Οι όψεις της Σελήνης και οι δημιουργικές πτυχές τους

H Σελήνη, ως γνήσια φορέας της «θηλυκής» ενέργειας αποτυπώνει το πώς εισπράττουμε την εικόνα της μητέρας αλλά και συνολικά του γυναικείου φύλου.

Οι όψεις της Σελήνης και οι δημιουργικές πτυχές τους

Μια μάλλον απλοϊκή θεώρηση, διακρίνει τις όψεις σε «καλές» και «κακές» ή με μια πιο σύγχρονη ορολογία σε «αρμονικές» και δυσαρμονικές».

Στην πράξη όμως και πάντα στα πλαίσια της Ψυχολογικής (Δυτικής) Αστρολογίας βλέπουμε συχνά τις πρώτες να λειτουργούν προβληματικά για το άτομο και τις δεύτερες να αποτελούν το εφαλτήριο μιας δημιουργικής ανάπτυξης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι όψεις δίνουν μεν κάποιο στίγμα αλλά τις αποφάσεις για το πώς θα συγχωνευθούν οι ενέργειες των πλανητών και το τι τελικά θα αποδώσουν τις παίρνουμε ...εμείς, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.

Το κλειδί μιας σωστής απόφασης είναι το να «ακούμε» την εσωτερική μας φωνή και να μην πράττουμε έξω από τις προδιαγραφές μας, αυτές που ανιχνεύονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Αυτό είναι το βασικό κλειδί της αρμονικής συνύπαρξης των ενεργειακών «οντοτήτων» που εμφορούνται μέσα μας αλλά είναι ίσως και το πιο δύσκολο απ' όλα, αφού συνήθως μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να δίνουμε προτεραιότητα σε αξίες ξένες ή ακόμη και εχθρικές με την πραγματική ιδιοσυγκρασία μας.

Έτσι, τρέφοντας τις «οντότητές» μας με λάθος τροφή, αυτές μεταμορφώνονται σε «τέρατα» πρόθυμα να μας ...κατασπαράξουν!

Μια «δυσαρμονική» όψη με τη συμμετοχή δύο τροπικών πλανητών ή σημείων είναι απλά πιο επιτακτική σε σχέση με τα αιτήματα που θέτει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί. Για τον ίδιο λόγο όμως είναι και αποτελεσματική, όταν χρησιμοποιούμε τους πλανήτες που συμμετέχουν σε αυτήν με έναν από τους κατάλληλους -για εμάς- τρόπους.

Κτίζοντας λοιπόν ένα «λυσάρι» όψεων -και δη των «δυσαρμονικών»- θα επικεντρωθώ στην «συγκομιδή» των καρπών τους, δηλαδή στις εν δυνάμει κατακτήσεις που απορρέουν από αυτές.

Εδώ όμως είναι αναγκαία μια υποσημείωση: Οι «κρυφές δυσαρμονικές» όψεις, αυτές δηλαδή που γίνονται ανάμεσα σε έναν τροπικό και έναν αστρικό πλανήτη, πέρα από τις δημιουργικές εφαρμογές στις οποίες επίσης συμβάλλουν, σε σχέση με γεγονότα ή καταστάσεις μπορεί να «κρατάνε» πολλά από τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα ως προς τα πλεονεκτήματα που παρέχουν (αυτό αφορά κυρίως τον Δία) ή τα εμπόδια που βάζουν, Άρεια, Κρόνια, Ουράνια, Ποσειδώνια ή Πλουτώνια. Με άλλα λόγια έξωθεν επιθέσεις ή ατυχήματα, καθυστερήσεις, ξαφνικές ανατροπές, εξαπατήσεις και μηδενισμούς αντίστοιχα.

Ας συνεχίσουμε όμως το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με δεύτερο σταθμό την Σελήνη, η οποία ως γνήσια φορέας της «θηλυκής» ενέργειας αποτυπώνει το πως εισπράττουμε την εικόνα της μητέρας αλλά και συνολικά του γυναικείου φύλου.

Και γι' αυτό σε έναν ανδρικό χάρτη η Σελήνη αρκετά συχνά αναφέρεται πρωτίστως στην σύζυγο-σύντροφο και όχι τόσο στον ίδιο.

Είναι επίσης αξιοσημείωτη η σχέση της Σελήνης με τον μεταβολισμό και τις ορμονικές λειτουργίες.

Σελήνη-Ερμής

Η όψη είναι ο ορισμός της συναισθηματικής νοημοσύνης και προσδίδει στο άτομο ξεχωριστές ικανότητες στον χειρισμό προσώπων και καταστάσεων. Επίσης, η μνήμη του ατόμου μπορεί να συγκρατεί πολύ ειδικές λεπτομέρειες ακόμη κι αν υποφέρει από διαλείψεις γύρω από θέματα της καθημερινότητας.

Συνήθως συνδυάζεται με ταλέντο στο εμπόριο, τις πωλήσεις, τη σχεδίαση προϊόντων και τις δραστηριότητες που απευθύνονται στο κοινό, ιδιαίτερα μέσα από τα ΜΜΕ. Συχνά, δίνει έναν ευρύ κοινωνικό κύκλο που αποτελείται κατά κύριο λόγο από γυναίκες.

Σελήνη-Αφροδίτη

Η τρυφερότητα, το νάζι και το «παιδικό» συναίσθημα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της όψης, η οποία εφαρμοσμένη πάνω στα παραδοσιακά κοινωνικά πρότυπα σε σχέση με τα δύο φύλα, αποδίδει ένα «χαριτωμένο» θηλυκό αλλά και έναν ευαίσθητο άνδρα που μπορεί να είναι ...σκλάβος του ποδόγυρου! Φυσικά όλα αυτά μπορεί να χρωματίζονται από τις ζωδιακές θέσεις των δύο ουρανίων σωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση η όψη συνδυάζεται με καλλιτεχνικές ή καλλιτεχνίζουσες τάσεις και θεωρείται ιδανική για διακοσμητικές εργασίες, αισθητικά ιδιαίτερες παρουσιάσεις αλλά και για κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ένδυση, την υπόδυση και τα αξεσουάρ τους.

Σε σχέση με τον μεταβολισμό του ατόμου, υπάρχει μια τάση προς το πάχος και συχνά έχουμε ένα κάπως ...καμπυλωτό σωματότυπο, όχι όμως ασύμμετρο ή αισθητικά δυσάρεστο.

Σελήνη-Άρης

Εδώ, οι συναισθηματικές εκδηλώσεις αλλά και οι σχέσεις με τις γυναίκες αποκτούν μια δυναμική μορφή, κάτι που για έναν άνδρα μπορεί να σημαίνει έντονη ανταπόκριση στο άλλο φύλο, ανεξάρτητα με το αν οι παρεξηγήσεις ...περισσεύουν. Ο «μπρουτάλ» Άρης έχει την δυναμική να «ξεκλειδώσει» το συναίσθημα -μαζί και τις ευαίσθητες πτυχές του- πολλές φορές όμως δεν του συμπεριφέρεται και τόσο ...αβρά, με αποτέλεσμα η σχέση να καταλήγει σαν αυτή του σκύλου και της γάτας! Στον αντίποδα, σε μερικές περιπτώσεις ο άνδρας κυριαρχείται εσωτερικά από το θηλυκό στοιχείο και ταυτίζεται μαζί του, κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες στην σεξουαλικότητα του αλλά και στην δημιουργική του έκφραση. Αντίστοιχα, σε έναν γυναικείο χάρτη, η όψη υποδηλώνει ένα ισχυρό θηλυκό πρότυπο με «αρσενικά» χαρακτηριστικά που συνήθως εντοπίζεται στον χαρακτήρα ή τις έντονες σχέσεις της με άλλες ομόφυλες της. Σε κάθε περίπτωση πάντως η φιγούρα μιας δυναμικής-κυριαρχικής μητέρας βρίσκεται στη ρίζα κάθε ταλέντου ή προβλήματος, ενώ γενικότερα οι «δυσαρμονικές» όψεις ανάμεσα στην Σελήνη και τον Άρη δίνουν συνήθως φανατικές θαυμάστριες, από τη μια αλλά και ανταγωνίστριες από την άλλη.

Τέλος ο μεταβολισμός του ατόμου, όπως και η λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, μπορεί να χαρακτηρίζονται από διαδοχικές φάσεις υπέρ και υπό-λειτουργίας.

Σελήνη-Δήμητρα

Τα βασικά πλεονεκτήματα της όψης είναι επικοινωνιακά και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με χαρακτηριστικά ανάλογα με εκείνα των όψεων ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ερμή αλλά πολύ πιο διευρυμένα ως προς την κοινωνική αποδοχή τους.

Το άτομο μπορεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές και με οτιδήποτε κι αν ασχολείται -από το εμπόριο, μέχρι την πολιτική ή τα ΜΜΕ- οι προτάσεις του προς το κοινό τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.

Για έναν άνδρα μπορεί να σημαίνει και ότι έχει άμεση ανταπόκριση σε «αναγνωρίσιμες» γυναίκες, ανάλογα και για μια γυναίκα, σε σχέση όμως με τις φίλες της, ενώ και για τα δύο φύλα η μητέρα μπορεί να είναι πρόσωπο με μεγάλη κοινωνική επιρροή.

Σελήνη-Δίας

Όπως όλες οι όψεις του Δία με προσωπικούς δείκτες, έτσι και μια όψη ανάμεσα στην Σελήνη και τον Δία, προικίζει το άτομο με πολλά ...καντάρια τύχης. Το βασικό και πρακτικό πλεονέκτημα της όψης έχει να κάνει με παροχές (υλικές ή κοινωνικές) από γυναίκες, παρότι δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου η συμπεριφορά των τελευταίων πέρα από γενναιόδωρη, μπορεί να είναι και εξαιρετικά σπάταλη.

Το ...κακό είναι βέβαια ότι πέραν της ποσοτικής υλικής βοήθειας και υποστήριξης, σε καμία περίπτωση μια όψη ανάμεσα στην Σελήνη και τον Δία δεν εξασφαλίζει μια ποιότητα συναισθημάτων ή μια συναισθηματική αποδοχή. Και αυτή η ...ημιτελής τύχη γίνεται αφορμή για γκρίνιες και παράπονα. Γενικά, ο χαρακτήρας του ατόμου είναι συνήθως πληθωρικός, ιδιαίτερα αν πρόκειται για γυναίκα.

Όσον αφορά τον μεταβολισμό και τις ορμονικές εκκρίσεις, συχνά έχουμε να κάνουμε με τα ...επιπλέον κιλά της ευτυχίας αλλά και με υπερλειτουργίες που ενδέχεται να δημιουργήσουν θέματα.

Σελήνη-Κρόνος

Το βασικό πλεονέκτημα μιας όψης, που παραδοσιακά θεωρείται «δύσκολη» για μια σειρά από θέματα, είναι η ικανότητα του ατόμου να παρέχει στήριξη σε πρόσωπα που την χρειάζονται. Ακόμη, αν και πολύ συχνά παρατηρείται μια χαμηλή αυτοεκτίμηση, με την πάροδο του χρόνου, το άτομο μαθαίνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα προβλήματα του κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να το διδάξει στους άλλους.

Αυτός είναι και ο «λόγος» που το άτομο έρχεται σε επαφή συχνότερα και αποκτά εμπειρίες με «βασανισμένες» περιπτώσεις, ιδιαίτερα γυναίκες.

Ανάλογες ικανότητες μπορεί να εμφανιστούν και στην απόδοση λεπτομερειών ή την διεκπεραίωση δύσκολων υποθέσεων, κάτι που είναι απόρροια της τελειομανίας του Κρόνου και μπορεί να βρει εφαρμογή σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, από τις πιο τεχνικές, μέχρι και τις καλλιτεχνικές.

Γενικότερα, ο επαγγελματισμός, η αίσθηση καθήκοντος, η υπομονή, η υιοθέτηση αυστηρών κανόνων, που δυνητικά προστατεύουν από κάθε «παρεκτροπή» και η σύναψη αποδείξεων, συνιστούν τον κεντρικό άξονα των όψεων ανάμεσα στον Κρόνο και κάθε προσωπικό δείκτη.

Όσον αφορά τα θέματα και τα συμπλέγματα που μπορεί να προκύψουν εξ αιτίας της αίσθησης του ατόμου πως δεν έχει την αναγκαία συναισθηματική αποδοχή (αρχής γενομένης από την μητέρα του), το καλό είναι πως όλα αντιμετωπίζονται και ισορροπούν, μέσα από ένα στοιχειώδες «ψάξιμο» ή την ψυχανάλυση.

Αν βέβαια δεν γίνει καμιά προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ...ανθούν τα ψυχοσωματικά, ενώ συχνά προκύπτουν κρίσεις πανικού ή οι ...γνωστές καταθλιπτικές τάσεις του Κρόνου.

Τέλος η όψη μπορεί να δώσει ένα πολύπλοκο δίκτυο αλληλεπιδράσεων σε σχέση με τον μεταβολισμό και τις ορμονικές λειτουργίες, έχοντας σαν βασικό χαρακτηριστικό την υπολειτουργία ή την «αστοχία» κάποιων αδένων σε χρόνια κλίμακα (ο θυρεοειδής είναι από τους πρώτους στη λίστα).

Σελήνη-Ουρανός

Η ιδιαιτερότητα με την οποία προικίζει το άτομο η συγκεκριμένη όψη, αποτυπώνεται συνήθως στην προσωπική του ακτινοβολία. Παράλληλα βέβαια είναι γεγονός πως μια πιο «κοντινή» ματιά αποκαλύπτει ένα πλήθος ιδιοτροπιών και αντιφάσεων που χαρακτηρίζουν το άτομο, αφού σε καμία περίπτωση δεν του ...επιτρέπονται οι «συνηθισμένες» καταστάσεις. Και η προτεραιότητα του στο διαφορετικό ή το ξένο, συχνά εκλαμβάνεται ως αχαριστία απέναντι στους οικείους του.

Η δυνατή του πλευρά έχει να κάνει με την εγκεφαλική προσέγγιση χαρακτήρων και συναισθημάτων, συχνά με την πειραματική-διερευνητική χρήση των αντιθέσεων ή των άκρων. Η όψη δηλαδή είναι ιδανική για ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που άπτονται της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας ή της Αστρολογίας αλλά και για κάθε τομέα που ο πειραματισμός και η πρωτοτυπία μπορούν να βρουν συγκεκριμένες εφαρμογές.

Γενικά, το άτομο λειτουργεί αντισταθμιστικά σε χαοτικές ή διαλυτικές καταστάσεις, όντας όμως παράλληλα το ίδιο φορέας της ...ανωμαλίας, όταν όλα είναι ήσυχα κι ...απλά.

Για έναν άνδρα, η όψη μπορεί να χαρακτηρίζει τις γυναίκες που τον συνοδεύουν στη ζωή του (εξωτικές ή ...παρανοϊκές, πάντως σίγουρα διαφορετικές σε σχέση με τον μέσο όρο), αλλά συχνά επηρεάζει καταλυτικά την συμπεριφορά του μέσα σε μια σταθερή σχέση, αφού έχει την τάση να την αμφισβητεί ή να την υποτιμά.

Αντίστοιχα, σε έναν γυναικείο χάρτη λαμβάνει συνήθως μια πιο προσωπική διάσταση και η ίδια η ...παθούσα αμφισβητεί τα συναισθήματα της και «παίζει« με αυτά, στο όνομα της -καλώς ή κακώς εννοούμενης- ελευθερίας.

Κοινή «προίκα» και για τα δύο φύλα μπορεί να είναι μια καθ' όλα «ασύμβατη» με τον αναμενόμενο ρόλο της μητρική φιγούρα.

Όσον αφορά τον μεταβολισμό και τις ορμονικές λειτουργίες, μπορεί να έχουμε απότομες μεταπτώσεις αλλά και σπάνιες ιδιαιτερότητες, κάτι που σίγουρα καθιστά μια θεραπευτική προσέγγιση σχετικά περίπλοκη..

Σελήνη-Ποσειδώνας

Η διαίσθηση, ο ρομαντισμός, η ποιητική διάθεση και η ευγένεια ψυχής είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της όψης, η οποία επίσης μπορεί να εμφυσήσει στο άτομο υψηλά ιδανικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Εξ άλλου, η στήριξη των άλλων μέσα από μια αισιόδοξη στάση και θετικά μηνύματα -κατ' άλλους ...παραμύθια- είναι ίσως και το βασικότερο πλεονέκτημα της.

Σίγουρα ο χώρος των τεχνών, όπως επίσης και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τον Εσωτερισμό, την Μεταφυσική, τη Θρησκεία ή γενικά τα σύμβολα. είναι ένα προνομιακό πεδίο δράσης για το δίπολο Σελήνης-Ποσειδώνα, ότι κι αν κάνει όμως το άτομο θα έχει την «αιθέρια» σφραγίδα του πλανήτη της φαντασίας.

Πολλές φορές, η απλή επαφή με ένα είδος τέχνης, όπως για παράδειγμα η μουσική, αρκεί για να επέλθει μια ψυχική εξισορρόπηση, ενώ γενικότερα θα μπορούσε να πει κανείς πως το άτομο γεννήθηκε με ενστικτώδη γνώση του διαλογισμού, μέσα από τον οποίο ξεφεύγει κάθε φορά που οι συνθήκες της ζωής είναι πέραν του δέοντος πιεστικές.

Γενικά, τα άτομα με αυτήν την όψη μπορούν -εκούσια ή ακούσια- να κινούνται συχνά στο κατώφλι της συνείδησης, αντιλαμβανόμενα τα δρώμενα ενός «άλλου» κόσμου και παίρνοντας ποικίλα μηνύματα. Ο ύπνος και η ονειροπόληση είναι επίσης δύο προσφιλείς πρακτικές της συγκεκριμένης Σελήνης, που καλό είναι να μην αντικατασταθούν από άλλους τεχνητούς τρόπους «ταξιδέματος».

Ως προς το θηλυκό αρχέτυπο της Σελήνης, το ενδιαφέρον είναι πως στην περίπτωση ενός άνδρα, ως ασαφές και αφηρημένο μπορεί να εξιδανικεύεται και να διαπλάθεται ...κατά το δοκούν, κάτι βέβαια που μπορεί να έχει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές συνέπειες. Μια «μέση οδός» ανάμεσα στις αυταπάτες και τις ...πριγκίπισσες είναι μια γυναίκα με μάλλον ευαίσθητο ψυχισμό ή καλλιτεχνικές τάσεις. Ανάλογες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην ψυχολογία μιας γυναίκας, η οποία έχοντας αυτήν την όψη στο ωροσκόπιο της, μπορεί να «παραμυθιάζεται» ή να δίνει στους άλλους την εικόνα μιας θεάς, να κρύβει δηλαδή άριστα τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της.

Σε σχέση με τον μεταβολισμό και τις ορμονικές λειτουργίες, πολλά εξαρτώνται από την καλή ή όχι ψυχολογία του ατόμου, που μπορεί το ίδιο εύκολα να «βουλιάξει» σε ένα κυκεώνα θεραπευτικών σκευασμάτων (σε κάθε περίπτωση συνιστώνται τα εναλλακτικά) ή να «απογειωθεί» υπερβαίνοντας κάθε αντικειμενική προσβολή και διάγνωση.

Σελήνη-Πλούτωνας

Η πιο δυνατή πλευρά της όψης είναι σίγουρα η διεισδυτικότητα της στις επιθυμίες του κοινού. Γι' αυτό και ανεξάρτητα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος στην συναισθηματική του ζωή, ως δημιουργός, πολιτικός ή καλλιτέχνης καλείται να πάρει τον ρόλο του καθοδηγητή-εμπνευστή.

Από εκεί και ύστερα σε προσωπικό επίπεδο είναι γεγονός πως όταν τα πράγματα δεν εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, η απόλυτη συναισθηματική «φόρμα» της όψης μπορεί να οδηγήσει ύστερα από μια μακρά περίοδο προσπαθειών, σε μηδενισμούς, αυτοκαταστροφικές τάσεις και μια γενικευμένη αίσθηση απώλειας, Διότι συναισθηματικά, το άτομο με Σελήνη-Πλούτωνα, κινείται με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο-προσδοκία, χάριν του οποίου δεν διστάζει να θυσιάσει κάθε άλλη επιθυμία ή βλέψη του κι αν το πράγμα «στραβώσει», τότε έχουμε μια συνολική απόρριψη των ...πάντων! Όμως εδώ κρύβεται και ένα από τα ουσιαστικά Πλουτώνια ταλέντα, το να ξεκινάει δηλαδή κάποιος από το μηδέν, ύστερα από ένα μάλλον επώδυνο τέλος (έτσι βιώνεται υποκειμενικά). Και βέβαια, όλη αυτή η δύναμη ψυχής μπορεί να «περαστεί» και σε άτομα που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε ανάλογη θέση.

Γι' αυτό, όπως και στην περίπτωση των όψεων ανάμεσα στην Σελήνη και τον Κρόνο, δεν είναι διόλου τυχαία η επαφή με «βασανισμένες ψυχές».

Ανάλογα κρίσιμη είναι και η ανταπόκριση-έκθεση αυτής της Σελήνης σε «σκοτεινές» καταστάσεις ή γενικά στην αρνητική ενέργεια. Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε τέτοιος «θύλακας», κάτι που βέβαια απαιτεί πλήρη γνώση των συνθηκών και ελάχιστα ..ποσοστά αθωότητας. Το πιο συνηθισμένο «μοντέλο» ανάπτυξης της Πλουτώνιας Σελήνης μοιάζει με τον εμβολιασμό. Παίρνει δηλαδή το «μικρόβιο» με σκοπό να το κατανοήσει και να πετύχει μια αποδεκτή-δημιουργική συμβίωση του «καλού» και του «κακού».

Για έναν άνδρα με αυτήν την όψη, οι γυναίκες της ζωής του θα περνάνε μέσα από μια φάση μεταμόρφωσης, είτε από το μηδέν προς την κορυφή, είτε αντίστροφα. Μπορεί επίσης να έχει μια ιδιαίτερη ροπή προς τις γυναίκες της νύχτας, του περιθωρίου ή ακόμη και σε «γυναίκες-αράχνες», που υλοποιούν στην πράξη το «αρχέτυπο της μάγισσας». Για μια γυναίκα πάλι, η όψη είναι κάτι σαν ...ατομική βόμβα, ένα υπερόπλο δηλαδή με το οποίο μπορεί να εξουσιάζει τους πάντες αλλά και να το χρησιμοποιήσει εναντίον του εαυτού της. Η υψηλόβαθμη σεξουαλικότητα είναι μέρος αυτού του σεναρίου, αν και σε ενδεχόμενη φάση «πτώσης», ο μηδενισμός συμπεριλαμβάνει και αυτήν.

Γενικά, τα «παιχνίδια εξουσίας», συνυφασμένα με την δημιουργία ποικίλων εξαρτήσεων είναι από τα πιο ...αγαπημένα αυτής της όψης και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις παίζονται από τις μητέρες όσων την έχουν.

Όσον αφορά τον μεταβολισμό και τις ορμονικές λειτουργίες, από τη μια πλευρά υπάρχει μια έφεση σε σοβαρές (κυτταρικές ή κληρονομικές) ανωμαλίες, από την άλλη όμως η αναγεννητική δύναμη του Πλούτωνα μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, αρκεί να το θέλει και να το αποφασίσει το ίδιο το άτομο.

Σελήνη-Έρις

Η όψη έχει μια «επιστημοσύνη», ενώ εξυπηρετεί άριστα κάθε τι που έχει σχέση με την τεχνολογία, την Ιατρική αλλά και την στελέχωση μηχανισμών και υπηρεσιών.

Εδώ η Σελήνη γίνεται κατά κάποιο τρόπο «σκεπτόμενη» ή απλά χρήσιμη, πολύ περισσότερο αν η δραστηριότητα του ατόμου σχετίζεται με τον μικρόκοσμο.

Για μια γυναίκα τονίζει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως εργαζόμενης -ακόμη κι αν είναι μια απλή γραμματέας, χαμηλού προφίλ- ενώ στον άνδρα φέρνει συχνά συντρόφους μέσω της εργασίας ή επαγγελματίες που ενδεχομένως μοιράζονται το ίδιο αντικείμενο.

Ανάλογα «επαγγελματική» μπορεί να είναι και η φιγούρα της μητέρας.

Σε σχέση με τον μεταβολισμό και τις ορμονικές λειτουργίες, οι έρευνες δεν έχουν δείξει κάτι μέχρι σήμερα, θεωρητικά πάντως η όψη ενδέχεται να σχετίζεται περισσότερο με τις λειτουργίες του εγκεφάλου και τις νευρικές συνάψεις, τονίζοντας κάποιες ιδιαίτερες πτυχές τους.

Σελήνη-Ωροσκόπος

Η διαίσθηση, η «θηλυκή» γραμμή και το «λαϊκό έρεισμα» είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της όψης που από μια άποψη είναι προτιμότερο να υπάρχει σε ένα γυναικείο χάρτη. Στους άνδρες, δίνει μια κυκλοθυμία, δημιουργεί συχνά εξαρτήσεις από το γυναικείο φύλο και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτής της επιρροής στην ζωή τους, συνήθως μειώνει την αποφασιστικότητα και την σταθερότητα των επιδιώξεων τους.

Από την άλλη πλευρά, η επαφή των ανδρών με την θηλυκή τους πλευρά μπορεί να έχει εξόχως θετικές συνέπειες στην δημιουργικότητα τους σε τομείς όπως οι τέχνες, η μόδα, η κομμωτική και γενικά οτιδήποτε ενδιαφέρει τις ...γυναίκες!

Σελήνη-Μεσουράνημα

Πέρα από τις ...καμπύλες (ιδίως στο πρόσωπο), η συνεισφορά της Σελήνης σε δραστηριότητες που απευθύνονται στο κοινό και έχουν ανάγκη από την αποδοχή του, είναι μέγιστη.

Σε προσωπικό επίπεδο, η μητέρα ή κάποια άλλη ισχυρή γυναίκα μπορεί να είναι το πρόσωπο-κλειδί της ζωής ενός άνδρα, ενώ αντίστοιχα μια γυναίκα είναι πιο εύκολο να λειτουργήσει την όψη για λογαριασμό της (και όχι προβαλλόμενη), επιδεικνύοντας έναν δυναμισμό αλλά και μια «καπατσοσύνη» στην ζωή της.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved