Φως, περισσότερο Φως-Οι όψεις του Ήλιου στη Συναστρία

Έχοντας δει, τι αντιπροσωπεύει ο Ήλιος σε μια συναστρία αλλά και τις όψεις του με την Σελήνη, θ’ αναλύσουμε τις όψεις
Παπασταύρου Λίντα

Από την Τίνα Ζαχαριάδου

Ο Ήλιος κι όψεις του με τους πλανήτες σε Συναστρία

Έχοντας δει, τι αντιπροσωπεύει ο Ήλιος σε μια συναστρία αλλά και τις όψεις του με την Σελήνη, θ’ αναλύσουμε τις όψεις του με τους υπόλοιπους πλανήτες. Νομίζω πως όλοι έχουμε κατανοήσει την σημαντικότητα των όψεων μεταξύ των φώτων σε μια συναστρία, ωστόσο υπάρχουν ζευγάρια που στη συναστρία τους τα φώτα μεταξύ τους, δεν σχηματίζουν καμιά γωνία. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα καλή ή κακή σχέση, αφού έχουμε να εξετάσουμε τη σχέση του Ήλιου, με άλλους 8 πλανήτες, στο σύνολο. Αν υπάρχουν αρκετές όψεις μεταξύ του Ήλιου και των υπόλοιπων πλανητών, ακόμη και με δύσκολες γωνίες, καταλαβαίνουμε πως το άτομο που έχει τον Ήλιο εκφράζει ποικιλοτρόπως την προσωπικότητα και το Εγώ του, σύμφωνα πάντα με την ποιότητα της όψης και τη φύση του πλανήτη, από τον οποίο δέχεται επιρροή. Θα ξεκινήσουμε από τον Ερμή, που είναι ο κοντινότερος σε σχέση με τον Ήλιο, για να καταλήξουμε στον Πλούτωνα τον βασιλιά του σκοταδιού. Υπογραμμίζω, πως λέγοντας ευνοϊκές όψεις, εννοούμε το τρίγωνο, το εξάγωνο και κάποιες φορές τη σύνοδο. Στις αρνητικές, συγκαταλέγονται το τετράγωνο, η αντίθεση και η σύνοδος, ανάλογα τους πλανήτες.

Με Ερμή: Στη θετική τους έκφραση, οι όψεις του Ήλιου με τον πλανήτη που σχετίζεται με την επικοινωνία, δείχνουν ταύτιση απόψεων. Το πνευματικό και διανοητικό επίπεδο των δυο ταιριάζει σχεδόν ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα τα μέλη της σχέσης, να επιτυγχάνουν να συζητούν μεταξύ τους αρκετά συχνά και όχι μόνο. Το ζευγάρι έχει κοινά πνευματικά ενδιαφέροντα, ανταπεξέρχεται αρκετά καλά σε γραφειοκρατικές υποθέσεις και μετακινείται πολύ συχνά. Συχνά, νεανίζει, και έχει καλή επαφή με νεαρά άτομα ή μαθητές. Στην αρνητική της εκδοχή, έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας. Ο εκπρόσωπος του Ήλιου, ως πιο εγωκεντρικός, θεωρεί πως έχει πάντα δίκιο, ενώ ο εκπρόσωπος του Ερμή, προσπαθεί να εκλογικεύει τα λεγόμενα του Ήλιου. Υπάρχει διάσταση απόψεων, που πηγάζει κυρίως, από τον τρόπο που αυτοεκφράζεται ο Ήλιος, σε σχέση με τις απόψεις/αντιλήψεις του Ερμή. Ακόμη κι αν συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, καταφέρνουν να διαφωνούν, σνομπάροντας ο ένας τον άλλο, ενώ εύκολα γίνονται υποκειμενικοί.

Με Αφροδίτη: Σχηματίζοντας θετικές όψεις οι δυο αυτοί πλανήτες, το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι έλξη και συμπάθεια. Ο ένας δίνει την αξία και την εκτίμηση που αρμόζει στον άλλον, είναι ευχάριστοι, όμορφοι και αποκομίζουν πολλά οφέλη ο ένας από τον άλλο. Λάτρεις κι οι δυο του ωραίου και της πολυτέλειας, ανταλλάσσουν τα ανάλογα δώρα μεταξύ τους, ενώ δεν είναι λίγες φορές οι φορές που τους κυριεύει η ματαιοδοξία. Εξαιρετικά ανεκτικοί μεταξύ τους και συνεργάσιμοι διατηρούν αρμονικό το περιβάλλον τους. Το τρωτό σημείο των ευνοϊκών όψεων είναι η ενδεχόμενη υπερβολική ανεκτικότητα, απέναντι στα ελαττώματα του συντρόφου. Σε δύσκολη όψη μεταξύ τους, έχουμε το ζευγάρι που αποφεύγει, παρά τις διαφορές του, να εκδηλώσει την όποια δυσαρμονία υπάρχει, ωραιοποιώντας τα κακώς κείμενα της σχέσης καθώς κι υπερβολικές αξιώσεις του ενός έναντι του άλλου. Ωστόσο, ο Ήλιος συμπεριφέρεται με περίσσιο εγωισμό, αντίθετα από την Αφροδίτη που μοιάζει να βουλιάζει στον καναπέ της, περιμένοντας κάποιον να την ταρακουνήσει.

Με Άρη: Εδώ, έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη πηγή ενέργειας, τον Ήλιο, σε συνδυασμό με την ενέργεια και τη δράση του Άρη. Η αυτοέκφραση του ενός, βρίσκεται σε αρμονία με την παρόρμηση του άλλου. Δραστήριο ζευγάρι, με αρκετά ενεργή σεξουαλική δράση, χωρίς να απαιτείται να αλλάξει κάποιος, τους ρυθμούς του. Στην σύνοδο τώρα, ναι μεν έχουμε ένα ζευγάρι το οποίο μπορεί να καταφέρει πολλά, ωστόσο έχουμε έντονο ανταγωνισμό, με τον εκπρόσωπο του Άρη να προκαλεί, στην θετική του εκδοχή, για περισσότερη δράση, ενώ στην αρνητική του, να εκδηλώνει ακραίες συμπεριφορές και εκρήξεις ζήλειας, εξωτερικεύοντας πολύ θυμό. Σε δύσκολες όψεις, υπάρχει ένας μόνιμος ανταγωνισμός, μεγάλες εντάσεις και διαμάχες, κυρίως για το ποιος θα υπερισχύσει. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος διαφωνίας, οι δυο τους θα καταφέρουν να καταλήξουν τσακωμένοι, σπαταλώντας την ενέργειά τους άσκοπα, ενώ δεν αποκλείεται κατά καιρούς να ασκείται βία, ανάμεσα στα μέλη της σχέσης.

Με Δία: Ακόμη κι οι δύσκολες όψεις, δεν είναι καταλυτικές για την διάλυση ενός δεσμού. Σε ευνοϊκή όψη, αυτοί οι δυο δεν μπορούν παρά να φέρουν ευμάρεια, σε όλα τα επίπεδα. Ευχάριστα συμβιώνει το ζευγάρι, είναι γενναιόδωροι μεταξύ τους και διατηρούν την αισιοδοξία τους, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Αρέσκονται στα ταξίδια και τις πνευματικές αναζητήσεις και προτιμούν να εκδηλώνονται πληθωρικά, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το ευρύτερο περιβάλλον τους. Εύκολα συγχωρούν ό ένας τον άλλον, κι όλα αυτά μέσα από ένα κλίμα εμπιστοσύνης που εμπνέουν ο ένας στον άλλο. Σε δύσκολες όψεις, έχουμε ένα ζευγάρι που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υπερβολή. Ικανοποιούν με τόση ευκολία τις απαιτήσεις του συντρόφου τους, με αποτέλεσμα να γίνονται ασύδοτοι. Υπερβολικά χαίρονται, υπερβολικά στεναχωριούνται, ανάλογα τη στιγμή, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνονται επιπόλαιοι, παρασύροντας ο ένας τον άλλο σε μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία, ενδεχομένως, ενέχουν κινδύνους ή είναι ανέφικτα.

Με Κρόνο: Οι όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο, είναι εκείνες που δίνουν διάρκεια στον χρόνο. Στην θετική τους εκδοχή, έχουμε το ζευγάρι εκείνο, που μέσα από την εκτίμηση και το σεβασμό, διατηρεί τη σχέση του αναλλοίωτη στο χρόνο, σύμφωνα πάντα με τις κοινωνικές προδιαγραφές. Δεν υπάρχουν έντονες εξάρσεις μεταξύ τους, είναι υπεύθυνοι κι ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε δύσκολες όψεις, ο Ήλιος, καταπιέζεται από τον Κρόνο σε απίστευτο βαθμό, αφού ο σύντροφός του βρίσκεται εκεί για να του θυμίζει πως δεν είναι πια παιδί, παίζοντας τον αυστηρό και άχαρο ρόλο του παιδαγωγού. Ο Ήλιος, χάνει την παιδικότητα και τη ζωντάνια που διαθέτει, αφού νιώθει διαρκώς να περνά από εξετάσεις για μεταπτυχιακή. Ειδικά, στη σύνοδο ο Ήλιος νιώθει βαθιά στο πετσί του την αυστηρότητα του Κρόνου, ενώ ο Κρόνος βρίσκει πολύ παιδιάστικη τη συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα να αποξενώνονται και να παραμένουν μαζί, λόγω ανασφάλειας και κυρίως για να μην χαλάσει η δημόσια εικόνα τους.

Με Ουρανό: Οι όψεις με τον Ουρανό, είναι εκείνες συνήθως που βρίσκουμε ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν να επιδείξουν κάτι το πρωτότυπο ή το ανατρεπτικό. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που η σχέση του ξεκίνησε κατά την διάρκεια ενός ήδη υπάρχοντος, γάμου. Ή ένα ζευγάρι που ξεκίνησε φιλική σχέση και στην πορεία ανακάλυψε, πως το ερωτικό κάλεσμα είναι πιο δυνατό, από τη φιλία που τους δένει. Για κάποιους άλλους, ο έρωτας έρχεται με την πρώτη ματιά, αστραπιαία, κόβοντας την ανάσα τους. Σε δύσκολες όψεις, ο Ήλιος με τον Ουρανό φανερώνει μια πολύ εκρηκτική σχέση, που η μόνη της ελπίδα να διατηρηθεί στον χρόνο, είναι η απόλυτη ελευθερία, παρέχοντας στον καθένα το χώρο και τον χρόνο, ώστε να κινείται όπως επιθυμεί. Τα ζευγάρια αυτά, συνήθως, δεν δεσμεύονται εύκολα, προτιμούν την συμβίωση εκτός γάμου και η σχέση τους τείνει να τερματιστεί, κάτω από απρόβλεπτα γεγονότα, κι ενώ όλα δείχνουν πως βαίνουν καλώς. Το κλειδί για τις όψεις με τον Ουρανό, είναι οι κινήσεις εκτός καθιερωμένων, που εμποδίζουν τη ρουτίνα να εισχωρήσει στη σχέση.

Με Ποσειδώνα: Σε θετικές όψεις, ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα, φέρνουν ένα εξαιρετικά υψηλό ιδεαλισμό, ανάμεσα στο ζευγάρι. Πρόκειται για ένα πολύ ρομαντικό ζευγάρι που επικοινωνεί, σχεδόν, τηλεπαθητικά. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο κι εξιδανικεύουν σε μεγάλο βαθμό τον σύντροφό τους, σε σημείο μάλιστα, να γίνονται αρκετά ανεκτικοί απέναντι στις ιδιοτροπίες του. Πνευματικά και ψυχικά δένονται απίστευτα, χάνοντας κάποιες φορές την αίσθηση της πραγματικότητας. Σε δύσκολες όψεις, τα παραπάνω στοιχεία μεγεθύνονται σε τέτοιο βαθμό, που τους κάνει να βλέπουν ο ένας τον άλλο, ως τον ιδανικό σύντροφο, παραβλέποντας το γεγονός πως ο σύντροφός τους είναι ένας κοινός θνητός, με ιδιοτροπίες και ελαττώματα, όπως όλοι οι άνθρωποι. Τις όψεις αυτές, τις συναντάμε κυρίως, σε ζευγάρια με σωματικές ή ψυχικές ευαισθησίες, σε ζευγάρια που ζουν τον έρωτά τους …πλατωνικά, ενώ συμβαίνει πολύ συχνά, η δημιουργία μιας τέτοιας σχέσης, να αποτελεί έξοδο διαφυγής από ένα δύσκολο ή καταπιεστικό περιβάλλον, βλέποντας τη σχέση, ως λύτρωση και σωτηρία. Ως γνωστόν, καθετί που εξιδανικεύεται περικλείει στοιχεία παραπλάνησης και απογοήτευσης.

Με Πλούτωνα: Οι όψεις του Πλούτωνα είναι εκείνες που προϊδεάζουν για μια μοιραία ένωση. Σε τρίγωνο κι εξάγωνο, έχουμε το ζευγάρι που ενώνεται με ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς. Οι ισχυρές αναγεννησιακές δυνάμεις του Πλούτωνα, ενδυναμώνουν κι εξελίσσουν τον εκπρόσωπο του Ήλιου, ενώ ο Ήλιος με την ζεστασιά του, ρίχνει φως στην σκοτεινή πλευρά του συντρόφου του, βγάζοντας στην επιφάνεια τα, καλά κρυμμένα, συναισθήματά του. Σε αρνητική όψη, οι δυο τους, δημιουργούν επώδυνες καταστάσεις, εξαιτίας του ασφυκτικού περιβάλλοντος που καλλιεργεί, κυρίως, ο εκπρόσωπος του Πλούτωνα. Επιθυμεί την ολοκληρωτική μετάλλαξη του συντρόφου του, χρησιμοποιώντας θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, προκειμένου να επιβληθεί. Η υποβόσκουσα εχθρότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους, καθιστά δύσκολη την σχέση, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να είναι αναπόφευκτες, Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο της βίας, ψυχολογικής κυρίως, ενώ η εξάρτηση κι εμμονή, καθιστούν δύσκολο τον χωρισμό, κάτω από «πολιτισμένες» συνθήκες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved