Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια του Αέρα

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα στην αστρολογία οι κανόνες υπάρχουν για να... εκπίπτουν

Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια του Αέρα

Η θέση και οι όψεις της Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι άμεσα ενδεικτικές για το ποιοί «κανόνες» ορίζουν το συναίσθημά μας, την αισθητική μας αλλά και τον τύπο της σχέσης που μας αντιπροσωπεύει η μας έλκει. Ακόμη η Αφροδίτη είναι πηγή χαράς, ιδιαίτερα σε σχέση με εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που ανανεώνουν την αίσθηση της προσωπικής μας ευτυχίας. Και βέβαια κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να γεύεται τη ζωή και να ερωτεύεται.

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα στην αστρολογία οι κανόνες υπάρχουν για να... εκπίπτουν. Και από αυτήν την άποψη δεν θα έπρεπε να «δέσετε κόμπο» τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες της Αφροδίτης σε κάθε ζώδιο, αφού ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.

Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Αφροδίτη εξ αιτίας κάποιας δυναμικής όψης (αντίθεσης ή τετραγώνου) που δέχεται από έναν άλλο πλανήτη, «σύρεται» κατά κάποιο τρόπο στο ζώδιο που βρίσκεται εκείνος, αναπαράγοντας μια ...άλλη «προσωπικότητα», η οποία συν-λειτουργεί με την «κανονική».
Αν δηλαδή η Αφροδίτη βρίσκεται στο Λέοντα και σχηματίζει ένα τετράγωνο με το Δία στο Σκορπιό, δημιουργείται ένα ενεργειακό «χαρμάνι» που στην πράξη θυμίζει άμεσα την Αφροδίτη στο Σκορπιό.
Ακόμη, οι όψεις της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες (ιδιαίτερα τους αργούς) χρωματίζουν τα χαρακτηριστικά της με τη δική τους ιδιαίτερη ποιότητα, περιθωριοποιώντας τη ζωδιακή της ταυτότητα.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους

gemini1


Κίνητρο

Η επικοινωνία, η γνωριμία

Τρόπος λειτουργίας

Η αναζήτηση πληροφοριών

Συναισθήματα

Δισυπόστατα, εγκεφαλικά

Συμπεριφορά

Ευγενική, φιλική, παιδική

Λατρεύει

Τη φωνή της, τις κινήσεις τις, τις εξόδους, τα κινητά, το διαδίκτυο

Απεχθάνεται

Την κλεισούρα και τη βλακεία

Αδύνατο σημείο

Η περιέργεια

Συμβουλές για παντρεμένους

Μιλήστε της και μην την περιορίζετε σε τέσσερις τοίχους. Έτσι κι αλλιώς έχει τον τρόπο να ξεφεύγει...

Αισθητική

Με νεανικές πινελιές και ...ελαφρώς unisex

Τι εκτιμά στον σύντροφο της

Την εξυπνάδα, την ευφράδεια, το παιχνίδισμα

Η Αφροδίτη στο Ζυγό

libra1


Κίνητρο

Να μην είναι μόνη

Τρόπος λειτουργίας

Μισό ναι, μισό όχι

Συναισθήματα

Διλημματικά

Συμπεριφορά

Κοινωνική, ευγενική, διπλωματική, αναποφάσιστη

Σεξουαλικότητα

Θερμή αλλά επηρεάζεται πολύ από τη συμπεριφορά του συντρόφου της

Λατρεύει

Τη συντροφιά, τα πάρτι, τη μόδα

Απεχθάνεται

Τη μοναξιά

Πλεονέκτημα

Γίνεται αποδεκτή οπουδήποτε

Αδύνατο σημείο

Προσπαθεί να είναι αποδεκτή, θυσιάζοντας τις επιθυμίες της

Συμβουλές για παντρεμένους

Όσο μένει μόνη, τόσο ψάχνει. Κυκλοφορείστε την...

Αισθητική

Παντρεύει (συνήθως με επιτυχία) διάφορα στυλ. Ενίοτε «κλασικίζει»

Τι εκτιμά στο σύντροφο της

Την κοινωνικότητα, τους λεπτούς τρόπους

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο

aquarius1

Κίνητρο

Η πρόκληση

Τρόπος λειτουργίας

Πειραματικός ή ψυχαναλυτικός

Συναισθήματα

Εγκεφαλικά. Πρώτα τα ερμηνεύει και ύστερα τα ζει...

Συμπεριφορά

Χειραφετημένη στα λόγια και «κολλημένη» στην πράξη, αντιφατική

Σεξουαλικότητα

Διεγείρεται εγκεφαλικά. Απρόβλεπτη, ικανή για το καλύτερο ή το χειρότερο

Λατρεύει

Την αμφισβήτηση, τη διαφορετικότητα, τους αιφνιδιασμούς

Απεχθάνεται

Τη ρουτίνα, τη μετριότητα

Πλεονέκτημα

Το μυαλό της

Αδύνατο σημείο

Το μυαλό της

Συμβουλές για παντρεμένους

Αιφνιδιάστε την και κινηθείτε μακριά από «κλασικούς» ρόλους

Αισθητική

Πρωτότυπη, αντισυμβατική

Τι εκτιμά στο σύντροφο της

Το πνευματικό επίπεδο και τις ιδιαιτερότητες του

Η Aστρική Αφροδίτη

Η θέση της τροπικής Αφροδίτης σε ένα ωροσκόπιο, μας δίνει μια καλή εικόνα για τον τρόπο που συναισθανόμαστε αλλά και για τα ερωτικά πρότυπα που μας συγκινούν. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις όλες αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται περισσότερο στον χαρακτήρα του ατόμου και ίσως τελικά να μην έχουν άμεση σχέση με τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουμε. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η τροπική Αφροδίτη δηλώνει τάσεις και συμπεριφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιθυμία μας είναι ταυτόχρονα και διαταγή.

Αντίθετα, η αστρική Αφροδίτη, η οποία για γεννήσεις των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται περίπου 23-24 μοίρες πίσω από την τροπική, είναι πιο κοντά στο να αποδώσει στις σχέσεις μας όλα αυτά με τα οποία σχετίζεται το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, αφού υποδηλώνει περισσότερο γεγονότα παρά χαρακτήρα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, η αστρική Αφροδίτη «πέφτει» στο προηγούμενο ζώδιο, από αυτό που βρίσκεται ως τροπική κι εδώ αξίζει να σημειωθούν τα παράδοξα που προκύπτουν με δεδομένο το ότι τα διαδοχικά ζώδια έχουν μεταξύ τους πολύ διαφορετικές ενεργειακές προδιαγραφές. Έτσι προκύπτει μια «σύγκρουση συμφερόντων» η οποία πρακτικά ευθύνεται και για την πολύ συχνή διάσταση ανάμεσα στα θέλω μας και αυτά που τελικά αποκομίζουμε στην προσωπική μας ζωή.

Ας δούμε λοιπόν σε τι καταστάσεις εμπλέκεται μια αστρική Αφροδίτη και τι είδους σχέσεις τελικά της τυχαίνουν, ανεξάρτητα με τις προθέσεις της τροπικής.

Στους Διδύμους

Πιστή στα λόγια και ζωηρή στην πράξη μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη Αφροδίτη, αν ως τροπική βρίσκεται στον Καρκίνο. Η ζεστή αγκαλιά είναι πάντα ζητούμενη αλλά αυτό που εισπράττει περισσότερο είναι το... ξεπόρτισμα! Οι γάμοι συνήθως είναι δύο ή περισσότεροι.

Πεδίο δράσης: Ο δρόμος

Στον Ζυγό

Η «κληρονομιά» της τροπικής θέσης μπορεί να είναι το πάθος, οι εμμονές και η απόλυτη πίστη, ως αστρική όμως η συγκεκριμένη Αφροδίτη μπορεί να έχει μια διακεκριμένη κοινωνική ζωή, και πολλές συμπάθειες, με μόνη ενόχληση το βάσανο της δυναμικής διαπραγμάτευσης των σχέσεων της. Διότι ενώ εκείνη θέλει την αποκλειστικότητα, της τυχαίνουν... άλλοι τύποι συντρόφων. Δύο ή περισσότεροι γάμοι είναι πιθανοί.

Πεδίο δράσης: Οπουδήποτε

Στον Υδροχόο

Ανθρωπιστική, ευαίσθητη και ονειροπόλα ως τροπική, περνάει τελικά μέσα από ιδιάζουσες καταστάσεις, με τους ερωτικούς της συντρόφους να είναι ιδιαίτεροι μεν αλλά και... ολίγον ιδιόρρυθμοι! Πρακτικά εκπέμπει συναίσθημα ή ρομαντισμό και εισπράττει φίλους-εραστές! Πρόκειται για μια Αφροδίτη αντιπροσωπευτική του happy hippy, ενός μοντέλου σχέσεων δηλαδή βγαλμένου κατ’ ευθείαν από την ανατρεπτική δεκαετία του 60.

Πεδίο δράσης: Οι ομάδες, οι φίλοι

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει απαραιτήτως να συνυπολογίσουμε τις όψεις της Αφροδίτης, οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τόσο τάσεις στον χαρακτήρα, όσο και καταστάσεις στην πραγματική ζωή.

Το πράγμα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι η αστρική θέση της Αφροδίτης μπορεί να έχει ουσιαστική ζωδιακή «ανταπόκριση» στους ερωτικούς μας συντρόφους. Για παράδειγμα μια αστρική Αφροδίτη στο Σκορπιό να «ειδικεύεται» σε άτομα που έχουν τον Ήλιο στο Σκορπιό. Συνήθως μάλιστα, τέτοιου είδους συναστριακές λεπτομέρειες προσδιορίζουν δυνατές σχέσεις με …κολλήματα, πολύ περισσότερο αν συμπληρώνονται από ίδιο-συναστριακές επαφές της Αφροδίτης με τον Άρη.

Στο επόμενο: Η Αφροδίτη στα ζώδια του Νερού

Διαβάστε επίσης:

Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια της Φωτιάς

Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια της Γης

Δείτε επίσης στην ανάλυση του αστρολογικού σας χάρτη:

Σε ποιο ζώδιο έχετε την Αφροδίτη σας, τι όψεις σχηματίζει και πώς ερμηνεύονται;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved