Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Κρόνου, μέρος Α΄

Οι διελεύσεις του Κρόνου μέσα από τους οίκους
Παπασταύρου Λίντα
Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Κρόνου, μέρος Α΄

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Ο Κρόνος είναι βέβαια ένας από τους παραδοσιακούς «κακούς» του ζωδιακού κύκλου, είναι το ...αντίπαλο δέος του Δία και ο περιοριστικός του ρόλος δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, δημοφιλής. Ωστόσο παρά την «ατυχία» που σέρνει ξοπίσω του, είναι εκείνος που μας βοηθά να μάθουμε από τα λάθη μας, να οργανωθούμε, να συγκροτήσουμε τη σκέψη μας και να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους. Με άλλα λόγια να ωριμάσουμε.

Κι όλα αυτά δεν γίνονται με ντάντεμα ούτε με κανάκεμα. Η σχέση του Κρόνου με την ευχαρίστηση (και τα συναισθήματα) είναι πολύ μακρινή και ουσιαστικά συγγενεύουν μεταξύ τους μόνον στα πλαίσια του ...μαζοχισμού. Ο Κρόνος είναι υπέρ της ουσίας και της λιτής ποιότητας. Και βέβαια ποτέ δεν κερδίζει τις εντυπώσεις, αφού δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους παιχνίδια. Γι αυτόν η βελτίωση έρχεται μέσα από τη διαρκή προσπάθεια.

Η ουσιαστική του επιθυμία είναι η καταξίωση μέσα από τις «νόμιμες» η τυπικές διαδικασίες, ώστε κανείς να μην μπορεί να βρει κάποιο ψεγάδι. Και η ανασφάλεια της ατέλειας τον συνοδεύει σε όλες του τις επιλογές.
Ο Κρόνος θεωρείται επίσης ο πλανήτης που σχετίζεται με την κρίση και την απόδοση της Συμπαντικής Δικαιοσύνης. Σχετίζεται με τον σεβασμό του ατόμου απέναντι σε οτιδήποτε είναι ιεραρχικά ή ηλικιακά ανώτερο και τις συλλογικές κοινωνικές αξίες.

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: πίεση, ανασφάλεια, περιορισμός, όρια, αυστηρότητα, ενοχή, ευθύνη, κριτική, αυτοκριτική, ιεραρχία, νόμος, πειθαρχία, διάρκεια, συντήρηση, σκληρότητα, λιτότητα, εξετάσεις, πείρα, ωριμότητα.

Ας δούμε όμως πως εκδηλώνεται η διέλευση του Κρόνου μέσα από τους δώδεκα οίκους, που στην ζωδιακή αστρολογία έχουν σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Κρόνος βρίσκεται στον Ζυγό, που για τους Ζυγούς μπορεί να νοηθεί ως 1ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Παρθένους ο Κρόνος βρίσκεται στον 2ο οίκο, για τους Λέοντες στον 3ο, για τους Καρκίνους στον 4ο, για τους Διδύμους στον 5ο και για τους Ταύρους στον 6ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου)

Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Κρόνος, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας πιέσει ο πλανήτης της αναγκαιότητας.

Σημειωτέον πως: οι διελεύσεις από γωνιακούς οίκους (1ο, 4ο, 7ο και 10ο) έχουν να κάνουν με μεγάλα συμβάντα που αποσκοπούν στον έλεγχο και την δοκιμασία του «οικοδομήματος» του ατόμου.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Ζυγό

Εδώ ο Κρόνος λειτουργεί ανάλογα με την συνολική πορεία και το επίπεδο του ατόμου. Ανταμείβει τις προσπάθειες ετών αλλά απορρίπτει και όλα εκείνα που είναι εκτός πραγματικότητας. Έχει μεγάλη σημασία βέβαια για ποιά πραγματικότητα μιλάμε. Γιατί υπάρχει η εξωτερική, με τους κανόνες που βάζουν οι άλλοι και η εσωτερική που απαρτίζεται από όλα εκείνα που διδάχθηκε το άτομο και συγκροτούν τα δικά του «πρέπει». Η πιο «σωστή» χρήση της Κρόνιας ενέργειας αναδεικνύει τις αξίες και τις αρχές του ατόμου που άντεξαν μέσα στο χρόνο, όντας ενίοτε και αντίθετες με εκείνες του κοινωνικού συνόλου. Χρειάζεται βέβαια μια υψηλόβαθμη συνειδητότητα για να αντιμετωπίσεις την αλήθεια σου κατάματα.

Συνήθως το άτομο καλείται να περιορίσει τις δραστηριότητες του και να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους στόχους και από μια δημιουργική σκοπιά αυτή η διέλευση του Κρόνου μπορεί να συνδεθεί με την παραγωγή ενός μεγάλου ή δύσκολου έργου.

Αν όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα καθήκοντα (δημιουργικά ή επαγγελματικά) και ο Κρόνος αναγκαστεί να «δουλέψει» πάνω σε προσωπικά θέματα και δη αυτά των σχέσεων, τότε τα περιθώρια στενεύουν και οι πιθανότητες να έχουμε μια περίοδο προσφοράς αλλά και ματαιοπονίας, αυξάνονται.

Αν επίσης πάρουμε «στραβά» τις Κρόνιες πιέσεις και συμπεριφερόμαστε αντιδραστικά (γιατί αυτοί και όχι εγώ;) τότε είναι που κάνουμε το ...λάθος της ζωής μας. Μπαίνουμε σε μονοπάτια δύσβατα με συνέπειες, που θα «δείξουν» μετά από 7 ή 14 χρόνια.

Στην ουσία ανοίγει ένας νέος τριακονταετής κύκλος, προϊόν του απολογισμού μας για τα όσα προηγήθηκαν.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στην Παρθένο

Υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος Κρόνος σου επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών. Αυτή η άποψη είναι αληθής κατά το ήμισυ και αυτό γιατί ο 2ος οίκος δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά αποκτήματα αλλά και τα συναισθηματικά.

Ο Κρόνος εδώ μας καλεί να δούμε την πραγματική αξία που έχουν τα χρήματα (να σε εξυπηρετούν και όχι να τα υπηρετείς). Θα πρέπει όμως να θυμάστε πως την αστρολογία τα πάντα δουλεύουν σε άξονες ή αντανακλαστικά αν προτιμάτε. Έτσι με τον Κρόνο στον άξονα 2ου –8ου (άξονας κληρονομικότητας) δεν είναι απίθανο και οικονομικά προβλήματα να μην έχετε, να αποκτήσετε οικονομική ανασφάλεια (8ος τα ψυχολογικά μας, τα οικονομικά μέσω των άλλων).

Σε γενέθλιους χάρτες που έχουν κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα οικονομικά ο Κρόνος μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, αφού πιέζει για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων ή αποφάσεων που τελικά θα βελτιώσουν κατά πολύ την θέση μας.

Όταν βγάζει οικονομικά προβλήματα, εκείνο που ζητά είναι να περιοριστούν οι σπατάλες και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. Μια γενική «οδηγία» είναι να αποφεύγουμε τις αγορές, γιατί πρώτον το «κελεπούρι» μπορεί να μην είναι και τόσο κελεπούρι, ενώ από την άλλη το ποσόν που διαθέσαμε θα μας χρειαστεί για να καλύψουμε μια επιτακτική ανάγκη.

Να θυμάστε όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Λέοντα πάνω από την 25η μοίρα ή στις αρχές της Παρθένου.

Εδώ ο Κρόνος μας κάνει πιο συγκεντρωμένους και συγκεκριμένους σε θέματα που έχουν να κάνουν με σπουδές, γνώση και γραπτά, με σκοπό πάντα να εκπληρώσουμε ένα σημαντικό στόχο της ζωής μας.

Η προσπάθεια μας σε συνδυασμό με τις πραγματικές προδιαγραφές μας θα ορίσουν το αποτέλεσμα που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απριόρι θετικό ή αρνητικό. Αν αποτύχουμε θα είναι γιατί κινηθήκαμε κατά πολύ έξω από τα όρια μας και αν πετύχουμε αυτό θα οφείλεται στην σωστή προετοιμασία και την συστηματική εργασία μας.

Αντίθετα ο Κρόνος ενδέχεται να είναι πολύ πιο «δύσκολος» στα θέματα του οίκου που έχουν να κάνουν με πρόσωπα (αδέλφια, κοντινοί συγγενείς), με ταξίδια ή γενικότερα την επικοινωνία.

Είναι ακατάλληλη εποχή για να αγοράσουμε αυτοκίνητο, υπολογιστές κλπ, θα πρέπει μάλιστα να προετοιμαστούμε για ζημιές και δυσλειτουργίες που θα κάνουν την καθημερινότητα μας πολύ πιο περίπλοκη και αγχωτική.

Τα ταξίδια επιτρέπονται μόνον αν είναι επαγγελματικά ή με έναν συγκεκριμένο σκοπό, διαφορετικά το όποιο «πάρτι» στην ...Χαβάη μπορεί να εξελιχθεί σε μια ατέρμονη ταλαιπωρία.

Όσον αφορά τα αδέλφια και τους συγγενείς είναι πολύ πιθανόν, είτε να προκύψουν σημαντικές δυσκολίες στην ζωή τους, είτε να διαταραχθούν οι σχέσεις μας εξ αιτίας μιας ανώριμης συμπεριφοράς η των υπερβολικών απαιτήσεων τους.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στον Καρκίνο ή Ωροσκόπο στον Λέοντα, μέχρι την 25η μοίρα.

Εδώ ο Κρόνος ορίζει μια ακόμη περίοδο των μεγάλων αποφάσεων, ξεκινώντας από τα του οίκου. Οικογενειακά και περιουσιακά θέματα πιέζουν, ώστε -θέλουμε δεν θέλουμε- να «μπει το νερό στ’ αυλάκι».

Οι σχέσεις με τους οικείους δοκιμάζονται, είτε από συμπεριφορές, είτε από προβλήματα, ενώ οι επιλογές μας σε θέματα σπιτιού θα πρέπει να είναι πολύ -μα πολύ- προσεκτικές.

Η περίοδος δεν προσφέρεται για αγορά κατοικίας και κατασκευαστικές εργασίες, αντίθετα ίσως αναγκαστούμε να «ξεφορτωθούμε» περιουσιακά στοιχεία ή να περιορίσουμε τις ορέξεις μας για ...πλούτη και παλάτια, υιοθετώντας μια μάλλον συμβιβαστική πολιτική λιτότητας.

Φυσικά σε περιπτώσεις όπου ο γενέθλιος 4ος οίκος έχει πλεονεκτήματα, η διέλευση του Κρόνου θα τα αναδείξει μέσα από το γνωστό «κάθε εμπόδιο για καλό».



ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στους Διδύμους ή Ωροσκόπο στον Καρκίνο

Σίγουρα οι ευθύνες και οι σκοτούρες δεν συνταιριάζουν με την «χαλαρή» ερωτική ευτυχία. Εδώ ο Κρόνος έρχεται δοκιμάσει τις ικανότητες μας στον χειρισμό περίπλοκων προσωπικών καταστάσεων αλλά και τις αντοχές μας στον ...μαζοχισμό!

Σε κάποιες περιπτώσεις σηματοδοτεί μια περίοδο όπου τίποτα δεν ...κινείται, ωστόσο το αντίθετο είναι πιο συχνό. Η προσκόλληση δηλαδή σε πρόσωπα και σχέσεις, που δεν έχουν τελικά να μας προσφέρουν παρά «δυσκολοχώνευτες» εμπειρίες και μια σοφία από αυτές που είναι μάλλον ανεπιθύμητες.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι επιλογές μας καθορίζονται από ενοχές και ανασφάλειες, απέχοντας κατά πολύ από αυτό που πραγματικά θα θέλαμε. Γι αυτό και πολύ συχνά μόλις παρέλθει η Κρόνια περίοδος -φύγει δηλαδή ο Κρόνος από τον οίκο- νοιώθουμε σαν να ξυπνήσαμε από λήθαργο και ότι το πρόσωπο που επιλέξαμε δεν είναι ο άνθρωπος μας.

Συνολικά οι σχέσεις με τα αγαπημένα πρόσωπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και όσον αφορά τα παιδιά, συνήθως έχουν ανάγκη την προσοχή και την φροντίδα μας.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στον Ταύρο ή Ωροσκόπο στους Διδύμους

Εδώ το «στοίχημα» έχει να κάνει με ιδιαίτερες απαιτήσεις είτε στην δουλειά, είτε στην φυσική μας κατάσταση.

Γεγονός είναι πως σε αυτήν την περίοδο οι κάθε είδους καταχρήσεις που επιβαρύνουν την υγεία μας, βγάζουν ...φόρα παρτίδα τις συνέπειες τους κι αν πραγματικά θέλουμε να αποφύγουμε αυτόν τον σκόπελο θα πρέπει από μόνοι μας να υιοθετήσουμε εκείνους τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για το καλό μας, πριν αναγκαστούμε να το κάνουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Από αυτήν την άποψη οι διατροφικοί και λοιποί περιορισμοί κρίνονται μάλλον ως φυσιολογικοί.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά θέματα, ο Κρόνος κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι εκείνη που μας βάζει να δουλέψουμε σκληρά, δοκιμάζοντας στην πράξη τις δεξιότητες και τις αντοχές μας. Αυτός είναι ένας δρόμος που μπορεί να βάλει τις βάσεις για την μελλοντική ανάδειξη μας, αφού οι εμπειρίες που αποκομίζουμε μέσα από τα αυξημένα καθήκοντα μας είναι πολύτιμες.

Η δεύτερη έχει να κάνει με την συνειδητοποίηση πως η δουλειά που κάνουμε δεν μας πάει κι αν δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις τις παίρνει ο ...Κρόνος για μας!

Έτσι το να χάσουμε την δουλειά μας ή να υποβαθμιστεί ο ρόλος μας σηματοδοτεί μια αλλαγή πορείας που γίνεται μεν με το ζόρι αλλά αν ψάξουμε κάπου βαθιά μέσα μας θα διαπιστώσουμε πως στην πραγματικότητα αυτό επιθυμούσαμε.

Ένα ακόμη πεδίο στο οποίο δουλεύει ο συγκεκριμένος Κρόνος είναι εκείνο των οικοσκευών και γενικότερα των εργαλείων-μηχανημάτων που προορίζονται να μας βοηθούν στις εργασίες της καθημερινότητας. Πλυντήρια, ψυγεία, φούρνοι κλπ μπαίνουν σε περίοδο ...κρίσης, αναγκάζοντας μας συχνά να θυμηθούμε τους πατροπαράδοτους τρόπους νοικοκυροσύνης!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved