Νέος πλανήτης-νέα δύναμη

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φιλικό πλανήτη
Νέος πλανήτης-νέα δύναμη

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

«Θα μπορούσε να είναι μια νέα άγνωστη δύναμη, που μέχρι τώρα αγνοούσαμε»

Με αυτά τα λόγια ο Giovanni Punzi, εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Φέρμι στο Ιλινόις έδωσε το στίγμα μιας νέας ανακάλυψης που προήλθε από τις παρατηρήσεις των επιστημόνων στον επιταχυντή του Tevatron. Οι «ανωμαλίες» στην έκλυση ενέργειας μεταξύ των στοιχειωδών σωματίων τους οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της Φυσικής.

Η ανακοίνωση της είδησης έγινε την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 16:00 τοπική ώρα (CDT), με τον Ουρανό και τον Άρη στην αστρική τους εκδοχή να κείνται ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο στην Παρθένο. Σημάδι αν μη τι άλλο μιας ξαφνικής και απρόσμενης ανατροπής στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις θεμελιώδεις δυνάμεις της Φυσικής.

new_force

Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί (οι επιστήμονες άφησαν ένα ελάχιστο ποσοστό να πρόκειται για μια «παραξενιά» των στοιχειωδών σωματίων χωρίς περαιτέρω αξία) θα πρόκειται για ένα ακόμη παράθυρο στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας με τη συνδρομή της κβαντομηχανικής. Ήδη, τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα ανέκρουσε πρύμναν σε σχέση με την απόρριψη του «αιθέρα» των αρχαίων, ενός είδους δηλαδή συνεκτικού «ιστού» του σύμπαντος δια μέσου του οποίου συνδεόμαστε όλοι (για αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο του Β Παπαδολιά «Φιλοσοφία της Αστρολογίας-Οι έννοιες του πεδίου και του κύματος»). Συγγνώμη, λάθος... είπαν οι επιστήμονες ύστερα από εκατόν είκοσι χρόνια.

Κι αυτό βέβαια έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού σε αυτό το πόρισμα μεταξύ άλλων είχε στηρίξει η επιστημονική κοινότητα την αποπομπή της Αστρολογίας και των Εσωτερικών Τεχνών που υποστήριζαν αυτήν την κοσμική ενότητα, ως «δεισιδαιμονίες». Αλλά ο μικρόκοσμος των στοιχειωδών σωματίων είχε τελικά άλλη άποψη...

Όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωση, το πρώτο που σκέφτηκα είναι πως μια νέα δύναμη απρόσιτη στον κοινό νου θα μπορούσε να είναι το κλειδί των κοσμικών επιρροών, δίνοντας μια εικόνα για τα πως και τα γιατί τους.

Και έχει σημασία πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που «θυμίζει» τις σημαντικές ανακαλύψεις των πρώτων χρόνων της κβαντομηχανικής με τον Βέρνερ Χάιζενμπεργκ και τους άλλους πρωτοπόρους της επιστήμης να διαβεβαιώνουν, ότι σε αντίθεση με τα όσα πρέσβευε η «κοινή λογική», ένα φωτόνιο μπορεί να είναι ταυτόχρονα και κύμα και σωμάτιο. Ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε όλες τις παραμέτρους του. Και ότι τελικά σε κάθε περίπτωση ο παρατηρητής επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Ήταν οι πρώτες δυνατές γροθιές στον «τέλειο» κόσμο της Νευτώνειας μηχανικής που ήταν η πυξίδα των επιστημών μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα και θέσπιζε ως «επιστημονικό» μόνον αυτό που έδινε το ίδιο αποτέλεσμα κάτω από ίδιες συνθήκες. Το 1927 που ο Χάιζενμπεργκ διατύπωσε την «Αρχή της Απροσδιοριστίας» ο Ουρανός μόλις είχε μπει στον Κριό -καλή ώρα- προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην ανθρώπινη γνώση και αποκαλύπτοντας πρακτικά μια νέα πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο πλανήτης δεν ήταν μόνος του. Την ίδια περίοδο η Έρις, ο πλανήτης νάνος που ανακαλύφθηκε μόλις το 2006 είχε κάνει επίσης την πρεμιέρα της στον Κριό και η σύνοδος της με τον πλανήτη των ανακαλύψεων άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία των επιστημών αλλά και της αντίληψης μας για τον κόσμο.

Πρώτα στη δεκαετία του 1830 η Έρις σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Υδροχόο οδήγησε τη σκέψη του Μάξγουελ και γεννήθηκε ο εφαρμοσμένος ηλεκτρομαγνητισμός. Ύστερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1920 ήρθε η κβαντομηχανική αλλά και σε ένα άλλο πεδίο διερεύνησης του μικρόκοσμου η πενικιλίνη.

Μια πιο λεπτομερή παρουσίαση του πλανήτη αλλά και την συνολική εκτίμηση μου για τις αστρολογικές του ιδιότητες μπορείτε να τις διαβάσετε στο άρθρο «Έρις-Τα δώρα των Θεών». Ουσιαστικά πρόκειται για την «αρχόντισσα του μικρόκοσμου» από τα φωτόνια και τα κουάρκς μέχρι τα μικρόβια. Έχει δηλαδή υπό την εποπτεία της ένα μεγάλο μέρος από θέματα και ιδιότητες που συνδέονται με την Παρθένο. Γι αυτό και εκτιμώ πως είναι «ο κυβερνήτης πλανήτης» της. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φιλικό πλανήτη, ο οποίος επιπλέον συνδέεται και με την λογική ανάλυση, τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος, την πρόοδο των επιστημών και κυρίως τη συνειδητότητα που έχουμε για τον κόσμο μας, ιδιαίτερα σε συλλογικό επίπεδο.

Η Έρις η οποία βρίσκεται στο αφήλιο της και κινείται εξαιρετικά αργά, βρίσκεται ακόμη στον Κριό -συγκεκριμένα στην 21η μοίρα του ζωδίου- και η σύνοδος που θα κάνει με τον Ουρανό μετά από πέντε περίπου χρόνια θα ανοίξει ένα ακόμη παράθυρο στη γνώση, θα αφαιρέσει μια ακόμη «τσίμπλα» από τα μάτια μας.

Ήδη όμως, το γεγονός της ανακάλυψης της είναι από μόνο του δραστικό.

Είναι γνωστό πως στην Αστρολογία η ανακάλυψη-συνειδητοποίηση ενός πλανήτη συνδυάζεται με εξαιρετικής σημασίας γεγονότα ή εξελίξεις που κατά κάποιο τρόπο δίνουν το στίγμα των ιδιοτήτων του. Και όπως σημειώνω και στο παλαιότερο άρθρο μου έφτασε η στιγμή να παραλάβουμε ένα νέο πακέτο με τα «δώρα» της Έριδας.

Η ανακοίνωση της 6ης Απριλίου έγινε με τον Ερμή ανάδρομο σε ακριβέστατη σύνοδο με την Έριδα που -δυστυχώς- δεν φαίνεται στο χάρτη αλλά βρίσκεται στις 21 και 45 του Κριού.

Ο ανάδρομος Ερμής ενδέχεται να «διορθώσει» την συγκεκριμένη ανακοίνωση, όταν ξαναπεράσει από το ίδιο σημείο στις 8 Μαΐου. Ότι κι αν γίνει όμως ο δρόμος για μια νέα πραγματικότητα έχει ανοίξει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved