Ξανά μαζί-Οι πλανήτες «συνήγοροι» των σχέσεων

Προσεγγίστε το ταίρι σας την κατάλληλη στιγμή

Ξανά μαζί-Οι πλανήτες «συνήγοροι» των σχέσεων

Κείμενο: Βασιλική Κόντη

Ο χωρισμός δεν είναι πάντα η αναπόφευκτη λύση!

Μην αφήνετε μικρές παρεξηγήσεις να μεταβληθούν σε αξεπέραστα εμπόδια. Πάρτε το σύμπαν με το μέρος σας και με την βοήθεια ενός καλού χάρτη Επιλογής προσεγγίστε το ταίρι σας και βρείτε τις χαμένες ισορροπίες.

Γιατί ο χρόνος που επιλέγουμε να δράσουμε θα ορίσει σε σημαντικό βαθμό και το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας μας, υπό τον όρο φυσικά να πρόκειται για ένα καβγαδάκι ή μια παρεξήγηση και όχι για μια εφ’ όλης της ύλης ρήξη ή έναν «τελειωμένο» έρωτα. Για να ξανανάψει η φωτιά απαιτείται έστω και μια σπίθα...

Εκτός βέβαια αν δεν αποσκοπούμε σε μια συναισθηματική επαναπροσέγγιση αλλά σε κάποιο συμφέρον, είτε οικονομικό, είτε επαγγελματικό. Τότε, η «συμπαντική συνομωσία» που εμείς θα υποκινήσουμε μπορεί να είναι το ίδιο πολύτιμη.  

 

Στους αστρολογικούς κύκλους είναι γενικά παραδεκτό πως στην παρούσα συγκυρία οι αστρολογικές ενδείξεις δεν είναι και ότι καλύτερο έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αφού δεχόμαστε μια ...καταιγιστική «επίθεση» από τους ουρανούς. Και αυτή η ...κολόνια κρατάει χρόνια, ανεξάρτητα με το ότι αυτοί που την λούζονται δεν είναι πάντα οι ίδιοι -και ευτυχώς...

Τα τελευταία χρόνια, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας άλλαξαν μετερίζι και μετακινήθηκαν από τους Ιχθείς και τον Τοξότη στον Κριό και τον Αιγόκερω αντίστοιχα. Άλλαξε δηλαδή η «βάρδια» στην σκοπιά, ανακουφίζοντας τους προηγούμενους και «τσιτώνοντας» τους επόμενους. Ο Κρόνος συνεχίζοντας κι αυτός την προδιαγεγραμμένη πορεία του μετέφερε τα βάρη από τους μεν στους δε.

Ειδικά την περίοδο που και ο άτεγκτος κριτής ήταν στην Παρθένο τα καημένα τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) πέρασαν δια πυρός και σιδήρου από ταλαιπωρίες στα επαγγελματικά και τα οικονομικά τους ενώ πολλοί είδαν τις προσωπικές τους συνήθειες να ανατρέπονται και τις σχέσεις τους να διαλύονται με απίστευτα εκρηκτικούς τρόπους που δεν μπορούσαν με τίποτα να τους θέσουν υπό έλεγχο. Από πέρυσι όμως, οι ...υποψήφιοι προς αποχώρηση στο κοσμικό reality είναι μιας άλλης αστρολογικής οικογένειας.

Σταδιακά από το 2009, οι πλανήτες ανέλαβαν να ξεκαθαρίσουν την ήρα από το στάρι στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριό, Ζυγό, Καρκίνο και Αιγόκερω) και σε συνδυασμό με τις πολλές εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, το ...πάρτι δεν έχει τελειωμό, τόσο σε οικογενειακά-επαγγελματικά θέματα, όσο και στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών (λόγω άξονα Κριού-Ζυγού).

Επειδή όμως πάρα πολλές φορές έχουμε πει πως «ο Σοφός κυβερνά τα άστρα του» και πως το επίπεδο συνειδητότητας του κάθε ατόμου είναι εντελώς διαφορετικό, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα με μια σχετική ψυχραιμία, με μια διάθεση εκ των προτέρων να δώσουμε τόπο στην οργή και φυσικά με μια προαποφασισμένη υπομονή να μην πάρουμε οριστικές αποφάσεις πριν ολοκληρωθεί το παζλ των πιεστικών αστρολογικών συνθηκών και δούμε τα πράγματα με περίσκεψη και ηρεμία.

Όχι σπασμωδικές κινήσεις δηλαδή αλλά χρειάζεται και κάτι επιπλέον. Η υπερκέραση του κακού μας εαυτού, για την οποία το πρώτο βήμα είναι να αναλογιστούμε πως κάθε σχέση δεν είναι παρά ένας «καθρέπτης» των δικών μας χαρακτηριστικών, ιδιαίτερα εκείνων που παραμένουν εν υπνώσει στο υποσυνείδητο μας.

 

Κυρίαρχος εχθρός του σημερινού ανθρώπου που επιθυμεί να κρατηθεί μέσα σε μια σχέση είναι σαφέστατα ο ίδιος του ο εαυτός. Στην διάρκεια του χρόνου, στην πίεση της καθημερινότητας ξεχνάμε να δούμε πλάι μας, ξεχνάμε να δούμε τις ανάγκες του συντρόφου μας και περιοριζόμαστε στην ικανοποίηση των δικών μας επιθυμιών. Με την παραμικρή διαφωνία σηκώνουμε άμυνες κι αναπτύσσουμε εγωισμούς, οδηγούμενοι σε χωρισμούς που τις περισσότερες φορές θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Γι αυτό και τόση μοναξιά, γι αυτό και τόσα διαζύγια, γι’ αυτό και τόσοι ανικανοποίητοι άνθρωποι να τριγυρνούν μόνοι τους ψάχνοντας να βρουν- και καλά- το ιδανικό. Μα ιδανικό δεν υπάρχει, γιατί απλά δεν υπάρχει τελειότητα σε αυτή τη ζωή.

Πως ζητάμε και απαιτούμε το τέλειο όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε τέλειοι;

Γι’ αυτό ας μην αφήνουμε το χρόνο να περνάει και τα προβλήματα να διαιωνίζονται και να χρονίζουν. Με την πρώτη μικρή παρεξήγηση, με το πρώτο τράνταγμα βρείτε την κατάλληλη στιγμή και τηλεφωνήστε, επισκεφτείτε, προσεγγίστε τέλος πάντων το έτερον σας ήμισυ και μην φτάνετε τη σχέση σας στο άδοξο τέλος ενός χωρισμού.

 

Κατάστρωση χάρτη επαναπροσέγγισης (και μικρά αστρολογικά ...κόλπα)

Βασικό μας μέλημα όπως πάντα, προς την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος είναι η ανεύρεση του όσον τον δυνατόν ισχυρότερου, δυνατότερου Ωροσκόπου στιγμής που θα κάνουμε την κίνηση προσέγγισης.

 

-Ο Ωροσκόπος μαζί με τη Σελήνη αντιπροσωπεύουν πάντα εμάς τους ίδιους και θέλουμε φυσικά να δώσουμε μεγάλο βάρος ώστε να παρουσιαστούμε όσον το δυνατόν περισσότερο σίγουροι και αποφασιστικοί με τα λόγια αλλά και με την εμφάνισή μας.

-Ψάχνουμε για περιόδους όπου οι πλανήτες που μας ενδιαφέρουν να είναι σε φιλικά ζώδια και κυρίως σε θέση κυριαρχίας-έξαρσης. Για παράδειγμα η Αφροδίτη στον Ταύρο ή ο Άρης στον Κριό. Προσέχουμε βέβαια ώστε να μην βάλλονται από δύσκολες όψεις, γιατί αν η Αφροδίτη πηγαίνει να συναντήσει τον Ποσειδώνα, ή ο Άρης τον Κρόνο, τότε πιθανότατα θα δούμε το όνειρό μας να καταρρέει.

-Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου να πάρα πολύ δυνατός και απαλλαγμένος από κάθε άσχημη γωνία.

-Δίνουμε μεγάλη προσοχή στις προσεγγίζουσες όψεις των πλανητών που μας ενδιαφέρουν και όχι σε αυτές που έχουν προηγηθεί (ότι έγινε, έγινε).

-Η Σελήνη πρέπει να είναι εξίσου δυνατή και να σχηματίζει μόνον καλές όψεις στην αμέσως προσεχή κίνησή της. Εξίσου δυνατός πρέπει να είναι και ο χορηγός (κυβερνήτης) του ζωδίου της Σελήνης. Αν για παράδειγμα επιλέξουμε τη Σελήνη να είναι στον Τοξότη, δεν πρέπει να αγνοήσουμε και την θέση του Δία στο χάρτη μας, μια και κυβερνά το ζώδιο της Σελήνης.

-Προσέχουμε στους οίκους που μας ενδιαφέρει να μην έχουμε μέσα πλανήτες που μπορεί να είναι ανασταλτικοί ή χτυπημένοι από δύσκολες όψεις.

-Και τέλος προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τον κυβερνήτη του ωροσκόπου στον οίκο που μας αφορά.

 

Ο παρακάτω χάρτης αφορά επιλογή μιας νεαρής κυρίας που ύστερα από ένα έντονο διαπληκτισμό ήθελε να τηλεφωνήσει ή να στείλει μήνυμα προσέγγισης στον αγαπημένο της.

Ύστερα από πολλαπλές ...διαβουλεύσεις με το σύμπαν, επελέγη τελικά η μεγάλη στιγμή: Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 23:57.

 

epilogi_2

 

Ο ωροσκόπος Ζυγός του χάρτη είναι εξαιρετικός για κάθε τύπου συμφιλιώσεις και διαπραγματεύσεις που επιθυμούμε να είναι και η άλλη πλευρά με διάθεση διπλωματική και ανοιχτή για συνομιλίες. Η 23η μοίρα θεωρείτε επίσης από τις πιο ευνοϊκές, εφόσον εκεί βρίσκεται ο απλανής Spica που συνδέεται με επιτυχίες και διακρίσεις.

Κυβερνήτης του Ωροσκόπου, είναι η Αφροδίτη σε μια από τις πιο δυνατές θέσεις της στους Ιχθείς.

Κυβερνήτης 7ου οίκου (του άλλου προσώπου που μας ενδιαφέρει) ο Άρης, στον Αιγόκερω, σε μια επίσης πολύ δυνατή του θέση.

Οι δυο αυτοί, από θέσεις δύναμης είναι σε εξάγωνο μεταξύ τους και άρα διαφαίνεται η καλή τους πρόθεση (τα εξάγωνα συνήθως υποδηλώνουν ευκαιρίες) προκειμένου να τα βρουν μεταξύ τους.

Η Σελήνη στον Υδροχόο, που κυβερνά γενικά τα της επικοινωνίας και φιλικής συνδιαλλαγής οδεύει να συναντήσει τον Δία και να κάνει την επικοινωνία πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Ο 1ος και ο 7ος οίκος δεν περιέχουν πλανήτες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διάσπαση ή καθυστέρηση αλλά απεναντίας ο Ποσειδώνας κλείνει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον Ωροσκόπο που δίνει έμπνευση στη φίλη μας να πει τα κατάλληλα ρομαντικά λόγια που να την φέρουν πιο κοντά στο ζητούμενο αποτέλεσμα και να ξαναβρεθεί κοντά στον αγαπημένο της.

Ο κλήρος της τύχης υποστηρίζει τον Ωροσκόπο και το τέλος της υπόθεσης (Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή -για τους περισσότερο μυημένους στο χώρο της αστρολογικής γνώσης) υποστηρίζει την ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών μεταξύ τους με απόλυτη σύμπνοια.

Η παρουσία της Αφροδίτης στον 5ο οίκο βοηθά το ερωτικό στοιχείο που υπάρχει μεταξύ τους να εκδηλωθεί, εφόσον πρόκειται να του μιλήσει για τη χαρά της ζωής και την ερωτική συνεύρεση τους.

 

Το τηλεφώνημα έγινε και η συνομιλία στέφθηκε με επιτυχία βρίσκοντας απλά μια καλή στιγμή που και τα δυο άτομα με την συνδρομή των πλανητών ήταν πρόθυμα ώστε «να δέσει το γλυκό».

 

Καλή επιτυχία και στις δικές σας προσπάθειες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved