Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια της Γης

Η ερμηνεία της Τροπικής και της Αστρικής Αφροδίτης στα ζώδια της Γης σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο

Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια της Γης

Η θέση και οι όψεις της Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι άμεσα ενδεικτικές για το ποιοί «κανόνες» ορίζουν το συναίσθημά μας, την αισθητική μας αλλά και τον τύπο της σχέσης που μας αντιπροσωπεύει η μας έλκει. Ακόμη η Αφροδίτη είναι πηγή χαράς, ιδιαίτερα σε σχέση με εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που ανανεώνουν την αίσθηση της προσωπικής μας ευτυχίας. Και βέβαια κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να γεύεται τη ζωή και να ερωτεύεται.

Σε ποιο ζώδιο έχετε την Αφροδίτη σας, τι όψεις σχηματίζει και πώς ερμηνεύονται;

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα στην αστρολογία οι κανόνες υπάρχουν για να... εκπίπτουν. Και από αυτήν την άποψη δεν θα έπρεπε να «δέσετε κόμπο» τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες της Αφροδίτης σε κάθε ζώδιο, αφού ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Αφροδίτη εξ αιτίας κάποιας δυναμικής όψης (αντίθεσης ή τετραγώνου) που δέχεται από έναν άλλο πλανήτη, «σύρεται» κατά κάποιο τρόπο στο ζώδιο που βρίσκεται εκείνος, αναπαράγοντας μια ...άλλη «προσωπικότητα», η οποία συν-λειτουργεί με την «κανονική».Αν δηλαδή η Αφροδίτη βρίσκεται στο Λέοντα και σχηματίζει ένα τετράγωνο με το Δία στο Σκορπιό, δημιουργείται ένα ενεργειακό «χαρμάνι» που στην πράξη θυμίζει άμεσα την Αφροδίτη στο Σκορπιό.Ακόμη, οι όψεις της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες (ιδιαίτερα τους αργούς) χρωματίζουν τα χαρακτηριστικά της με τη δική τους ιδιαίτερη ποιότητα, περιθωριοποιώντας τη ζωδιακή της ταυτότητα.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο

taurus1

Κίνητρο: Η κατοχή

Τρόπος λειτουργίας: Πρακτικός, ωφελιμιστικός

Συναισθήματα: Σταθερά, που ...ενισχύονται με τις υλικές απολαβές

Συμπεριφορά: Κτητική, τεμπέλικη, ηδυπαθής αλλά και ...αραχτή

Σεξουαλικότητα: Αργή, ανθεκτική. Πάντα φυλάει για το τέλος

Λατρεύει: Τις απολαύσεις, το ψυγείο και τις καταθέσεις.

Απεχθάνεται: Την ασάφεια και την αστάθεια

Πλεονέκτημα: Η πίστη, η σταθερότητα

Αδύνατο σημείο: Η έλλειψη ευελιξίας. Παρά το πρακτικό της πνεύμα, γίνεται εύκολα «θύμα».

Συμβουλές για παντρεμένους: Δείξτε της σταθερότητα χαρακτήρα. Δώστε και δεν θα χάσετε.

Αισθητική: Γερό νάναι κι ότι νάναι...

Τι εκτιμά στο σύντροφο της: Τη σωστή οικονομική διαχείριση και την αξιοπιστία.

Αφροδίτη στην Παρθένο

virgo1

Κίνητρο: Η χρησιμότητα

Τρόπος λειτουργίας: Ανταποδοτικός, παρέχων υπηρεσίες

Συναισθήματα: Εγκεφαλικά, διαπραγματεύσιμα αλλά και εξιδανικευμένα

Συμπεριφορά: Λεπτολόγα, περιγραφική, συνήθως χαμηλών τόνων

Σεξουαλικότητα: Είτε πουριτανή, είτε χωρίς όρια

Λατρεύει: Τα ζώα, τη φυσική ζωή

Απεχθάνεται: Τα μικρόβια, την αταξία

Πλεονέκτημα: Η παρατηρητικότητα και το πρακτικό πνεύμα της

Αδύνατο σημείο: Βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος, κριτικάρει υπερβολικά

Συμβουλές για παντρεμένους: Κάντε την να νοιώθει χρήσιμη ή «νοσοκόμα»

Αισθητική: Συνυφασμένη με την πρακτική αξία ή την ανθεκτικότητα

Τι εκτιμά στο σύντροφο της: Να είναι ένα κράμα ρεαλισμού και ρομαντισμού

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω

capricorn1

Κίνητρο: Η αποκατάσταση, η καταξίωση

Τρόπος λειτουργίας: Δεν εκτίθεται, εκδηλώνεται δύσκολα

Συναισθήματα: Ελεγχόμενα, συχνά συγχέονται με το σεβασμό

Συμπεριφορά: Τυπική, comme il faut

Σεξουαλικότητα: «Καυτή» (όταν εκδηλώνεται)

Λατρεύει: Τις αυθεντίες, τα προβλήματα

Απεχθάνεται: Την ασυνέπεια, την επιπολαιότητα, τις αποκαλύψεις, το ρεζίλεμα.

Πλεονέκτημα: Ξέρει να συμβιβάζεται, είναι άριστη επαγγελματίας

Αδύνατο σημείο: Είναι εξαιρετικά ανασφαλής και ...μαζοχίστρια

Συμβουλές για παντρεμένους: Δείξτε της εμπιστοσύνη και δώστε της χρόνο να εκδηλωθεί

Αισθητική: Κλασική ή κυβιστική, must. Ακολουθεί πιστά τα κελεύσματα της υψηλής ραπτικής.

Τι εκτιμά στο σύντροφο της: Την ωριμότητα, την καταξίωση

Η Aστρική Αφροδίτη

Η θέση της τροπικής Αφροδίτης σε ένα ωροσκόπιο, μας δίνει μια καλή εικόνα για τον τρόπο που συναισθανόμαστε αλλά και για τα ερωτικά πρότυπα που μας συγκινούν. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις όλες αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται περισσότερο στον χαρακτήρα του ατόμου και ίσως τελικά να μην έχουν άμεση σχέση με τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουμε. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η τροπική Αφροδίτη δηλώνει τάσεις και συμπεριφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιθυμία μας είναι ταυτόχρονα και διαταγή.

Αντίθετα, η αστρική Αφροδίτη, η οποία για γεννήσεις των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται περίπου 23-24 μοίρες πίσω από την τροπική, είναι πιο κοντά στο να αποδώσει στις σχέσεις μας όλα αυτά με τα οποία σχετίζεται το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, αφού υποδηλώνει περισσότερο γεγονότα παρά χαρακτήρα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, η αστρική Αφροδίτη «πέφτει» στο προηγούμενο ζώδιο, από αυτό που βρίσκεται ως τροπική κι εδώ αξίζει να σημειωθούν τα παράδοξα που προκύπτουν με δεδομένο το ότι τα διαδοχικά ζώδια έχουν μεταξύ τους πολύ διαφορετικές ενεργειακές προδιαγραφές. Έτσι προκύπτει μια «σύγκρουση συμφερόντων» η οποία πρακτικά ευθύνεται και για την πολύ συχνή διάσταση ανάμεσα στα θέλω μας και αυτά που τελικά αποκομίζουμε στην προσωπική μας ζωή.

Ας δούμε λοιπόν σε τι καταστάσεις εμπλέκεται μια αστρική Αφροδίτη και τι είδους σχέσεις τελικά της τυχαίνουν, ανεξάρτητα με τις προθέσεις της τροπικής.

Η Aστρική Αφροδίτη στα ζώδια της Γης

Στον Ταύρο

Μπορεί να έχει έφεση σε «διπλές» καταστάσεις και παράλληλες σχέσεις -κληρονομιά από μια ενδεχόμενη θέση της τροπικής Αφροδίτης στους Διδύμους- αλλά ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει τις σταθερές σχέσεις, συνδυασμένες πιθανά με μια οικονομική ευμάρεια. Και καπάτσα και αποτελεσματική, δηλαδή!

Πεδίο δράσης: Τα εστιατόρια, οι τράπεζες

Στην Παρθένο

Κοινωνική και ευπροσήγορη ως τροπική στον Ζυγό, συχνά καταλήγει να περιμένει και να υπομένει τον ερωτικό της σύντροφο, χωρίς να βρίσκει ικανοποίηση στα θέλω της. Έτσι εξηγούνται πολλά σχετικά με την παραδοσιακά «προνομιούχο» και κομψευόμενη Αφροδίτη του Ζυγού, που ως αστρική στην Παρθένο, «ψωνίζει» τελικά από τα... ρετάλια ή τις λαϊκές.

Πεδίο δράσης: Ο χώρος εργασίας

Στον Αιγόκερω

Ως τροπική Αφροδίτη στον Υδροχόο, μπορεί να μεταφέρει την ανεξαρτησία και το ελεύθερο πνεύμα στις σχέσεις της, όμως τελικά βρίσκεται μέσα σε «παραδοσιακά» πλαίσια, με κύριο χαρακτηριστικό την διάρκεια, τις σταθερές αξίες αλλά και την σχετικά διακεκριμένη κοινωνική θέση του συντρόφου της.

Πεδίο δράσης: Τα «ψηλά πατώματα»

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει απαραιτήτως να συνυπολογίσουμε τις όψεις της Αφροδίτης, οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τόσο τάσεις στον χαρακτήρα, όσο και καταστάσεις στην πραγματική ζωή.

Το πράγμα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι η αστρική θέση της Αφροδίτης μπορεί να έχει ουσιαστική ζωδιακή «ανταπόκριση» στους ερωτικούς μας συντρόφους. Για παράδειγμα μια αστρική Αφροδίτη στο Σκορπιό να «ειδικεύεται» σε άτομα που έχουν τον Ήλιο στο Σκορπιό. Συνήθως μάλιστα, τέτοιου είδους συναστριακές λεπτομέρειες προσδιορίζουν δυνατές σχέσεις με …κολλήματα, πολύ περισσότερο αν συμπληρώνονται από ίδιο-συναστριακές επαφές της Αφροδίτης με τον Άρη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved