Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός-Ο Ήλιος στους οίκους σε συναστρία

Ανάλογης αξίας σε μια συναστρία εκτός από τις γωνίες που σχηματίζονται μεταξύ των πλανητών των δυο μελών
Παπασταύρου Λίντα

Από την Τίνα Ζαχαριάδου

Ο Ήλιος στους οίκους σε συναστρία.

Ανάλογης αξίας σε μια συναστρία, εκτός από τις γωνίες που σχηματίζονται μεταξύ των πλανητών των δυο μελών, είναι η αμοιβαία οικοθέτησή τους. Η ενέργεια που εκπέμπει κάθε πλανήτης, πέφτοντας στον ανάλογο οίκο του συντρόφου, δίνει επιπρόσθετες πληροφορίες, για την ποιότητα της σχέσης. Ξεκινώντας από τον Ήλιο κι από την οικοθέτησή του στο ωροσκόπιο του συντρόφου, παίρνουμε πληροφορίες για το που εκδηλώνεται καλύτερα η προσωπικότητά του μέλους, που έχει τον Ήλιο, ενώ για το δεύτερο μέλος βλέπουμε σε ποιον τομέα της ζωής του, δέχεται την επιρροή αυτή.

Πρώτος οίκος

Είναι μια πολύ καλή οικοθέτηση και άκρως σημαντική, αφού συντελείται σε γωνιακό οίκο και μάλιστα με τον οίκο που συνδέεται με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η αμοιβαία έκφραση της συνειδητής προσωπικότητας του ενός (Ήλιος), με την έκφραση της προσωπικότητας του άλλου, τους καθιστά ευχάριστους, δραστήριους, κοινωνικούς, εξωστρεφείς και πάνω απ’ όλα ζωντανούς. Φαίνεται από την πρώτη επαφή, ότι ανάμεσα τους υπάρχει ισχυρή ταύτιση. Ο ενθουσιασμός σε ό,τι πράττουν από κοινού, είναι έκδηλος. Από κοινού δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς, με τον εκπρόσωπο του Ήλιου να προσθέτει περίσσια ενέργεια στον εκπρόσωπο του ωροσκόπου. Ο ένας θαυμάζει και εκτιμά τον άλλο, ενώ στα μάτια του κόσμου, το ζευγάρι αυτό είναι η προσωποποίηση της λάμψης. Αν ο Ήλιος βρίσκεται πολύ κοντά στον ωροσκόπο, τότε έχουμε έντονη έλξη από τα χαρακτηριστικά και τον σωματότυπο του άλλου μέλους, ενώ ο δυναμισμός, είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει τη σχέση. Το μελανό, ίσως, σημείο της οικοθέτησης αυτής, είναι ο εγωισμός που επιδεικνύουν τα μέλη της σχέσης.

Δεύτερος οίκος

Βρισκόμενος ο Ήλιος του ενός μέλους, στον οίκου του συντρόφου που σχετίζεται με την συναισθηματική ασφάλεια μέσω οικονομικής υλικής κι οικονομικής κάλυψης, κατανοούμε την ανάγκη και των δυο, να εκφραστούν μέσω της απόκτησης αγαθών. Μαζί οι δυο τους, έχουν όλα τα εχέγγυα για να αποκτήσουν περιουσία και αρκετά συχνά η σχέση τους βασίζεται στην ωφελιμιστική διάθεση του ενός και στην ικανότητα του άλλου, να παρέχει. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα ζευγάρι που δεν επιθυμεί αλλαγές στη ζωή του, ενώ δείχνουν αρκετή επιμονή κι υπομονή, ως προς την κατάκτηση των στόχων τους. Επενδύουν τα χρήματά τους κυρίως σε γη, αλλά και σε ό,τι διεγείρει τις αισθήσεις τους. Τα συναισθήματά τους έχουν διάρκεια και σταθερότητα κι όταν ο Ήλιος αρχίζει να μην καλύπτει την οικονομική εξασφάλιση του συντρόφου του, υπάρχει απίστευτη ανασφάλεια από την πλευρά του εκπροσώπου του 2ου οίκου. Από συναισθηματικής πλευράς, όσο κτητικοί γίνονται με τα αποκτήματά τους, άλλο τόσο κτητικοί γίνονται μεταξύ τους, ενώ ως ζευγάρι πρέπει να είναι πάντα όμορφο, και προσεγμένο, επιδεικνύοντας τα υλικά του αγαθά.

Τρίτος οίκος

Ο 3ος οίκος σ’ ένα γενέθλιο χάρτη, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους άλλους Όταν ο Ήλιος πέσει σ’ αυτόν τον οίκο, τα μέλη της σχέσης είναι αρκετά επικοινωνιακά μεταξύ τους. Αναλώνουν πολύ από τον χρόνο τους στις μεταξύ τους συζητήσεις, ανταλλάσσουν τις απόψεις τους και προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματα τους με το διάλογο. Σπάνια κρατούν τις σκέψεις τους για τον εαυτό τους και είναι ένα κοινωνικό ζευγάρι, το οποίο μετακινείται συχνά. Οι δυο μαζί, δείχνουν αρκετά έξυπνοι, αφού ο ένας διεγείρει τις νοητικές και πνευματικές λειτουργίες του άλλου. Ειδικά ο κάτοχος του οίκου, θαυμάζει τον σύντροφό του, μιας και τον τροφοδοτεί διαρκώς με νέες ιδέες. Στους χώρους όπου κινούνται μαζί, η ευφράδεια και η εξωτερίκευση των όσων σκέφτονται δεν περνά απαρατήρητη, ενώ ο εκπρόσωπος του Ήλιου, ανάλογα με τις όψεις που δέχεται, θα μας δείξει και το είδος της σχέσης που θα έχει με τα αδέρφια ή τους κοντινούς συγγενείς του συντρόφου του.

Τέταρτος οίκος

Η οικοθέτηση του Ήλιου στον γωνιακό 4ο οίκο του συντρόφου του, είναι μια από τις πιο σημαντικές θέσεις. Άτομα τα οποία στη συναστρία τους έχουν αυτή την ένδειξη, τις περισσότερες φορές, νιώθουν την ανάγκη να ενώσουν τις ζωές τους, «διά βίου». Η επιθυμία να στεγάσουν τον έρωτα τους, σύντομα τους οδηγεί στα σκαλιά της εκκλησίας, μιας και νιώθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αγάπη και στοργή. Πολύ ισχυρός ο δεσμός που τους ενώνει, κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο. Ο ένας είναι πολύ δεκτικός στα ερεθίσματα που λαμβάνει από τον άλλο, έτσι, θα λέγαμε, πως οι δυο τους λειτουργούν διαισθητικά, τις περισσότερες φορές, μεταξύ τους. Λειτουργεί το ίδιο καλά και στα δυο φύλα κι ο καθένας παίρνει τον ρόλο που του ταιριάζει και του αναλογεί. Από νωρίς αποκτούν οικειότητα και νιώθουν σαν να γνωρίζονται από παλιά. Ισχυροί, γενικότερα, οι δεσμοί με τις ρίζες, την οικογένεια και τις παραδόσεις, ενώ προσπαθούν πάντα να διατηρούν άριστες τις σχέσεις τους με την πατρική τους οικογένεια. Το ζευγάρι αυτό, ενδέχεται να ασχολείται με οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς και να μοιράζεται, ακίνητη περιουσία.

Πέμπτος οίκος

Μια από τις πιο ευχάριστες οικοθετήσεις, αφού λαμβάνει χώρα στον οίκο του έρωτα και του φλερτ. Είναι σα να λέμε, πως ο Ήλιος βρίσκεται στο σπίτι του. Έτσι, βρισκόμενος εκεί, δεν μπορεί παρά να χαίρεται την ερωτική του σχέση με τον εκπρόσωπο του οίκου. Οι δυο τους μαζί, είναι ένα ευχάριστο, ενθουσιώδες και άκρως ερωτικό ζευγάρι. Η παιδικότητα και των δυο, φαίνεται σε όλες τους, σχεδόν, τις εκδηλώσεις. Αγαπούν τη ζωή, δίνουν και παίρνουν χαρά μέσα από τον έρωτα αλλά και την δημιουργικότητα. Ίσως φαίνονται εγωιστές ή ματαιόδοξοι στα μάτια των τρίτων, ωστόσο, η εξωστρέφεια τους, ο δυναμισμός τους αλλά και η καλοπροαίρετη διάθεση που επιδεικνύουν, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια παρεξήγησης, από τους άλλους. Πάντα ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος και δεν αφήνουν τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας ούτε κι όταν αποκτούν οικογένεια. Εννοείται, πως κύριο μέλημά τους είναι η απόκτηση των παιδιών, γενικότερα δείχνουν αδυναμία σ’ όλα τα παιδιά του κόσμου και συνήθως, είναι καλοί στην διαπαιδαγώγησή τους.

Έκτος οίκος

Ο 6ος οίκος, δεν θα λέγαμε πως είναι ο ενδεδειγμένος, για μια ερωτική σχέση. Ο οίκος αυτός σχετίζεται αφενός, με την προσφορά και την εργασία που πηγάζει μέσα από τις ανασφάλεια του εκπρόσωπου του οίκου για αποδοχή, αφ’ ετέρου, τα μέλη εκφράζουν ωφελιμιστικές διαθέσεις. Συνήθως το συναίσθημα, κάτω από το βάρος των πρακτικών αναγκών, απουσιάζει, με αποτέλεσμα η σχέση να μοιάζει περισσότερο υπαλληλική, παρά ερωτική. Ωστόσο, για τα ζευγάρια που κινούνται στον ίδιο χώρο εργασίας είναι μια θετική ένδειξη, καθώς επίσης και για όσους «εργάζονται» από κοινού για το σπίτι και την οικογένεια, βγάζοντας αρκετές φορές υπερβάλλοντα ζήλο, για την καθαριότητα Φυσικά, ο εκπρόσωπος του Ήλιου προβάλλει περισσότερες αξιώσεις στα θέματα αυτά, οδηγώντας εύκολα τη σχέση στη ρουτίνα. Συνήθως, ο εκπρόσωπος του Ήλιου είναι πιο δυναμικός, με τον σύντροφο να πασχίζει να τον εξυπηρετήσει. Πολλές φορές το ένας μέλος νιώθει υποτιμημένο, εξαιτίας της καταγωγής του ή της κοινωνικής του θέσης, με αποτέλεσμα να πιστεύει πως δεν αξίζει την αγάπη του συντρόφου του, έτσι, δεν έχει παρά να προσφέρει τις υπηρεσίες του, προκειμένου να αγαπηθεί.

Συνεχίζεται……..

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved