Το ετήσιο Μεσουράνημα στην Ηλιακή Επιστροφή

Η σημασία του Μεσουρανήματος στην Ηλιακή Επιστροφή

Παπασταύρου Λίντα
Το ετήσιο Μεσουράνημα στην Ηλιακή Επιστροφή

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Στον ετήσιο χάρτη (τον χάρτη δηλαδή των γενεθλίων μας) έχει ιδιαίτερη σημασία σε ποιόν γενέθλιο οίκο «πέφτει» το Μεσουράνημα, αφού δίνει μια συνολική κατεύθυνση σε σχέση με το τι πιθανά θα μας απασχολήσει όλη την χρονιά

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ετήσιο MC στον 1ο οίκο: Το άτομο βρίσκει τον αυτοσκοπό του και σίγουρος πλέον για τις πράξεις και τα θέλω του κινείται ανάλογα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου άνθρωποι με τον ετήσιο MC στον 1ο οίκο τελικά άλλαξαν εργασία ή έκαναν μια «στροφή» στην ζωή τους με ευεργετικές συνέπειες. Εδώ το άτομο εκτός από την ικανότητα έχει και την εύνοια της τύχης, υποστήριξης από τρίτους κλπ. Το άτομο θα βρει βοήθεια, χρήματα, προστασία κλπ. Με άλλα λόγια δηλαδή κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα πράγματα έρθουν σε αυτόν. Είναι γενικά μια καλή ένδειξη και θεωρείται καλύτερη ένδειξη απ' ότι όταν ο ετήσιος Ωροσκόπος βρίσκεται στο γενέθλιο δέκατο οίκο.

Η φράση του ετησίου MC στον 1ο οίκο: «Ο σοφός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από όσες βρίσκει» Φραγκίσκος Βάκων

Ετήσιο MC στον 2ο οίκο: Τα οικονομικά ζητήματα αλλά και οι συναισθηματικές απολαβές θα παίξουν μεγάλο ρόλο . Το άτομο εδώ βάζει όλο του το είναι στην οικονομική επικράτηση . Τα αποτελέσματα θα τα δείξουν οι πλανήτες και οι όψεις που πραγματοποιούνται. Μια πιθανή ένδειξη είναι πως το άτομο προσηλώνεται αποκλειστικά στην απόκτηση αγαθών.

Η φράση του ετησίου MC στον 2ο οίκο: «Ένα όνειρο είναι μοναχά ένα όνειρο. Ένας στόχος είναι ένα όνειρο με σχέδιο και προθεσμία».

Harvey Mackay

Ετήσιο MC στον 3ο οίκο: φέτος η συγγραφή και η επικοινωνία γενικότερα θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Μέσα από αλληλογραφίες ή κοντινές μετακινήσεις θα βρείτε αρκετές ευκαιρίες μπροστά σας. Σε γυναικείους χάρτες αλλά και σε χάρτες προσώπων που δεν έχουν επάγγελμα αυτός ο προσδιορισμός γενικά δείχνει ότι η κατάστασή τους εξαρτάται από τους συντρόφους τους.

Η φράση του ετησίου MC στον 3ο οίκο: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο. Αλλά δεν έχει να σε δώσει πια».

Κ. Καβάφης

Ετήσιο MC στον 4ο οίκο: Εδώ , η θέση αυτή μας δείχνει πως ζητήματα ακίνητης περιουσίας και πατρικής οικογένειας μας ζητούν να καταπιαστούμε μαζί τους. Δείχνει πως είναι η χρόνια έναρξης ενός μακροχρόνιου πλάνου. Δεν είναι λίγες οι φορές που δείχνει και μια χρόνια αλλαγών σε θέματα εργασίας. Εάν έχουμε προσβολή αυτός ο προσδιορισμός απειλεί με απώλεια μιας θέσεως ειδικά εάν τα γενέθλια και ετήσια Μεσουρανήματα σχηματίζουν όψη αντίθεσης μεταξύ τους. (Προτεινόμενη ανοχή μέχρι 6 μοίρες).

Η φράση του ετησίου MC στον 4ο οίκο: «Η διαφορά μεταξύ δουλειάς και καριέρας είναι είκοσι ώρες την εβδομάδα.» RoberFrost

Ετήσιο MC στον 5ο οίκο: Μια ένδειξη για μια χρονιά γεμάτη απολαυσεις ή αφιερωμένη στα παιδιά. Αν υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει ακόμα και κύηση. Εάν το άτομο είναι μικρό σε ηλικία ή ακόμα και ενήλικας που δίνει κάποιας μορφής εξετάσεις τότε θα έχουμε επιτυχία.

Η φράση του ετησίου MC στον 5ο οίκο: «Τα παιδιά είναι η μόνη μορφή αθανασίας για την οποία μπορούμε να είμαστε σίγουροι». PeterUstinov

Ετήσιο MC στον 6ο οίκο: Είναι μια ένδειξη υποτελούς ή εξαρτώμενης θέσης. Κατά συνέπεια εάν το σύνολο της Ηλιακής επιστροφής δεικνύει αρρώστια, αυτή η θέση είναι μια ένδειξη του τι αντίκτυπο θα έχει η κακή υγεία στην καριέρα του ατόμου. Εάν αυτός ο προσδιορισμός ενισχύεται από την παρουσία του Κρόνου στο Μεσουράνημα, δεικνύει ότι λίγο πολύ το άτομο είναι workalcoholic , διότι μειώνει την ελευθερία του της εκλογής και την ελευθερία δράσης και αντιτίθεται στη πραγματοποίηση των περισσότερων επιθυμιών του. Δείχνει την ταύτιση του ανθρώπου με την εργασία του.

Η φράση του ετησίου MC στον 6ο οίκο: «Το να κατορθώνεις το ακατόρθωτο, απλά σημαίνει ότι το αφεντικό σου θα το προσθέσει στα κανονικά καθήκοντά σου». Doug Larson

Ετήσιο MC στον 7ο οίκο: Όταν βρίσκεται σε ευμενή θέση θα μπορούσε να σημαίνει προαγωγή κοινωνική μέσου ενός γάμου, συντροφικότητα ή ένα επαγγελματικό εμπορικό συμβόλαιο. Σε δυσμενή θέση, θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές μέσω ενός διαζυγίου, μέσω διάλυσης ενός συνεταιρισμού ή ενός δεσμού ακόμα και δικαστικά. Στους γυναικείους χάρτες συχνά δείχνει την εξάρτηση του συζύγου από τις αλλαγές που γίνονται στις επιχειρήσεις του συζύγου.

Η φράση του ετησίου MC στον 7ο οίκο: «Ο συμβιβασμός είναι καλή ομπρέλα, αλλά κακή στέγη.» James.R.Lowell

Ετήσιο MC στον 8ο οίκο: Οι ευμενείς θέσεις μπορεί να δείξουν οικονομικά κέρδη είτε από κληρονομιά ή μια ευνοϊκή διευθέτηση λογαριασμών. Σε δυσμενή θέση, αυτή η σύγκριση (σχέση) δεικνύει μια απώλεια (βιολογική, αισθηματική ή άλλης μορφής) με το αντίκτυπο που έχει στις επιχειρήσεις ή προβλήματα με χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις. Το θέμα των χρεών σχεδόν πάντα παίζει ένα σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του έτους που σημαδεύεται από αυτή τη θέση.

Η φράση του ετησίου MC στον 8ο οίκο: «Δάνεισε λεφτά σ' έναν εχθρό και τον κέρδισες. Δάνεισε σ' έναν φίλο και τον έχασες». Βενιαμίν Φραγκλίνος

Ετήσιο MC στον 9ο οίκο: Αυτός ο συνδυασμός μας δείχνει την ανάγκη για λόγους εργασίας πραγματοποίησης ενός ταξιδιού. Βέβαια στην εποχή μας αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτεί και την έναρξη συνομιλιών ή συνεργασίας με το εξωτερικό (υπάρχει και το διαδίκτυο πλέον). Με πιο απλά λόγια η επιτυχία έρχεται από το εξωτερικό.

Η φράση του ετησίου MC στον 9ο οίκο: « Επιτυχία είναι η προσωπική αξία πολλαπλασιασμένη από τις περιστάσεις.»

A.Capus

Ετήσιο MC στον 10ο οικο: Αναμφισβήτητα είναι καλό σημάδι για κάθε τι που έχει σχέση με επάγγελμα, απασχόληση, φήμη η τύχη. Γενικά η συνταύτιση γωνιακών οίκων της Ηλιακής Επιστροφής με τις γενέθλιες γωνιακές θέσεις είναι πολύ καλός οιωνός.

Η φράση του ετησίου MC στον 10ο οίκο: Κανένας νικητής δεν πιστεύει στην τύχη. Φρ. Νίτσε

Ετήσιο MC στον 11ο οίκο: Δείχνει πως η καριέρα φέτος θα εξαρτηθεί από φίλους, την κοινωνικότητα και τις επαφές. Έτσι μέσα από τις επαφές σας μπορεί να αναρριχηθείτε ή να κατακρημνιστείτε. Όμως καλό θα είναι να αποφύγετε την ενασχόληση με τον συνδικαλισμό κλπ.

Η φράση του ετησίου MC στον 11ο οίκο: «Δεν είναι δυνατόν δύο κακοί να γίνουν ποτέ φίλοι, ούτε ένας καλός να μην έχει φίλο καλό» Πλάτων

Ετήσιο ΜC στον 12ο οικο: Γενικά μας προειδοποιεί για ένα έτος μεγάλων δοκιμασιών στην καριέρα ή στη μέση της καριέρας, κίνδυνο δυσφημήσεως, συκοφαντία ή δυσκολίες στην εύρεση μιας εργασίας ή στη διατήρησή της. Δυσμενείς πλανήτες ή δυσμενείς όψεις συνδεδεμένες με την ακμή αυτού του οίκου θα επιδεινώσουν αυτές τις τάσεις. Αυτός ο σχηματισμός, ευνοεί μόνο τους γιατρούς, το προσωπικό του νοσοκομείου και όλους εκείνους των οποίων το επάγγελμα είναι της φύσης του δωδέκατου οίκου (πχ σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ιδρύματα, γηροκομεία κλπ). Ακόμα όμως και κάτω από αυτές τις περιστάσεις, απαιτείται ένας ευμενής πλανήτης στο Μεσουράνημα και μια ολόκληρη σειρά ευμενών όψεων.

Η φράση του ετησίου MC στον 12ο οίκο: «Μη βασίζεσαι ολοκληρωτικά σε κανέναν άλλον άνθρωπο, όσο κι αν είναι αγαπητός. Αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ζωής μόνοι μας». A.Macfail

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved