Ποιούς και πώς επηρεάζει ο αστρικός Κρόνος;

Αν ο τροπικός Κρόνος έχει -συχνά καθ' υπερβολή- το όνομα του σκληρού «ιεροεξεταστή» της ζωής μας, ο ομόλογος του αστρικός, έχει πραγματικά τη... χάρη!

Ποιούς και πώς επηρεάζει ο αστρικός Κρόνος;

Γνωρίζετε ίσως ότι στην Αστρολογία υπάρχουν δύο ζωδιακοί, ο τροπικός που χρησιμοποιούμε στη Δύση και ο αστρικός που προτιμούν οι αστρολόγοι της Ανατολής και πιο συγκεκριμένα εκείνοι της Ινδικής Αστρολογίας.

Ο πρώτος έχει σαν αφετηρία, την Εαρινή Ισημερία, η οποία ορίζεται από την κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο και είναι σταθερή στο πέρασμα του χρόνου. Γι' αυτό ο «δυτικός» Κριός μπαίνει πάντα στις 20-21 Μαρτίου.

Ο δεύτερος όμως ξεκινά από την μηδενική μοίρα του πραγματικού αστερισμού (και όχι του ζωδίου) του Κριού, η οποία εξ αιτίας μιας ιδιαίτερης περιστροφής του άξονα της Γης, διολισθαίνει χρόνο με το χρόνο προς τα πίσω. Σήμερα ο «ανατολικός» αστρικός Κριός ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή ο τροπικός Ήλιος βρίσκεται ακόμη στην αρχή των Ιχθύων και πιο συγκεκριμένα -σήμερα- στην 6η μοίρα του ζωδίου.

Κατά συνέπεια, σήμερα στον αστρικό ζωδιακό, όλα τα ουράνια σώματα βρίσκονται 24 περίπου μοίρες πίσω από τα ομόλογα τους τροπικά.
Όσο για το σε τι έγκειται η διαφορά ανάμεσα στις τροπικές και τις αστρικές επιρροές μπορείτε να ανατρέξετε στα ειδικά άρθρα «Μια διαφορετική αστρολογική πραγματικότητα» και «Οι αστρικές θέσεις: Το «άλλο» μας ζώδιο».

Ο αστρικός Κρόνος

Σήμερα βρίσκεται στην 16η μοίρα του Ζυγού και «κατεβαίνει», αφού είναι ανάδρομος. Κατά συνέπεια επηρεάζει άμεσα τους Ζυγούς, τους Κριούς, τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους που έχουν τον Ήλιο τους σε αυτήν την περιοχή και πρακτικά διανύουν μια περίοδο όπου όχι μόνον πρέπει «να κρατούν μικρό καλάθι» αλλά και να προνοήσουν για μια κατά το δυνατόν ομαλή «έξοδο» από τα πράγματα, ύστερα από μια ατυχία ή αποτυχία.

Και για να έχετε μια συνολική εικόνα της κίνησης του, την 1η Μαΐου ο αστρικός Κρόνος θα βρίσκεται στις 13 και 56΄ του Ζυγού, την 1η Ιουνίου στις 11 και 49΄ την 1η Ιουλίου στις 10 και 48΄ και την 1η Αυγούστου στις 11 και 14΄ σε ορθόδρομη πλέον φορά.

Το «πρέσινγκ» του αστρικού Κρόνου στον γενέθλιο τροπικό Ήλιο, πέρα από τα ίδια προβλήματα που συνεπάγεται στην ζωτικότητα ενός ατόμου (αν υπάρχει ευαίσθητη υγεία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή), ενδέχεται να λειτουργήσει και ως «προβαλλόμενος», δίνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα στον πατέρα αλλά και σε οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να σχετίζεται με τον οίκο που βρίσκεται ο Ήλιος (πχ στον 3ο, αδέλφια και συγγενείς, στον 5ο αγαπημένα πρόσωπα και παιδιά, στον 7ο τον/την σύζυγο ή ένα συνεργάτη).

Φυσικά, ο πλανήτης επηρεάζει και όσες ή όσους ανεξαρτήτως ζωδίου έχουν σε αυτές τις μοίρες του παρορμητικού «σταυρού» έναν σημαντικό αστρολογικό δείκτη, όπως για παράδειγμα την Αφροδίτη (σχέσεις και οικονομικά), τον Ερμή (κίνηση, επικοινωνία) ή τον Άρη (ενέργεια, θέλω). Καταλυτικά περιοριστική μπορεί να είναι και μια «δυσαρμονική» όψη με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα.
Προσοχή όμως! Εδώ η ανοχή είναι η ελάχιστη δυνατή, δηλαδή το πολύ μισή μοίρα και αν...
Οι αστρικές διελεύσεις είναι... παροιμιώδεις για την ακρίβεια τους, άμεσα δραστικές δηλαδή και δεν διαμορφώνουν «κλίμα» (ενίοτε αποκλειστικά ψυχολογικό) για κάποιους μήνες, όπως οι τροπικές.

Ακόμη, δεν είναι σωστό να εξετάζουμε γενικά την επιρροή του διελαύνοντα αστρικού Κρόνου από έναν γενέθλιο τροπικό οίκο, παρά μόνον όταν «πιάνει» έαν πλανήτη ή σημείο που βρίσκεται σε αυτόν τον οίκο. Αλλιώς, δεν τον αξιολογούμε ως κάτι το σημαντικό.
Κι αυτό έχει σημασία, αφού οι αντίστοιχες διελεύσεις του τροπικού Κρόνου από έναν γενέθλιο οίκο λειτουργούν συνήθως για όσο διάστημα ο πλανήτης βρίσκεται σε αυτόν τον οίκο (2-3 χρόνια κατά μέσο όρο).

Ερμηνευτικά, το ζήτημα είναι πως αν ο τροπικός Κρόνος έχει -συχνά καθ' υπερβολή- το όνομα του σκληρού «ιεροεξεταστή» της ζωής μας, ο ομόλογος του αστρικός, έχει πραγματικά τη... χάρη!

Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι σε γενικές γραμμές λειτουργεί περισσότερο με τον παραδοσιακό μανδύα του «κακεργέτη», δηλαδή σαν περιορισμός που φέρει τη σφραγίδα της ατυχίας και γι' αυτό οφείλουμε να τον παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας πριν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε κάτι σημαντικό.
Για παράδειγμα και σε σύγκριση με την επίδραση του τροπικού Κρόνου, η πιθανότητα ενός ατυχήματος είναι κατά πολύ μεγαλύτερη όταν ο διελαύνων αστρικός Κρόνος σχηματίζει μια «δυσαρμονική» όψη με τον γενέθλιο τροπικό Άρη. Αντίστοιχα μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες μιας οικονομικής ή συναισθηματικής ατυχίας, όταν ο διελαύνων αστρικός Κρόνος «πλήττει» την γενέθλια Αφροδίτη.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Κρόνου, μια ειδική λεπτομέρεια έχει να κάνει με το ότι ουσιαστικά «κρατάει» και μεταφέρει τις ιδότητες του διελαύνοντα τροπικού Κρόνου στο Σκορπιό κι αν θα θέλαμε να δώσουμε μια γενική εικόνα της επιρροής του, αυτή συνίσταται σε περιορισμούς ή εξαναγκασμούς που σχετίζονται με οικονομικές συνεργασίες ή δίκες με αντικείμενο το χρήμα.

Δείτε λοιπόν στα ωροσκόπια σας αν και τι θίγει ο διελαύνων αστρικός Κρόνος, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τα... χειρότερα, αφού σε κάθε περίπτωση η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία.

Φυσικά κι εδώ δεν παύουν να ισχύουν κάποιοι πάγιοι κανόνες ερμηνείας, που έχουν να κάνουν με την δυναμική και τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη. Αν δηλαδή, ο γενέθλιος Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με το γενέθλιο Δία, τότε η πίεση του Κρόνου θα επιφέρει τελικά θετικά αποτελέσματα, παρά το αρχικό «στρίμωγμα» ή ακριβέστερα εξ αιτίας του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved