Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια του Νερού

Η Αφροδίτη είναι πηγή χαράς, ιδιαίτερα σε σχέση με εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που ανανεώνουν την αίσθηση της προσωπικής μας ευτυχίας

Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια του Νερού

Η θέση και οι όψεις της Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι άμεσα ενδεικτικές για το ποιοί «κανόνες» ορίζουν το συναίσθημά μας, την αισθητική μας αλλά και τον τύπο της σχέσης που μας αντιπροσωπεύει η μας έλκει. Ακόμη η Αφροδίτη είναι πηγή χαράς, ιδιαίτερα σε σχέση με εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που ανανεώνουν την αίσθηση της προσωπικής μας ευτυχίας. Και βέβαια κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να γεύεται τη ζωή και να ερωτεύεται.

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα στην αστρολογία οι κανόνες υπάρχουν για να... εκπίπτουν. Και από αυτήν την άποψη δεν θα έπρεπε να «δέσετε κόμπο» τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες της Αφροδίτης σε κάθε ζώδιο, αφού ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.
Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Αφροδίτη εξ αιτίας κάποιας δυναμικής όψης (αντίθεσης ή τετραγώνου) που δέχεται από έναν άλλο πλανήτη, «σύρεται» κατά κάποιο τρόπο στο ζώδιο που βρίσκεται εκείνος, αναπαράγοντας μια ...άλλη «προσωπικότητα», η οποία συν-λειτουργεί με την «κανονική».
Αν δηλαδή η Αφροδίτη βρίσκεται στο Λέοντα και σχηματίζει ένα τετράγωνο με το Δία στο Σκορπιό, δημιουργείται ένα ενεργειακό «χαρμάνι» που στην πράξη θυμίζει άμεσα την Αφροδίτη στο Σκορπιό.
Ακόμη, οι όψεις της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες (ιδιαίτερα τους αργούς) χρωματίζουν τα χαρακτηριστικά της με τη δική τους ιδιαίτερη ποιότητα, περιθωριοποιώντας τη ζωδιακή της ταυτότητα.

Αφροδίτη στον Καρκίνο

cancer1

Κίνητρο

Η ασφάλεια

Τρόπος λειτουργίας

Είναι πιο άνετη όταν εξοικειώνεται και έχει να ...θυμάται

Συναισθήματα

Ζεστά, ανθρωπιστικά με κύριο στοιχείο τη συμπόνια

Συμπεριφορά

Τρυφερή, ευαίσθητη, κυκλοθυμική, παραπονιάρικη

Σεξουαλικότητα

Μητρική, προστατευτική

Λατρεύει

Την οικογενειακή θαλπωρή

Απεχθάνεται

Τις αλλαγές, την ...απεξάρτηση

Πλεονέκτημα

Η αγκαλιά της

Αδύνατο σημείο

Η προσκόλληση στο παρελθόν

Συμβουλές για παντρεμένους

Όσο περισσότερο βρίσκεστε κοντά της, τόσο το καλύτερο. «Δέστε» την με μικρά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας

Αισθητική

Καμπυλωτή και συχνά λαϊκή η «παραδοσιακή»

Τι εκτιμά στο σύντροφο της

Την ευαισθησία και τη σιγουριά

Η Αφροδίτη στο Σκορπιό

scorpio1

Κίνητρο

Η ταύτιση, ο έλεγχος

Τρόπος λειτουργίας

Ή ταν ή επί τας

Συναισθήματα

Απόλυτα, κυριαρχικά, αυτοκαταστροφικά

Συμπεριφορά

Καχύποπτη, μυστικοπαθής, αγωνιώδης, ενίοτε ανέκφραστη

Σεξουαλικότητα

Ή όλα ή τίποτα

Λατρεύει

Το πάθος, το χρήμα, την αποκλειστικότητα

Απεχθάνεται

Την προδοσία, την ασυδοσία (των άλλων)

Πλεονέκτημα

Το οικονομικό της «δαιμόνιο»

Αδύνατο σημείο

Η ζήλεια. «Πνίγει» τον άλλον

Συμβουλές για παντρεμένους

Η αδιαφορία είναι κολάσιμη. Για την απιστία δε, ούτε λόγος να γίνεται...

Αισθητική

Γκόθικ, ίμο

Τι εκτιμά στο σύντροφο της

Όλο το ...πακέτο

Η Αφροδίτη στους Ιχθύες

pishes1

Κίνητρο

Ο έρωτας

Τρόπος λειτουργίας

Η σιωπή, η ονειροπόληση

Συναισθήματα

Πλούσια, ανεκδήλωτα, εξιδανικευμένα

Συμπεριφορά

Μυστηριακή, ευγενική, ρομαντική, αισιόδοξη

Σεξουαλικότητα

Υγρή, αισθησιακή

Λατρεύει

Τα όνειρα, τα θαύματα, τα αρώματα

Απεχθάνεται

Την πραγματικότητα, την κριτική

Πλεονέκτημα

Δεν φθείρεται και δεν κρατά κακία

Αδύνατο σημείο

Η αφέλεια, η υπέρμετρη συμπόνια

Συμβουλές για παντρεμένους

Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Αισθητική

Λεπτή, διάφανη, αιθέρια

Τι εκτιμά στο σύντροφο της

Την ποιητική διάθεση και την ευαισθησία του

Η Aστρική Αφροδίτη

Η θέση της τροπικής Αφροδίτης σε ένα ωροσκόπιο, μας δίνει μια καλή εικόνα για τον τρόπο που συναισθανόμαστε αλλά και για τα ερωτικά πρότυπα που μας συγκινούν. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις όλες αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται περισσότερο στον χαρακτήρα του ατόμου και ίσως τελικά να μην έχουν άμεση σχέση με τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουμε. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η τροπική Αφροδίτη δηλώνει τάσεις και συμπεριφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιθυμία μας είναι ταυτόχρονα και διαταγή.

Αντίθετα, η αστρική Αφροδίτη, η οποία για γεννήσεις των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται περίπου 23-24 μοίρες πίσω από την τροπική, είναι πιο κοντά στο να αποδώσει στις σχέσεις μας όλα αυτά με τα οποία σχετίζεται το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, αφού υποδηλώνει περισσότερο γεγονότα παρά χαρακτήρα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, η αστρική Αφροδίτη «πέφτει» στο προηγούμενο ζώδιο, από αυτό που βρίσκεται ως τροπική κι εδώ αξίζει να σημειωθούν τα παράδοξα που προκύπτουν με δεδομένο το ότι τα διαδοχικά ζώδια έχουν μεταξύ τους πολύ διαφορετικές ενεργειακές προδιαγραφές. Έτσι προκύπτει μια «σύγκρουση συμφερόντων» η οποία πρακτικά ευθύνεται και για την πολύ συχνή διάσταση ανάμεσα στα θέλω μας και αυτά που τελικά αποκομίζουμε στην προσωπική μας ζωή.

Ας δούμε λοιπόν σε τι καταστάσεις εμπλέκεται μια αστρική Αφροδίτη και τι είδους σχέσεις τελικά της τυχαίνουν, ανεξάρτητα με τις προθέσεις της τροπικής.

Στον Καρκίνο

Εδώ η ενδεχόμενη διάσταση ανάμεσα στις δύο θέσεις της Αφροδίτης (τροπική και αστρική) γεφυρώνεται σχετικά ομαλά, μέσα από την δημιουργία οικογένειας, ενός ιδιαίτερα φιλόξενου πεδίου για την έκφραση των ζεστών συναισθημάτων προς τα αγαπημένα πρόσωπα και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Πεδίο δράσης: Το σπίτι και οι κλειστοί χώροι

Στον Σκορπιό

Όσο φιλελεύθερη και «ανοικτή» μπορεί να είναι ως χαρακτήρας, τόσο μπορεί να «κλείνεται» εξ αιτίας μιας σχέσης. Σίγουρα υπάρχει μια τάση για αλίευση ζηλότυπων συντρόφων, ενώ παράλληλα τα οικονομικά είναι είτε βασικό πλεονέκτημα είτε αντίθετα πεδίο μάχης στην σχέση. Πάντως, κληρονομιές και διατροφές «παίζουν» γερά!

Πεδίο δράσης: Η νύχτα και τα στέκια της

Στους Ιχθύες

Ως τροπική Αφροδίτη του Κριού μπορεί να είναι ελκυστική, άμεση και επιπόλαιη. Όμως τελικά, οι ρομαντικές και εξιδανικευμένες σχέσεις είναι το φόρτε της. Έλκεται από ευαίσθητους, κατατρεγμένους ή... psycho συντρόφους, όσο για τις «θολές» καταστάσεις-ίντριγκες, αν δεν την βρουν αυτές, θα τις δημιουργήσει εκείνη. Γενικά την αγαπούν αλλά το θέμα της πίστης παραμένει πάντα ένα άλυτο μυστήριο!

Πεδίο δράσης: Το ημίφως, το ηλιοβασίλεμα

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει απαραιτήτως να συνυπολογίσουμε τις όψεις της Αφροδίτης, οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τόσο τάσεις στον χαρακτήρα, όσο και καταστάσεις στην πραγματική ζωή.

Το πράγμα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι η αστρική θέση της Αφροδίτης μπορεί να έχει ουσιαστική ζωδιακή «ανταπόκριση» στους ερωτικούς μας συντρόφους. Για παράδειγμα μια αστρική Αφροδίτη στο Σκορπιό να «ειδικεύεται» σε άτομα που έχουν τον Ήλιο στο Σκορπιό. Συνήθως μάλιστα, τέτοιου είδους συναστριακές λεπτομέρειες προσδιορίζουν δυνατές σχέσεις με …κολλήματα, πολύ περισσότερο αν συμπληρώνονται από ίδιο-συναστριακές επαφές της Αφροδίτης με τον Άρη.

Διαβάστε επίσης:

-Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια της Φωτιάς

-Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια της Γης

-Ιστορίες αγάπης - Η Αφροδίτη στα ζώδια του Αέρα

Δείτε επίσης στην ανάλυση του αστρολογικού σας χάρτη:

Σε ποιο ζώδιο έχετε την Αφροδίτη σας, τι όψεις σχηματίζει και πώς ερμηνεύονται;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved