Γρήγορα, άμεσα και δυνατά - Ο Άρης στους δώδεκα οίκους

Μια συνοπτική παρουσίαση της επιρροής του Άρη στους οίκους

Γρήγορα, άμεσα και δυνατά - Ο Άρης στους δώδεκα οίκους

Η θέση του Άρη σε κάθε οίκο υποδηλώνει την περιοχή της ζωής όπου δρώντας νοιώθουμε «ζωντανοί». Από αυτήν την άποψη θα πρέπει να είμαστε συντονισμένοι με τις βουλές του πλανήτη, στοχεύοντας κυρίως στην δημιουργική αξιοποίηση της ενέργειας του. Διαφορετικά δεν θα του αφήσουμε κανένα περιθώριο, παρά να ...εξαπολύει το μένος του εναντίον μας, κάθε φορά που θα ενεργοποιείται από διελεύσεις, προόδους κλπ.

Η «συνταγή» του Άρη είναι «γρήγορα, άμεσα και δυνατά» κατ’ επέκταση δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε χρονοβόρες διαδικασίες, αφού ο Άρης πολύ σύντομα θα τις ...εγκαταλείψει!

1ος οίκος: Προσωπικότητα-Φυσικό σώμα
Το άτομο είναι ανεξάρτητο και δυναμικό. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και έντονη ερωτική διάθεση. Όμως ο αυθορμητισμός του και η μόνιμη βιασύνη του τον κάνουν επιρρεπή στα ατυχήματα. Συνήθως έχει έντονη μύτη ή κάποιο σημάδι στο πρόσωπο.


2ος οίκος: Υλικές και συναισθηματικές κτήσεις
Το άτομο είναι φιλόδοξο και εργατικό. Μπορεί να αποκτήσει πολλά χρήματα αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τα χάσει ή από επιπολαιότητα ή από σπατάλη ή επειδή μπορεί να γίνει θύμα εκμετάλλευσης. Μπορεί να έχει δυνατή φωνή.


3ος οίκος: Επικοινωνία-σχέσεις με αδέλφια-λόγος-μετακινήσεις
Το άτομο έχει την ανάγκη να ηγείται και να είναι πάντα «πρώτος». Έχει μεγάλη κινητικότητα και επικοινωνεί με δυναμισμό. Έχει ταλέντο να πείθει τους άλλους. Μπορεί να ασχοληθεί με την λογοτεχνία. Κίνδυνος από ατυχήματα με μέσα μεταφοράς.


4ος οίκος: Σπίτι και οικογένεια-πατρίδα
Το άτομο χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια, συνήθως δείχνει δύσκολα παιδικά χρόνια και προβλήματα στην οικογένεια κατά την παιδική ηλικία. Προβλήματα με τους γονείς και διαμάχες στην οικογένεια. Επιθυμία για ανεξαρτησία.


5ος οίκος: Δημιουργικότητα και έρωτας-χομπι και απολαύσεις
Το άτομο είναι αυθόρμητο και παρορμητικό και δημιουργεί έντονες και παθιασμένες σχέσεις αλλά έχουν μικρή διάρκεια. Είναι εγωιστής και έχει μια τάση κυριαρχίας πάνω στους συντρόφους του. Έχει ανάγκη να γίνεται αποδεκτός από το περιβάλλον του. Επειδή θέλει να είναι υπερήφανος για τον εαυτό του προσπαθεί να είναι δημιουργικός.


6ος οίκος: Υγεία και εργασία (εξαρτημένη)
Το άτομο είναι εργατικό αλλά με μια τάση να είναι τελειομανές και απόλυτο. Δουλεύει σκληρά και πάντα ολοκληρώνει αυτό που αρχίζει και το ίδιο απαιτεί και από τους άλλους. Συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που εξαρτώνται συνήθως από το ζώδιο στην ακμή του οίκου.


7ος οίκος: Συντροφικότητα-φανεροί εχθροί-συνεργασίες
Το άτομο θέλει να έχει το πάνω χέρι στο γάμο και τις συνεργασίες. Αφιερώνει μεγάλο μέρος της ενέργειας του σε αυτούς τους τομείς. Οι σχέσεις είναι δύσκολες γιατί το άτομο νιώθει ότι απειλείται και ενεργεί σπασμωδικά και καχύποπτα.


8ος οίκος: Θάνατος και αναγέννηση-libido
Το άτομο ζει την ζωή του με πάθος και ζωντάνια και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον έρωτα και το σεξ. Δεν έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και επειδή δίνει όλο του τον εαυτό σε αυτό που κάνει εξαντλεί τον εαυτό του. Μπορεί να γίνει αυτοκαταστροφικός.

9ος οίκος: Ανώτερες σπουδές και ταξίδια-φιλοσοφία
Το άτομο αγαπά τα ταξίδια, την περιπέτεια, τις σπουδές και την δημοσιότητα. Έχει ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις και μπορεί να εκφράζει τις σκέψεις του μέσα από το γράψιμο. Ακολουθεί μια ιδεολογία μόνο μετά από έρευνα. Ευνοϊκή θέση για αθλητές.


10ος οίκος: Καριέρα και κοινωνική θέση-Φημη
Το άτομο έχει έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ζητάει την διάκριση στο κοινωνικό του περιβάλλον. Όταν βάζει ένα στόχο τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει. Γεννημένος ηγέτης με ταλέντο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, έχει την δυνατότητα να φτάνει στην κορυφή.


11ος οίκος: Φίλοι και στόχοι-ιδανικά
Το άτομο είναι συνήθως αυτό που ηγείται μέσα στις ομάδες ή μέσα σε μια παρέα και παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Συμμετέχει έντονα στα κοινά και ο δυναμισμός του εκτονώνεται στην θεωρία που αν εφαρμοστεί μπορεί να δώσει έναν εφευρέτη ή φιλόσοφο. Αν απορροφηθεί από τα ενδιαφέροντα του μπορεί να ξεχάσει τους άλλους γύρω του.


12ος οίκος: Υποσυνείδητο-δοκιμασίες
Το άτομο έχει έντονα συναισθήματα που όμως δεν εκδηλώνει. Η καταπίεση των συναισθημάτων μπορεί να του προκαλέσει σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Έχει ισχυρή τάση προς τον μυστικισμό. Επειδή η ενεργητικότητα του στρέφεται προς τα μέσα μπορεί να έχει ταλέντο ψυχολόγου ή ντετέκτιβ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved