για τους τυχερούς βέβαια ο Πλούτωνας έχει πολλά ...δωράκια, προερχόμενα κυρίως από απώλειες ή χρήματα των άλλων.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ

Ο Πλούτωνας εδώ σου δίνει αλάνθαστο ένστικτο. Έτσι, οτιδήποτε είναι δήθεν το αντιλαμβάνεσαι με τη μια. Θέλεις να μάθεις πράγματα τα οποία μέχρι χτες ήσουν είτε ημιμαθής είτε αγνοούσες. Εδώ υπάρχει και μια αλλαγή με το περιβάλλον των γειτόνων & των συγγενών μιας και νοιώθεις πως σε κουράζουν. Από την άλλη στον τομέα των επικοινωνιών γίνεσαι αρκετά απόλυτος σε σημείο που πολλές φορές δεν σε αναγνωρίζει ούτε η ...μητέρα σου.

Στα συν αυτής της διέλευσης είναι η εμβάθυνση σε απόκρυφες γνώσεις, η έρευνα και μια νέα φιλοσοφία ζωής.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ

Εδώ έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία είναι «καταγεγραμμένα» στο υποσυνείδητο σου τα οποία όμως δεν «θεράπευσες» ποτέ. Κατά συνέπεια είναι η ώρα που θα πρέπει να δεις τα αποτελέσματα αλλά και τις συνέπειες κατάματα. Να αντιληφθείς τι θέλεις αλλά και τι μπορείς. Βγάζει διαταραχές μέσα στο χώρο της οικίας είτε από βιολογική κατάληξη κάποιου γονέα, διαζύγιο ή ακόμα -γιατί όχι- ρήξη στις σχέσεις σου με τις ρίζες σου (γονείς κλπ). Στην θετική του εκδοχή αναμορφώνει όλο το οικογενειακό αλλά και επαγγελματικό πλαίσιο ορίζοντας μια νέα αφετηρία.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ

Εδώ ο Πλούτωνας έχει να κάνει με τα παιδιά αλλά και τις ερωτικές απολαύσεις. Έτσι η σχέση με τα παιδιά μπορεί να περάσει μια κρίση είτε από πολύ περιορισμό και αυταρχισμό αλλά είτε από μια δόση ανεξαρτησίας και ελευθερίας πέραν του δέοντος. Αυτό όμως θα πρέπει να γνωρίζεται πως δεν γίνεται ευθύς αμέσως αντιληπτό αλλά σε βάθος χρόνου. Από την άλλη η δημιουργία μιας σχέσης κρυφής και μοιραίας δεν θα πρέπει να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη σας. Πολλές φορές το άτομο είναι ακατάλληλο αλλά το απαγορευμένο είναι που μας «έβγαλε» εκτός παραδείσου. Έτσι προσέξτε μήπως αυτή η σχέση αποτελέσει τροχοπέδη για την ζωή σας. Δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο ερωτικών παρεκκλίσεων.
Από μια θετική σκοπιά ωστόσο, ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο μπορεί να οδηγήσει στην ανεύρεση της «αδελφής ψυχής» και να κτίσει ουσιαστικές σχέσεις με κάθε αγαπημένο πρόσωπο, διώχνοντας μακριά τις ανούσιες φιοριτούρες.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ

Ο Πλούτωνας μέσα από τον έκτο οίκο έρχεται να μπει για να αναδιαρθρώσει την καθημερινή ζωή. Έρχεται να σε προτρέψει να αντιληφθείς πως αν θέλεις να ζήσεις παραπάνω αλλά και καλά πρέπει να προσέξεις την διατροφή σου. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεις και οπαδός του κινήματος vegetarian, αλλά η τροφή σου να είναι πιο σωστή και όχι όλο πίτσες και σουβλάκια που μας έχουν καταντήσει να βλέπουμε τα μαχαιροπίρουνα (όταν τύχει και φάμε σαν άνθρωποι) ως δολοφονικά εργαλεία. Από την άλλη στο χώρο εργασίας νοιώθεις πως η κατάσταση είναι αφόρητη και πως είσαι έτοιμος να πεις ή εσείς ή εγώ. Μπορεί να θεωρήσεις πως έκανες τον κύκλο σου αλλά στην αλήθεια σκεπτόμενος πως σου αξίζει μια καλύτερη τύχη και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Έτσι αναζητάς κάτι πιο εύκολο και προσοδοφόρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα με τον Πλούτωνα σε αυτή την θέση ασχολήθηκαν με επικίνδυνες ή παράνομες δραστηριότητες ( μπραβιλίκια, πορνεία, εκμετάλλευση τρίτων, συστάσεις συμμοριών κλπ) με τραγικά όπως αντιλαμβάνεστε αποτελέσματα.

Υπάρχει φυσικά και η πιο απλή εκδοχή μιας νυκτερινής ή σχετικά ανθυγιεινής εργασίας, όπως επίσης και εντός πολυεθνικών εταιρειών, όπου τα κεφάλαια είναι τεράστια.

Διαβάστε επίσης: «Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους, μέρος Β΄»


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved