Συναστρία-Η θέση της Σελήνης στο Σύνθετο χάρτη

Η υποστήριξη που δίνετε στον σύντροφο σας θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε
Παπασταύρου Λίντα
Συναστρία-Η θέση της Σελήνης στο Σύνθετο χάρτη

από τη Ρένα Κολιοπάνου



koliopanou_avatar


Η Σελήνη μέσα στον Σύνθετο χάρτη (Composite) μας δείχνει πόσο καλά συναισθηματικά «δένει» ένα ζευγάρι, ανεξάρτητα από την ατομική ψυχοσύνθεση τους.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ


Ο φυσικός και ειλικρινής ενθουσιασμός ρέει πολύ γρήγορα μέσα σε αυτήν την σχέση αλλά γρήγορα ξεχνάτε ή βαριέστε τον λόγο που σας τον προκάλεσε. Υπάρχουν κρίσεις παρόρμησης και συναισθήματος που δίνει μια συνεχή υπερδιέγερση σε ότι και να κάνετε μαζί. Η συναισθηματική επιθετικότητα που διαθέτετε είναι ικανή να σας κάνει να διαπρέψετε και να πραγματοποιήσετε πολλές από τις επιθυμίες σας σαν ζευγάρι.
Είναι καλό να βγαίνετε λιγάκι από την "πρίζα" και να αναπτύξετε υπομονή και προνοητικότητα απέναντι στα θέματα που αντιμετωπίζετε γιατί μπορεί στο τέλος να καταλήξετε να ανταγωνίζεστε ο ένας τον άλλο και να προσπαθήσετε να κυριαρχήσετε ο ένας στον άλλο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ


Η επίμονη και σταθερή πλευρά της Σελήνης χρωματίζει αυτήν την σχέση. Θα μπορούσε να είναι ευεργετική γιατί βοηθά στο αίσθημα της πίστης, της τρυφερότητας και της συναισθηματικότητας μεταξύ των ατόμων και μπορείτε να συνάψετε και διατηρήσετε μακρόχρονες σχέσεις. Σίγουρα είναι αρκετά επιβοηθητική για καταστάσεις που χρειάζονται ένα πιο υπομονετικό και ήρεμο τρόπο αντιμετώπισης και προτού προβείτε σε πράξεις θα πρέπει να σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους μιας κατάστασης.
Είναι μια σχέση που βρίσκει την θέση της σιγά-σιγά μέσα στον χρόνο, αφού συνηθίζετε να την χτίζετε αργά και μεθοδικά. Οι συνήθειες μάλλον είναι σταθερές και τους λείπει η προσαρμοστικότητα. Κίνδυνος που ελλοχεύει εδώ: να εμφανίζετε ζήλια, περηφάνια και δυσκολία να αλλάξετε γνώμη με αποτέλεσμα να γίνεστε στενοκέφαλοι. Αφήστε την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα να εισβάλλουν στην σχέση σας και απολαύστε τα οφέλη της συναισθηματικής σταθερότητας που προσφέρει η θέση της Σελήνης.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ


Η συναισθηματική πολυμέρεια της σχέσης χαρίζει ποικιλία, μεταβλητότητα και ευελιξία στην σχέση. Όλα τα κανάλια της επικοινωνίας είναι ανοιχτά εδώ και τα άτομα δέχονται τα ερεθίσματα και τις συγκινήσεις από το περιβάλλον τους μέσα από την διανόηση χωρίς να κάνουν βουτιά σε βαθιά συναισθήματα. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα κακό γιατί δίνει ποικιλία και νεωτερισμό και φέρνει μια πιο ανάλαφρη διάθεση μέσα στην σχέση.

Σας αρέσει να ταξιδεύετε συχνά μαζί, αλλά κυρίως σύντομα ταξίδια. Όπως επίσης σας αρέσουν το περπάτημα και η βόλτα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι έχετε την τάση να αφομοιώνετε καλύτερα τα μηνύματα των άλλων από το περιβάλλον σας απ’ ότι αν ήσασταν μόνοι σας.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Το ζευγάρι εδω έχει φτιάξει τον δικό του προσωπικό κόσμο που τον συντηρεί με πολλή γαλήνια τρυφερότητα και παθητικότητα. Αισθάνεστε ήρεμα, ειρηνικά και ρομαντικά συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και προστατεύετε την σχέση σας από τις δυσαρμονικές καταστάσεις.

Φροντίζετε και περιποιείστε ο ένας τον άλλο, ενώ δείχνετε βαθιά κατανόηση. Η διάθεση και το κέφι σας υφίστανται σκαμπανεβάσματα μέρα με την μέρα και καλό θα ήταν να προστατεύεστε από δυσάρεστες εξωτερικές επιρροές γιατί τραβάτε σαν σφουγγάρι τις δονήσεις των άλλων ανθρώπων και αυτό περνά και στην προσωπική σας σχέση.
Η ανάγκη για ασφάλεια και ιδιωτικότητα θα σας οδηγήσει γρήγορα στην εύρεση ενός σπιτιού που θα λειτούργει σαν φωλιά ή καταφύγιο ενώ η δημιουργία οικογένειας θα βρίσκεται στο μυαλό σας από την αρχή. Φροντίστε να εκφράζετε τα συναισθήματα σας ανοικτά, πριν αυτά καταπιεστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και γιγαντωθούν τα απωθημένα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ


Η λάμψη και η αισιοδοξία που σκορπά γύρω του το ζευγάρι είναι αξιοζήλευτη. Έχετε ανάγκη από θαυμασμό και προσοχής ο ένας από τον άλλο και αν αισθανθείτε την έλλειψη της τότε ίσως να τη ψάξετε αλλού. Οι άνθρωποι πραγματικά σας βλέπουν σαν μια αυτόφωτη μονάδα που θαυμάζουν και μοιράζονται μέσα από εσάς το πάθος για την ζωή που εμπνέεται.
Θέλετε την σπουδαιότητα και την επευφημία που φροντίζετε να την προβάλλετε μέσα από ένα αρχοντικό σπίτι και την ανάγκη σας να διασκεδάζετε φίλους και συγγενείς.
Θα ήταν προτιμότερο να μοιράζεστε μαζί πράγματα που θα είχαν ένα στοιχειό διασκέδασης και να μην ξεχνάτε να είστε ρομαντικοί μεταξύ σας.
Μερικές φόρες είστε πομπώδεις και υπερβολικά εγωκεντρικοί γι' αυτό θα ήταν καλό να λέτε ο ένας στον άλλο πόσο πολύ συμβάλλει στην ευτυχία σας με την παρουσία του ο σύντροφος σας.
Φροντίστε να κάνετε δώρα ο ένας στο άλλο και να απολαμβάνετε μαζί διάφορες πολυτέλειες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Διατηρήστε την φλόγα ζωντανή και ερωτευτείτε ξανά και ξανά.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ


Εδώ ο καθένας θεωρεί τον άλλο συναισθηματικά εκλεκτό για να δουλέψουν μαζί και να αποδώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ανησυχείτε πολύ ο ένας για την υγεία του άλλου και στο μυαλό σας τριγυρίζουν πάντα ιδέες για υγιεινή διατροφή, άσκηση και πως να παραμείνετε σε φόρμα.
Μπορεί να παρακολουθείτε μαζί μαθήματα ή σεμινάρια και μπορείτε να δώσετε πολύ καλές συμβουλές για την επαγγελματική πορεία στον σύντροφο σας, φροντίζοντας να τον ενθαρρύνετε και να τον εκτιμάτε. Το να μοιράζεστε επίσης τις δουλειές του σπιτιού σας κάνει να νιώθετε σαν μονάδα ενώ παίρνετε ευχαρίστηση υπηρετώντας τον σύντροφο σας.
Αποφύγετε να γίνεστε επικριτικοί και γκρινιάρηδες μεταξύ σας, γιατί πολύ άπλα κανείς δεν είναι τέλειος και τίποτα δεν μπορεί να γίνει όπως ακριβώς εσείς το θέλετε.
Αποφύγετε επίσης την πολλή δουλειά και φροντίζετε να το διατηρείτε σε ένα πιο ισορροπημένο επίπεδο, βάζοντας και διασκέδαση, μέσα στο πρόγραμμα σας.

Οι άλλοι επίσης βλέπουν την αποδοτικότητα, την σύλληψη των λεπτομερειών και την πρακτικότητα σας και σας αντιλαμβάνονται σαν άτομα που παίρνουν την ζωή πολύ σοβαρά και υπεύθυνα.
Η υποστήριξη που δίνετε στον σύντροφο σας θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε καλύτερα και να ωριμάσετε.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ


Η φύση της σχέσης είναι άνετη, χαριτωμένη, ευγενική και διπλωματική. Επειδή τείνετε να ζείτε την στιγμή, η διάθεση σας αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Παρ’ όλα αυτά επιδιώκετε να αρέσετε σε όλους, με έντονο το στοιχειό του φλερτ. Εξαρτάστε παρά πολύ από το τι θα πουν οι άλλοι για την σχέση σας και τι γνώμη έχουν για εσάς.
Σίγουρα είστε ένα ζευγάρι που διαθέτει υψηλή αισθητική και φινέτσα, γεγονός που αντανακλάται και στον προσωπικό χώρο που μοιράζεστε μαζί.
Οι άνθρωποι που σας περιτριγυρίζουν σίγουρα διαθέτουν και οι ίδιοι το υψηλό αισθητικό κριτήριο και είναι εκλεπτυσμένοι με κάποιο τρόπο.
Άλλωστε σας αρέσει η κοινωνικότητα και κάνετε οτιδήποτε για να βρεθείτε στο προσκήνιο των καταστάσεων.
Τρυφεροί πάντοτε μεταξύ σας θα πρέπει να μάθετε να δίνετε μια ώθηση στην αναποφασιστικότητα σας και να προσθέσετε μια εξευγενισμένη πρακτικότητα στην κοινή σας ζωή.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ


Βρίσκεστε κάτω από την επήρεια πολύ εντόνων βαθιών συναισθημάτων. Ίσως να είστε κάπως απότομοι και να μιλάτε πολλές φόρες ακόμη και με θυμό ο ένας απέναντι στον άλλο αλλά σίγουρα είναι από εκείνες τις σχέσεις που σε αγγίζουν βαθιά. Η κτητικότητα και η ζήλια πρωταγωνιστούν. Προσηλώνεστε συναισθηματικά πάνω στον σύντροφο σας και πολλές φορές θέλετε να ασκείτε έλεγχο πάνω του που επεκτείνεται και στους γύρω σας.

Περά από τους ατέλειωτους ψυχολογικούς πόλεμους που βιώνονται σε αυτήν την σχέση, η σεξουαλική ενέργεια εδώ είναι αρκετά αξιοσημείωτη. Χρησιμοποιείστε την ικανότητα σας να παρατηρείτε κάθε τι και την ανάγκη σας για εξουσία πάνω στον σύντροφο σας βρίσκοντας διέξοδο μέσα από την επικοινωνία. Η μεγαλύτερη πρόκληση συναντάται στο σημείο που θα πρέπει να μάθετε να συγχωρείτε και να εμπιστεύεστε τον παρτενέρ σας.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ


Είστε υπερβολικά φιλόδοξοι, ανυπόμονοι και ζωηροί, έτοιμοι για να κατακτήσετε τον κόσμο των συναισθημάτων του συντρόφου σας. Βγάζετε ο ένας στο άλλο την πιο παρορμητική και ενθουσιώδη πλευρά του άλλου σε ό, τι και να κάνετε. Είστε συνέχεια σε κίνηση και δραστηριότητα ενώ μαζί ταξιδεύετε πολύ, ιδίως στην φύση.
Δίνεστε απόλυτα σε οποιαδήποτε κατάσταση που αντιμετωπίζετε ενώ είστε έτοιμοι να ενστερνιστείτε με τον ίδιο ζήλο και τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σας.
Μια αίσθηση δίκαιου και το ότι κάνετε είναι σωστό αγκαλιάζει την σχέση. Θα πρέπει να προσέχετε αρκετά γιατί τείνετε να είστε αρκετά βιαστικοί και ανήσυχοι σε οτιδήποτε κι αν αναλαμβάνετε μαζί και θα ήταν καλό και μια δεύτερη κρίση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ


Η θέση της Σελήνης εδώ χαρίζει μεγάλο αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση δίνοντας μια αίσθηση ψυχρότητας ανάμεσα στο ζευγάρι. Προσπαθείτε να μην πιέζετε ο ένας το άλλο και χαρείτε το ρομάντζο που εδραιώνεται μέσα από επίμονη και υπομονή και που είναι ικανό να αντέξει σε κάθε είδους δοκιμασίες και δυσκολίες.
Η σύνεση και η προσεκτικότητα σας βοηθούν να είστε όχι μόνο μαζί ως ζευγάρι αλλά ίσως και επαγγελματικά. Άλλωστε η επιβράβευση των επιτεύξεων του συντρόφου σας θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο.
Το σπίτι σας θα είναι καλά οργανωμένο και ο καθένας θα αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν. Σαφώς και τα συναισθήματα δεν θα εκδηλώνονται εύκολα και μπορεί να είστε αρκετά παραδοσιακοί και συντηρητικοί στους τρόπους που συμπεριφέρεστε μεταξύ σας. Προπάντων βρείτε έναν κοινό σκοπό οπού μπορείτε να δουλέψετε μαζί και προσπαθήστε να καλλιεργήσετε την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ


Η πρόκληση για το ζευγάρι βρίσκεται στην ανάγκη για συναισθηματική ανεξαρτησία και σε μια επί ίσοις όροις σχέση. Έχετε αισθήματα φιλικά και θερμά αλλά ποτέ δεν φτάνετε στο βάθος, πράγμα που σας κάνει πάνω απ’ όλα πρώτα καλούς φίλους και μετά συντρόφους.

Σας αρέσει να εξερευνάτε πράγματα έξω από το συνηθισμένο και πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα που να προκαλεί έκπληξη σε σας τους δυο, μιας και το να φέρεστε πρωτότυπα και εκκεντρικά είναι στην φύση της σχέσης. Οι γύρω σας αισθάνονται πραγματικά τον ηλεκτρισμό της σχέσης σας.
Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σας έλκει γύρω σας ανθρώπους και καταστάσεις ασυνήθιστες. Ακόμη και στο χώρο του σπιτιού σας θα θέλετε να διατηρείτε την ανεξαρτησία σας και θα δράτε αυτόνομα χωρίς να καταλαμβάνετε το χώρο του αλλού.

Προφανώς ακόμη κι εκεί θα έχετε μια σύνδεση με τον έξω κόσμο είτε μέσω ιντερνέτ ή τηλέφωνου μιας και η ανάγκη σας για παγκοσμιοποίηση λειτούργει καλά σε εσάς ενώ οπωσδήποτε χρειάζεστε έναν σκοπό ή ένα πρόγραμμα που θα σας φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο για να εκτονώσετε την ένταση σας.
Το ιδανικό θα ήταν οι επιθυμίες της καρδιάς να ισορροπούν με τις πνευματικές και νοητικές αναζητήσεις σας.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ


Το ένστικτο και ο ιδεαλισμός παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ. Έχετε ανάγκη να είστε προφυλαγμένοι και να σας αγαπούν ενώ καταλαβαίνετε αμέσως τις διαθέσεις του συντρόφους σας. Νιώθετε ότι μερικές περίεργες καταστάσεις σας έφεραν κοντά.
Είστε ονειροπόλοι, αξιαγάπητοι και υποστηρικτικοί ο ένας απέναντι στον άλλο. Η σχέση έχει την ποιότητα των αδελφών ψύχων, όπου μπορούν να καταλάβουν μέχρι τα βάθη του είναι τους, χωρίς να βάλουν λέξεις στα συναισθήματα τους, σαν να διαβάζει ο ένας το μυαλό του αλλού.

Επειδή πιστεύετε το καλύτερο για το καθετί και θέλετε να βοηθάτε τους γύρω σας, ίσως αφομοιώνετε υπερβολικά τα προβλήματά τους κάνοντας δικά σας πράγματα που μπορεί εύκολα να σας κάνει να πληγωθείτε.
Το σπίτι σας είναι ο χώρος που αποτελεί το καταφύγιο σας και εκεί μπορείτε να μοιράζεστε τα όνειρα σας και τα οράματα σας. Η καλλιτεχνική σας ποιότητα θα χρωματίζει με ομορφιά και αρμονία το εσωτερικό του, κάτι που θα γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους επισκέπτες σας. Ίσως να βρίσκεται και κάπου κοντά σε νερό.
Καλό θα ήταν να μάθετε να ακούεται ο ένας τον άλλο και να κρατάτε τις προσδοκίες για τον σύντροφο σας σε σωστά πλαίσια.

Δείτε επίσης: Ο Ωροσκόπος στον Σύνθετο χάρτη και για τη θέση του Ήλιου στους οίκους «Ποιός δεν έχει στον Ήλιο μοίρα;»

*Όσες και όσοι επιθυμείτε να έχετε τον Σύνθετο χάρτη της σχέσης σας (χωρίς ερμηνεία, μόνον τις θέσεις των πλανητών), αναφέρετε ως comment τα στοιχεία και των δύο (ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης) και θα σας αποσταλεί με email.

Η προσφορά ισχύει μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 23:59

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved