Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Δία, μέρος B΄

Πως εκδηλώνεται το πέρασμα του Δία μέσα από τους δώδεκα οίκους
Παπασταύρου Λίντα
Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Δία, μέρος B΄

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δίας συμβολίζει την προσπάθεια του μικρού εαυτού μας να ξεπεράσει τα στενά του όρια και να γίνει κοινωνικό ον αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει το μέγιστο του δυναμικού του. Παραδοσιακά σχετίζεται με την γνώση, την θρησκεία, την φιλοσοφία και την ηθική επειδή αυτοί είναι οι τομείς που διευρύνουν τη συνείδηση του ατόμου, ωστόσο όλα τα παραπάνω είναι συνυφασμένα με τον πλούτο, την άνεση και την ελευθερία της επιλογής, όντας τελικά ένα δίκοπο μαχαίρι.

Η αυστηρότητα δεν ταιριάζει στον Δία, αφού έχει πάντα σαν προτεραιότητα τις πιο εύκολες λύσεις, κάτι που στις περιπτώσεις δυσαρμονίας μπορεί να εκδηλωθεί ως μια υπερβολική προσκόλληση στην ποσότητα και σε «κενές» αξίες.


Ας δούμε όμως πως εκδηλώνεται η διέλευση του Δία μέσα από τους δώδεκα οίκους, που στην ζωδιακή αστρολογία έχουν σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Δίας βρίσκεται στον Ταύρο, που για τους Σκορπιούς μπορεί να νοηθεί ως 7ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Ζυγούς ο Δίας βρίσκεται στον 8ο οίκο, για τους Παρθένους στον 9ο, για τους Λέοντες στον 10ο, για τους Καρκίνους στον 11ο και για τους Διδύμους στον 12ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το δεύτερο μέρος του άρθρου)

Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Δίας, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας ευνοήσει ο πλανήτης της επέκτασης.

Δίας στον 7ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Σκορπιό.

Η διέλευση αυτή κρύβει πολλές ευλογίες αλλά και μια παγίδα. Η παγίδα είναι ότι μπορεί να έχετε μια υπερεκτίμηση του εαυτού σας αλλά και των δυνατοτήτων σας. Όμως έχει και τόσα καλά που αν τελικά το δείτε, έστω αντισταθμιστικά …συμφέρει! Μια νέα σχέση ή ακόμα και επισημοποίηση της ήδη υπάρχουσας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης αυτής η κοινωνικότητα, η φιλικότητα και η καλή διάθεση του ατόμου απέναντι στους άλλους επιβραβεύεται με ευκαιρίες και υποστήριξη. Ακόμα όμως και αν έχετε σχέσεις προβληματικές είναι μια περίοδος όπου αυτές θα εξομαλυνθούν. Κέρδη από συνεργασίες και συμβόλαια είναι μέσα στις ιδιότητες. Επίσης κάποια νομική εκκρεμότητα δεν αποκλείεται να έχει ένα αίσιο τέλος.

Η έκφραση του Δία στον 7οοίκο: «Η μοίρα φανερώνεται κάτω από πολύ διαφορετικές μορφές, οι θεοί αποτελειώνουν πολλά πράγματα κόντρα στη δική μας προσδοκία, κι εκείνα που τα περιμένουμε δεν έρχονται. Μα ο Θεός ανοίγει το δρόμο σε απρόβλεπτα γεγονότα...» Ευριπίδης

Δίας στον 8ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Ζυγό.


Η διέλευση αυτή φέρνει επιτυχείς επενδύσεις μακροχρόνιας διάρκειας ενώ η σεξουαλική ζωή περνάει σε μια φάση εμπλουτισμού και ποικιλίας. Όλα αυτά έχουν και ένα ψυχοσωματικό αντικατοπτρισμό και σας βοηθούν να περάσετε καλά. Επίσης εάν έχετε προβλήματα με εφορίες και λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς είναι η κατάλληλη περίπτωση να πετύχετε ευνοϊκές ρυθμίσεις και διακανονισμούς. Επίσης ίσως ο/η σύντροφος να γίνει η αιτία αύξησης των εισοδημάτων. Εύνοια από παροχές, διατροφές, επιδόματα, υποτροφίες.

Η έκφραση του Δία στον 8οοίκο: « Τι είναι τελικά οι business; Ας το πούμε πολύ απλά. Τα λεφτά των άλλων» Αλέξανδρος Δουμάς

Δίας στον 9ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στην Παρθένο.

Η διέλευση αυτή είναι μια από τις πλέον κατάλληλες διελεύσεις για να ξεκινήσει κάποιος την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Θεωρείται ίσως η καλύτερη διέλευση του Δία, μια και ενισχύει την ανάγκη για μάθηση και μέσα από τη διαδικασία της διανοητικής αφύπνισης είναι δυνατό να επιτευχθεί η ηθική εξύψωση του ατόμου καθώς και η υιοθέτηση ανωτέρων πνευματικών αξιών. Ευνοούνται σχέσεις με το εξωτερικό, αλλόθρησκους ή αλλοδαπούς. Τα ταξίδια ή μελέτη άλλων πολιτισμών, φιλοσοφίας ή θρησκείας. Εάν υπάρχει σοβαρή ενασχόληση με τον αθλητισμό τότε μπορεί να έχουμε κάποια ανέλπιστη διάκριση.

Η έκφραση του Δία στον 9οοίκο: «Η μαζική κουλτούρα είναι η αντί-κουλτούρα» Umberto Eco

Δίας στον 10ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Λέοντα.

Μια σπουδαία διέλευση αρκεί να μην είναι πασπαλισμένη με υπέρμετρη αισιοδοξία. Ζητήματα καριέρας αλλά και ανάληψης ευθυνών πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες. Δεν αποκλείεται να έχετε εύνοια από ανώτερους, η οποία συχνά παρατηρείται την περίοδο αυτή, μπορεί να οδηγήσει σε προαγωγή και στρώνει το δρόμο για να διακριθεί κάποιος στο περιβάλλον του, χωρίς να παρουσιάζονται εμπόδια ενώ η άνοδος αυτή βοηθά να αποκτήσετε ισχυρούς συμμάχους. Βοηθά στην αύξηση της δημοτικότητας ενώ εάν συνηγορεί η γενέθλια τάση του ωροσκοπίου μπορεί να βγάλει ένα γάμο που βοηθά το άτομο να ανέβει κοινωνικά.

Η έκφραση του Δία στον 10οοίκο: « Η επιτυχία δεν είναι προϊόν αυτανάφλεξης. Πρέπει εσύ ο ίδιος να βάλεις φωτιά στον εαυτό σου» Fred Shero

Δίας στον 11ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Καρκίνο.

Ισχυρές φιλίες και ανιδιοτελείς συμμαχίες. Είναι μια αισιόδοξη περίοδος όπου τα όνειρα και οι επιθυμίες υλοποιούνται κατά έναν εξαιρετικά ομαλό και γόνιμο τρόπο. Έτσι αν συμμετέχετε σε οργανώσεις, ομάδες, σωματεία, θα βρείτε ένα πλούσιο χώρο δράσης αλλά και ανταπόκρισης στο έργο σας. Η ολοκλήρωση των στόχων περνά μέσα από ένα πιο «συλλογικό» επίπεδο.

Η έκφραση του Δία στον 11ο οίκο: «Τέσσερις μεγάλες αρετές: Γενναιότητα, Σοφία, Αγάπη, Φιλία» Morihei Ueshiba (Ιδρυτής του Aikido)

Δίας μέσα στον 12ο οίκο:

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στους Διδύμους.

Αν ασχολείστε με την συγγραφή είναι ίσως η καλύτερη θέση, μιας και το άτομο είναι σε βαθειά ταύτιση και ηρεμία με τον εαυτό του αλλά κυρίως έχει πλήρη προστασία από έχθρες και επιθετικότητα. Πολύ καλή περίοδος για να κλείσουν τα κακώς κείμενα της ζωής και να προετοιμαστείτε για καλύτερες μέρες και ευκαιρίες. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ασθένεια θα έχετε μια ανακούφιση ή και ίαση ενώ ακόμα και σε συνθήκες κράτησης μπορείτε είναι να πετύχετε καλύτερες συνθήκες ή ακόμα και απελευθέρωση-αποφυλάκιση κλπ

Η έκφραση του Δια στον 12οοίκο: «Μη βασίζεσαι ολοκληρωτικά σε κανέναν άλλον άνθρωπο, όσο κι αν είναι αγαπητός. Αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ζωής μόνοι μας» Agnes Macphail

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved