Ο αστρικός Άρης, μέρος Β΄

Ο αστρικός Άρης στα ζώδια και τι σημαίνει

Παπασταύρου Λίντα
Ο αστρικός Άρης, μέρος Β΄

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο Άρης είναι πλανήτης «πρώτης γραμμής» και σπάνια περνάει απαρατήρητος.

Όσες και όσοι ασχολούνται με την Αστρολογία, γνωρίζουν λίγο ως πολύ την θέση του Άρη στο ωροσκόπιο τους, αφού ο πλανήτης συνδέεται άμεσα με την ζωτική ενέργεια μας, τις «αιτίες» που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί, τα ερωτικά «κεραυνοβολήματα» αλλά και το είδος των κινδύνων ή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Εκτός όμως από τον τροπικό Άρη που εντοπίζεται με σχετική ευκολία στο ωροσκόπιο σας, υπάρχει και ο αστρικός, ο οποίος βρίσκεται γύρω στις 23-24 μοίρες πίσω από τον τροπικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε πλείστες περιπτώσεις είναι στο προηγούμενο ζώδιο, άρα οι «προβλεπόμενες» τάσεις του μπορεί να εκδηλώνονται με έναν τελείως διαφορετικό του αναμενόμενου τρόπο. Και το σημαντικό εδώ είναι πως πρόκειται για πρακτικές εφαρμογές και δραστηριότητες, που απεικονίζουν το «πεδίο βολής» της ενέργειας μας, δηλαδή τους τρόπους αλλά και τους τομείς που «μας πάνε» με βάση τον εκάστοτε Άρη. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι τάσεις (άμεσα στον χαρακτήρα) ενός τροπικού Άρη συνδυάζονται με το πεδίο εφαρμογών του αστρικού, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και η διαφοροποίηση των ευαίσθητων σημείων, αφού για παράδειγμα ένας προβληματικός από όψεις τροπικός Άρης στον Λέοντα υποδηλώνει μια ευαισθησία στην καρδιά αλλά στην πράξη ως αστρικός στον Καρκίνο, μπορεί να βγάζει τελικά προβλήματα με το στομάχι ή την πέψη.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί μέσα σε παρένθεση είναι η ενδεχόμενη τροπική θέση του Άρη, με την υποσημείωση πως η μόνη περίπτωση να έχουμε τον πλανήτη στο ίδιο ζώδιο, είτε ως τροπικό, είτε ως αστρικό, είναι να βρίσκεται πάνω από την 23η-24η μοίρα του ζωδίου.

Ζυγός (Σκορπιός)

Οι σχέσεις και γενικότερα οι άλλοι είναι το «πεδίο βολής» του συγκεκριμένου Άρη, ο οποίος συχνά βιώνει -είτε ως θύτης είτε ως θύμα- ιδιαίτερα έντονες καταστάσεις στην προσωπική του ζωή. Το πάθος που τον διακρίνει ως τροπικό, μπορεί να γίνει αιτία ακραίων αντιπαραθέσεων ή σε μια πιο ήπια εκδοχή να τον θέτει κατά περιόδους προ άμεσων διλημμάτων σε σχέση με το ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει. Ως προς την σεξουαλικότητα των ανδρών, ο Άρης εδώ κινείται στα δύο άκρα. Μπορεί να έχουμε έναν φανατικό λάτρη του ...ποδόγυρου αλλά και έναν gay.

Σε γυναικείο χάρτη μπορεί να δώσει έναν τύπο διανοούμενου εραστή, η ουσία όμως είναι πως σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις θα είναι κατά κάποιο τρόπο διεκδικούμενες.

Σκορπιός (Τοξότης)

Τα οικονομικά θέματα αλλά και οτιδήποτε σχετίζεται με την έρευνα και το μυστήριο, είναι οι τομείς, όπου ο συγκεκριμένος Άρης μαζεύει εμπειρίες και βιώματα.

Ως ταξιδευτής και εξερευνητής μπορεί να οδηγηθεί σε μέρη όπου κυριαρχεί το απόλυτο, είτε πρόκειται για μια ζούγκλα, είτε για μια έρημο, ενώ έχοντας μια εντελώς προσωπική ηθική «βουτάει» συχνά σε «σκοτεινές» ατραπούς κι εδώ ακριβώς είναι που ...όλα παίζονται! Έστω και ευκαιριακά, μπορεί το ίδιο εύκολα να βρεθεί και από τις δύο πλευρές του νόμου, είτε ως διώκτης, είτε ως παραβάτης. Και όσον αφορά όμως την σεξουαλικότητα του ατόμου, ο συγκεκριμένος Άρης είναι «ανοικτός», χάριν της εμπειρίας. Στα οικονομικά διαθέτοντας μια «άγνοια κινδύνου» κυνηγάει το απόλυτο και τον συναρπάζει η προοπτική ενός περιπετειώδους ή αγωνιστικού πλουτισμού, ενώ παράλληλα δεν λείπουν και οι νομικές αντιπαραθέσεις-διεκδικήσεις.

Για μια γυναίκα υποδηλώνει έναν «μάτσο» εραστή και γενικότερα πολύ δυνατές σεξουαλικές εμπειρίες, τόσο από την καλή, όσο και από την ...ανάποδη!

Τοξότης (Αιγόκερως)

Πρακτικά και με βάση τον συνδυασμό των ιδιοτήτων των δύο ζωδίων, πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιχειρηματικό Άρη, πρόθυμο να ξανοιχτεί σε κάθε είδος δραστηριότητας και ιδιαίτερα σε αυτές που σχετίζονται άμεσα με τον Τοξότη (διεθνές εμπόριο, ταξίδια, εκπαίδευση, ΜΜΕ). Σε κάθε περίπτωση δεν λείπουν οι «παρτίδες» με την Δικαιοσύνη, αφού με την πολιτική που ακολουθεί εύκολα «μπαίνει στο μάτι» των ανταγωνιστών του. Μια ίσως από τις πλέον ενδιαφέρουσες πλευρές του συγκεκριμένου Άρη, είναι η «ταυτότητα» του master mind, η οποία δεν είναι παρά ο συγκερασμός των φιλοδοξιών του Αιγόκερω, με την πνευματικότητα και το κυνήγι γνώσεων του Τοξότη.

Σε γυναικείο χάρτη, μπορεί να δείχνει μια «ειδίκευση» σε όλη την ...γκάμα των εραστών του ζωδίου (ξένοι, ταξιδευτές, μαχητές του πνεύματος κλπ).

Αιγόκερως (Υδροχόος)

Οι νέες ιδέες και το πρωτοποριακό-αιρετικό πνεύμα του τροπικού Άρη βρίσκουν εφαρμογή στην καριέρα, όχι όμως χωρίς συγκρούσεις και ανατροπές, αφού αυτή είναι η ...δουλειά του! Προορισμένος να αντιδρά σε κάθε μορφή εξουσίας, δρα συχνά μέσα από ένα συλλογικό πλαίσιο (από τον συνδικαλισμό ως τις ...συμμορίες), χωρίς όμως απαραίτητα να καθορίζεται από αυτό. Αντίθετα το χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για την υλοποίηση των σχεδίων του. Σε ανάλογα «δυνατό» πλαίσιο λειτουργούν και οι φιλίες του, οι οποίες λειτουργούν καταλυτικά σε σχέση με το κοινωνικό του status. Συχνά έχουμε έναν άνθρωπο που περνά από την θέση του ακτιβιστή σε εκείνη του ηγέτη, χωρίς να αποκλείονται ...και τα δύο μαζί.

Για τις γυναίκες επισημαίνει έναν «αναγνωρισμένο» ή «κορυφαίο» εραστή, που σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται ως αυθεντία στον τομέα του.

Υδροχόος (Ιχθύες)

Ο «νεφελώδης» ή εξιδανικευμένος τρόπος λειτουργίας του τροπικού Άρη, αναζητά την επιβεβαίωση του μέσα στο συλλογικό πλαίσιο που ορίζει ο Υδροχόος. Ιδεολόγος και οραματιστής μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά, κουβαλώντας όμως πάντα την «προίκα» του Ιχθύ, δηλαδή τις συνωμοσίες, τις ίντριγκες και τον κρυφό τρόπο δράσης γενικότερα. Η έννοια της «μυστικής ομάδας» τον ακολουθεί παντού, εννοείται και στις φιλίες του, όπου συχνά παρατηρούνται κρούσματα «προδοσίας», με τον ίδιο να λειτουργεί είτε ως θύμα, είτε ως θύτης. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια κλασική εφαρμογή του «αρχέτυπου» της αυτοθυσίας για ένα άτομο ή μια ομάδα.

Όσον αφορά τις γυναίκες, τις φέρνει κοντά σε «πειραματιστές» ή «ανένταχτους» εραστές (το sex buddy είναι μάλλον αντιπροσωπευτικό), με τις σεξουαλικές εμπειρίες να ...φλερτάρουν διαρκώς με τα άκρα!

Ιχθύες (Κριός)

Εδώ, ο δυναμικός χαρακτήρας του τροπικού Άρη μπορεί να εκδηλωθεί είτε δημιουργικά μέσω των βασικών Ιχθυακών εφαρμογών (τέχνη, μεταφυσική, θεραπείες, ιατρική), είτε απλά ...κολυμπώντας μέσα σε «θολές» καταστάσεις αντιμέτωπος με ίντριγκες και δολοπλοκίες κάθε είδους. Η εικόνα ενός κολυμβητή καταμεσίς του πελάγους ταιριάζει άριστα στον συγκεκριμένο Άρη, με όλες τις ...αναπόφευκτες συνέπειες. Μπορεί να βρεθεί από νικητής έως «πνιγμένος» και αυτό βέβαια έχει και μια συμβολική σημασία, αφού αναφέρεται και στον ψυχισμό του ατόμου: Η καλή ή κακή ψυχολογία του έχει άμεσες συνέπειες και στην ψυχική κυρίως υγεία του. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μια «ιδιαίτερης» σχέσης με το αλκοόλ και τις «ουσίες» γενικότερα, ωστόσο μένοντας στην θετική πλευρά μας ενδιαφέρει περισσότερο η παρεμβατική στάση του Άρη σε σχέση με πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Σε μια γυναίκα, δίνει αισθησιακούς αλλά και... πληγωμένους εραστές, που ανεξάρτητα με το αν έχουν καλλιτεχνική φύση ή όχι, αποπνέουν μια ασάφεια, με το θέμα της πίστης να είναι πάντα... υπό έρευνα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved