Η Μαύρη Σελήνη και οι όψεις της στον γενέθλιο χάρτη

Τι δείχνει η Λίλιθ σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, σε σχέση με τους πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα

Η Μαύρη Σελήνη και οι όψεις της στον γενέθλιο χάρτη

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη υποδεικνύει τα σεξουαλικά πάθη, τον πειρασμό, την αποπλάνηση αλλά και είναι καταλυτικός παράγοντας σε μια ερωτική προδοσία. Φαίνεται, όμως, ότι έχει μεν μια ουσιώδη σχέση με την «σκιερή» πλευρά μας, αλλά είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί ιδιαίτερα δημιουργικά, όταν καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε μαζί της.

Μια «προσβαλλόμενη» Λίλιθ στο γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει την αδυναμία του ατόμου να κόψει τον ομφάλιο λώρο της σεξουαλικής ή και συναισθηματικής εξάρτησης. Πολλές φορές μια τέτοια Μαύρη Σελήνη, ιδίως σε γωνιακούς οίκους και δη στον Ωροσκόπο μας, δίνει ένα άτομο που αμφισβητεί την εμφάνισή του (δεν είμαι όμορφος/η, είμαι κοντός/η, έχω χάλια μύτη κλπ) ή δεν αποδέχεται την φύση του και τελικά παρεκκλίνει.

*Δες ΕΔΩ σε ποιο ζώδιο είναι η δική σου Λίλιθ

Όψεις στο γενέθλιο χάρτη με τη Μαύρη Σελήνη

Με τον Ήλιο

Ως φυσικός σημειοδότης των απολαύσεων δείχνει πως η Μαύρη Σελήνη πρέπει να παρέχει την πλήρη ηδονή, έτσι ώστε η τεκνοποίηση και η απόλαυση (5ος οίκος) να πληρούν τον Ήλιο και να του δίνουν λόγο ύπαρξης. Γενικότερα, αυτές οι όψεις προσδίδουν μαγνητισμό στην προσωπικότητα του ατόμου και συχνά το σπρώχνουν να ασχοληθεί με απόκρυφες τέχνες ή τεχνικές.

Με τη Σελήνη

Η Σελήνη με την Μαύρη Σελήνη είναι ουσιαστικά οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος αλλά που αρνούνται και αδυνατούν να λειτουργήσουν αρμονικά μιας και το σεξουαλικό πάθος συγκρούεται με το ψυχισμό και την ανάγκη προστασίας. Ωστόσο, η όψη θεωρείται πρώτης γραμμής για άτομα-δημιουργούς που απευθύνονται στο κοινό.

Με τον Ερμή

Ο Ερμής με την Μαύρη Σελήνη σε μια αρμονική όψη μπορεί να δώσει τον άνθρωπο που ξέρει να ερωτοτροπεί με τον «εγκέφαλο» του συντρόφου. Σε μια δυσαρμονία τα role-play και η έντονη βωμολοχία… συνθέτουν ένα μικρό μέρος του πάζλ. Στην αρμονική της εκδοχή η όψη πριμοδοτεί ερευνητικές μελέτες γύρω από απόκρυφα θέματα.

Με την Αφροδίτη

Η Αφροδίτη με την Μαύρη Σελήνη σε γωνιακή σχέση δείχνει την Αφροδίτη που θέλει να προβάλει τα «κάλλη» της διά μέσω της σφοδρής επιθυμίας για απόλαυση. Έτσι, το φλερτ γίνεται αισθησιασμός και ο αισθησιασμός έλξη και μάλιστα ισχυρή. Σε αρκετές περιπτώσεις τέτοιες όψεις δηλώνουν μια γενική ροπή προς τις δημιουργίες μυστηρίου ή τρόμου ή μια gothic αισθητική.

Με τον Άρη

Ο Άρης σε όψη με την Μαύρη Σελήνη δείχνει σφοδρή επιθυμία για σεξ χωρίς πολλά ...συναισθήματα. Σε περίπτωση δυσαρμονικής επαφής μεταξύ τους (τετράγωνο, ημιτετράγωνο, ενάμιση τετράγωνο αλλά και σύνοδο υπό προϋποθέσεις) έχουμε ροπή προς τον σαδισμό, μαζοχισμό αλλά και σε ...πολυμετοχικά ερωτικά σχήματα. Ακόμη μπορεί να «μπλέξει» το άτομο σε φανατικούς κύκλους, με παράνομη δράση. Από μερικούς θεωρείται η «όψη του εξορκιστή» υπό την έννοια της δραστικής αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από ένα «πρωτόγονο» ασυνείδητο.

Με τον Δία

Ο Δίας με την Μαύρη Σελήνη δίνει δυνατότητες, ώστε το άτομο να ευνοείται, όντας «συντονισμένο» με τις αρχέγονες δυνάμεις. Όσον αφορά την σεξουαλικότητα μπορεί να είναι κυμαινόμενη, στα πλαίσια ενός πανσεξουαλισμού. Συχνά αποκομίζονται κοινωνικά ή οικονομικά οφέλη από το έντονο σεξαπίλ. Όμως, η επεκτατικότητα του Δία μπορεί να ενισχύσει την «άλλη πλευρά» και την καταστολή της ηθικής υπόστασης που πρεσβεύει συχνά η Μαύρη Σελήνη και ένας αδύναμος Δίας σε δυσαρμονική όψη με την Μαύρη Σελήνη θα δείξει έναν άνθρωπο ο όποιος δεν ...περνάει από το μυαλό σου πως μπορεί να είναι λάγνος. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παράλληλες σχέσεις αλλά και η ροπή προς τον αγοραίο έρωτα δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Με τον Κρόνο

Ο Κρόνος με την Μαύρη Σελήνη θέτει την σεξουαλικότητα εντός πλαισίων, συχνά με γνώμονα μια διδασκαλία ή φιλοσοφία. Το άτομο προσπαθεί να καθυποτάξει τα πάθη του στοχεύοντας στην ανάδειξη μιας συστηματοποιημένης βούλησης. Έτσι, στα μάτια τρίτων μπορεί να φαντάζει προβληματικό ή ανέραστο αλλά στην πράξη μπορεί να γνωρίζει περισσότερα απ’ όλους. Σε περίπτωση δυσαρμονίας, αυξάνονται κατακόρυφα τα ενοχικά σύνδρομα και το άτομο μπορεί να πράττει… πολλά αλλά πάντα μακριά από την κοινή θέα. Αντίθετα οι αρμονικές όψεις είναι ιδανικές για την έμπρακτη εντρύφηση σε μυστήρια ή υπαρξιακά θέματα.

Με τον Ουρανό

Ο Ουρανός και η Μαύρη Σελήνη μας δείχνει μια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα που δεν έχει συναισθηματικό υπόβαθρο και διέπεται από πειραματισμούς. Το άτομο εδώ είναι το ...ιδανικό για ελεύθερες σχέσεις ή για one night stand, ωστόσο έχει την ικανότητα να ψυχολογεί καταστάσεις προχωρώντας μέχρι και την επιστημονική-ψυχολογική θεώρηση της σεξουαλικότητας και των απόκρυφων θεμάτων γενικότερα. Η όψη χρειάζεται μια κάποια προσοχή, γιατί ως δυσαρμονική, μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε παραβατικές πρακτικές με... άποψη.

Με τον Ποσειδώνα

O Ποσειδώνας σε δυσαρμονία με την Μαύρη Σελήνη είναι σαν να αφήνεις ένα αυτοκίνητο σε κατηφόρα χωρίς χειρόφρενο. Εκτόνωση δια μέσω «φανταστικών» αποδράσεων και ρόλων (πχ σήμερα θα παίξουμε τον γιατρό και την ασθενή κλπ) δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άκρως ερωτική. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, ο Ποσειδώνας εξιδανικεύει την ενέργεια της Λίλιθ, καθιστώντας την πρακτικά ανενεργή στις «σκιερές» της πλευρές. Η πιο ήπια εκδοχή έχει να κάνει με μια αισθαντική αύρα που εκπέμπει το άτομο και την ικανότητα του να δίνει ακόμη και στις πιο «σκληρές» πλευρές της ζωής μια νότα αισιοδοξίας.

Με τον Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας και η Μαύρη Σελήνη έχουν μια μάλλον ...αγαστή συνεργασία, που μπορεί να δείξει το καλό της πρόσωπο με την βαθιά γνώση ενός ευρύτατου φάσματος μυστηρίων. Σε ένα πιο πρωτόγονο επίπεδο, η ανάγκη για σεξουαλική εκτόνωση είναι μόνιμη. Σε περίπτωση δυσαρμονικών όψεων ίσως να έχουμε και ακραία «παιχνίδια», που αναζητούν την «μυστικιστική» συγγένεια ανάμεσα στο σεξ και τον θάνατο.

Με το Μεσουράνημα

Η Μαύρη Σελήνη σε όψη με το Μεσουράνημα, δίνει το άτομο που βγάζει αισθησιασμό από μακριά. Όμως δείχνει και ένα άτομο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αισθησιασμό του και την ερωτική ικανότητα ως μέσον κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης. Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα παρέμβασης στις μάζες είναι δεδομένη.

Με τον Ωροσκόπο

Όταν ο Ωροσκόπος συνδέεται με την Μαύρη Σελήνη, σημαίνει πως το άτομο έχει έντονο το σεξουαλικό στοιχείο αλλά και την ανάγκη να «βουτήξει» σε κάθε τι το μυστηριακό. Η συνέχεια είναι θέμα... επιπέδου και συχνά κρίνεται από το μορφωτικό-πολιτιστικό επίπεδο του ατόμου. Στις «στραβές» οι έντονες επιθυμίες είναι σαν άσβεστο πυρ που «τρώει» τις καταβολές του και τις αντιστάσεις του. Έτσι, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα γίνεται έρμαιο των παθών του. Σε μια πιο δημιουργική εκδοχή, το άτομο «ζει για το μυστήριο» συγκροτώντας τελικά την προσωπικότητα του πάνω στις αιώνιες συμπαντικές αξίες.

Με τους Δεσμούς της Σελήνης

Η Λίλιθ σε όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης παραπέμπει σε μια πορεία ζωής όπου το «διακύβευμα» μπορεί να είναι είτε η σεξουαλικότητα είτε η επίλυση των μυστηρίων της ύπαρξης, συχνά μέσα από «χαμήλωμα» της συνειδητότητας ή την επαφή με την «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού». Στην μια άκρη στέκονται οι ντίβες και τα σύμβολα του σεξ, στην άλλη οι ιδιοφυείς δημιουργοί σαν τον Νταλί και οι Σαμάνοι. Πάντως τα τετράγωνα με τους Δεσμούς είναι αρκετά πιο δύσκολα, αφού απαιτούν μεγάλη ενέργεια και προσπάθεια για την εξισορρόπηση τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved