Σύνθετος Χάρτης (Composite)

ο Composite είναι μια τεχνική σχετικά καινούργια. Έχει πιθανότατα τις ρίζες της στη Γερμανία το 1920
Παπασταύρου Λίντα

Ρένα Κολιοπανου

Αν και οι πιο επιτυχημένες αστρολογικές τεχνικές έχουν μακρά ιστορία χρήσης, κι οι πρώτες εμφανίσεις τους μπορούν να τοποθετηθούν πίσω στα χρόνια των αρχαίων Ελλήνων και Βαβυλωνίων, ο Composite είναι μια τεχνική σχετικά καινούργια. Έχει πιθανότατα τις ρίζες της στη Γερμανία το 1920, αλλά τέθηκε σε χρήση όταν ο John Townley την εισήγαγε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Σε αντίθεση με την πληθώρα των άλλων νέων και συχνά επισφαλών τεχνικών που είχαν δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η τεχνική του Composite αποδείχθηκε ότι ήταν σταθερή και συχνά έξοχη , κι όπως αποκαλύφθηκε , είχε υιοθετηθεί απ’ όλους σχεδόν τους αστρολόγους. Μια γενιά αργότερα είχε γίνει μια πρότυπη τεχνική για την ανάλυση των προσωπικών σχέσεων.

O Composite χάρτης χρησιμοποιείται για ν ’ανακαλύψουμε το δυναμικό που υπάρχει ανάμεσα στα άτομα της σχέσης. Αυτός μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε δυο η περισσότερα άτομα, για κάθε είδους σχέση. Αυτή μπορεί να είναι μια σχέση συντρόφων, μητέρας / κόρης, εργοδότη / υπαλλήλου, γιατρού/ ασθενή, μεταξύ αντιπάλων κ.τ.λ. Μερικές φορές, κοιτώντας την συναστρία δύο ατόμων μπορεί να αναρωτηθούμε πως αυτοί οι δυο μπορούν να έχουν μια καλή σχέση? Κι όμως έχουν! Τους αρέσει η αίσθηση να είναι μαζί. Αυτό βασίζεται στην τρίτη οντότητα της σχέσης: τον Composite. Ο Composite είναι ένας αυτοδύναμος χάρτης .Παράγεται βρίσκοντας τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των ζευγαριών των πλανητών κι άλλων σημαντικών σημείων των γενέθλιων ωροσκοπίων. Ο Ήλιος του ενός κι ο Ήλιος του άλλου, η Σελήνη του ενός κι η Σελήνη του άλλου κι ούτω καθεξής. Ο composite Ήλιος είναι το μεσοδιάστημα των Ήλιων, η composite Σελήνη είναι το μεσοδιάστημα των Σεληνών,κι έτσι βγάζουμε όλους του composite πλανήτες κι των σημαντικών σημείων των χαρτών.

Ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Για παράδειγμα, κάθε ζώδιο αποτελείται από 30 μοίρες ,οι οποίες προστίθενται καθώς κινούμαστε διαδοχικά μες τον κύκλο. Έτσι έχουμε :

Κριός 0-29, Ταύρος 30-59, Δίδυμοι 60-89, Καρκίνος 90-119, Λέων120-149, Παρθένος 150-179, Ζυγός 180-209, Σκορπιός 210-239, Τοξότης 240-269, Αιγόκερως 270-299, Υδροχόος 300-329, και Ιχθείς 330-359.

Έστω ότι ο Ήλιος σας είναι στις 16 μοίρες του Κριού. Εάν ο Ήλιος του συντρόφου σας, φίλου, συνεργάτης σας είναι στον Τοξότη στις 12 μοίρες , μεταφράζεται μαθηματικά ως εξής 240 +12=252 μοίρες .Προσθέστε τα δυο μαζί, 16+ 252 = 268 και διαιρέστε με το 2, το αποτέλεσμα ισούται με 134. Αυτό σημαίνει ότι το μέσο του Ήλιου σας και του Ήλιου του προσώπου που είστε σε μια σχέση με αυτό ,βρίσκεται στις 14 μοίρες του Λέοντα. Αυτός είναι ο Ήλιος του Compositeχάρτη της σχέσης σας .

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για όλους τους πλανήτες: Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρης, Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα και του Βόρειο Δεσμού. Μπορείτε να το κάνετε για τους συνδυασμένους ωροσκόπους ( σημαντικό !θα πρέπει να έχετε την ώρα γεννήσεως σας), καθώς και για το Μεσουράνημα . Μόλις υπολογίσετε όλα τα παραπάνω, έχετε ένα πολύ λεπτομερές διάγραμμα της σχέσης που μοιράζεστε με το εν λόγω πρόσωπο.

Η λογική του Σύνθετου χάρτη

Καταρχάς ο Composite είναι ένας χάρτης σχετικά με την αλληλεπίδραση της ενέργειας. Δεν είναι ένας γενέθλιος χάρτης , είναι ο χάρτης που δείχνει το τι συμβαίνει όταν μια δύναμη Α πλησιάζει μια δύναμη Β. Αυτή η λεπτή διαφορά, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την ερμηνεία του σύνθετου .Μια σχέση είναι από μόνη της μια οντότητα ,αλλά δεν είναι σταθερή κι κλειδωμένη σε χρόνο και χώρο. Η ενέργεια της είναι πιο ασταθής και μεταβαλλόμενη .

Πολλοί άνθρωποι βιάζονται για να δούνε τον composite χάρτη πριν από οποιαδήποτε σχέση καθιερωθεί. Αν δεν υπάρχει πραγματική σχέση που να έχει δημιουργηθεί, ο σύνθετος χάρτης μπορεί να σας δώσει απλώς την γενική ιδέα για το πώς θα ήταν αν ήσασταν μαζί. Αν δεν υπάρχει αλληλεπίδραση της ενέργειας, ο σύνθετος απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Γι αυτό καλύτερα είναι να καταστρώνουμε έναν σύνθετο χάρτη, μετά από λίγο καιρό σύναψη της σχέσης η αφού έχει περάσει σε πιο μακροχρόνιο στάδιο.

Στην αρχή μιας σχέσης τα πάντα μπορεί να μας φαίνονται αρμονικά ,όμως από την στιγμή που η σχέση προχωρήσει ,τότε είναι που αρχίζουν να φαίνονται τα πλεονεκτήματα κι οι προκλήσεις. Τώρα λοιπόν ,είναι δουλειά του Composite να μας δείξει τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσουμε για να διαπραγματευτούμε με τις κρυφές πτυχές αυτής της δυναμικής, που εκλύει κάθε σχέση.

Αυτό που μου αρέσει στον σύνθετο είναι ότι μπορεί να συμψηφίσει κάποια δύσκολα θέματα της συναστρίας. Για παράδειγμα, σε μια συναστρία μπορεί να έχουμε δύσκολες όψεις του Ερμή μεταξύ των ατόμων . Αυτό συνεπάγεται δυσκολία στο να κατανοήσει ο ένας τον άλλο ,κι ότι νιώθουν να εκπέμπουν σε διαφορετικά μήκη κύματος. Με μια όψη εξαγώνου του Δια προς τον Ερμή στον composite τους όμως, δείχνει ότι αυτό θα βοηθήσει να έχουν περισσότερη ανοχή ο ένας στις απόψεις του άλλου.


Ένας σύνθετος χάρτης θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε πολλές σημαντικές έννοιες για το πώς σχετιζόμαστε με το πρόσωπο με το οποίο έχουμε την σχέση. Ποιες είναι οι θετικές πτυχές στην σχέση που υπάρχει με αυτό το άτομο; Ποιες είναι οι προκλήσεις που πρέπει να γνωρίζετε, και να αντιμετωπίσετε ; Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που αναμειγνύονται στους χάρτες σας, ή οποιοσδήποτε παγίδες που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη σας , ώστε να μπορέσετε να εργαστείτε πάνω σε αυτές κι να καταστεί η σχέση σας ισχυρότερη και πιο ολοκληρωμένη;

Ένας σύνθετος χάρτης θα σας επιτρέψει να καθορίσετε όχι μόνο το πώς ο συνεργάτης σας, ο φίλος σας, ο πατέρας σας αλληλεπιδρούν μαζί σας, θα σας επιτρέψει να μάθετε κι το πώς οι άνθρωποι γύρω σας βλέπουν τη σχέση σας. Θα είστε επίσης σε θέση να κρίνετε τις επιπτώσεις που έχετε πάνω στους άλλους. Εάν εσείς και ο συνεργάτης σας π.χ. έχετε composite Ποσειδώνα στον 1Ο οίκο, είναι πιθανό ότι κανένας από εσάς δεν βλέπει τη σχέση με σαφήνεια. Εάν ο composite Ποσειδώνας σας είναι στo10ο οίκο -το πώς οι άλλοι σας βλέπουν -πιθανώς αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τη σχέση που μοιράζεστε με το σύντροφό σας, με τον ίδιο τρόπο που εσείς βιώνετε.

Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν είναι κάθε σχέση που έχετε θετική, όσο και αν θα θέλατε να ήταν αλήθεια. Μπορεί να έχετε ένα αυστηρό αφεντικό ή εργοδότη, η θα μπορούσατε να ζείτε δίπλα σε ένα πολύ δυσάρεστο γείτονα, ή να έχετε ένα αδελφό που σας προκαλεί πολλά προβλήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Με την χαρτογράφηση της ενέργειας μεταξύ των δυο σας, μπορείτε να είστε σε θέση να βρείτε τρόπους ,να αντιμετωπίσετε αυτά τα ενοχλητικά και δύσκολα άτομα στη ζωή σας. Τουλάχιστον, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή κατανόηση ποια θέση να κρατήσετε για να τους αντιμετωπίζετε με πιο θετικό τρόπο. Με έναν ισχυρό Άρη σε δύσκολες όψεις ,ζητήματα του «εγώ» μπορεί να εμπλέκονται, ή θα μπορούσε να υπάρχει πολλή ενέργεια ανάμεσα σας που οδηγεί στην εξουσία και σε θέματα ελέγχου, για παράδειγμα.


Τα σημεία δράσης

ΜΕΡΟΣ 1ο ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πρωταρχικά , σε οποιοδήποτε σύνθετο, κοιτάζουμε ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ , τον πυρήνα της σχέσης. Όπως σε κάθε χάρτη , αυτή βρίσκεται από την εξέταση της κατάστασης του Ήλιου, της Σελήνης, του Ωροσκόπου και του κυβερνήτη του κι του Μεσουρανήματος.

ΗΛΙΟΣ

Όπου ο Ήλιος βρίσκεται μας λέει σε ποια περιοχή-οίκο τα δύο άτομα πρέπει να ταξιδέψουν για να ανακαλύψουν μαζί, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν μόνοι. Η θέση χρησιμεύει για τον προσδιορισμό του βασικού χαρακτήρα της σχέσης και καθορίζει το είδος της ενέργειας που κυριαρχεί, καθώς και τους τομείς της ζωής που επηρεάζονται από αυτές τις ενέργειες. Περιγράφει επίσης την ποιότητα της σχέσης, που είναι ορατή από το εξωτερικό περιβάλλον και η δυναμική που παράγεται από την ένωση των δύο ανθρώπων.

Αν ο Ήλιος λάβει προκλητικές όψεις, είναι μια ένδειξη ότι η σχέση σας έχει μερικά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, κι θα απαιτήσει ιδιαίτερες προσπάθειες και συμβιβασμούς, προκειμένου να οδηγήσει σε μια ικανοποιητική σχέση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αρμονικές όψεις δείχνουν μια κοινή βασική μονάδα που θα βασίζεται σε κοινές πεποιθήσεις. Αυτό μπορεί να προλαμβάνει τις συγκρούσεις που προκύπτουν ή να κάνει τα προβλήματα που εμφανίζονται εύκολα για να επιλυθούν.

ΣΕΛΗΝΗ

Η θέση της Σελήνης στον Composite είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή μιλά για τους συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ σας , και, εάν η σχέση έχει μια υγιή συναισθηματική βάση. Αν η Σελήνη δέχεται αρμονικές όψεις, θα νιώσετε άνετα με τον άλλο και ίσως ακόμη και το αίσθημα ότι γνωρίζετε ο ένας τον άλλον από «παλιότερα» ,σαν να έχετε ξανασυναντηθεί, γιατί η Σελήνη συμβολίζει το παρελθόν. Δε θα χρειαστούν πολλά λόγια για να καταλάβετε ο ένας τον άλλο και η εγγύτητα, η ζεστασιά και η εμπιστοσύνη θα αναπτυχθούν γρήγορα.
Αν η Σελήνη έχει προκλητικές όψεις ή εάν είναι σε θέση λιγότερου ευνοϊκού οίκου , μπορεί να είναι δύσκολο για σας να μιλάτε για τα συναισθήματά σας και ότι συμβαίνει μέσα σας. Μπορεί να έχετε ακόμα μια περίεργη αίσθηση, ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση και δεν είστε σε θέση να φθάσετε στη ρίζα του προβλήματος. Η θέση του οίκου θα σας πει και ποια περιοχή της ζωής έχει τις μεγαλύτερες συναισθηματικές συγκρούσεις, ενώ οι όψεις της Σελήνης θα πουν σχετικά με την ποιότητα των συναισθημάτων .

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ

Αν υποθέσουμε ότι έχουν δοθεί σχετικά ακριβείς ώρες γέννησης, ο ωροσκόπος του σύνθετου είναι ένα από τους ποιους ισχυρούς δείκτες της ποιότητας της σχέσης σας. Δίνει σημαντικές ενδείξεις για το πώς μπορείτε ως ζευγάρι να σχετίζεστε με τον έξω κόσμο, το είδος των ανθρώπων που είναι γύρω σας , και πώς οι άλλοι αντιλαμβάνονται τη σχέση σας.

ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ

Με βάση τον ακριβή χρόνο γεννήσεων σας πάλι , το Μεσουράνημα είναι άλλο ένα, από τα πολύ σημαντικά "προσωπικά στοιχεία" του σύνθετου ωροσκόπιου. Το compositeΜεσουράνημα σας ,παρουσιάζει την εικόνα σας ως ζευγάρι στη δημόσια ζωή, και η φήμη που οι δύο σας έχετε στον έξω κόσμο. Μπορεί επίσης να αναφέρει τους στόχους που επιδιώκετε.

ΜΕΡΟΣ 2Ο ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΙ ΟΙΚΟΙ

Όπως κι στον γενέθλιο χάρτη υπάρχουν οι οίκοι όπου βλέπουμε τις περιοχές δράσης της σχέσης.

Ο Πρώτος οίκος του Compositeείναι το ‘πρόσωπο’ στον έξω κόσμο.

Ο Δεύτερος οίκος υπογραμμίζει τον ρολό των κοινών αξιών που μοιράζεται το ζευγάρι και ποιες είναι οι διαφωνίες που γίνονται πηγή συγκρούσεων.

Ο Τρίτος οίκος είναι ο οίκος της επικοινωνίας, της ρουτίνας, η καθημερινότητα και οι συγγενείς.

Ο Τέταρτος οίκος αντιπροσωπεύει το σπίτι τόσο κυριολεκτικά από το πώς μπορεί να είναι ο περιβάλλοντας χώρος που ζουν τα άτομα μαζί , όσο και μεταφορικά όπου βλέπουμε τις ψυχικές και συναισθηματικές ρίζες της σχέσης,

OΠέμπτος οίκος εστιάζει στα ‘φρούτα’ της δημιουργίας.

Ο Έκτος οίκος αφορά τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα.

Ο Έβδομος οίκος τονίζει το ‘εμείς’.

Ο Όγδοος οίκος είναι ο οίκος των κοινών οικονομικών και ιδιοκτησίας.

Ο Ένατος οίκος συμπεριλαμβάνει την συνολική εικόνα του κόσμου και πως λαμβάνεται στα μάτια των προσώπων της σχέσης.

Ο Δέκατος οίκος η Μεσουράνημα(MC) είναι το περισσότερο ορατό κομμάτι της σχέσης. Η δημόσια εικόνα του ζευγαριού προς τα έξω και πως οι άλλοι μας βλέπουν.

Ο Ενδέκατος οίκος αντιπροσωπεύει τα κοινά οράματα κι τις ελπίδες.

Ο Δωδέκατος αφορά τα κρυμμένα στοιχειά της σχέσης.

ΜΕΡΟΣ 3Ο ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

ΟΨΕΙΣ

Δύο είναι γνώστες ως εύκολες όψεις : το εξάγωνο (60 μοίρες) και το τρίγωνο (120 μοίρες). Οι δύο αυτές όψεις δείχνουν γενικά τα σημεία κι τα θέματα που είναι πιο ήπια μέσα στη σχέση σας, κι δεν αποτελούν σημεία τριβής κι συγκρούσεων μιας κι η ενέργεια ρέει χωρίς πολλή προσπάθεια.

Όσο πιο σκληρές ή έντονες όψεις : σύνοδος (0 βαθμοί), τετράγωνο (90 μοίρες) και αντίθεση (180 μοίρες) τόσο απαιτούν την κατανόησή μας. Επισημαίνουν τους βασικούς τρόπους που οι δυο σας πρέπει να επικοινωνείτε και να διαπραγματεύεστε. ‘Εύκολες’ δεν σημαίνει απαραίτητα καλές και ‘σκληρές’ δεν σημαίνει κακές.

Το εξάγωνο είναι μια υπόσχεση ενθουσιασμού και ανυπομονησίας. Οι πλανήτες σε αυτή όψη δίνουν ενδείξεις σχετικά με τον τρόπο των ενεργειών που υποστηρίζει ο ένας τον άλλον. Το τρίγωνο είναι μια ένδειξη ειδικής αρμονίας μεταξύ δύο πλανήτων. Συχνά υπάρχει θετικότητα όσον αφορά τον ένα κι τον άλλον που έρχεται αυθόρμητα.

Η αντίθεση μπορεί να αποκαλύψει, που θα συναντήσετε τριβή στη σχέση σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα ζητήματα, δεδομένου ότι είναι ευκαιρίες για ανάπτυξη. Η απαιτεί μια πράξη εξισορρόπησης.

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Ερμηνεύουμε μόνο τους πλανήτες στους οίκους κι στις όψεις κι όχι στα ζώδια, γιατί πολύ απλά δεν είναι ένας «αληθινός» χάρτης. Π.χ. να σκεφτούμε ότι οι πλανήτες δεν είναι ποτέ ανάδρομοι στον Composite.

Με τις γνώσεις σας που κερδίζετε μέσα από έναν Compositeχάρτη , μπορείτε να είστε ενήμεροι για τα ζητήματα και τα διδάγματα της σχέση σας κι ότι θα βοηθήσει την αμοιβαία ανάπτυξη σας. Μπορείτε να βρείτε τρόπους για να συνεργαστείτε με τις προκλήσεις και να απολαύσετε τα οφέλη! Η γνώση και η συνειδητοποίηση που σας εξασφαλίζει ,μπορεί να σας να κάνει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις που είναι κατάλληλες για σας και τις σχέσεις σας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved