Σύνθετος χάρτης (composite)-Ποιοί δεν έχουν στον Ήλιο μοίρα;

Η θέση του Ηλίου είναι ιδιαίτερα σημαντική σε έναν σύνθετο (Composite) χάρτη. Χρησιμεύει για να
Παπασταύρου Λίντα

Από τη Ρένα Κολιοπάνου

Η θέση του Ηλίου είναι ιδιαίτερα σημαντική σε έναν σύνθετο (Composite) χάρτη. Χρησιμεύει για να προσδιορίσουμε το βασικό χαρακτήρα της σχέσης και καθορίζει την ενέργεια που παράγεται και τον τομέα που αυτή διοχετεύεται. Αν ο Ήλιος δέχεται σκληρές όψεις, είναι μια ένδειξη ότι η σχέση χρειάζεται ‘δουλειά’, και μονό ύστερα από παραχωρήσεις και συμβιβασμούς θα μπορέσει να εξελιχτεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Οι ευνοϊκές όψεις πάλι, υποδεικνύουν ότι οι δυο τους μπορούν να δουλέψουν σαν μια ομάδα και θα προλαμβάνουν τις συγκρούσεις η θα μπορούν να ανταπεξέρχονται και να τις επιλύουν πιο εύκολα, αν αυτές εμφανιστούν.

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος στον πρώτο οίκο είναι μια ισχυρή ένδειξη του μεγάλου αντίκτυπου που έχει το ζευγάρι πάνω στο περιβάλλον του. Είναι ιδιαίτερα ισχυρή και βοηθά τα άτομα να ακτινοβολούν στους γύρω τους, μια ωραία ενέργεια που τους έλκει κοντά τους Γι’ αυτό το λόγο όπου και αν πηγαίνουν, θα γίνονται αποδεκτοί. Συνήθως τα άτομα της σχέσης, ασχολούνται τον περισσότερο χρόνο με το τι εντύπωση δίνουν στους άλλους και ξεχνούν να ασχοληθούν με ίσως πιο σοβαρά προβλήματα, που πιθανόν να έχει η σχέση τους. Η αυτοπεποίθηση που αισθάνονται μαζί αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα και ίσως ηγηθούν σε κάποιο πεδίο δράσης, μιας και έχουν την τάση να παίρνουν ρίσκα και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που οι άλλοι ακολουθούν.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος στον δεύτερο οίκο του σύνθετου είναι ιδιαίτερα επωφελής και συμφέρουσα όψη αν η σχέση είναι επαγγελματική η στηρίζεται σε οικονομικούς λόγους μιας και ο δεύτερος οίκος σχετίζεται με τα υλικά αγαθά. Σε μια ρομαντική σχέση, τα άτομα θα συμφωνούν με τον σύντροφο τους για μια κοινή πολιτική, όσον αφόρα την διαχείριση των χρημάτων. Πιθανό θα ‘στέκουν’ καλά οικονομικά, θα ζουν σ’ ένα όμορφο σπίτι και θα απολαμβάνουν τα κοινά περιουσιακά τους στοιχειά. Έχουν παρόμοιες άξιες και μπορούν να χτίσουν μια μακροπρόθεσμη σχέση, με προσοχή όμως γιατί μπορεί να γίνει έντονη η αφοσίωση στις υλικές άξιες. Ίσως εργαστούν πάνω σε μια επιχειρηματική ιδέα και κερδίσουν μια μικρή περιουσία άλλα ας μην επιτρέψουν στον εαυτό τους να χαθούν, σε άξιες που έχουν μονό υλική μορφή. Αν ο Ήλιος δέχεται άσχημες όψεις, τότε οι άξιες μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους , που είναι αδύνατο να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα κοινό νοικοκυριό.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ
Ταξίδια, μάθηση, συζητήσεις είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν τα συστατικά για την κοινή σας εμπειρία. Σίγουρα είναι μια σχέση που η λέξη κίνηση εμπεριέχεται σε όλες τις δραστηριότητες της. Τα μελή της θα ανταλλάσσουν εύκολα τις απόψεις τους κι μέσα από το διάλογο θα βρίσκουν λύσεις σε πολλά προβλήματα τους. Η σιωπή σε αυτήν την σχέση δεν έχει θέση και η ανία και η προβλεψιμότητα έχουν πεταχτεί από το παράθυρο. Ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά θα έχουν συχνή επικοινωνία μεταξύ τους ,είτε μέσω τηλεφώνου η διαδικτύου. Πολλές σχέσεις που έγιναν μέσω ιντερνέτ έχουν την οικοθεσία του Ήλιου εδώ.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος εδώ είναι εξαιρετικά σημαντική θέση και πιθανό να υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συναισθηματικό δεσμό μεταξύ τους . Μπορεί να προέρχονται από το ίδιο οικογενειακό υπόβαθρο και οι δύο οικογένειες αμφότερων, να διαδραματίζουν ένα μεγάλο ρόλο στη σχέση τους . Θα μοιράζονται αξίες, γούστα, ακόμα και εμπειρίες του παρελθόντος που είναι κάπως παρόμοια. Η καθημερινή ζωή θα τείνει να είναι περισσότερο ασφαλής, σταθερή και άνετη, και οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν την παρέα τους και την φιλοξενία τους , όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους. Το σπίτι τους, θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος που θα λειτουργεί ως καταφύγιο, για να ξεφεύγουν από την πολύβουη καθημερινότητα. Αυτή είναι μια θαυμάσια θέση που οδηγεί τα άτομα γρήγορα στην δημιουργία μιας οικογένειας. Η τοποθέτηση του Ήλιου εδώ, ευνοεί επίσης την κοινή ακίνητη περιουσία, την ιδιοκτησία ακινήτων και τις οικογενειακές υποθέσεις.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος στο πέμπτο οίκο, του έρωτα, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας δείχνε ότι αυτή είναι μια πολύ ευνοϊκή σχέση. Μια σχέση ευλογία. Θα υπάρξει μεγάλη έμφαση στην ευχαρίστηση, στο παιχνίδι, την χαρά, την δημιουργικότητα και τα παιδιά. Θα αισθάνονται πολύ όμορφα με τον σύντροφο τους και θα περνούν πολύ όμορφες στιγμές μαζί. Τα άτομα βάζουν στην σχέση τους ,όλη την ζωντάνια και την δημιουργικότητα που έχουν και πολλές φόρες παίζουν σαν μικρά παιδιά. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν είναι μια καλή τοποθέτηση για εταιρικές σχέσεις ή γάμο, όσον αφόρα τη μακροβιότητα της σχέσης. Το θέμα των παιδιών θα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα για τους δυο τους. Ο Ήλιος στο 5ο σπίτι χρειάζεται χώρο για να αναπτυχτεί και να εκφραστεί η προσωπικότητα των μελών της. Εάν δεν δοθεί χώρος για να εκφραστούν , τότε ίσως νιώσουν ότι καταπνίγεται η αυτοέκφραση τους. Γι αυτό θα ήταν καλύτερο να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά κι να μην προσπαθούν να φτιάξουν τον άλλο στα μέτρα τους.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΙΚΟ
Εδώ η σχέση έρχεται με έμφαση στην λέξη εξυπηρέτηση. Συναντάται συνήθως σε σχέσεις υφιστάμενου-προϊσταμένου. Μπορεί ένας από τους δυο να είναι αφιερωμένος στην εξυπηρέτηση του άλλου ή και οι δυο να αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση σε κάποιο άλλο συμφέρον και θεωρούν την αποστολή αυτή ως το πιο σημαντικό θέμα μέσα στην σχέση τους περισσότερο από την εξερεύνηση της δικής τους προσωπικότητας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιθυμητό σε μια επαγγελματική σχέση όχι όμως σε μια σχέση ερωτική. Μπορεί να έχουν ένα αμοιβαίο κοινό στόχο υπηρεσίας σε μια αιτία ή σε μια κατάσταση, πέρα από την προσωπική σχέση τους, και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να υπάρξει ισορροπία μεταξύ αυτής με κάθε μία από τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες τους. Εάν κάποιος είναι σαφώς πιο ισχυρός και ο ένας μόνο δίνει, ενώ ο άλλος μόνο παίρνει, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ισορροπία του ζευγαριού. Συναντάται αυτή η όψη επίσης σε ζευγάρια από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ
Αυτή είναι μια θαυμάσια τοποθέτηση για τον Ήλιο, στο σπίτι των ερωτικών σχέσεων, του γάμου και των εταιρικών σχέσεων. Τα ‘εγώ’ αναμιγνύονται και μοιράζονται ο ένας την υποστήριξη του άλλου για να παράγουν ένα ισχυρό Εμείς. Θεωρείται δε από τις καλύτερες δυνατές θέσεις για γάμο, επειδή ο καθένας από την πλευρά του έχει την αίσθηση ότι ανήκουν μαζί. Από την αρνητική πλευρά, όμως, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Ήλιος εδώ μπορεί να φέρει, επίσης, συγκρούσεις και όταν οι ενέργειες που έρχονται στο προσκήνιο δεν ελέγχονται, τότε μπορεί να υπάρχουν πολλές ασήμαντες διαφωνίες. Κατά μία έννοια, στη συνέχεια, μπορεί να γίνουν ο ένας ο χειρότερος εχθρός του άλλου. Εάν η σχέση τους δεν πηγαίνει καλά, μπορεί να βρουν τον εαυτό τους ν’ ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αντί να εργάζονται μαζί. Ακόμα κι αν η σχέση τους πάει καλά, μπορούμε να περιμένουμε την ύπαρξη κάποιου ανταγωνισμού, αλλά αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει για να τους δεσμεύει μαζί κι όχι για να τους απομακρύνει.

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος τοποθετημένος εδώ μπορεί να δώσει την αίσθηση στα μελή της σχέσης , ότι έχουν μια μοιραία σχέση που έπρεπε να γίνει. Ακόμη και αν η δική τους δεν αποδειχθεί μια μακροχρόνια σχέση, τουλάχιστον, ενώ είναι ζευγάρι, θα νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος λόγος που τους έφερε κοντά. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι από την στιγμή που είναι μαζί θα μεταμορφωθούν με τρόπους που δεν μπορούν να φανταστούν. Οι συναισθηματικές εμπειρίες που θα ζήσουν μαζί μπορεί να τους προκαλέσουν κάποιο πόνο , άλλα σίγουρα θα τους βοηθήσουν να εξελιχτούν. Το σεξ θα παίξει σημαντικό ρολό στην σχέση , και αυτό δεν θα είναι περιστασιακό σεξ, αλλά κάτι πολύ βαθύ και ουσιαστικό. Η προσοχή εστιάζεται επίσης στους κοινούς πόρους, και τις διαφορές οικονομικές τους υποθέσεις αλλά ο σκοπός και το νόημα είναι η κατανόηση των συναισθημάτων που διέπουν την σχέση. Για κάποιο λόγο, αυτή η σχέση μπορεί να αποτελέσει ταμπού ή να υπάρξει σαν μυστικός δεσμός.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος στο σπίτι του 9ου θα δώσει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη θρησκεία, το δίκαιο, την φιλοσοφία και την μεταφυσική. Τα μέλη της σχέσης μπορεί να αποφασίσουν να ταξιδεύουν αρκετά , προκειμένου να αναπτυχθούν. Μπορεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μαζί ή να έχουν στενές επαφές με ξένους. Η επικοινωνία θα είναι πολύ σημαντική και για τους δυο ,και πιθανώς θα μοιράζονται κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα. Η σχέση θα επεκτείνει τους ορίζοντές τους και ίσως και οι δύο να εξερευνήσουν τον κόσμο από κοινού ή να παρακολουθήσουν σεμινάρια, διαλέξεις και μαθήματα. Η μόνη δύσκολη όψη με τον Ήλιο στο 9ο σπίτι είναι ότι η σχέση τους είναι πιθανό να είναι περισσότερο πνευματική, παρά συναισθηματική. Γι αυτό αντί για σχέση μπορεί να αποφασίσουν ,να το κρατήσουν σε πλατωνικό επίπεδο ακόμα κι αν το σεξ εμπλέκεται.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ
Η θέση του Ήλιου εδώ είναι αρκετά σημαντική κι υποδεικνύει ότι θα έχουν η τουλάχιστον θα στοχεύουν να κτισθούν ένα δημόσιο προφίλ. Ασχέτως με το τι κάνουν η τι επιδιώκουν, σίγουρα θα συζητιούνται. Εδώ βεβαία αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί από την μια μπορούν άνετα να μεταφέρουν το μήνυμα τους προς τα έξω, εντούτοις κρατά την πόρτα ανοικτή στους άλλους να βλέπουν ακόμη κι αυτά που θέλουν να κρύψουν. Ίσως να δίνουν υπερβολική σημασία για το πώς τους βλέπουν οι άλλοι κι αυτό να αφαιρεί την οικειότητα, που σίγουρα είναι πιο αναγκαία. Πρέπει να προσέξουν αν ευθύνονται αυτοί οι ίδιοι για την φήμη τους η έχουν αφήσει την φήμη τους να τους ορίσει?

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος στο ενδέκατο σπίτι δείχνει ότι οι φιλίες, οι ομάδες ανθρώπων, οι ελπίδες, οι στόχοι και οι επιθυμίες θα είναι πολύ σημαντικά για τους δυο τους. Δεν έχει σημασία για ποιο σκοπό έχουν έρθει μαζί, άλλα το να είναι μαζί ,τους κάνει να περνάνε πολύ καλά. Πρόκειται για μια εξαιρετική οικοθετηση γιατί τα άτομα, πρώτα από όλα είναι φίλοι και αυτό θα βοηθήσει την σχέσης τους . Η σεξουαλική έλξη δεν είναι τόσο εμφανής εδώ και χρειάζεται υποστήριξη από άλλες περιοχές του σύνθετου ώστε να είναι ενεργή. Το ενδέκατο σπίτι είναι συνδεδεμένο με την κοινωνική έκφραση και την προσαρμογή στο πλαίσιο διαφόρων ομάδων και ατόμων και αν ο Ήλιος βρίσκεται σε ευνοϊκές όψεις , τότε θα μοιραστούν πολύ χρόνο μαζί σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες. Θα απολαμβάνουν να έχουν τους ανθρώπους γύρω τους και οι ίδιοι θα ανταποκρίνονται με τον ίδιο θετικό τρόπο σε αυτούς. Συνήθως δημιουργούν ένα μεγάλο φιλικό κύκλο και η σχέση τους ίσως ξεκίνησε μέσα σε ένα περιβάλλον κάποιας λέσχης η συλλόγου.

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ
Ο Ήλιος που βρίσκεται στο 12ο σπίτι είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση κι εφιστά την προσοχή ως προς την αντιμετώπιση της. Συνήθως φέρνει προκλήσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουνε. Η ενέργεια της σχέσης δίνεται μερικές φορές σε πνευματικές αξίες, και μπορεί ακόμη και να είναι δύσκολο να κρατήσουν μια σαφή αίσθηση των ορίων στη σχέση αυτή. Αν ένας από τους δύο τους δεν είναι πολύ ειλικρινής με τον άλλο από την αρχή και αποκαλυφθεί αργότερα ,οποιοδήποτε από τα μυστικά, τότε αυτό θα χρησιμεύσει μόνο να υπονομεύσει ολόκληρη τη σχέση τους κι να αναπτυχτεί έχθρα ανάμεσα τους. Αυτή είναι μια άλλη ένδειξη πιθανής μυστικής υπόθεσης και η σχέση παραμένει κρυφή για διάφορους λόγους. Η σχέση μπορεί να περιλαμβάνει μια θυσία κάποιου είδους εκ μέρους ενός από τους συντρόφους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved