Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 07' 33" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 11° 25' 58" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 16° 11' 54" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 05° 12' 41" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 10° 07' 50" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 05° 55' 21" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 46' 04" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 58' 16" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 34' 38" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 38' 30" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 46' 03" ΤΑΥΡΟΣ R

Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Δία, μέρος Α΄

Πως εκδηλώνεται το πέρασμα του Δία μέσα από τους δώδεκα οίκους
Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Δία, μέρος Α΄

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto


Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ευκαιρίας, της επέκτασης, των αγαθών και της απόλαυσης. Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης, κυβερνά τον Τοξότη αλλά έχει και την παραδοσιακή του κυριαρχία στους Ιχθύες (προ ανακαλύψεως του Ποσειδώνα) έχοντας ενίοτε κάποιες παρεμφερείς ιδιότητες με τον πλανήτη της φαντασίας. Ο Δίας μας δίνει αγαθά αλλά μας φορτώνει και με περίσσια αισιοδοξία. Ο «μεγάλος ευεργέτης» λοιπόν, χρειάζεται προσοχή μιας και μπορεί να άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν για να μας προστατεύουν από μια ανεπανόρθωτη έκθεση, οδηγώντας μας τελικά σε μια ...ελεγχόμενη χρεωκοπία της ασφάλειας και των αξιών μας.

Ο Δίας συμβολίζει την προσπάθεια του μικρού εαυτού μας να ξεπεράσει τα στενά του όρια και να γίνει κοινωνικό, ον αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει το μέγιστο του δυναμικού του. Παραδοσιακά σχετίζεται με την γνώση, την θρησκεία, την φιλοσοφία και την ηθική επειδή αυτοί είναι οι τομείς που διευρύνουν τη συνείδηση του ατόμου, ωστόσο όλα τα παραπάνω είναι συνυφασμένα με τον πλούτο, την άνεση και την ελευθερία της επιλογής, όντας τελικά ένα δίκοπο μαχαίρι.

Η αυστηρότητα δεν ταιριάζει στον Δία, αφού έχει πάντα σαν προτεραιότητα τις πιο εύκολες λύσεις, κάτι που στις περιπτώσεις δυσαρμονίας μπορεί να εκδηλωθεί ως μια υπερβολική προσκόλληση στην ποσότητα και σε «κενές» αξίες.


Ας δούμε όμως πως εκδηλώνεται η διέλευση του Δία μέσα από τους δώδεκα οίκους, που στην ζωδιακή αστρολογία έχουν σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Δίας βρίσκεται στον Ταύρο, που για τους Ταύρους μπορεί να νοηθεί ως 1ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Κριούς ο Δίας βρίσκεται στον 2ο οίκο, για τους Ιχθύες στον 3ο, για τους Υδροχόους στον 4ο, για τους Αιγόκερους στον 5ο και για τους Τοξότες στον 6ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου)

Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Δίας, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα, αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας ευνοήσει ο πλανήτης της επέκτασης.

Δίας στον 1ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:

Ήλιο στον Ταύρο ή Ωροσκόπο στον Ταύρο ή τον Κριό.

Ο Δίας εδώ έρχεται να μας κάνει πιο ανοικτούς και να σας δώσει την ευκαιρία να πετύχουμε γρήγορα και θεαματικά όλα εκείνα που σε μια άλλη φάση φαντάζουν ως απίθανα. Τα άτομα που έρχονται στην ζωή μας, συμβάλλουν καταλυτικά στο να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίρνουμε έχουμε την δυνατότητα να εξελιχθούμε τόσο σε νοητικό, όσο και σε υλικό επίπεδο.

Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου συνδυάζεται συχνά με μια ροπή προς τις απολαύσεις. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, εάν σε αυτό συνηγορεί και το προσωπικό ωροσκόπιο, για μια ενδεχόμενη αύξηση βάρους ή ακόμα και για προβλήματα υγείας που είναι αποτέλεσμα καταχρήσεων.

Η έκφραση του Δία στον 1ο οίκο: « Μην περιμένεις τις μεγάλες ευκαιρίες. Άρπαξε μια συνηθισμένη και κάνε την μεγάλη» Orison Swet Marden

Δίας στον δεύτερο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:

Ήλιο στον Κριό ή Ωροσκόπο στους Ιχθύες

Η αναζήτηση της οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας τελικώς βρίσκουν την λύση τους. Ο Δίας μέσα από τον 2ο οίκο θα μας βελτιώσει τα οικονομικά ενώ παράλληλα οι συναισθηματικές ανάγκες μας θα εκπληρωθούν ευκολότερα. Οι οικονομικές ευκαιρίες θα δίνουν και θα παίρνουν όμως θα πρέπει να θυμόμαστε πως ο Δίας ΔΕΝ θα είναι αιώνια εκεί πέρα για αυτό θα πρέπει να κάνουμε τα κουμάντα σας και να κλείσουμε τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες, αντί να ξοδεύουμε ασύστολα. Επίσης, η αυξημένη επιθυμία για την επίτευξη της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ενδώσουμε σε  αμφίβολες επενδύσεις. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμόμαστε πως δεν γίνεται να πλουτίσουμε από την μια στιγμή στην άλλη. Ο καθένας με τα όρια του...

Η έκφραση του Δία στον 2o οίκο: «Κανείς δε θα θυμόταν τον Καλό Σαμαρείτη, αν είχε μόνο καλές προθέσεις. Είχε και χρήματα»! Μάργκαρετ Θάτσερ

Δίας στον 3ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:

Ήλιο στους Ιχθύες ή Ωροσκόπο στον Υδροχόο ή στον Αιγόκερω από την 20η μοίρα και πάνω.

Η επικοινωνία και ο λόγος στα «φόρτε» του. Έτσι ο Δίας μας διευκολύνει εάν έχουμε να δώσουμε πάσης φύσεως εξετάσεις, να γράψουμε ένα βιβλίο, να ταξιδέψουμε, να αγοράσουμε οτιδήποτε κινητό ή να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με το κοντινό μας περιβάλλον (πχ αδέρφια). Ακόμη, ευνοούνται τα σεμινάρια πάσης φύσεως και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, Όμως σε αρκετές περιπτώσεις η πρόοδος και οι επιτυχίες μπορεί να αναφέρονται στα πρόσωπα του οίκου (συνήθως κάποιον συγγενή) και όχι σε εμάς προσωπικά. Τέλος, λόγω του ότι ο 3ος οίκος είναι ένας οίκος όχι και τόσο «συμβατός» με τον Δία θα πρέπει να προσέχουμε τι υποσχόμαστε και το κυριότερο τι μας υπόσχονται.

Η έκφραση του Δία στον 3o οίκο: «Η φτώχεια δεν μπορεί να είναι εμπόδιο για τη μόρφωση, και η μόρφωση πρέπει να είναι ένας τρόπος απόδρασης από τη φτώχεια». Λύντον Τζόνσον

Δίας στον 4ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:

Ήλιο στον Υδροχόο ή Ωροσκόπο στον Αιγόκερω ή στο τέλος του Τοξότη

Ο Δίας εδώ αποδίδει καλύτερα και σηματοδοτεί μια χρονιά συγκομιδής και απόλαυσης των κόπων μιας  μακράς περιόδου. Ουσιαστικά βάζει τις βάσεις για μια καλύτερη ή έστω και προσωρινά μια ευτυχέστερη ζωή. Αυτό πρακτικά ξεκινά από την οικογένεια (γάμος, γέννηση παιδιού) και μπορεί να φθάσει μέχρι μια καθοριστική προαγωγή στην εργασία.  Ακόμη είναι πιθανόν να υπάρξει ένα «μόνοιασμα»  με άτομα από την οικογένεια με τα οποία υπήρχαν συγκρούσεις.

Εάν το προσωπικό ωροσκόπιο το επιτρέπει, είναι μια από τις καλύτερες περιόδους να επενδύσει κάποιος χρήματα στην αγορά ενός ακινήτου, αλλά και να ευνοηθεί από μια ενδεχόμενη αύξηση της αξίας του, εάν σκέφτεται κάποια σχετική αγοραπωλησία. Εάν δεν έχετε σπίτι είτε θα αποκτήσετε είτε θα καλλωπίσετε το ήδη υπάρχον. Όμως φροντίστε τα αποκτήματα σας να είναι με βάση το γράμμα του Νόμου.

Η έκφραση του Δία στον 4o οίκο: «Οι περισσότεροι άγιοι ήταν φτωχοί, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι περισσότεροι φτωχοί είναι άγιοι.» Ralph.W.Emerson

Δίας στον 5ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:

Ήλιο στον Αιγόκερω ή Ωροσκόπο Τοξότη

Η διέλευση αυτή είναι ...λαχείο! Συνήθως εκδηλώνεται μια μεγάλη αγάπη για τη ζωή και αν υπάρξουν ταυτόχρονα και άλλες σταθεροποιητικές όψεις, μπορεί να παραχθεί πλούσιο και σημαντικό δημιουργικό έργο, το όποιο θα χρησιμεύσει σαν βάση για την μετέπειτα πορεία του ατόμου. Νέες σχέσεις, απολαύσεις, επιτυχίες των παιδιών και γενικά μια ζωή που χαρακτηρίζεται από καλοπέραση και αρκετά ...τυχερά. Στον αντίποδα βέβαια, η υπερβολική έκθεση στην ...dolce vita ή τον τζόγο, όταν μάλιστα οι γενέθλιες τάσεις εναντιώνονται, μπορεί να αποβεί καταστροφική ή τουλάχιστον να γεννήσει σκάνδαλα.

Η έκφραση του Δία στον 5ο οίκο:

«Παράτα τα ψεύτικα και θα απελευθερωθείς από τον πόνο. Η αλήθεια φέρνει την ευτυχία, η αλήθεια απελευθερώνει.» Sri Nisargadatta Maharaj

Δίας στον 6ο οίκο

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:

Ήλιο στον Τοξότη ή Ωροσκόπο στον Τοξότη ή στο τέλος του Σκορπιού

Με την διέλευση του Δια στον 6ο οίκο μπορούμε να βελτιώσουμε θεαματικά την καθημερινή μας ζωή, συχνά παίρνοντας «βοήθειες» από τεχνολογικά επιτεύγματα που μας λύνουν ντα χέρια. Είναι επίσης πιθανό να επιβραβευθούν παλαιότερες προσπάθειες στον εργασιακό τομέα, ή να βρούμε μια καλή δουλειά με σχετικά εύκολο τρόπο. Αν βέβαια ανοίξουμε πολλές δουλειές ταυτόχρονα διακινδυνεύουμε το να μείνουμε τελικά με τις ...υποσχέσεις.

Όσον αφορά την υγεία μας, έχουμε την δυνατότητα για ουσιαστικές βελτιώσεις και μια καλή περίθαλψη αλλά δεν αποκλείεται να προβληματιστούμε από την εκδήλωση κάποιων συμπτωμάτων. Ουσιαστικά σε αυτές τις περιπτώσεις ο Δίας αποκαλύπτει μια προσβολή-ευπάθεια εγκαίρως, πριν δηλαδή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Χρειάζεται επίσης προσοχή στον έλεγχο του σωματικού βάρους μιας και ο μεταβολισμός σας γίνεται πιο αργός και από ...ταινία του Θ. Αγγελόπουλου!

Η έκφραση του Δία στον 6ο οίκο: «Τα κοινά συστατικά της καλής υγείας και της μακροζωίας είναι: Καλή διάθεση, καθαρός αέρας, όχι βαριά εργασία, λίγο άγχος». Philip SidneyΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved