Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 27' 49" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 27° 28' 18" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 16° 04' 54" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 14° 25' 24" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 20° 04' 29" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 28° 49' 25" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 19° 39' 13" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 09' 59" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 39' 22" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 42' 23" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 13' 49" ΤΑΥΡΟΣ R

Οι όψεις του Ερμή και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Β΄

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με τρίτο σταθμό τον Ερμή

Οι όψεις του Ερμή και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Β΄

 

Ο Ερμής είναι σε γενικές γραμμές ένας πλανήτης που έχει την καλή θέληση να συνεργαστεί ακόμη και τους πιο... στρυφνούς ή δύσκολους συνεργάτες

Και βέβαια οι τρεις «μεγάλοι», ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας έχουν την δυναμική εκείνη που μπορεί να μετατρέψει τον Ερμή από έναν «απλό και καθημερινό τύπο» σε μια «προσωπικότητα» ιδιαίτερης αντίληψης και ικανής να κινηθεί σε άγνωστα ή δύσβατα πεδία. Έτσι, ο άνθρωπος με έναν τέτοιο Ερμή μπορεί μεν να δυσκολεύεται στα καθημερινά θέματα ή να τα κάνει-βιώνει με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο αλλά από την άλλη πλευρά, γεννημένος για να αντεπεξέρχεται σε πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις, διαθέτει εν δυνάμει ικανότητες που τον κάνουν εντελώς ξεχωριστό.

Και είναι γεγονός πως μια «συνήθης» καθημερινότητα είναι πολύ μικρή και περιορισμένη για να στεγάσει τον συγκεκριμένο Ερμή, ο οποίος μέσα της θυμίζει... ελέφαντα σε γκαρσονιέρα! Θέλει δηλαδή χώρο για να ξεδιπλώσει τις αρετές του, διαφορετικά καταλήγει να λειτουργεί προβληματικά.

Επιπλέον, το θέμα είναι να χρησιμοποιήσει τα όποια προσόντα του από την θέση του δημιουργού και όχι να παραμείνει ένας παθητικός αποδέκτης, αφού τότε μπορεί να «λουστεί» πολλές από τις ανεπιθύμητες εκδοχές αυτών των όψεων.

 

 

 

Ερμής-Ουρανός

Η εφευρετικότητα, η πρωτοτυπία και η αναζήτηση ενός νέου και διαφορετικού δρόμου, καθιστούν τον συγκεκριμένο Ερμή ιδανικό ερευνητή ή αναλυτή. Το βασικό χαρακτηριστικό του, να τα κάνει όλα δηλαδή με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, γίνεται συχνά και το διαβατήριο της επιτυχίας του, αφού κινείται με άνεση σε ένα πεδίο ή με έναν τρόπο που ελάχιστοι γνωρίζουν. Αυτό είναι το αντίβαρο για τις συνέπειες της απροθυμίας του να συμμετάσχει σε κάτι πολύ κοινό. Για παράδειγμα μπορεί να γνωρίζει κινέζικα, την ίδια στιγμή που τα ελληνικά του... πάσχουν!

Ο φορέας της όψης μπορεί επίσης να συνδιαλέγεται άριστα με πρόσωπα που κατά κοινή ομολογία είναι «απλησίαστα» ή πολύ ιδιότροπα (κατ' άλλους ψυχοπαθή). Η τάση του να επιφέρει την τάξη εκεί όπου υπάρχει χάος, τον καθιστά ιδανικό και ψύχραιμο διεκπεραιωτή κάθε κρίσης (παράλληλα βέβαια, είναι εκείνος που δημιουργεί κρίσεις, όταν όλα είναι ήσυχα).

Ως χαρακτήρας αρέσκεται στο απρόοπτο, τις εξαιρέσεις ή τις εκπλήξεις, γι' αυτό του ταιριάζει κάθε δραστηριότητα που προσφέρει ανάλογες ευκαιρίες. Αν παρ' ελπίδα εξαναγκαστεί να συμμετάσχει σε εργασίες ρουτίνας, είναι θέμα χρόνου το πότε θα... αναστατώσει το σύμπαν!

Κάθε δραστηριότητα που επιτρέπει η αναδεικνύει την διαφορετικότητα ταιριάζει σε αυτόν τον ιδιόμορφο Ερμή, που μπορεί επίσης να έχει πλούσιες αρετές στην Ψυχολογία και τις σύγχρονες Επιστήμες γενικότερα, ενώ δεν παραλείπει να «ξανοιχτεί» και σε πεδία που ένας κοινός νους αντιμετωπίζει ως «αδιανόητα» (παραψυχολογία, εξωγήινοι κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η εφευρετικότητα του είναι ένα από τα κλειδιά της προόδου του και δεν πρέπει να διστάζει να την εξασκεί, πολύ περισσότερο που ένας «συνηθισμένος» δρόμος θα είναι γι' αυτόν σπαρμένος με παραδοξότητες ή ανωμαλίες.

Οι «κρυφές» όψεις ανάμεσα στον Ερμή και τον Ουρανό, εκτός από το ότι εκθέτουν το άτομο σε... όλου του κόσμου τα παράξενα και τον βάζουν να συμμετέχει σε πρωτόγνωρες ή «αιρετικές» διαδικασίες, προδίδουν αλλαγές και απότομες μεταβολές στα θέματα των οίκων που φιλοξενούνται οι δύο πλανήτες.

Οι προκλητικές επιλογές δεν λείπουν, ενώ μια μάλλον ενοχλητική διάσταση έχει να κάνει με την ευπάθεια του νευρικού συστήματος. Γι' αυτό αν υπάρξει έστω και μια υποψία προσβολής του, καλό είναι να ληφθεί η αναγκαία μέριμνα.

 

 

 

Ερμής-Ποσειδώνας

Μια όψη ανάμεσα σε αυτούς τους πλανήτες καθιστά την διαίσθηση, την φαντασία και τον συμβολισμό τα τρία βασικότερα όπλα του ατόμου για να επιτύχει στη ζωή του. Ποιητής, καλλιτέχνης, διανοητής ή ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, μπορεί να βγάζει εύστοχα συμπεράσματα ή να καθοδηγείται σε αυτά έτσι χωρίς στοιχεία, παρά μόνον «μυρίζοντας» την κατάσταση. Και το ίδιο «ψυχανέμισμα» μπορεί να τον προστατέψει από «ανθυγιεινές» επαφές με πρόσωπα ή καταστάσεις που απέχουν πολύ από το να έχουν θετική ενέργεια. Παράλληλα, έχοντας μια -συνειδητή ή ασυνείδητη- αίσθηση του «κενού χώρου», είναι σε θέση να βρεθεί στο κατάλληλο μέρος την σωστή στιγμή, έστω και... κατά λάθος!

Είναι γνωστό πως μια όψη Ερμή-Ποσειδώνα αυξάνει τις πιθανότητες για λάθη αφηρημάδες και αβλεψίες, εκείνο όμως που... αποκρύπτεται είναι το ότι όλα αυτά μπορεί τελικά να γίνονται για καλό.

Αντίθετα, τις περισσότερες φορές που το άτομο αποφασίζει να απαρνηθεί το ένστικτο του και να δώσει χώρο σε λογικά συμπεράσματα, η εξέλιξη των πραγμάτων δεν το δικαιώνει. Ο συγκεκριμένος Ερμής οφείλει μεν να έχει ένα λογικό υπόβαθρο, ώστε πάνω του να αποκρυσταλλώσει τα προϊόντα της «αλλόκοτης» προσέγγισης του, αν όμως το προτάξει, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να περιμένει ένα «σήμα» από το σύμπαν που θα του επισημαίνει αν ο δρόμος του είναι σωστός ή λανθασμένος.

Η κάλυψη των αδυναμιών και η φυγή από τα δύσκολα, σε συνδυασμό με την ευγενική του φύση, μπορεί να λειτουργήσουν προστατευτικά απέναντι σε κάθε είδος εντάσεων, ενώ η έννοια του «από μηχανής θεού», μπορεί σε πλείστες περιπτώσεις να πάρει σάρκα και οστά στη ζωή του, με μια και μόνη προϋπόθεση, να «ακούει» δηλαδή την εσωτερική φωνή του.

Ονειροπόλος και ρομαντικός, ο συγκεκριμένος Ερμής έχει ανάγκη από ιδέες και ιδανικά που θα τον κρατήσουν μακριά από μια δυσβάστακτη εμπλοκή στις... γήινες υποθέσεις. Εξ άλλου η έμφυτη αισιοδοξία του συνδυασμένη με την εξιδανίκευση και την άμεση πρόσβαση του στο «δένδρο των ευχών», τον καθιστούν έναν άριστο εμψυχωτή, ιδιαίτερα σε φάσεις που όλα δείχνουν «τελειωμένα» και όλοι λένε πως χρειάζεται επειγόντως ένα θαύμα. Ο συγκεκριμένος Ερμής πιστεύει στα θαύματα και μπορεί να μεταδώσει αυτήν την πίστη, συχνά με απρόβλεπτα θετικά αποτελέσματα.

Οι «κρυφές» όψεις Ερμή-Ποσειδώνα συντελούν άμεσα τόσο στην υλοποίηση ενός καλλιτεχνικού project, όσο και σε ενασχολήσεις με θέματα όπου τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού είναι ασαφή ή αδιευκρίνιστα (για παράδειγμα, η Αστρολογία, η Μεταφυσική, οι Θρησκείες ή γενικότερα τα μυστήρια). Από την άλλη πλευρά ωστόσο, αν δεν υπάρξει μια επαρκής δημιουργική προβολή, μπορεί να εκθέσουν το άτομο σε απάτες ή αυταπάτες, ιδιαίτερα σε σχέση με τα θέματα των οίκων όπου φιλοξενούνται οι δύο πλανήτες.

 

 

 

Ερμής-Πλούτωνας

Εδώ έχουμε τον ορισμό της έρευνας σε βάθος και της αποκρυπτογράφησης κωδικών, μυστηρίων και μυστικών. Με μια λέξη το αντιπροσωπευτικό πεδίο δράσης του συγκεκριμένου Ερμή είναι το Άγνωστο. Η διορατικότητα, η παρατηρητικότητα αλλά και η καχυποψία είναι τα κύρια εργαλεία μέσω των οποίων ένας Πλουτώνιος Ερμής «διαβάζει» τις εξελίξεις ή «σκάβει» για να βρει κρυμμένες και καμουφλαρισμένες αλήθειες. Και κάθε φορά που μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία, εμμένει μέχρι να αποδειχθεί πως η αρχική του εκτίμηση πως «κάτι υπήρχε από πίσω» ήταν σωστή.

Ο τρόπος σκέψης του είναι μάλλον «ολοκληρωτικός» και πιστεύει ότι σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως «μυρίζεται» σαν λαγωνικό (ή απλά πέφτει διαρκώς πάνω τους) τις «σκοτεινές» υποθέσεις, τις καταστροφές ή ότι υπάρχει από πίσω τους. Σε αυτά τα θέματα είναι... άσσος! Γι' αυτό και είναι ιδανικός για επαγγέλματα όπως αυτά του εγκληματολόγου ή του ντέντεκτιβ κι όσες περισσότερες ειδικές γνώσεις κατέχει, τόσο το καλύτερο. Όσον αφορά τις δυνατότητες του ως «χάκερ» ή... κατασκόπου, αυτές είναι δεδομένες αλλά βέβαια θα πρέπει κανείς να προσέχει που και πως τις εξασκεί. Επίσης, θα πρέπει να χαράξει με ακρίβεια τα όρια ανάμεσα στην σεξολογία και την... πορνογραφία!

Από την άλλη πλευρά αν όλα αυτά ασκούνται από ένα άτομο μόνον στα περιορισμένα πλαίσια μιας καθημερινότητας, είναι εύλογο πως θα καταλήξουν σε πολύ «χαμηλές νοητικές πτήσεις», προσανατολισμένες στο ποιός κοιτάζει ποιόν, τι μηνύματα παραλήφθηκαν και γενικά σε παρακολουθήσεις κινήσεων ενοχλητικές για τους άλλους και φορτικές για το ίδιο το άτομο. Φυσικά, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο, το άτομο να πέφτει μονίμως θύμα κακολογιών ή σε πρακτικό επίπεδο να χάνει κατά διαστήματα πολύτιμες πληροφορίες, βιβλία, αρχεία κλπ, καθιστώντας αναγκαία την ύπαρξη αντιγράφων.

Στις κρυφές όψεις ανάμεσα στον Ερμή και τον Πλούτωνα, μπορεί να εμφανιστούν όλες οι πρακτικές συνέπειες-εφαρμογές της όψης, που αναφέρθηκαν παραπάνω, χωρίς όμως το άτομο να είναι το ίδιο καχύποπτο ή μυστικοπαθές.

 

 

 

Ερμής-Έρις

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απόλυτα συμβατό σχήμα, που προάγει την ορθολογική και επιστημονική σκέψη. Οι ιδιαίτερες ικανότητες του ατόμου, έχουν να κάνουν συνήθως με την εξέταση και αντίληψη του μικρόκοσμου σε όλο το φάσμα του, θεωρητικό ή πρακτικό. Πεδία όπως η Ιατρική, η Φυσική αλλά και οποιοδήποτε άλλο συνδυάζεται με μικροσκοπικές κατασκευές ή λεπτομερή έρευνα-καταγραφή, είναι ιδανικά για τον συγκεκριμένο Ερμή, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πώς να συστηματοποιεί και να οργανώνει κάθε διαδικασία.

 

 

 

Ερμής-Ωροσκόπος

Αυτές οι όψεις συμβάλλουν σε μια ευφυΐα άνω του μετρίου ή για να είμαι πιο ακριβής σε μια «καπατσοσύνη», γύρω από πολλά θέματα (καθημερινά, επαγγελματικά κλπ). Η αφετηρία μιας τέτοιας ικανότητας μπορεί να είναι η επινόηση μιας αποτελεσματικής τεχνικής ή κάποια ιδιαίτερα αναπτυγμένη αίσθηση του ατόμου.

Το εμπόριο, η επικοινωνία και οι ποικίλες διαμεσολαβήσεις ταιριάζουν μια χαρά στον συγκεκριμένο Ερμή αλλά τελικά όπου και να τον βάλεις έχει τον τρόπο να τα καταφέρει.

Οι «συμβατικές» όψεις δηλώνουν άμεσα ικανότητες και ενδιαφέροντα αλλά οι «κρυφές» είναι εκείνες που κατευθύνουν άμεσα σε επαγγελματικές εφαρμογές.

 

 

 

Ερμής-Μεσουράνημα

Ανάλογες είναι οι επιδόσεις του Ερμή, όταν συνδέεται με το Μεσουράνημα. Βέβαια, το ζώδιο που βρίσκεται τον χρωματίζει ανάλογα, τονίζοντας για παράδειγμα οικονομοτεχνικές εφαρμογές (στον Ταύρο ή τον Σκορπιό) ή μια καριέρα στα media (στους Διδύμους ή τον Τοξότη). Εδώ οι άμεσες κατευθύνσεις είναι πιο επαγγελματικές, δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις που το άτομο χαρακτηρίζεται από τις επικοινωνιακές αρετές του πλανήτη, χωρίς να τις εξασκεί επαγγελματικά.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα για το άτομο είναι να... καταλήξει κάπου, αφού ο Ερμής έχει την τάση να «άγεται και να φέρεται», δοκιμάζοντας πολλές «συνταγές».

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

-Οι όψεις του Ερμή και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Α΄

-Οι όψεις της Σελήνης και οι δημιουργικές πτυχές τους

-Οι όψεις του Ήλιου και οι δημιουργικές πτυχές τους

 

 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved