Το κοσμικό μας αποτύπωμα - Παιχνίδια με τους χάρτες

Στην αρχή μου φάνηκε ως σύμπτωση αλλά στην πορεία με αιφνιδίασε
Παπασταύρου Λίντα
Το κοσμικό μας αποτύπωμα - Παιχνίδια με τους χάρτες

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Πριν από αρκετά χρόνια, χωμένος μέσα στους λαβυρίνθους των ωροσκοπίων έπεσα πάνω σε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε ως σύμπτωση αλλά στην πορεία με αιφνιδίασε για τον βαθμό της ανταπόκρισης του σε πραγματικά δεδομένα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, «στρέφοντας» έναν χάρτη με βάση μια ορισμένη αριθμητική τιμή και κρατώντας τις νέες θέσεις των προσωπικών δεικτών (Φώτα, Ερμής, Αφροδίτη) αντιλήφθηκα πως αυτές οι νέες θέσεις υπήρχαν σε ημερομηνίες ...υψίστης σημασίας για τη ζωή μου.

Για παράδειγμα μετατοπίζοντας 240 μοίρες προς τα εμπρός τις θέσεις του Ήλιου, της Σελήνης, του Ερμή και της Αφροδίτης μου, οι νέες ζωδιακές θέσεις που προέκυψαν απλά υπήρχαν την ημερομηνία του ...γάμου μου!

Επειδή στατιστικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο (ειδικά με την Σελήνη), το δοκίμασα και με άλλες αριθμητικές μετατοπίσεις με αποτέλεσμα να «ανακαλύψω» και την ημερομηνία γέννησης της κόρης μου!

Ακολούθησε όπως καταλαβαίνετε πληθώρα δοκιμών με τα ίδια μαγικά όσο και ...βασανιστικά αποτελέσματα, αφού ύστερα από τον πρώτο αιφνιδιασμό, τα «γιατί» άρχισαν να με βομβαρδίζουν ανελέητα.

Και σήμερα που έχω κάτι σαν απάντηση, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω ένα ακόμη «τρελό» αστρολογικό σενάριο, κυρίως για να το δοκιμάσετε κι εσείς στην πράξη. Για να το κάνετε αυτό βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε τις πλανητικές θέσεις του Ήλιου, της Σελήνης, του Ερμή και της Αφροδίτης στα σημαντικά γεγονότα της ζωής σας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι θέσεις των πλανητών στον χάρτη μας -και προς το παρόν αναφέρομαι στους προσωπικούς- είναι ένα σχήμα-πρότυπο που επανεμφανίζεται σε διάφορες σημαντικές στιγμές της ζωής μας, με παρόμοια διάταξη.

Είναι ένα είδος κοσμικού προσωπικού αποτυπώματος που υπάρχει σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Να σημειώσω πως η επιλογή της αριθμητικής τιμής με την οποία «στρέφεται» το ωροσκόπιο δεν είναι τυχαία αλλά έχει να κάνει με συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε δύο χάρτες προσώπων που συνδέονται στενά μεταξύ τους, όπως πατέρας-γιος κλπ.

Το σημείο αναφοράς μπορεί να είναι η θέση μιας χαρακτηριστικής όψης που υπάρχει και στα δύο ωροσκόπια, για παράδειγμα μια σύνοδος Ήλιου-Άρη.

Η αριθμητική διαφορά σε μοίρες ανάμεσα στις δύο συνόδους δίνει και το μέτρο της μετατόπισης. Αν μία σύνοδος γίνεται στην 5η μοίρα του Κριού και η άλλη στην 5η μοίρα του Καρκίνου η διαφορά τους είναι 90 μοίρες και κατά συνέπεια θα πρέπει να μετατοπίσουμε τις πλανητικές θέσεις του ωροσκοπίου μας κατά 90 ή 270 μοίρες (ανάλογα με το αν η σύνοδος στο χάρτη του «πατέρα» είναι πριν ή μετά τη δική μας).

Καλή ...μελέτη!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved