Εδώ Πολυτεχνείο!

Τι ήταν αυτό που πυροδότησε την εισβολή;

Παπασταύρου Λίντα
Εδώ Πολυτεχνείο!

από το Γ. Ριζόπουλο


Η εξέγερση του Νοέμβρη του '73 χαρακτηρίζεται αστρολογικά από την αντίθεση Άρη-Ουρανού, στον Κριό και τον Ζυγό αντίστοιχα, που όμως δεν σχηματίζει όψη με άλλους πλανήτες. Στον ίδιο χάρτη, που είναι για τις 2:50 τα ξημερώματα, όταν δόθηκε η εντολή για την παραβίαση της κεντρικής πύλης, βλέπουμε ένα ταυ-τετράγωνο Κρόνου- Πλούτωνα- Δήμητρας, (με την Αφροδίτη αρκετά κοντά) που δηλώνει πολλά για τη ζοφερή πολιτική κατάσταση εκείνης της περιόδου. Η αντίθεση του Πλούτωνα με τη γενέθλια θέση του στο χάρτη της Ελλάδας, προετοίμαζε για μια ακόμη φορά, ένα δυσάρεστο σκηνικό. Ωστόσο, τι ήταν αυτό που πυροδότησε την εισβολή;

Ιδιοσυναστρία
Οι αστρικές θέσεις του Άρη και του Ουρανού διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Πάνω σχεδόν στον τροπικό Πλούτωνα αλλά και τον ωροσκόπο, φωτογραφίζουν τη στιγμή της εισβολής. Η σύνδεση τους με το ταυ-τετράγωνο στα παρορμητικά είναι καταλυτική. Παράλληλα η αστρική Σελήνη, στον Καρκίνο δημιουργεί ένα ακόμη ταυ, ενεργοποιώντας τις τροπικές τους θέσεις
Η σύμπραξη της αστρικής Δήμητρας με τον Ποσειδώνα περιγράφει τα πολιτικά παιχνίδια, που παίχτηκαν στην «πλάτη» της εξέγερσης αλλά η συμμετοχή της στο ταυ-τετράγωνο με τον Άρη, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα έχει να κάνει με την ίδια την εξέγερση, και τα θύματα της.


Το γενικότερο πλαίσιο

Το 1973, οι πλανήτες-και όχι μόνον-είχαν πάρει ήδη τις θέσεις τους καταστρώνοντας τα δικά τους σχέδια. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στις «καυτές» για την Ελλάδα πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, προετοίμαζαν μια ακόμη μεγάλη κρίση, που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του '74. Και βέβαια το τότε τετράγωνο τους, το οποίο επαναλήφθηκε πρόσφατα, είναι και μια προειδοποίηση-η αν προτιμάτε μια «υπενθύμιση» για τα όσα έγιναν και θα γίνουν αυτήν την περίοδο στη χώρα μας. Η κοινή συνισταμένη του 1973 και του 2010 είναι τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της. Τότε ήταν η χούντα και οι Αμερικανοί, σήμερα είναι η Τρόικα και οι συν αυτή (οι « φίλοι και σύμμαχοι» μας δεν λείπουν ποτέ από το χορό, ελέω γενέθλιου Πλούτωνα στον 11ο...) Δυστυχώς πάντα υπάρχουν κάποιοι «εντός των τειχών», που είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν γην και ύδωρ για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και για μένα αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους αλλά εμείς δεν κάνουμε τη δική μας. Και όταν έρχεται ο Πλούτωνας για να μας θυμίσει τα «βρώμικα συμφέροντα» το μόνο που μας απομένει είναι το να αλληλοσπαραζόμαστε. Το 1922 στη Μικρά Ασία και το 1974 στην Κύπρο ο Πλούτωνας έκανε δύο καθοριστικά περάσματα από τον Καρκίνο και το Ζυγό αντίστοιχα. Και τώρα τριτώνει το κακό.

Όμως είναι μόνον ο Πλούτωνας που «κάνει παιχνίδι»; Ποιοι άλλοι ουράνιοι συντελεστές μπορεί να είναι το ίδιο καθοριστικοί;
Στην κοσμική-πολιτική αστρολογία, εκτός από τους χάρτες της Νέας Σελήνης και την εξέταση των ωροσκοπίων των εκάστοτε κρατών, χρησιμοποιούνται συχνά ως εργαλεία και οι συνοδικοί κύκλοι των πλανητών. Όσες και όσοι έχετε διαβάσει τα άρθρα μου για την αστρολογική ερμηνεία της Ιστορίας καταλαβαίνετε τι ακριβώς εννοώ. Οι σύνοδοι των αργών πλανητών (του Ουρανού με τον Ποσειδώνα, του Δία με τον Κρόνο κλπ) δίνουν το ρυθμό στις εξελίξεις, ορίζοντας μικρότερες η μεγαλύτερες ιστορικές περιόδους με κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Μια μέθοδος με την οποία πειραματίζομαι το τελευταίο διάστημα εξετάζει το συνοδικό κύκλο Ήλιου-Δήμητρας, στη βάση του ότι η πρόσφατα αναβαθμισμένη κυρία της πλανητικής μας οικογένειας φαίνεται να έχει μια στενή σχέση με τα κοινωνικο-πολιτικά δρώμενα.

Μια τέτοια σύνοδος έγινε στις 12/10/72 και τουλάχιστον για τις συντεταγμένες των Αθηνών δίνει μάλλον εξόφθαλμα την εικόνα μιας μεγάλης ανατροπής.

Η τριπλή σύνοδος της Δήμητρας, του Ήλιου και του Ουρανού, πάνω σχεδόν στην ακμή του 4ου οίκου περιγράφει αν μη τι άλλο μια εντελώς extreme κατάσταση όσον αφορά το λαό και το εσωτερικό της χώρας. Ο Ωροσκόπος στο Λέοντα, απέναντι από τον γενέθλιο Ουρανό και το Μεσουράνημα της Ελλάδας «φωνάζει» πως πρόκειται για κάτι σημαντικό που άπτεται και των κυβερνώντων.
Δεν έχω καταλήξει ακόμη σε σχέση με το πώς ενεργοποιείται μέσα στο χρόνο αυτό το «συνοδικό ωροσκόπιο», η έρευνα μου πάντως έδειξε ότι οι εκάστοτε ενδείξεις του έχουν «μετρήσει» σε πλείστες άλλες περιπτώσεις.


Στις 30/4/1966, στη σύνοδο δηλαδή που έγινε πριν τη χούντα των συνταγματαρχών και καλύπτει το πραξικόπημα και την καταστολή των ελευθεριών, μαζί με τον Ήλιο και τη Δήμητρα ήταν ο Άρης. Ο Ουρανός με τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο και ο «παρασκηνιακός» Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα, δίνουν μια καλή εικόνα για τα όσα διαδραματίστηκαν.
Στις 16/1/74, λίγο μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, η σύνοδος Ήλιου-Δήμητρας στον Αιγόκερω τετραγωνίζεται με τον Ουρανό στο 10ο οίκο, δίνοντας και πάλι μια ουσιώδη κατεύθυνση ανατροπών. Η συνοδική περίοδος καλύπτει την πτώση της χούντας και την εισβολή στην Κύπρο. Στον ίδιο χάρτη ο Κρόνος βρίσκεται πάνω στην ακμή του 7ου, ενώ η παρουσία του Άρη στον 4ο οίκο παραπέμπει άμεσα στην θερινή επιστράτευση και όχι μόνον.

Και σήμερα;

Η τελευταία σύνοδος Ήλιου-Δήμητρας έγινε στις 31/10/2009, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές και στο ωροσκόπιο της στιγμής ξεχωρίζει το τετράγωνο του Άρη στο Λέοντα προς τον Ήλιο και τη Δήμητρα στο Σκορπιό (σε 4ο και 7ο οίκο αντίστοιχα). Τα σημάδια μιας οικονομικής (τουλάχιστον) πίεσης είναι προφανή, το ίδιο και η ένταση που καραδοκεί. Ας μην ξεχνάμε, επίσης ότι στα πλαίσια αυτού του συνοδικού κύκλου είχαμε μια εντυπωσιακή έξαρση της τρομοκρατίας και τη γνωστή τραγωδία της Marfin Bank, γεγονότα που μπορούν άνετα να αποδοθούν στα τετράγωνα του Άρη.

Δεν θέλω όμως να σας κουράσω με λεπτομέρειες, αφού σκοπεύω να κάνω μια αναλυτικότερη παρουσίαση (με ωροσκόπια) αυτής της τεχνικής.
Το μόνο που θα έπρεπε να προσθέσω είναι ότι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, πολλά από τα γεγονότα η τις καταστάσεις που περιγράφονται σε αυτού του τύπου το συνοδικό χάρτη, έχουν την τάση να συσσωρεύονται στο τέλος κάθε κύκλου, λίγο πριν δηλαδή την επόμενη σύνοδο Ήλιου-Δήμητρας. Και η επόμενη συνάντηση τους έγινε στις 31/1/2011 και περιείχε επίσης έντονα ανατρεπτικά στοιχεία. Θα έλεγα μάλιστα πρωτοφανή και εντυπωσιακά…
Ο Άρης ήταν και πάλι παρών (σε σύνοδο με τον Ήλιο και τη Δήμητρα στον Υδροχόο), προδιαγράφοντας μια ακόμη «καυτή» περίοδο με άμεσους αποδέκτες τους κυβερνώντες (είναι στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας). Παράλληλα-κι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό-στον 4ο οίκο δεσπόζουν ο Ουρανός με το Δία, θέτοντας τα πλαίσια ενός γενικευμένου …ξεσηκωμού.
Λέτε να πάμε για επανάσταση;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved