Η Αφροδίτη και ο Άρης στη Συναστρία

Αφροδίτη κι ο Άρης είναι άκρως σημαντικοί και απαραίτητοι για τις ερωτικές συναστρίες
Παπασταύρου Λίντα

Από την Τίνα Ζαχαριάδου


Η Αφροδίτη κι ο Άρης είναι άκρως σημαντικοί και απαραίτητοι για τις ερωτικές συναστρίες. Για να κατανοήσουμε την σημαντικότητά τους ας δούμε, τι αντιπροσωπεύουν ο καθένας ξεχωριστά μέσα σε ένα ωροσκόπιο. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τον εαυτό μας, αντιπροσωπεύει τον έρωτα, την αγάπη, την ανάγκη μας για συντροφικότητα, ισορροπία και αρμονία. Από την Αφροδίτη θα πάρουμε πληροφορίες για όλα όσα μας ελκύουν, για τα γούστα και τις προτιμήσεις μας. Αν στην ερωτική σας σχέση έχετε παρατηρήσει διάσταση σε γούστα και προτιμήσεις, γνωρίζετε από που θα πρέπει να ζητήσετε εξηγήσεις.

Δείχνει γενναιοδωρία, οικονομική ευμάρεια, είναι ευχάριστη, ρομαντική, τρυφερή, άκρως γοητευτική κι επιθυμητή κι έχει το προσόν να συνεργάζεται με τους άλλους με διπλωματία και χάρη γίνοντας ίσως περισσότερο συμβατική απ’ όσο χρειάζεται καταφέρνοντας όμως τις περισσότερες φορές να γίνεται το δικό της. Αρκετά κοινωνική, αποζητά την αποδοχή του κόσμου και του συντρόφου της σε σημείο να αποκτά εξαρτήσεις που απορρέουν από την ανάγκη της να βρίσκεται πάντα με κόσμο. Ο Μύθος λέει πως γεννήθηκε όταν έσταξε το αίμα του Ουρανού στην θάλασσα κατά την διάρκεια του ευνουχισμού του από τον Κρόνο. Αναδύθηκε μέσα από τους αφρούς της θάλασσας και έφτασε στην Κύπρο μέσα σ’ ένα κοχύλι.

Οι έρωτες της αμέτρητοι…δεν φημιζόταν για την πίστη της αλλά για την ευκολία με την οποία έδινε και έπαιρνε αγάπη. Ήταν παντρεμένη με τον Ήφαιστο, ύστερα από συμφωνία που κατάφερε να συνάψει ο ίδιος με τον Δία. Ωστόσο τον μεγάλο έρωτα της ζωής της τον έζησε με τον Θεό Άρη. Ο Άρης μέσα σε ένα ωροσκόπιο είναι εκείνος που δείχνει την δράση μας, τα πρωτόγονα ένστικτα μας, την φυσική μας δύναμη, τα νέα ξεκινήματα και το σεξουαλικό μας ταμπεραμέντο. Δίνει ανυπομονησία, εγωισμό, ενθουσιασμό, θάρρος, τόλμη, παθιασμένο σεξ ενίοτε με βίαιες αποχρώσεις, παρορμητισμό, και εκτός από το αίμα και το κεφάλι σχετίζεται με την αδρεναλίνη και το σπέρμα.

Κυβερνά το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, τον Κριό γι αυτό και συμβολίζει κάθε είδους ξεκινήματα. Πολεμοχαρής, εγωκεντρικός κι επιθετικός από την φύση του, του λείπει το τακτ με αποτέλεσμα να γίνεται άξεστος ενώ δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας….παρά μόνο με τον εαυτό του. Ειλικρινής και έντιμος θα ακονίσει μαχαίρια και σπαθιά για να υπερασπιστεί όχι μόνο τον εαυτό αλλά κι όσους χρειαστεί, αδιαφιλονίκητος αρχηγός σε οτιδήποτε ομαδικό. Οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός της πρώτης δεν του ταιριάζει και ή θα παλέψει μέχρι θανάτου να την κερδίσει ή απλώς θα φύγει γιατί θα έχει βαρεθεί. Μυθολογικά ήταν το παιδί του Δία και της Ήρας κι ο πιο μισητός Θεός αφού οι υπόλοιποι δεν κατανοούσαν την χαρά και την ικανοποίηση που του έδινε η θέα του αίματος.

Αθεράπευτα ερωτευμένος με την Θεά Αφροδίτη, αιώνιος εραστής της ακόμη κι όταν την υποχρέωσαν να παντρευτεί τον Ήφαιστο. Η δίψα και το πάθος του για εκείνη ήταν από την μια βάλσαμο για την ψυχή του και του σώμα του, από την άλλη, κάθε φορά που εκείνη ερωτεύονταν άλλον η ζήλεια και ο θυμός του τον οδηγούσαν σε ακραίες πράξεις όπως τότε που εκείνη ερωτεύτηκε τον Άδωνι. Μην μπορώντας να αντέξει να βλέπει την αγαπημένη του ερωτευμένη με άλλον, μεταμορφώθηκε σε άγριο κάπρο και σκότωσε τον δύστυχο και πανέμορφο νέο. Βλέπουμε λοιπόν πως πρόκειται για δυο εντελώς αντίθετους πλανήτες, ό ένας, συμβολίζει την αρσενική φύση κι ο άλλος την θηλυκή.

Ωστόσο, καταλαβαίνουμε πως ακόμη κι από τις αντιθέσεις αυτές υπάρχουν, όχι κοινά στοιχεία αλλά αλληλοσυμπληρωματικά. Ο Άρης δίνει σάρκα και οστά στο ωμό και πιθανόν βίαιο σεξ με την φλογερή του ιδιοσυγκρασία ενώ η Αφροδίτη από μόνη της δίνει μια ερωτική ζωή, μάλλον ανιαρή χωρίς πάθος κι ένταση αλλά άκρως αισθησιακή. Ο Άρης με την Αφροδίτη είναι το ιδανικό ζευγάρι αφού η ερωτική τους ένωση συνδυάζει το πάθος και την ένταση με τον αισθησιασμό και τον ρομαντισμό. Ο Άρης στα χέρια της γίνεται πιο ευγενικός κι τρυφερός ενώ εκείνη στα δικά του περισσότερο δραστήρια και δυναμική.

Φανταστείτε ένα ζευγάρι με τον έναν να βιάζεται, κάνοντας άτσαλες κινήσεις, με ορμή και πάθος προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ορέξεις, και τον άλλον σύντροφο, με υπομονή και γλυκύτητα όχι να υπομένει αλλά να προσπαθεί να δώσει διάρκεια επιδεικνύοντας νωχελικότητα, τρυφερότητα και αισθησιασμό. Βασικό λοιπόν κριτήριο για μια ισορροπημένη ερωτική ζωή είναι να υπάρχουν όψεις μεταξύ των δύο πλανητών, ακόμη κι αν είναι αρνητικές αφού δείχνουν σεξουαλική έλξη ανάμεσα σε δυο ανθρώπους.

Οι όψεις Αφροδίτης-Άρη

Σύνοδος: Η σύνοδος σημαίνει πως και τα δυο μέλη έχουν τους πλανήτες αυτούς στο ίδιο ζώδιο, έχουν δηλαδή ίδια φύση και ποιότητα. Φυσικά υπάρχει και η ασύμβατη σύνοδος (σε διαφορετικά ζώδια) η οποία θεωρείται εξίσου σημαντική ειδικά αν η ανοχή είναι ελάχιστη με την διαφορά που διαφοροποιούνται οι ποιότητες των πλανητών. Η σύνοδος είναι η πλέον ελκτική όψη αφού εκλύει απίστευτη σεξουαλική ενέργεια. Περισσότερο ορμητικός και παθιάρης είναι εκείνος που έχει τον Άρη, ανεξαρτήτου φύλου ενώ το άλλος μέλος αναλαμβάνει να συνδυάσει το πάθος του συντρόφου με τον αισθησιασμό και τον ρομαντισμό τον δικό του. Ο Άρης δραστηριοποιεί την Αφροδίτη βγάζοντας την από την ραστώνη της ενώ εκείνη καταλαγιάζει τα βίαια και πρωτόγονα ένστικτα του. Για αρχή πιθανόν να αργήσουν να εναρμονιστούν έως ότου βρουν τις ισορροπίες τους κι αυτό γιατί ο Άρης εύκολα δημιουργεί εντάσεις ξεσηκώνοντας την ήρεμη και γλυκιά Αφροδίτη. Πολλά εξαρτώνται κι από το ζώδιο που βρίσκονται οι πλανήτες γιατί καταλαβαίνετε πως διαφορετικά θα λειτουργήσει μια σύνοδος στον Κριό απ’ ότι στον Ταύρο.

Τρίγωνο: Καθοριστική η συγκεκριμένη όψη αφού δίνει πλήρη ταύτιση στα γούστα και τις προτιμήσεις. Προσδίδει έντονη σεξουαλική έλξη με το ζευγάρι να χαίρεται και να απολαμβάνει τον έρωτα χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Τα αισθήματα είναι πηγαία, αυθόρμητα και ειλικρινή ενώ ο ένας καλύπτει τις ανάγκες του άλλου πολλές φορές χωρίς καν να του έχει ζητηθεί. Εύκολα εναρμονίζονται και συνεργάζονται στο περιβάλλον τους ενώ η Αφροδίτη κάνει τον Άρη να αισθάνεται περισσότερο αρσενικό κι ό Άρης την Αφροδίτη περισσότερο θηλυκό. Αν την Αφροδίτη την έχει ο άντρας μέσα στην συναστρία τότε μιλάμε για ένα άντρα αρκετά τρυφερό και αισθησιακό ενώ αν τον Άρη τον έχει η γυναίκα μιλάμε για μια γυναίκα πιο ορμητική και φλογερή η οποία δεν θα διστάσει να πάρει πρωτοβουλίες για να διεκδικήσει όσα επιθυμεί. Η παγίδα της όψης αυτής είναι πως κάποιες φορές το ζευγάρι αδρανεί εξαιτίας της άνεσης που υπάρχει μιας και δεν χρειάζεται να δουλέψει κοπιαστικά για την ερωτική ζωή του.

Τετράγωνο: Δύσκολη όψη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Αφενός οι προτιμήσεις του ενός δεν ταυτίζονται με το ορμέφυτο του άλλου, αφετέρου δε, προκαλεί εχθρότητα με αποτέλεσμα τα μέλη να συγκρούονται αρκετά συχνά. Ο Άρης είναι υπέρ του δέοντος επιθετικός και παθιασμένος προβάλλοντας τα πρωτόγονα ένστικτα του, κάνοντας την Αφροδίτη ακόμη πιο ντροπαλή και μαζεμένη μην μπορώντας να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Ο Άρης διαρκώς θα κατακρίνει και θα επιτίθεται στην Αφροδίτη για τα γούστα της και την οκνηρία της ενώ εκείνη θα αμύνεται, διώχνοντας τον από κοντά της αφού οι τρόποι του μόνο αβροί και ραφινάτοι δεν θα είναι. Αν την Αφροδίτη την έχει ο άντρας τότε εκείνος είναι ο οποίος θα είναι πιο ράθυμος ενώ, αν τον Άρη τον έχει η γυναίκα θα είναι πιο σεξουαλικά ενεργή κι επιθετική, κατηγορώντας τον πολλές φορές για τον ανδρισμό του και μάλιστα χωρίς τακτ. Άσχετα με το ποιος έχει την Αφροδίτη ή τον Άρη, η όψη αυτή παρόλο που δείχνει σεξουαλική έλξη, βγάζει ζήλεια και δύσκολα φέρνει ομαλή και υγιή ερωτική ζωή με αποτέλεσμα, οι έντονες διαμάχες να χωρίζουν το ζευγάρι.

Αντίθεση: Εδώ έχουμε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες φύσεις (πχ. Κριός/Ζυγός). Η αντίθεση του Άρη με την Αφροδίτη είναι δύσκολη όψη ειδικά στην αρχή που το ζευγάρι δεν γνωρίζεται καλά μεταξύ του. Πώς να συνεργαστεί η μέρα με την νύχτα και πως ο Ήλιος με την Σελήνη; Έτσι έχουμε αρκετές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους δύο με τον καθένα να σηκώνει το δικό του μπαϊράκι μην μπορώντας να βρουν κοινά σημεία. Ωστόσο η όψη αυτή παράγει μεγάλη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στους δυο που προσπαθούν να κατανοήσουν αν τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ή απωθούνται. Με την πάροδο του χρόνου κι αν είναι και λίγο εξελιγμένα τα άτομα συνειδητοποιούν πως ο ένας καλύπτει τα κενά του άλλου και λειτουργούν όχι ως μονάδα αλλά αλληλοσυμπληρωματικά χωρίς ο ένας να καταπιέζει τον άλλο. Αν κατανοήσουν την διαφορετικότητά τους τότε ο ένας προσφέρει στον άλλον την θέρμη και το πάθος που ενδεχομένως του λείπει ενώ ο άλλος τον κάνει πιο εκλεπτυσμένο και λιγότερο βιαστικό ή παρορμητικό στις κινήσεις του καταφέρνοντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξάγωνο: Θεωρείται αρκετά ευμενής όψη μεταξύ της Αφροδίτης και του Άρη διότι επιτρέπει στα μέλη να εναρμονίζονται αρκετά καλά. Δεν μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση αλλά για μια μάλλον εξελικτικά θετική τάση ανάμεσα στο ζευγάρι. Υπάρχει μια ισχυρή σεξουαλική έλξη με τον Άρη ως συνήθως να διεκδικεί, δείχνοντας με αυτοπεποίθηση και τόλμη τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Η Αφροδίτη ως πιο συνεσταλμένη στα πρώτα στάδια του δεσμού τους δεν εκδηλώνεται όσο θα ήθελε ωστόσο στην πορεία καταφέρνει να συνυπάρξει με τα θέλω και τις προτιμήσεις του συντρόφου της, που ουσιαστικά είναι πανομοιότυπα με τα δικά της. Ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλο σε ένα αρκετά καλό επίπεδο ενώ συνδυάζουν άριστα το πάθος με τον αισθησιασμό. Ελέγχουν με μοναδικό τρόπο την ενδεχόμενη ζήλεια και κτητικές τους τάσεις, ασχολούνται με οτιδήποτε καλαίσθητο υπάρχει γύρω τους αρκεί να υπάρχει λίγη καλή θέληση και προσπάθεια χωρίς πολύ κόπο και χρόνο. Αν η σχέση τους εκτός από ερωτική είναι κι επαγγελματική καταφέρνουν από κοινού μέσα από την δράση του Άρη και την διπλωματία αλλά και το καλό γούστο της Αφροδίτης να εξελίσσονται αμφότεροι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved