Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός-Ο Ήλιος στους οίκους σε συναστρία: Μέρος Β΄

Ανάλογης αξίας σε μια συναστρία, εκτός από τις γωνίες που σχηματίζονται μεταξύ των πλανητών των δυο μελών
Παπασταύρου Λίντα

από την Τίνα Ζαχαριάδου

Ο Ήλιος στους οίκους σε συναστρία

Ανάλογης αξίας σε μια συναστρία, εκτός από τις γωνίες που σχηματίζονται μεταξύ των πλανητών των δυο μελών, είναι η αμοιβαία οικοθέτησή τους. Η ενέργεια που εκπέμπει κάθε πλανήτης, πέφτοντας στον ανάλογο οίκο του συντρόφου, δίνει επιπρόσθετες πληροφορίες, για την ποιότητα της σχέσης. Ξεκινώντας από τον Ήλιο κι από την οικοθέτησή του στο ωροσκόπιο του συντρόφου, παίρνουμε πληροφορίες για το που εκδηλώνεται καλύτερα η προσωπικότητά του μέλους, που έχει τον Ήλιο, ενώ για το δεύτερο μέλος βλέπουμε σε ποιον τομέα της ζωής του, δέχεται την επιρροή αυτή.

Έβδομος οίκος

Από τις θετικότερες ενδείξεις σε μια συναστρία. Βρισκόμενος ο Ήλιος μέσα στον οίκο που σχετίζεται με τη συντροφικότητα, την αρμονία, τον έρωτα και το γάμο, ή αλλιώς, στο σπίτι της Αφροδίτης, εναρμονίζεται σε μεγάλο βαθμό, με τον σύντροφο κι εκπρόσωπο του οίκου. Αυτομάτως οι δυο τους, λειτουργούν ως ομάδα, αφήνοντας κατά μέρος τον εγωισμό. Ο Ήλιος παύει να ασχολείται με τις προσωπικές του επιδιώξεις, γίνεται περισσότερο υποχωρητικός και συμβιβαστικός, αφού σκοπός και ανάγκη της οικοθέτησης αυτής, είναι να μάθουν να «μοιράζονται» τους εαυτούς τους και να συνεργάζονται από κοινού. Έχουν ροπή προς την καλοπέραση, επιθυμούν άνετη και πλούσια ζωή κι είναι ένα ζευγάρι όμορφο, ευχάριστο και κοινωνικό. Αρκετά προστατευτικοί μεταξύ τους, δίκαιοι και διπλωματικοί με τους άλλους. Προς χάριν της αρμονίας, αποφεύγουν τους έντονους διαπληκτισμούς. Ειδικά, αν οι όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος με τους υπόλοιπους πλανήτες είναι ευνοϊκές, σπάνια έρχονται σε ρήξεις. Μοιράζονται τον εαυτό τους με θέρμη και ρομαντισμό και είναι μια επιθυμητή οικοθέτηση, τόσο σε ερωτευμένα ζευγάρια, όσο και σε ανθρώπους που εργάζονται από κοινού, αφού ως γνωστόν, ο 7ος οίκος σχετίζεται και με τις συνεργασίες.

Όγδοος οίκος

Ο 8ος οίκος κατά κύριο λόγο σχετίζεται με το σεξ, τα βαθύτερα στρώματα του ψυχισμού μας και τα χρηματοοικονομικά. Όταν ο Ήλιος του ενός μέλους «πέσει» στον 8ο οίκου του συντρόφου έχουμε ένα ζευγάρι το οποίο νιώθει βαθιά ψυχική επαφή, θέλουν να ενωθούν ψυχή τε και σώματι και συνήθως η σχέση αυτή χαρακτηρίζεται, ως η μοιραία σχέση της ζωή τους. Άκρως ερωτικοί μεταξύ τους, με το σεξ να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους. Λειτουργούν αρκετά διαισθητικά μεταξύ τους, ενώ το μέλος που έχει τον Ήλιο ρίχνει φως στις κρυμμένες πτυχές του ψυχισμού του άλλου. Η σχέση τους θα περάσει μέσα από ένα κυκεώνα κρίσιμων γεγονότων, από τα οποία θα αναγεννώνται και θα παίρνουν δύναμη. Ωστόσο, αν ο Ήλιος δέχεται δύσκολες γωνίες η σχέση δεν αποκλείεται να οδηγηθεί αργά και βασανιστικά προς την καταστροφή, μιας και τα συναισθήματα και των δυο είναι έντονα και βαθιά, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Ο εκπρόσωπος του Ήλιου θα είναι ιδιαίτερα επιβλητικός και χειριστικός με το σύντροφο του, επιθυμώντας την μεταμόρφωσή του, ενώ θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά, θα είναι ζωτικής σημασίας.

Ένατος οίκος

Μια αρκετά ευχάριστη οικοθέτηση για το ζευγάρι που την έχει. Τα μέλη της σχέσης νιώθουν αρκετά ελεύθερα να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα από ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Θα ενδιαφέρονται για την γνώση και για θέματα που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη, τη θρησκεία και την ηθική. Επικοινωνιακοί και κοινωνικοί ενδιαφέρονται για τις ηθικές αξίες αναπτύσσοντας την συνείδηση τους, ενώ όταν θα βρίσκονται μαζί θα νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί. Ενθουσιώδεις κι ευχάριστοι, συχνά θα έχουν την επιθυμία για μακρινά ταξίδια, ενώ γενικότερα θα έχουν κάποια σχέση με το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος του Ήλιου είναι εκείνος που θα παρακινεί το σύντροφο να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες κι άσχετα από το ποιος είναι μεγαλύτερος ηλικιακά, θα αναλαμβάνει τον ρόλο του «δασκάλου», με τον εκπρόσωπο του οίκου, στο ρόλο του μαθητή. Οι δυο τους θα συζητούν αρκετά, έχοντας θετική κι αισιόδοξη στάση ζωής, ακόμη κι όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Πολλές φορές θα υιοθετούν ένα χαλαρό ή επιπόλαιο τρόπο ζωής και θα συγχωρούν εύκολα ο ένας τον άλλον, ενώ δεν αποκλείεται η γνωριμία τους να έγινε σε κάποιο σεμινάριο ή σε χώρο που σχετίζεται με την γνώση, γενικότερα.

Δέκατος οίκος

Όταν ο Ήλιος του ενός εκ των δυο «πέσει» στον 10ο ηλιακό οίκο, έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ζευγάρι, το οποίο το ενδιαφέρει αρκετά η δημόσια εικόνα του. Κακόβουλες φήμες και σχόλια είναι κάτι που απεχθάνονται, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στον τρόπο που κινούνται μέσα στο περιβάλλον τους. Πάνω απ’ όλα πρέπει να καλύπτονται οι υποχρεώσεις κι ύστερα όλα τ’ άλλα. Υποχρεώνονται θα λέγαμε, κατά κάποιο τρόπο, να ζουν και να κινούνται στα πλαίσια του κοινωνικού κατεστημένου, παραγκωνίζοντας τις περισσότερες φορές το συναίσθημα. Οι προσωπικές στιγμές του ζευγαριού είναι ελάχιστες, είτε γιατί εργάζονται πολύ κι οι δυο, είτε γιατί κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων γενικότερα, ψυχραίνονται συναισθηματικά. Ο εκπρόσωπος του Ήλιου είναι εκείνος ο οποίος κινεί τα νήματα, ωθώντας το σύντροφο του ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του. Ωστόσο, είναι κι εκείνος που βοηθά στην ωρίμανση του συντρόφου, ενώ η συγκεκριμένη οικοθέτηση, αποδεικνύεται εξαιρετικά θετική για όσους μοιράζονται τον ίδιο επαγγελματικό χώρο, μιας και τους δίνει την δυνατότητα να διακριθούν. Φιλόδοξοι κι οι δυο, καλύπτουν τις πρακτικές τους ανάγκες, ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στις δοκιμασίες της ζωής.

Ενδέκατος οίκος

Πρόκειται για έναν αρκετά ιδιόρρυθμο συνδυασμό. Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σχέση αυτή, μόνο κοινότυπα δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, αφού συνήθως, πρόκειται για ζευγάρια που έχουν κάτι διαφορετικό. Πιθανόν ο έρωτας να φώλιασε στην καρδιά τους ύστερα από μια μακρόχρονη φιλία ή να γνωρίστηκαν ενώ ήταν βρισκόμενοι σε άλλες σχέσεις. Το βέβαιο είναι πως αρκετές φορές θα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βαδίζουν σύμφωνα με τους νόμους και το σύστημα. Οι δυο τους μαζί, αποτελούν ένα πρωτοποριακό ζευγάρι, θα κάνουν όνειρα από κοινού και πέρα από την ερωτική έλξη, θα τους δένει ένα βαθύ αίσθημα φιλίας. Συνήθως όταν δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ο έρωτας έρχεται ακαριαία, με την πρώτη ματιά. Είναι απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και ταμπού, δίνουν πολλές ελευθερίες ο ένας στον άλλον και αποφεύγουν τις δεσμεύσεις και οτιδήποτε καταπιεστικό. Είναι κοινωνικοί κι επικοινωνιακοί και ως επί τω πλείστον, αρέσκονται να βρίσκονται σε ομαδικούς και συλλογικούς χώρους. Οι εκπλήξεις στην καθημερινότητά τους δε λείπουν, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τη φθορά της σχέσης τους.

Δωδέκατος οίκος

Ο 12ος οίκος σχετίζεται με το υποσυνείδητο και όλα όσα θέλουμε να κρύψουμε συνειδητά ή μη. Ρίχνοντας, λοιπόν, εκεί ο Ήλιος, το φως και τη λάμψη του, αυτομάτως φωτίζει κομμάτια της ψυχής του συντρόφου, με αποτέλεσμα όταν πρόκειται για τραυματικές εμπειρίες, να τον αναστατώνει. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργεί επιβοηθητικά στην εξωτερίκευση συναισθημάτων που περίμεναν ένα κίνητρο, για να βγουν στην επιφάνεια. Η σχέση τους χαρακτηρίζεται ιδεαλιστική και ρομαντική, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουν «τα στραβά μάτια» στις αδυναμίες του συντρόφου τους. Αν παρ’ ελπίδα κάνουν το «λάθος» και δουν την πραγματικότητα κατάματα, συνειδητοποιώντας πως ο σύντροφός τους είναι ένας κοινός θνητός όπως όλοι μας, απογοητεύονται. Πονόψυχοι, εξυπηρετικοί και προστατευτικοί μεταξύ τους, αναπτύσσουν ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς κι έχουν την τάση ν’ απομονώνονται από το περιβάλλον τους. Συνήθως, μια τέτοια οικοθέτηση, την βλέπουμε σε ζευγάρια που ο ένας προσφέρει τις υπηρεσίες του για θεραπεία του συντρόφου του, σωματική ή ψυχική ενώ, δεν αποκλείεται η σχέση τους να είναι παράνομη, παραμένοντας για αρκετό χρονικό διάστημα κρυφή, από τα αδιάκριτα βλέμματα των άλλων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved