Τους ζυγούς λύσατε - Η αστρολογία των ...διαζυγίων

Το διαζύγιο είναι ένα κοινωνικό θέμα με τεράστιες προεκτάσεις, εφ’ όσον οι μισοί και πλέον γάμοι

Τους ζυγούς λύσατε - Η αστρολογία των ...διαζυγίων

Το διαζύγιο είναι ένα κοινωνικό θέμα με τεράστιες προεκτάσεις, εφ’ όσον οι μισοί και πλέον γάμοι καταλήγουν στα εξ ων συνετέθησαν και μάλιστα με διαδικασίες express! Θέλεις γιατί μας πήρε η ταχύτητα της εποχής και όλα γίνονται απότομα και βιαστικά και δεν προλαβαίνουμε να το καλοσκεφτούμε, θέλεις γιατί οι προσωπικές σχέσεις έχουν υποστεί μεγάλη ανατροπή και τα δύο φύλα έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους ή γιατί απλά οι άνθρωποι περνούν μεγάλη κρίση. Τι μπορεί να έχει αλλάξει; είναι λάθος οι επιλογές των ανθρώπων; πολλοί αισθάνονται –με το χρόνο-μοναξιά μέσα στο γάμο; Γιατί φτάνουν ως εκεί;

Αναμφίβολα ο γάμος είναι μια πολύ στενή διαπροσωπική σχέση, η οποία αναπόφευκτα θα φέρει τριβές στην καθημερινότητα, τις οποίες στα αρχικά στάδια μιας σχέσης ούτε που υποψιαζόμαστε. Την περίοδο του πάθους και της μαγείας της εξερεύνησης του συντρόφου μας δεν βλέπουμε και δεν θέλουμε να δούμε τίποτα αρνητικό. Ακόμα κι αυτά που θεωρούνται αρνητικά έχουμε την τάση να τα δικαιολογούμε και να τα βάζουμε παραπίσω.

Όπως και όλα τα σημαντικά γεγονότα βεβαίως έτσι και το διαζύγιο-όπως και το πώς φτάνουμε μέχρι εκεί-θα πρέπει να αναγνωρίζεται σαν ενδεχόμενο μέσα στο γενέθλιο χάρτη. Και λέμε πρέπει να αναγνωρίζεται γιατί υπάρχουν αναρίθμητοι δυστυχισμένοι ή «λευκοί» γάμοι που δυστυχώς δεν καταφέρνουν να φτάσουν ποτέ στο πολυπόθητο χαρτί της ελευθερίας τους και παραμένουν δέσμιοι των καταστάσεων τους. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πολλά σταθερά ζώδια «πρωταγωνιστούν» στο χάρτη τους η όταν πλανήτες με «σκληρό πυρήνα» που δημιουργούν ισχυρότατες δεσμεύσεις η εξαρτήσεις (όπως ο Κρόνος και ο Πλούτωνας) συνδέονται με το θέμα.

Και για να ξεφύγουμε λίγο από το παραδοσιακό ερώτημα «θα χωρίσω;», σίγουρα έχει επίσης εξαιρετική σπουδαιότητα το πως εισπράττει κάποιος/α ένα διαζύγιο η ποιες μπορεί είναι οι συνέπειες του.

Κλασσικές ενδείξεις στο γενέθλιο θέμα

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ένας δύσκολος πλανήτης στο θέμα των δεσμεύσεων. Διεκδικεί έντονα προσωπικό χώρο και χρόνο, ασχολείται μόνιμα με περίεργα ενδιαφέροντα, και ενώ είναι υπέροχος όταν ασχολείται με συλλογικούς χώρους , γίνεται πολύ αδιάφορος όταν πρέπει να εστιάσει στα προσωπικά του και να δώσει βάση σε ένα και μόνο πρόσωπο (εκτός κι να είναι φίλος του)! Συνηθίζει επίσης να βαριέται εύκολα να αναζητά διαρκώς μια αναστάτωση –έστω και με την καλή έννοια- και είναι πάντα υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης (κάτι που δεν εγκρίνουν οι σύντροφοί του). Ο Ουρανός είναι μάλλον ιδανικός για αντισυμβατικές σχέσεις, πολλές φορές μάλιστα η έλλειψη τυπικών δεσμεύσεων διατηρεί τη σχέση ζωντανή για ...απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν όμως πρόκειται για έναν «συμβατικό» γάμο, ο οποίος μάλιστα γίνεται πριν τα 40-42, τότε ο χωρισμός είναι θέμα ...χρόνου. Πάντως, τα διαζύγια που συμβαίνουν με υπαιτιότητα του Ουρανού κινούνται συχνά στη λογική της «δεύτερης ευκαιρίας» ιδιαίτερα αν το άτομο εξ αιτίας του γάμου έχει περιορίσει τις δραστηριότητες του. Ο πλανήτης είναι φορέας αλλαγών και δεν μπορεί να μην «ταρακουνήσει» το άτομο, αποκαλύπτοντας του μια πραγματικότητα που είχε «λησμονήσει».

Αντίστοιχα ο έντονος και δυσαρμονικός Ποσειδώνας έχει την τάση να εξιδανικεύει καταστάσεις. Συχνά δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στο άτομο, εξαπατήσεις και αυταπάτες που μοιραία οδηγούν σε συναισθηματικές απογοητεύσεις. Το «φυσιολογικό» του είναι ένας γάμος, όπου οι δύο σύντροφοι είναι μακριά ο ένας από τον άλλον (πχ γάμος με έναν ναυτικό) ή ακόμη και λευκοί γάμοι ή γάμοι-»μαϊμούδες» (ο πλανήτης είναι ...κατά των νομιμοποιήσεων). Ωστόσο αν στο χάρτη δεν υπάρχουν δείκτες κατάθλιψης, στην περίπτωση ενός διαζυγίου το άτομο ανακάμπτει γρήγορα και ...ξανακάνει το λάθος!

Ο Πλούτωνας είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις όσον αφορά τη λύση ενός γάμου. Μια εξέχουσα θέση του Πλούτωνα στο ωροσκόπιο δίνει τάσεις εξαναγκασμού και ελέγχου του συντρόφου μετατρέποντας το γάμο σε ένα είδος «σιαμαίας» ένωσης. Κάτι που βέβαια καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον χωρισμό. Αν μάλιστα το διαζύγιο δεν είναι συναινετικό (σπάνιο να είναι), οδηγούμαστε σε παρασκηνιακές και υπόγειες πρακτικές που εκτός από τις καθαρά πρακτικές συνέπειες φέρνουν μια συναισθηματική και ψυχική εξάντληση.

Η θέση του Κρόνου στον γενέθλιο 7ο οίκο δίνει σαν ενδεχόμενο ένα διαζύγιο αν το άτομο τύχει να παντρευτεί πριν την Κρόνια περίοδο, δηλαδή πριν να πατήσει τα 30 περίπου. Είναι σαφώς δύσκολος στις δεσμεύσεις αλλά δεν σπάει τις σχέσεις του εύκολα ειδικότερα αν ο σύντροφος είναι μεγαλύτερος-ωριμότερος και αναλαμβάνει την ευθύνη της σχέσης. Όταν όμως συμβεί το κακό οι διαδικασίες του διαζυγίου είναι πολύ χρονοβόρες και συνοδεύονται από ποικίλες «εμπλοκές».

Ο «ενισχυμένος» Δίας μπορεί στη θετική του εκδοχή να διασφαλίζει έναν καλό γάμο από κοινωνική άποψη ή μια πλούσια διατροφή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εγγύηση σταθερότητας. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι γάμοι-άρα και τα διαζύγια-πέφτουν ...βροχή!

Ο δυσαρμονικός Άρης πάλι σε οίκους γάμου (τον 7ο η τον 4ο) δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό τους συχνούς τσακωμούς, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις το ζευγάρι τα ξαναβρίσκει γρήγορα και ...δώστου πάλι από την αρχή. Αν πάντως υπάρξει διαζύγιο συνήθως είναι διανθισμένο με έντονες διαμάχες και ακραίες καταστάσεις.

Στους «κλασσικούς» γάμους έχουμε μαζεμένες ...υπογραφές διαζυγίων σε περιπτώσεις που:
- Ο Ουρανός καταλαμβάνει εξέχουσα θέση μέσα στο χάρτη. Είτε βρίσκεται στον 7ο οίκο του γάμου και των συνεργασιών, είτε κάνει γωνίες (όψεις) με τον κυβερνήτη του 7ου
- Έχουμε ισχυρές όψεις του Ουρανού με τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα ή τα Φώτα. Ακόμη κι αν δεν είναι «σκληρές» όταν μαζεύονται πάρα πολλές φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.
- Η Αφροδίτη ή ο Άρης σχηματίζουν «σκληρές» γωνίες με Ουρανό.
- Ο Ήλιος σε τετράγωνο ή αντίθεση με τη Σελήνη. Αυτές οι όψεις δείχνουν μια δυσαρμονία ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό και δυσκολεύουν γενικότερα έναν γάμο. Όταν μάλιστα συνυπάρχουν με κάποιον ...ταραχοποιό (συνήθως τον Άρη η τον Ουρανό) οι ισορροπίες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες.
- Ο Άρης σε τετράγωνο με την Αφροδίτη. Όψη πάθους, ζήλειας και διεκδικήσεων που από μόνη της είναι αποσταθεροποιητική.
- Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα «τινάζει» κυριολεκτικά τις σχέσεις στον αέρα και μάλιστα με βαθιές συνέπειες στον ψυχισμό του ατόμου, το οποίο πλέον μπορεί να φθάσει στο σημείο να μηδενίσει την προσωπική του ζωή.
- Η Σελήνη σε Καρκίνο , Σκορπιό, Ιχθείς και Τοξότη και σε πολλαπλές όψεις μέσα στο χάρτη δίνουν εύκολα δεύτερο γάμο ειδικότερα αν και ο 7ος περιέχει πλανήτες.
- Η Αφροδίτη και η Σελήνη σε διπλό ζώδιο, πάνε ...γυρεύοντας για ένα δεύτερο γάμο
- Η ακμή του 7ου σε διπλό ζώδιο , επίσης.
- Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου σε διπλό ζώδιο στον 7ο οίκο και σε επαφή με άλλους πλανήτες δηλώνει επίσης μια ευκολία σε πολλαπλούς γάμους, άρα και διαζύγια!
- Τέλος, ένας εμπεριεχόμενος οίκος στον 7ο είναι δηλωτικός ενός δεύτερου γάμου, ο οποίος μάλιστα με μια μικρή προσοχή μπορεί να δώσει περιγραφή του δεύτερου συζύγου.

Φυσικά όλες οι παραπάνω γενέθλιες ενδείξεις πρέπει να ενεργοποιούνται από μια σκληρή διέλευση ή πρόοδο των Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα για να λάβει χώρα και ως γεγονός .Επίσης θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι μια διέλευση του Κρόνου από τον 7ο οίκο θα μπορούσε να φέρει μιαν απομάκρυνση-αποστασιοποίηση ενός ζευγαριού ή την επανεξέταση μιας σχέσης και όχι απαραίτητα ένα διαζύγιο. Χωρισμούς μπορεί να έχουμε και με διελεύσεις του Δία αλλά σε αρκετές περιπτώσεις το ζευγάρι τα ξαναβρίσκει.

Το διαζύγιο της «Ωραίας Ελένης»

Ένα πρόσφατο πολυσυζητημένο διαζύγιο καθιερωμένης παρουσιάστριας πρωινής ζώνης είναι αυτό της Ελένης Μενεγάκη. Το έντονα οικογενειακό προφίλ της Ελένης δεν μας έδινε ποτέ την εντύπωση ότι υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει σε μια ακραία λύση των συνθηκών του γάμου της. Αρκετοί μάλιστα ήταν και οι κακόβουλοι που έσπευσαν να τονίσουν την αποτυχία της Αστρολογίας να προλάβει το διαζύγιο της παρουσιάστριας, εφ’ όσον η συγκεκριμένη την πιστεύει, την μελετά και την συμβουλεύεται ανελλιπώς. Λες και υπάρχει περίπτωση δηλαδή, όσο καλή ημερομηνία γάμου και να διαλέξει να μπορέσει να ξεφύγει από τις προϋποθέσεις του γενέθλιου χάρτη της! Αν υπάρχει ενδεχόμενη υπόσχεση και τάση στο ωροσκόπιο γέννησης να υπάρξει η εμπειρία του διαζυγίου πώς να την αποφύγουμε δηλαδή; ΟΛΑ είναι καταγεγραμμένα στο χάρτη γέννησης και πάνω σε αυτόν στηρίζεται η γενικότερη ανάλυση, πρόβλεψη και πορεία του ατόμου στον ...μάταιο τούτο κόσμο.

Ένας «φορτωμένος» 7ος οίκος με τον Δία και την Αφροδίτη μέσα σαφώς είναι μια πρώτη ένδειξη ότι έχουμε πάνω από έναν γάμους στη ζωή του συγκεκριμένου ατόμου. Ο Δίας στον 7ο έχει πάντα μια αισιοδοξία για τα θέματα του οίκου γι’ αυτό και τους ευνοεί ως προς το πλήθος.
Ο κυβερνήτης του 7ου σε σύνοδο με Ουρανό (αυτά που λέγαμε παραπάνω για τα αποτελέσματα του Ουρανού...)
Η Σελήνη σε διπλό ζώδιο (στους Διδύμους).
Οι κυβερνήτες του 1ου και του 7ου οίκου σε τετράγωνο μεταξύ τους (Άρης και Δίας)
Ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Κρόνο (αρσενικοί πλανήτες σε θηλυκή γέννηση σε κόντρα ρόλο μεταξύ τους)
Τέλος με μια μικρή ανοχή και ο Άρης είναι σε τετράγωνο με την Αφροδίτη αλλά και με τις ακμές του 1ου και 7ου οίκου.
Ανακεφαλαιώνοντας, σαφέστατα το συγκεκριμένο ωροσκόπιο γέννησης θα ήταν πολύ δύσκολο να μην επιφέρει μια ρήξη στις προσωπικές του σχέσεις με τόσο έντονα καθοριστικές γενέθλιες θέσεις . Όλα αυτά εκφράστηκαν δυναμικά με το πάτημα του Κρόνου στο ζώδιο του Ζυγού όπου η Ελένη έχει πολυαστρία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved