Ηλιακή Επιστροφή-Η δυναμική του Ετήσιου Ωροσκόπου

Άμεσα ο Ωροσκόπος θα δείξει τον τρόπο δράσης ενώ ο γενέθλιος οίκος τον χώρο
Παπασταύρου Λίντα
Ηλιακή Επιστροφή-Η δυναμική του Ετήσιου Ωροσκόπου

από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto

Η Ηλιακή επιστροφή είναι μια εξαιρετική τεχνική πρόβλεψης αρκεί να γνωρίζει κανείς επαρκώς τους κανόνες της.

Ένας από τους πιο βασικούς δείκτες για το που και πως θα κινηθεί η χρονιά είναι ο Ωροσκόπος της Ηλιακής Επιστροφής, αφού το ζώδιο που πέφτει αλλά και ο γενέθλιος οίκος χρωματίζουν με τις τάσεις ή τα περιεχόμενα τους τις εξελίξεις.

Για παράδειγμα αν ο ετήσιος Ωροσκόπος βρίσκεται στον Ταύρο, τότε στη διάρκεια της χρονιάς ενδέχεται να ανακύψουν οικονομικά θέματα, με την εξέλιξη τους να εξαρτάται από το σύνολο των ενδείξεων. Συνάμα, οι κοσμικοί ρυθμοί θα ρέουν σε «στυλ» Ταύρου, αργά και σταθερά.

Αν παράλληλα ο ετήσιος Ωροσκόπος πέφτει στον 3ο γενέθλιο οίκο, τότε τα έσοδα ή τα έξοδα μπορεί να συσχετίζονται με θέματα του οίκου: Ταξίδια, σπουδές, αδέλφια κλπ.

Άμεσα ο Ωροσκόπος θα δείξει τον τρόπο δράσης ενώ ο γενέθλιος οίκος τον χώρο. Οι όψεις, ασφαλώς, θα μας δείξουν τις ευκολίες ή τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Περνάμε να δούμε τον Ετήσιο Ωροσκόπο στους 12 γενέθλιους οίκους.

Ετήσιος ASC στον 1ο γενέθλιο οίκο

Η προσωπική δράση περνά στο προσκήνιο και το άτομο πιο έτοιμο από ποτέ είναι έτοιμο να πραγματώσει τα σχέδια του. Σαν έτοιμος από καιρό που λέει και ο μέγιστος Καβάφης. Ωστόσο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα εάν έχουμε παρουσία πλανητών εκεί καθώς επίσης και τι όψεις σχηματίζει ο κυβερνήτης της SOLAR ARC Ωροσκόπου. Έτσι εάν ο ετήσιος ωροσκόπος πραγματοποιεί όψη ευνοϊκή με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου τότε κάποιο συμβόλαιο ή γνωριμία δυνατής σχέσης μπορεί να υπάρξει. Η παρουσία ενός πλανήτη εντός του πρώτου οίκου συμβάλει τα μέγιστα για την εξέλιξη ή μη του θέματος. Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ο ετήσιος ωροσκόπος να έχει τον Ουρανό μέσα τότε έχουμε πολλά γεγονότα που ίσως τελικά “βλάψουν” την εικόνα του ατόμου.

Ετήσιος ASC στον 2ο γενέθλιο οίκο

Το άτομο τελικά εστιάζεται στην απόκτηση υλικών και συναισθηματικών αγαθών. Ίσως όμως χρειάζεται προσοχή μιας και 2ος οίκος είναι συνδεδεμένος με την στάση ζωής που κρατά το άτομο και αν συμπεριλάβουμε και την ζωδιακή αντιστοιχία του 2ου οίκου που ανήκει στον Ταύρο με αγαπημένο ρήμα το ΘΕΛΩ τότε αναλογιζόμαστε και την λειτουργία. Η παρουσία, για παράδειγμα, του Ποσειδώνα θα φέρει επιπλοκές και αναζήτηση ουτοπιστικών καταστάσεων.

Ετήσιος ASC στον 3ο γενέθλιο οίκο

Οι συζητήσεις και οι μετακινήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο ενώ το άτομο θα αναζητήσει μια κατάσταση με οικεία πρόσωπα , κοντινά ταξίδια , γράμματα, επικοινωνίες με κάθε τύπου μέσω sms, email κλπ. Η αίσθηση του εάν μπορώ να έχω μια αρμονική επικοινωνία με τους άλλους , ελευθερία κινήσεων κλπ. Η παρουσία του Δεσμού της Σελήνης θα μπορούσε να βγάλει μια συμμετοχή σε ένα project με σκοπό την επικοινωνία ή ακόμα γιατί όχι και την έναρξη ενός «νοητικού» φλερτ.

Ετήσιος ASC στον 4ο γενέθλιο οίκο

Ο 4ος οίκος σημαίνει το τέλος μιας υπόθεσης, το κλείσιμο ενός κύκλου, την αποπεράτωση μιας υπόθεσης. Σε αρκετά βιβλία ίσως βρείτε και αναφορές σε θανάτους και τέτοια αλλά τα θεωρώ τουλάχιστον βλακώδη μιας και μια ένδειξη ίσον καμία ένδειξη. Ο ετήσιος ωροσκόπος στον 4ο οίκο σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου αλλά και την απαρχή ενός νέου. Πρακτικά σημαίνει την αλλαγή κατοικίας , το πέρας μιας υποθέσεως κλπ. Σε όσες Ηλιακές Επιστροφές έχω παρατηρήσει την παρουσία του Ετησίου Ωροσκόπου της Ηλιακής επιστροφής στον 4ο γενέθλιο οίκο το άτομο βιώνει πως κλείνει ένας κύκλος. Άλλοι σε επαγγελματικό, άλλοι σε ερωτικό επίπεδο.

Ετήσιος ASC στον 5ο γενέθλιο οίκο

Το άτομο δίνει μεγάλη έμφαση στην καλύτερη ποιότητα ζωής και στην απόλαυση . Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έχουμε την έλευση ενός φλερτ ή ενός παιδιού πάντα όμως υπό τις ιδιότητες του βελτίωση της ζωής. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη μαθημάτων υποκριτικής ή μιας άλλης τέχνης . Σε «δύσκολες» όψεις μπορεί να έχουμε το άτομο να κάνει στροφή προς την χαρτοπαιξία ή τον τζόγο γενικότερα. Μια εμπλοκή σε μια «παράνομη» σχέση και γενικά σε πράγματα που σχετίζονται με τις απολαύσεις με αθέμιτο , κυρίως, τρόπο. Ένα παράδειγμα , η παρουσία του Ποσειδώνα στον Ετήσιο Ωροσκόπο και στον 5ο γενέθλιο θα μπορούσε να βγάλει ανεπιθύμητη κύηση ή μια σχέση όπου η εξαπάτηση είναι δεδομένη.

Ετήσιος ASC στον 6ο γενέθλιο οίκο

Τα ζητήματα υγείας και καθημερινής ζωής και εργασίας έρχονται στο προσκήνιο. Βασικά ζητήματα υγείας που είχατε αλλά τα αμελούσατε έρχονται και χτυπούν τον κώδωνα του κίνδυνου . Για παράδειγμα εάν είχατε κάποιο δόντι που το αφήνατε για αύριο (εδώ και μήνες) θα καταλάβετε πως το αύριο έφτασε και πρέπει να πάτε στον οδοντογιατρό. Σε περιπτώσεις που η Ηλιακή σας Επιστροφή είναι καλή τότε επαγγελματικά θα νοιώσετε υπερβολική κόπωση.

Ετήσιος ASC στον 7ο γενέθλιο οίκο

Εδώ έχουμε την κοινωνική δραστηριότητα έρχεται στο προσκήνιο. Ένας γάμος ή μια γνωριμία με τέτοιου είδους προοπτικές δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί. Κάτω όμως από δυσμενείς όψεις κάποια συμβόλαια ή ζητήματα με την σύζυγο ίσως τελικά οδηγήσουν σε κάποια δίκη ή αντιδικία.

Ετήσιος ASC στον 8ο γενέθλιο οίκο

Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ερμηνεία μιας και μπορεί να έχουμε από κληρονομιά μέχρι ψυχολογικά ζητήματα . Στις δύσκολες (από όψεις) χρονιές δεν θα είσαστε και για πολλά-πολλά ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητο ψυχισμό (θα έχετε μεταπτώσεις). Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η επιρροή που έχει ο 8ος στα ερωτικά είναι έντονη, οπότε με έναν Ουρανό ή Άρη εκεί ίσως τελικά έχετε μια από τις πιο ερωτικές χρονιές τις ζωής σας.

Σε καλές Ηλιακές Επιστροφές θα πρέπει να έχετε κατά νου κέρδη (πχ ένα βοήθημα από το Κράτος, μια διατροφή, μια υποτροφία κλπ) που θα σας βελτιώσει την ζωή.

Ετήσιος ASC στον 9ο γενέθλιο οίκο

Εάν το επάγγελμα σας είναι δικαστής ή νομικός γενικά τότε θα ξέρετε πως η εργασία θα πάει καλά και θα απολαμβάνετε τον σεβασμό των άλλων. Εάν η ενασχόληση σας είναι η Αστρολογία ή θρησκεία ομοίως επίσης. Επίσης είναι ένδειξη πως μπορεί να ξαναρχίσετε κάτι που έχετε αφήσει στην μέση. Επίσης ίσως μια δίκη ή έστω εξωδικαστικη λύση να αποτελέσει για εσάς έναυσμα για μια καλύτερη ζωή. Προσέξτε γιατί η παρουσία κακεργετών πλανητών και μάλιστα με δυσμενείς όψεις θα σας κάνει λιγάκι φανατικούς και ίσως δεχτείτε φραστικές ή άλλης μορφής επιθέσεις.

Ετήσιος ASC στον 10ο γενέθλιο οίκο

Η προσωπική εργασία που έχετε επιδείξει φτάνει στο σημείο της αναγνώρισης και θα είναι το σημείο αναφοράς για την φετινή χρονιά. Αιτήματα που είχατε υποβάλλει και ήταν στο stand by list έρχονται και με ευνοϊκό τρόπο βάζουν τέλος στην αγωνία σας. Εξαρτημένη ή μη εργασία βγάζει τελικώς κοινωνική αναγνώριση.

Ετήσιος ASC στον 11ο οίκο

Οι στόχοι και τα ιδανικά περνούν από κόσκινο ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει η δημιουργία μιας φιλίας. Σε δυσμενείς όψεις και ιδιαίτερα με την εμπλοκή του Ποσειδώνα ή του Πλούτωνα ίσως έχουμε μια φιλία (τουλάχιστον εσείς έτσι πιστεύατε) να γίνεται αυτό που λέμε sex pal. Γιατί όχι μια προδοσία από φίλους.

Ετήσιος ASC στον 12ο οίκο

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί πολλές φορές ίσως έχουμε μια ηθελημένη απομόνωση ή μια επιβαλλόμενη απομόνωση. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να δεχτείτε λάσπη και μια λανθασμένη κρίση σε θέματα που σας απασχολούν. Να θυμάστε όμως την φράση της Βίβλου που λέει "Το άδικον ουκ ευλογείται".

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved