Η σημασία του Ήλιου από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο Ήλιος συνδέεται άμεσα με ότι νοείται ως «αρσενικό»

Η σημασία του Ήλιου από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Φύση του Ήλιου

Ο Ήλιος, που βέβαια όπως και η Σελήνη δεν είναι πλανήτης (στην αστρολογική παράδοση αναφέρονται ως Φώτα) είναι εκείνος που αρχικά προορίζεται να αναλάβει το ρόλο του κεντρικού εκφραστή της προσωπικότητας, να εντάξει δηλαδή όλες τις τάσεις των υπόλοιπων πλανητών κάτω από τη δική του «ηγεσία». Τυπικά είναι ένας «βασιλιάς», που κυβερνά ανάλογα με την ...ανατροφή του.

Συχνά ωστόσο δεν καταφέρνει να εξουδετερώσει αποτελεσματικά κάποιους ...σφετεριστές της εξουσίας του και σε αυτές τις περιπτώσεις η θέση του στο ωροσκόπιο λειτουργεί περισσότερο ως «προβαλλόμενη», εκφράζει δηλαδή ιδιότητες άλλων προσώπων και όχι του ίδιου του ατόμου. Αυτό είναι συνηθέστερο στους γυναικείους χάρτες, όπου είναι πιο εύκολο να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο η «βασίλισσα» Σελήνη.

Στο ...αιώνιο δίπολο αρσενικού-θηλυκού, ο Ήλιος είναι ένας από τους βασικούς εκφραστές της πρώτης πλευράς. Από αυτήν την άποψη συνδέεται άμεσα με ότι νοείται ως «αρσενικό»: Τον πατέρα, το σύζυγο και σε ψυχολογικό επίπεδο την Εγωική Συνείδηση.

Η θέση του σε ζώδιο και οίκο μπορεί να δηλώνει και τη φύση του επαγγέλματος, που στα πλαίσια μιας «ανδροκρατούμενης» κοινωνίας συνδέεται άμεσα με τις πατρικές-η συζυγικές-κατευθύνσεις και επιρροές.

Η εκπλήρωση των αιτημάτων, που απορρέουν από τη θέση του Ήλιου στους οίκους είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους. Για παράδειγμα ένας Ήλιος στον 3ο οίκο έχει ανάγκη την επικοινωνία και πρέπει να την έχει με κάθε τρόπο.

Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε όλο το ωροσκόπιο λειτουργεί με ελλείμματα, εκφράζοντας συνήθως τις πιο προβληματικές πλευρές του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved