Οι Δεσμοί της Σελήνης στους Οίκους: Άξονας Λέοντα-Υδροχόου

με μια φράση θα χαρακτηρίζαμε τον άξονα Υδροχόου-Λέοντα ως πέρασμα από την ατομική συνείδηση στη συλλογική

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

1. Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα-Νότιος στον Υδροχόο


Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο-Νότιος στον 7ο


Μ’ αυτή την αντιστοιχία ο γάμος φαίνεται εξαιρετικά δύσκολος έως και καταστρεπτικός. Η υπερβολική ανεξαρτησία του Υδροχόου, η τάση του για ανανέωση, τον κάνει να βαριέται εύκολα κι ακόμα κι αν δίνει όρκους αγάπης γρήγορα θα αναθεωρήσει. Άτομο φύσει πολυγαμικό, επιδιώκει σχέσεις που το καλύπτουν διανοητικά, αλλά και που συγχρόνως επιτρέπουν να εκφράσει όλη τη γκάμα των Ουρανίων παρεκκλίσεων.
Το ζητούμενο είναι να πραγματώσει το κάρμα του Λέοντα το οποίο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εξέλιξης του. Πρέπει δηλαδή στην ενσάρκωση αυτή η ψυχή ν’ ασχοληθεί μόνο με ότι της δίνει χαρά, γιατί πιθανόν σε προηγούμενες ενσαρκώσεις αναλώθηκε σε συλλογικές δραστηριότητες. Όλα τα θέματα του Λέοντα πρέπει να πλημμυρίζουν τη προσωπικότητα, άρα ή πρέπει να έχει πολλά παιδιά ή να κάνει επάγγελμα σχετικό με παιδιά ή να ζει τον έρωτα σαν μέσο ολοκλήρωσης, να βιώνει φλογερούς έρωτες που θα αποτελούν και πηγή δημιουργίας.
Γενικά το παιχνιδιάρικο στοιχείο πρέπει να είναι συστατικό του είναι του γιατί θα μαραζώσει. Πρέπει να παίζει ακόμα κι αν κινδυνεύει να χάσει. Το χρειάζεται ο παιχνίδι γιατί είναι κάτι που το στερήθηκε.
Οι καρμολόγοι υποστηρίζουν υποστηρίζουν πως όσοι έχουν αυτή την αντιστοιχία είναι από τα τυχερά άτομα της ζωής αρκεί να καταφέρουν να εφαρμόσουν την ευφυΐα του Υδροχόου στην πραγμάτωση των θεμάτων του Λέοντα. Να ξέρουν πως δεν πρέπει ποτέ να παρασυρθούν από τους άλλους, να κρατούν μια απόσταση απ’ αυτούς, να τους χρησιμοποιούν χωρίς να τους βλάπτουν και να απομακρύνονται διακριτικά όταν πια δεν τους χρειάζονται, αποστασιοποιούμενοι σταδιακά.
Η ανώτερη εκδήλωση αυτής αντιστοιχίας είναι πρωτοποριακές συνεργασίες που ευνοούν την εκδίπλωση του Λιονταρίσιου δυναμισμού και της άγριας λιονταρίσιας παθιασμένης δημιουργικότητας.

Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο-Νότιος στον 8ο


Μ’ αυτή την αντιστοιχία το άτομο φαίνεται να έχει ένα παρελθόν διανοητικής ασχολίας με χρηματοοικονομικά θέματα, με σεξουαλικότητα και με θέματα προχωρημένης μεταφυσικής. Όλες αυτές οι δραστηριότητες πιθανόν να ήταν σε πλαίσια ομάδας και στα πλαίσια αυτής της ομάδας-συμμορίας μπορεί να έγινε κακή χρήση χρημάτων άλλων, να χρησιμοποιήθηκαν διανοητικά μέσα για απόκτηση κερδών, να χρησιμοποιήθηκε η διανοητικότητα για εξυπηρέτηση της σεξουαλικότητας και η αστρολογία για χρήση μαγείας.
Η αντιστοιχία αυτή επίσης δηλώνει και μια διανοητική περιφρόνηση προς τα θέματα του 8ου οίκου που πληρώνεται στη παρούσα ενσάρκωση με κακοδαιμονία σ’ αυτά. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να ξόδεψε τη περιουσία της γυναίκας του για να φτιάχνει μηχανήματα ή για να τα δώσει στην ομάδα στην οποία ανήκει, ή για να κάνει κάποιες μακρινές σπουδές. Μπορεί επίσης να έθαψε τη σεξουαλικότητά του στα πλαίσια μιας ιδεολογίας ή να έθαψε τη σεξουαλικότητά του λόγω υπερδιανοητικότητας.
Στη παρούσα ενσάρκωση θα πρέπει να μάθει να βγάζει μόνος του χρήματα, να χρησιμοποιεί τα χρήματα για χαρά, να δημιουργεί μόνος του κεφάλαιο, να φτιάξει ένα σύστημα αξιών που θα έχει ως κύριες αξίες του τις αξίες του Λέοντα στη θετική τους μορφή.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο-Νότιος στον 9ο


Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή ασχολήθηκε με πολύ υψηλά επίπεδα γνώσης που καλλιέργησαν την υπεροψία και την έπαρση. Στη προσπάθειά του ατόμου να κατακτήσει αυτές τις γνώσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα δεν πέρασε πολλά ενδιάμεσα στάδια με αποτέλεσμα οι περισσότερες απ’ αυτές τις γνώσεις είτε να έχουν κενά, είτε να μην έχουν καμιά πρακτική εφαρμογή στους χώρους του κατώτερου νου. Ένα τέτοιο άτομο λειτούργησε πολύ το αξίωμα « γνώση για τη γνώση» και δεν έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμογή της γνώσης. Πιθανόν στην ενσάρκωση αυτή ν’ ακολουθεί την ίδια πορεία και η καρμική του τιμωρία θα είναι να παίρνει πάντα μισές γνώσεις, να είναι ένας «πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» που ποτέ δεν θα καταφέρει να έχει ουσιαστική γνώση.
Αιτούμενο είναι να δημιουργήσει σε χώρους 3ου οίκου που μπορεί να του φαίνονται ακόμα και κουραστικοί, να μάθει καλά την πρακτική αριθμητική, τη γραμματική και το συντακτικό και μετά «δυναμωμένος με θεωρία και μελέτη» να πάει στην Άλγεβρα, στην ερμηνεία αρχαίων τραγωδιών και στις προχωρημένες θεωρίες ερμηνείας. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τις τεχνικές ευκολίες που δίνουν μπορούν να συμβάλλουν θετικά σε αυτήν την κατεύθυνση

Η αντιστοιχία αυτή επίσης δείχνει κάποιο τυχοδιωκτισμό διανοητικό ή κάποιο ιδεολογικό φανατισμό, το οποίο ξεπληρώνεται με το να δουλεύει το άτομο δημιουργικά σε όλους τους τομείς του 3ου οίκου. Δηλαδή να είναι δάσκαλος, να εργάζεται σε χώρους εμπορίου, να βοηθά αδέρφια ή ξαδέρφια μικρότερα και γενικά να κάνει «μικρές» δημιουργίες που δεν θα το ικανοποιούν αλλά θα είναι γερά οικοδομήματα για να περάσει σε ανώτερες σφαίρες όταν οι πρόοδοι και οι διελεύσεις το επιτρέπουν.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο-Νότιος στον 10ο


Η αντιστοιχία αυτή δείχνει παρελθούσα επίμονη ασχολία με την καριέρα είτε σε χώρους πολιτικής είτε σε πλαίσια εταιρειών ή ομάδων θεσμικά κατοχυρωμένων.
Για να έχει επιτυχία στους χώρους του 10ου το άτομο παραμέρισε ότι θα έκανε τη ψυχή του χαρούμενη, μπορεί να πρόδωσε ακόμα κι έρωτες, να εκμεταλλεύτηκε ακόμα και τα παιδιά ή να τα στερήθηκε όλα αυτά για τους φιλόδοξους στόχους.
Στη παρούσα ενσάρκωση θα πρέπει ν’ ασχοληθεί με πράγματα που τραβάει η ψυχή του, να φροντίσει να κάνει δημιουργίες σύμφωνες με τις ψυχικές του ανάγκες, το ιδανικό θα είναι να έχει συλλογικούς στόχους που θα εξυπηρετούν και τις δικές του ανάγκες.
Μ’ αυτή την αντιστοιχία ευνοείται πολύ η ιδιωτική πρωτοβουλία, προσανατολισμένη μάλιστα στην αξιοποίηση της οικογενειακής περιουσίας και πρέπει ν’ αποφεύγεται δια ροπάλου η εμπλοκή με συλλογικούς χώρους θεσμικά κατοχυρωμένους γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τον «ξεζουμίσουν».

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο-Νότιος στον 11ο


Η ισχυροποίηση των δεσμών σ’ αυτή την αντιστοιχία είναι ιδιαίτερα έντονη, γιατί βρίσκονται στο φυσικό τους οίκο. Γι’ αυτό το λόγο λειτουργούν πολύ πιο έντονα απ’ ότι ακόμα και στους γωνιακούς (παρορμητικούς) οίκους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ψυχή κουβαλάει ένα παρελθόν εκκεντρικότητας έχει έντονες τάσεις πειραματισμού, έχει τη διάθεση να χειριστεί φορείς του 11ου για δικά του βίτσια (ιδιορρυθμίες). Μπορεί να πειραματιστεί με φιλίες, με πρωτοποριακούς χώρους, με εκκεντρικές προκλητικές ενέργειες και γενικά να δαπανά όλο το δυναμικό περνώντας από τον ένα συλλογικό χώρο στον άλλο. Η ανάγκη του ατόμου είναι να επιβάλλει το εγώ μέσα στην ομάδα.
Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις είναι πολύ πιθανό να είχε περάσει από πολλούς ριζοσπαστικούς χώρους, να είχε θυσιάσει προσωπική χαρά στο όνομα απρόσωπων ιδεολογιών. Ίσως να είχε αφιερωθεί σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας και σ’ αυτούς τους τομείς να είχε εστιάσει τους στόχους του (11ος) φαινομενικά ανιδιοτελώς, αλλά κατά βάθος για να ικανοποιήσει ένα εκκεντρικό Εγώ. Επίσης μπορεί σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η ψυχή μόνο και μόνο από «μανιέρα» να είχε αδιαφορήσει για τις απλές χαρές της ζωής και να είχε αφιερωθεί σε κάτι που μπορεί να έδινε μεταγενέστερη δόξα (παρελθόν διανοητικού σνομπισμού).
Στη νέα ενσάρκωση η ψυχή πρέπει να μάθει να χαίρεται τη ζωή (5ος) με συγκεκριμένο τρόπο, να μη ξοδεύεται σε συλλογικότητες, να συνδέει τη χαρά με τη δημιουργία.
Αυτό σημαίνει πως οφείλει:
· Να κάνει δημιουργικές δραστηριότητες που του δίνουν χαρά
· Να βλέπει τη δημιουργία ως χαρά καθ’ εαυτή κι όχι ως μέσο αναγνώρισης
· Η χαρά του έρωτα και της διασκέδασης να γίνονται αποδεκτές χωρίς ιδεολογήματα. Δεν πρέπει οι συλλογικές αξίες (της κοινωνίας) ν’ αποτρέπουν την έκφραση των ατομικών επιθυμιών, θα πρέπει το άτομο να βλέπει τις επιθυμίες του en face και να τις πραγματοποιεί στο «άψε-σβήσε»
· Καλό είναι επίσης, η κάθε του ενασχόληση να έχει το στοιχείο της γενναιόδωρης προσφοράς αλλά και του πάθους και της χαράς.
Αν το άτομο ασχοληθεί με κάτι που δεν το τραβάει η καρδιά του το πιθανότερο είναι ν’ αρρωστήσει ψυχικά ή και σωματικά. Ουσιαστικά δεν ανέχεται καμιά μορφή περιορισμού και δέσμευσης και γι’ αυτό το λόγο αν αναγκαστεί να δουλέψει κάτω από τέτοιες συνθήκες ευνουχίζεται και μπορεί να φαίνεται έως και ηλίθιος.
· Το ιδανικό πάντρεμα Λέοντα και Υδροχόου στον άξονα 5ου – 11ου είναι δημιουργική ασχολία με πρωτοποριακά θέματα, ασχολία με μοντέρνα παιδαγωγική και οτιδήποτε μπορεί να συνδυάζει τις αξίες του Υδροχόου με τον τρόπο του Λέοντα, δηλαδή την προσωπική ανάδειξη: Αστρολογία, έρευνα, πληροφορική, ηθοποιία (γιατί κουβαλώντας τη συλλογικότητα του Υδροχόου, έχει μέσα του πολλούς εαυτούς και μπορεί σε κάθε περίπτωση να φανερώσει αυτόν που απαιτείται για το ρόλο).


Γενικός κανόνας
Με τον Βόρειο Δεσμό στο 5ο οίκο (ανεξάρτητα από ζώδιο) το άτομο πρέπει να εκμεταλλευτεί το δώρο που του έκανε το σύμπαν, να κάνει την επιθυμία του εργασία δημιουργική αλλά και μέσον προσοδοφόρο
Άτομα μ’ αυτή την αντιστοιχία έχουν την εσφαλμένη ψευδαίσθηση πως αν φύγουν από την ομάδα θα χαθούν. Πρέπει να τολμάνε να είναι άρχοντες του εαυτού τους. Σπάνιο να μη τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν δημιουργικά μόνοι τους, αλλά σπάνια εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, ειδικά αν ο Νότιος Δεσμός είναι «μολυσμένος».

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο-Νότιος στον 12ο


Είναι δύσκολη αυτή αντιστοιχία γιατί οι Δεσμοί ακτινοβολίας βρίσκονται σε έναν μουντό χώρο, σε ένα χώρο υπηρεσίας, καθήκοντος προσφοράς που δεν ευνοεί δημιουργικές εξάρσεις και πετάγματα.
Οι εμπειρίες της ψυχής προέρχονται από χώρους 12ου, κάτι που σημαίνει τα εξής:
· Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η επαναστατημένη ψυχή δεν μπόρεσε να εκφραστεί και έμενε πάντα στα χείλη της «η γεύση του μισού».
· Η επαναστατική ψυχή μπόρεσε να εκφραστεί αλλά το πλήρωσε με σκληρούς περιορισμούς.
· Ένταξη σε επαναστατικούς χώρους που επέβαλαν μια ζωή περιορισμών, κακουχίας και στέρησης.
· Γενικά η ψυχή φαίνεται πως ξοδεύτηκε σε κάποιες συλλογικές δραστηριότητες που εμπόδιζαν την έκφρασή της.
Στη παρούσα ενσάρκωση η ψυχή θα πρέπει να πληρώσει το βαρύ κάρμα της Υδροχοϊκής εξέγερσης που μπορεί να προκάλεσε πόνο και στην ίδια τη ψυχή αλλά και σε άλλους με τους εξής τρόπους: Με προσφορά συγκεκριμένη και δημιουργική όπου θα γίνεται όχι σε πλαίσια αγγαρείας αλλά σε πλαίσια προσωπικής ευχαρίστησης. Αυτό μπορεί να γίνει με την άσκηση ενός επαγγέλματος που θα χαροποιεί το άτομο, θα του δίνει την αίσθηση της δημιουργίας, αλλά θα έχει και υλικό αντίκρισμα που θα λειτουργεί ως κίνητρο της προσφοράς. Άρα το ιδανικό είναι να κάνει ένα ελεύθερο επάγγελμα που θα είναι έντονο το στοιχείο της προσφοράς (6ος) και θα έχει υλικές απολαβές και αναγνώριση. Ιδανικό επάγγελμα γι’ αυτή την αντιστοιχία είναι ο γιατρός που ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες. Το εναλλακτικό ικανοποιεί τον Υδροχόο, η ιατρική ιδιότητα το αίτημα του άξονα 6ου – 12ου, αν ασκεί το επάγγελμα ιδιωτικά ικανοποιεί τον Λέοντα και βέβαια αν έχει και οικονομικές αποδοχές καλές ικανοποιείται η Παρθενίσια φύση της αντιστοιχίας.
Αλλά σε οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο (πχ στη δικηγορία) μπορεί να βρεθεί τρόπος άσκησης του επαγγέλματος που να ικανοποιεί αυτή την αντιστοιχία. Μπορεί ν’ ασχολείται και να εξειδικευθεί με υποθέσεις εταιρειών και να γίνει expert σ’ αυτά ικανοποιώντας το εγώ του Λέοντα έχοντας βέβαια και σημαντικές οικονομικές απολαβές. Αν μάλιστα γίνει τόσο απαραίτητος ώστε να τον χρησιμοποιούν ακόμα και εργατικά σωματεία (6ος) έχει πλησιάσει ακόμη περισσότερο το κάρμα Λέοντα στον 6ο.
Γενικά μ’ αυτή την αντιστοιχία ευνοείται η προσωπική ανάδειξη μέσα σε πλαίσια εταιρειών, σωματείων, οργανισμών κοινής ωφέλειας η φιλανθρωπικών οργανισμών.
Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο-Νότιος στον 1ο
Ίσως υπάρχει παρελθόν ακραίας εκκεντρικότητας που μάλιστα μπορεί να είχε και το μανδύα της συλλογικότητας. Στη πιο αρνητική του εκδοχή ο Νότιος στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο δηλώνει εκμετάλλευση συλλογικών προσπαθειών, συλλογικών ονείρων για προώθηση ατομικών επιδιώξεων. Π.χ. ένας εργατοπατέρας που χρησιμοποίησε την επιρροή του στην εργατική τάξη για να κερδίσει ο ίδιος.
Επειδή ο ατομικισμός σημαίνει και χρησιμοποίηση των άλλων, πιθανόν σ’ αυτή την ενσάρκωση η ψυχή θα πρέπει να μάθει να δημιουργεί μέσω των άλλων ή με τη βοήθεια των άλλων.
Το μάθημα αυτής της ενσάρκωσης είναι: «συνεργάζομαι άρα δημιουργώ» και συνήθως άτομα μ’ αυτή την αντιστοιχία εκδηλώνουν τη Λιονταρίσια δημιουργικότητα μόνο όταν βρεθούν σε μια σχέση εξάρτησης που αν αυτή ναυαγήσει, αυτόματα μπλοκάρει και η δημιουργικότητα, Και το ναυάγιο μπορεί εύκολα να επέλθει λόγω του εκκεντρικού παρελθόντος εγωκεντρισμού

Γενικά αυτό που πρέπει να προσέξει όποιος έχει αυτή την αντιστοιχία είναι, όταν βρει τη πηγή της έμπνευσής τους μη τη θυσιάσει στο όνομα μιας κακώς νοούμενης ανεξαρτησίας. Και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως χωρίς ένα «εσύ», η δημιουργικότητα θα είναι πάντα μπλοκαρισμένη.
Η συγκεκριμένη αντιστοιχία είναι μάλλον από τις δυσκολότερες που υπάρχουν γιατί το άτομο θα πρέπει να παραδεχτεί το πόσο «φτωχό» είναι χωρίς τους άλλους.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο-Νότιος στον 2ο


Σε προηγούμενη ενσάρκωση, το άτομο είναι πιθανόν να έχασε χρήματα για εξυπηρέτηση φίλων, ιδεολογιών συλλογικών δραστηριοτήτων. Είναι επίσης πιθανόν να καταστράφηκε οικονομικά λόγω απουσίας αίσθησης τους χρήματος ή επίσης προωθώντας ένα ριζοσπαστικό σύστημα αξιών, ν’ αδιαφόρησε για τις υλικές αξίες.
Το καρμικό μάθημα είναι να μάθει μέσα από τη καταστροφή να αναγεννάται ως φοίνικας με βάση τις δημιουργικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, να μάθει να δημιουργεί με τα χρήματα των άλλων που ήρθαν στα χέρια του μετά από θάνατο, κληρονομιές η δωρεές.
Συνήθως άτομα μ’ αυτή την αντιστοιχία περνούν μια οικονομική καταστροφή και στη νυν ενσάρκωση λόγω κακής αίσθησης του χρήματος και μετά μέσα από τα συντρίμμια αναδημιουργούν και καταφέρνουν με προσωπικό μόχθο να μεγαλουργήσουν.
Ιδανικά επαγγέλματα είναι όσα συνδέονται με «νεκρή» περιουσία (8ος) μεγάλων οργανισμών, εταιρειών και με βάση αυτό ορθώνουν τη δική τους λιονταρίσια δημιουργικότητα. Π.χ. κάποιος ο οποίος κληρονομεί ένα ερειπωμένο σπίτι σε αγροτική περιοχή, αν έχει αυτή την αντιστοιχία μπορεί να μετατρέψει αυτό το χώρο σε παιδότοπο ή σε χώρο κατασκήνωσης.
Άλλη παραλλαγή αυτής της αντιστοιχίας μπορεί να είναι το επάγγελμα κάποιου δικηγόρου που συμβουλεύει πελάτες του για επένδυση σε οικήματα ή τεμάχια γης που έχουν κατασχεθεί ή είναι κατεστραμμένα και τους προτείνει δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησής τους.
Γενικά η αντιστοιχία αυτή σημαίνει: Με «νεκρό» χρήμα κάνω δημιουργικές δραστηριότητες είτε προς όφελός μου, είτε συμβουλεύοντας άλλους κι αμειβόμενος αδρά γι’ αυτό με ποσοστά.
Σε μια άλλη παραλλαγή αυτή αντιστοιχία μπορεί να δηλώνει δημιουργική δραστηριότητα σε θέματα 8ου με τρόπο από εκκεντρικό έως πρωτοποριακό και συνήθως μισό-νόμιμο.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο-Νότιος στον 3ο


Με την αντιστοιχία αυτή είναι πολύ πιθανό το άτομο να είχε προσπαθήσει σε προηγούμενες ενσαρκώσεις να κατακτήσει χώρους γνώσης μέσα σε πλαίσια συλλογικών δραστηριοτήτων αλλά χώρους γνώσης που ήταν περιορισμένου βεληνεκούς. Ίσως να είχε ασχοληθεί με κάποια προχωρημένα θέματα για την εποχή του αλλά δεν μπόρεσε να τα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό.
Γενικά ο Νότιος Δεσμός στον 3ο οίκο είναι σημάδι κακής μεταχείρισης διανοητικών δυνατοτήτων κι επειδή είναι στον Υδροχόο αυτή η κακή μεταχείριση ίσως έγινε σε πλαίσια μιας μάλλον εκκεντρικής διαφοροποίησης.
Είναι επίσης δείκτης μιας διανοητικής υπεροψίας και μάλιστα το άτομο που έδειξε την υπεροψία δεν είχε γερά θεμελιωμένη γνώση αλλά έπειθε πως ξέρει περισσότερα απ’ όσα πραγματικά ήξερε.
Η εμμονή στο παρελθόν δίνει τον «ψευτομάγκα της γνώσης» ημιμαθή που πιστεύει πως είναι πολυμαθής. Γι’ αυτό και στη νυν ενσάρκωση η τάση του ατόμου είναι ν’ ασχολείται με προχωρημένα θέματα με τρόπο όμως επιπόλαιο, να γυροφέρνει ιδεολογικούς χώρους και ομάδες, να τσιμπολογάει εμπειρίες και γνώσεις και ενώ ο διανοητικός του εξοπλισμός είναι φτωχός να έχει τον τύπο του «ξερόλα». Αφού φάει πολλές σφαλιάρες από συλλογικούς χώρους πνευματικής φύσεως ίσως καταλάβει πως πρέπει το άτακτο σώμα γνώσεων που έχει χρειάζεται μια επιπλέον διανοητική δημιουργική προσπάθεια για να συγκροτηθεί.
Γενικά η αντιστοιχία αυτή δείχνει πως πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια να φτάσει σε υψηλές γνώσεις με τρόπο επιπόλαιο και διασπαστικό. Θα πρέπει το άτομο εστιαζόμενο σε ένα θέμα ή ν’ ασχοληθεί μόνο μ’ αυτό ή αν το επιτρέπει το σύνολο του ωροσκοπίου να εστιάσει όλες τις γνώσεις γύρω απ’ αυτό. Επαγγελματικά θα μπορούσε να κάνει κάτι που θα είχε δημιουργικό χαρακτήρα σε θέματα γνώσης, θα ήταν εστιασμένο σε ένα τομέα, αλλά θα είχε και πολλές «παραφυάδες» όχι άσχετες με τον αρχικό τομέα.
Αναζητώντας την ενότητα στη πολλαπλότητα, θα πρέπει όλα αυτά με τα οποία ασχολείται να τα εντάσσει σε ένα ενιαίο puzzle γιατί διαφορετικά θα μείνει πάντα στο χώρο της ημιμάθειας, της πολυδιάσπασης και θα είναι η τυπική περίπτωση ενός τύπου που θα αλλάζει συνεχώς πεδία, δεν θα κατασταλάζει ποτέ, ο τύπος του «πολυτεχνίτη κι ερημοσπίτη».

Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο-Νότιος στον 4ο


Με την αντιστοιχία αυτή, η ψυχή θα πρέπει να μάθει οπωσδήποτε ν’ ασχολείται με δημιουργικές δραστηριότητες που την προωθούν στον επαγγελματικό στίβο. Φυσικά θα στηρίζεται κυρίως στις δικές της δυνάμεις και θα μπορούσε ν’ ασχοληθεί επαγγελματικά με καλλιτεχνικά επαγγέλματα κυρίως το επάγγελμα του ηθοποιού, με επαγγέλματα παιδαγωγικής φύσεως, με επενδυτικές δραστηριότητες, με τυχερά παιχνίδια, με δημιουργική ασχολία σε χώρους ψυχαγωγίας. Στη πιο υψηλή εκδοχή θα μπορούσε να είναι ο εισηγητής και ο θεμελιωτής νέων αντιλήψεων σε όλους τους τομείς του Λέοντα.
Να είναι π.χ. ένας ηθοποιός που επιβάλλει νέους τρόπους διδασκαλίας της υποκριτικής τέχνης, να δώσει τον παιδαγωγό που εδραιώνει νέα συστήματα διδασκαλίας με χρήση μάλιστα Hi-tech.
Οι συνδυασμοί είναι πάμπολλοι και στη χειρότερη εκδοχή μπορούν απλά να δώσουν τον αυταρχικό πολιτικό, ή τον αυταρχικό διευθυντή, ή ηγέτη οποιασδήποτε ομάδας που ασχολείται με οποιαδήποτε θέματα φύσεως Λέοντα.
Φυσικά σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή αδιαφόρησε για τις βαθύτερες ανάγκες της (4ος) ακολουθώντας κάποια ομάδα ή στα πλαίσια μιας εκκεντρικής παραξενιάς. Μπορεί επίσης να προσπάθησε να επιβάλλει νεωτεριστικές απόψεις στο χώρο της οικογένειας, να συγκρούστηκε με την οικογένεια, γι’ αυτό και γενικά να βίωνε μια σύγκρουση ανάμεσα στις ρίζες (4ος) και την πρόοδο.
Γενικά ο Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο και στον 4ο οίκο δείχνει μια προσπάθεια επαναστατικότητας στο χώρο της οικογένειας που πληρώθηκε ακριβά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη νυν ενσάρκωση να έχει το άτομο φοβίες για κάθε συλλογική δραστηριότητα, αλλά και διαρκώς προβλήματα στον οικογενειακό χώρο.
Λυτρώνεται αν καταφέρει να ενώσει ψυχή – δημιουργία – καριέρα, δηλαδή να κάνει κάτι άκρως δημιουργικό, που θα ικανοποιεί τη ψυχή του (4ος), θα του δίνει αναγνώριση (10ος) και θα ικανοποιεί την ανάγκη του να εδραιωθεί μέσω ατομικής δημιουργίας σε συλλογικούς χώρους.

Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο-Νότιος στον 5ο


Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε αντιστροφή δεσμών κάτι που κάνει πολύ δύσκολη τη πραγμάτωσή τους και πρέπει οπωσδήποτε το άτομο να βρει τρόπο να συνδυάσει Υδροχόο και Λέοντα να παίζει δηλαδή το κρυφτούλι ανάμεσα στη συλλογικότητα και την προσωπική ανάδειξη. Αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:
· Να ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, χωρίς όμως να είναι εσαεί ενταγμένος σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα
· Να ασχολείται με θέματα κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, αστρολογίας ή γενικότερα άλλες μη θεσμικά κατοχυρωμένες δραστηριότητες χωρίς εμπλοκή με υπάρχοντες συλλόγους
· Να είναι όπως γράφει κι ο Paul Elyar «αδελφικά μόνος, αδελφικά ελεύθερος».

Εγκληματικό στην αντιστοιχία αυτή θα ήταν είτε να παραμείνει σώνει και καλά σε συλλογικούς χώρους ή να τους εγκαταλείψει τελείως. Απαιτείται οπωσδήποτε ο συνδυασμός Λέοντα και Υδροχόου μέσα σε πλαίσια συμπληρωματικά, όχι ανταγωνιστικά ούτε «απορροφητικά».
Πάντως ευνοούνται όλες οι δραστηριότητες που δίνουν πρωτοποριακή χροιά στα θέματα του Λέοντα, δηλαδή μοντέρνα παιδαγωγική, δημιουργία δια της τεχνολογίας, διδασκαλίας, αστρολογίας, τυχερά παιχνίδια με χρήση τεχνολογίας κι αστρολογίας.

Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο-Νότιος στον 6ο


Πάντα ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου θέλει να μας βοηθήσει να περάσουμε από το στάδιο της εξαρτημένης συνείδησης στο στάδιο της ατομικής συνείδησης, να συνειδητοποιήσουμε δηλ. πως ναι μεν δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς τους άλλους αλλά ούτε και πρέπει ν’ αφήνουμε να μας απορροφούν τελείως. Είναι μια φάση της συνείδησης όπου το Εγώ, αφού έκανε οικογένεια, επικοινώνησε με τους γύρω, χόρτασε φαί κι εξασφάλισε τα αναγκαία, νιώθει πλέον την ανάγκη να δοκιμάσει να μάθει ποιο είναι, ν’ αποκτήσει δηλ. αυτογνωσία.
Αυτογνωσία αποκτά κάποιος όταν βλέπει υλοποιημένες τις δυνατότητές του, κάτι που συμβαίνει μόνο όταν δημιουργεί.
Στο 12ο οίκο η ατομική συνείδηση του Λέοντα εκφράζεται με την ανάγκη δημιουργίας σε θέματα μεταφυσικής, τέχνης, με την ανάγκη ανακάλυψης του βαθύτερου κόσμου μας μέσα από εσωστρεφή δημιουργική δραστηριότητα, ενώ μπορεί επίσης να εκφρασθεί με γενναιόδωρη προσφορά προς αναξιοπαθούντες. Πολλές φορές μάλιστα η προσφορά αυτή γίνεται διακριτή σε κάποιους συλλογικούς χώρους όπου συγκεντρώνεται ο ανθρώπινος πόνος, ή μέσα από συμμετοχή σε συλλογικούς χώρους που ευνοούν την δημιουργική παροχή υπηρεσιών. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι το άτομο θα αναδεικνύει και θα υπερασπίζεται τη μοναδικότητα του και τις ηγετικές του ικανότητες.


2. Βόρειος Δεσμός στον Υδροχόο-Νότιος στο Λέοντα

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο-Νότιος στον 7ο


Σε προηγούμενες εμπειρίες της η ψυχή είχε γαντζωθεί από τον σύντροφο ώστε μέσα απ’ αυτόν να ικανοποιήσει τις δικές της επιθυμίες, να κάνει παιδιά, να παίξει, να ερωτευθεί και η παρουσία του της έδινε δύναμη να δημιουργήσεις, ενώ η απουσία του μπορεί και να ακύρωνε δημιουργικές τάσεις.
Στην ενσάρκωση αυτή η ψυχή θα πρέπει να μάθει να είναι ανεξάρτητη, να έχει μια προσωπικότητα αυτόνομη και να μετουσιώνει τις ερωτικές επιθυμίες της και την ανάγκη για σύντροφο σε πρωτοποριακές δραστηριότητες ή μέσα σε συλλογικούς χώρους .
Όσο κολλάει σε μια σχέση θα τρώει συνέχεια χαστούκια, ενώ όσο περισσότερο αποστασιοποιείται από το ερωτικό πάθος, έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει την ίδια τη σχέση.
Γενικά η αντιστοιχία Υδροχόου-Λέοντα δίνει επιτυχία στα ερωτικά όταν δεν είμαστε «καψούρηδες» και μπορούμε να εφαρμόζουμε το σοφό δόγμα του Τάο «να θέλεις χωρίς να θέλεις».

Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο-Νότιος στον 8ο


Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή είχε ασχοληθεί με ότι της έδινε χαρά και ικανοποίηση δαπανώντας μάλιστα και χρήματα (8ος) γι’ αυτό μπορεί επίσης να έφτασε και σε οικονομική καταστροφή για θέματα Λέοντα, ή μπορεί να χρησιμοποίησε χρήματα των άλλων για να ικανοποιήσει ιδιωτικά βίτσια. Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει να μάθει να χειρίζεται τα δικά του χρήματα (2ος) και συνήθως τα χρήματα αυτά να τα βγάζει με υδροχοϊκούς τρόπους που μπορεί να σημαίνει και χρήματα που αποκτώνται στα πλαίσια μιας συλλογικής δραστηριότητας.
Σύλλογοι, ομάδες και φίλοι, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο ν’ αποκτηθούν τα χρήματα αυτά και γενικά ο αγώνας είναι να αλλάξει άρδην το ατομικιστικό σύστημα αξιών (2ος) και να δημιουργηθεί ένα σύστημα αξιών όπου πρώτη αξία είναι η συλλογικότητα. Λέγεται πως μ’ αυτή την αντιστοιχία όσο περισσότερο κάποιος δίνει χρήματα σε φίλους ή σε συλλογικούς χώρους, τόσο περισσότερο του γυρίζουν πίσω.
Καταστροφική η εμπλοκή με σκοτεινά κυκλώματα (8ος) για απόκτηση ατομικού κέρδους.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο-Νότιος στον 9ο


Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή είχε χρησιμοποιήσει ανώτερες γνώσεις για λόγους στενά ατομικιστικούς, ή για χρήση τους σε επίπεδο προβολής.
Μπορεί επίσης η γνώση αυτή να χρησιμοποιήθηκε για απόκτηση δύναμης ή πάλι να αποκτήθηκε μέσα σ’ ένα περιβάλλον δύναμης και να μην εκτιμήθηκε.
Στη νυν ενσάρκωση θα πρέπει να εκτιμήσει την αξία της γνώσης και ν’ αρχίσει πάλι από την αρχή, ν’ ανέρχεται σε υψηλές σφαίρες μέσα από μια ενασχόληση με πρωτοποριακά θέματα. Ασχολούμενη μ’ αυτά θα διαπιστώσει πως η γνώση δεν υπάρχει για να καλύπτουμε προσωπικές ανάγκες, αλλά έχει σκοπό την εξυπηρέτηση συλλογικών οντοτήτων.
Το μάθημα εδώ είναι απόκτηση γνώσης για να χρησιμοποιηθεί κοινωνικά και μάλιστα γνώσης η οποία είναι έξω από τα συνηθισμένα.
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή έχει την ικανότητα να ερευνά πρωτοποριακά θέματα που φαίνονται έως και απλά, να δίνει νέες διαστάσεις στο λόγο και ν’ αξιοποιεί κάθε τι το πρωτοποριακό για διεύρυνση της γνώσης.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο-Νότιος στον 10ο


Σε προηγούμενη ενσάρκωση δόθηκε μεγάλη έμφαση σε θέματα καριέρας, θυσιάστηκαν γι’ αυτή ακόμα και βαθύτερες ανάγκες. Πιθανότατα για την κοινωνική επιτυχία του το άτομο χρησιμοποίησε «όπλα» Λέοντα.
Σε κάθε περίπτωση όμως η δημιουργικότητα στη καριέρα (10ος) ήταν το πρωταρχικό μέλημα της ψυχής, μέσα όμως από ένα εγωιστικό πρίσμα. Στη παρούσα ενσάρκωση είναι απαραίτητο να δει με ανοιχτό μυαλό τις βαθύτερες ανάγκες, να ενσκύψει σ’ αυτές και να προσπαθήσει να τις ικανοποιήσει ή έστω να τις δει μέσα σε πλαίσια συλλογικότητας π.χ. να μετέχει σε ομάδα ομαδικής ψυχανάλυσης.
Μεγάλη επιτυχία θα μπορούσε να υπάρξει αν ασχολιόταν μ’ αυτό που θέλει η ψυχή χωρίς πάθος αλλά με ψυχρό τρόπο και με τη βοήθεια πάντα πρωτοποριακών μεθόδων.
Στην αντιστοιχία αυτή είναι πολύ σπουδαίο να ανοίξει κάποιος τη ψυχή του σε άλλους γιατί αυτό το άνοιγμα μπορεί να είναι απελευθερωτικό, ιδιαίτερα αν η ομάδα έχει άκρως πρωτοποριακό χαρακτήρα και το άτομο νιώθει δεμένο μ’ αυτή.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο-Νότιος στον 11ο

Εδώ έχουμε αντιστροφή δεσμών κάτι που πάντα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί το απέναντι ζώδιο καταλαμβάνει τον οίκο.
Με την αντιστοιχία αυτή η ψυχή είχε διαπράξει το ολίσθημα να δρα στενά ατομικιστικά μέσα σε πλαίσια ομάδας, να χρησιμοποιεί την ομάδα για να πραγματώσει τις δικές της ανάγκες και γενικότερα για να προβάλλει το Εγώ της μέσα απ’ αυτή. Πιθανόν η ομάδα να της φέρθηκε με τρόπο σκληρό γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί εύκολα πια να ευδοκιμήσει σε συλλογικούς χώρους, γι’ αυτό το λόγο και μπορεί να έχει μεγάλες δυσκολίες με τις φιλίες.
Στη παρούσα ενσάρκωση είναι απαραίτητο να προσπαθήσει να δημιουργήσει μέσα σε πλαίσια συλλογικότητας, να δημιουργήσει πάνω σε πρωτοποριακά θέματα, ή να εφαρμόσει πρωτοποριακές μεθόδους σε θέματα παιδαγωγικής, ή απλά ν’ αναθρέψει με πρωτοποριακό τρόπο τα παιδιά της, ή ακόμα και να τ’ αποκτήσει με τρόπο πρωτοποριακό.
Γενικά η αντιστοιχία αυτή απαγορεύει κάθε εκδήλωση ατομικισμού μέσα σε πλαίσια ομάδας. Αν δεν μπορεί να είναι σε ομάδα με ισότιμη θέση, καλύτερα να είναι μόνος του. Πάντως η θέση αυτή ευνοεί τον ελεύθερο επαγγελματία πρωτοποριακών θεμάτων, τον τρελό επιστήμονα ή εφευρέτη.
Επίσης δίνει μια τρομακτική αυτάρκεια, όπου το άτομο ζει μόνο με τις πνευματικές του ανάγκες και δι’ αυτών καλύπτει και τις άλλες.

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο-Νότιος στον 12ο


Πάντα η αντιστοιχία 6ου – 12ου οίκου συνδέεται με θέματα προσφοράς.
Πιθανόν υπήρξε δημιουργία σε συνθήκες εγκλεισμού και απομόνωσης, πιθανόν πάλι λόγω καταχρήσεων σε θέματα του Λέοντα να υπήρξε κάποια μορφή περιορισμού. Η καλύτερη εκδοχή είναι η γενναιοδωρία της προσφοράς, πάντα όμως εκ του ασφαλούς και σε πλαίσιο αυτοπροβολής.
Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει να μάθει προσφορά σε συνθήκες εργασίας (6ος) και μέσα σε πλαίσια ομάδας με πρωτοποριακό συνήθως περιεχόμενο.
Γιατρός που υπηρετεί σε ένα συλλογικό μόρφωμα όπως «Γιατροί χωρίς σύνορα», μπορεί ν’ ανήκει σε αυτή τη περίπτωση, πρωτοπόρος ερευνητής που δρα σε πλαίσιο εργαστηρίου μαζί με άλλους για να απομονώσει ένα επικίνδυνο ιό. Γενικά κάθε εργασία που γίνεται με άλλους και έχει στόχο κάτι πρωτοποριακό βοηθά καθοριστικά στην πραγμάτωση αυτών των δεσμών.

Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο-Νότιος στον 1ο


Με την αντιστοιχία αυτή έχουμε ένα παρελθόν εγωκεντρισμού, προσπάθειας κάλυψης μόνο των προσωπικών αναγκών και χρησιμοποίησης ακόμα και των παιδιών για επιβεβαίωση του Εγώ, ή χρήση ερώτων για στεγνή ατομική ικανοποίηση αδιαφορώντας για τους άλλους. Πλαίσιο αναφοράς πάντα το Εγώ, σε τέτοιο βαθμό ώστε έφτανε να νομίζει πως και μόνο του είναι απόλυτα αυτάρκες.
Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει ν’ αναγνωρίσει την ανάγκη του άλλου, να τον αποδεχτεί όπως είναι, πιθανόν ιδιόρρυθμο κι εκκεντρικό. Η συμβίωση μ’ ένα τέτοιο άτομο που σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύπτει βαθύτερες ανάγκες θεωρείται η καρμική τιμωρία για το λιονταρίσιο εγωτισμό.
Πιθανή εκδοχή αυτής της αντιστοιχίας μπορεί να είναι επίσης η συνεργασία με συλλογικούς χώρους στους οποίους αποφορτίζεται το Εγώ όταν πλέον έχει απογοητευθεί οριστικά από τον σύντροφο από τον οποίον όμως δεν μπορεί και ν’ απεμπλακεί. Ευνοούνται πάντως συνεργασίες με άτομα ...ξεσαλωμένα, τρελά κι αλλοπαρμένα.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο-Νότιος στον 2ο


Το αίτημα της ψυχής είναι ν’ ασχοληθεί με οικονομικά θέματα μέσα σε πλαίσια ομάδας, μια διάθεση χειρισμού των χρημάτων των άλλων (8ος) με υπερσύγχρονες μεθόδους. Ένας χρηματιστής που χειρίζεται χρήματα εταιρειών κάνοντας μακροχρόνιες επενδύσεις (8ος) είναι στις προδιαγραφές αυτής της αντιστοιχίας. Σε κάθε περίπτωση η αντιστοιχία αυτή απαγορεύει ενασχόληση με δικά του χρήματα και συνήθως δίνει μεγάλες δυσκολίες στην απόκτηση δικής του οικονομικής βάσης. Η επιδίωξη κέρδους από ατομική ενασχόληση συνήθως καταλήγει σε αποτυχία
Η αντιστοιχία αυτή, επίσης, επιτρέπει ν’ ασχοληθεί κάποιος βαθιά με αφηρημένα, φιλοσοφικά η υπαρξιακά θέματα η την έρευνα κυρίως μέσα σε πλαίσια ομάδας.
Μπορεί να συνδυαστούν θέματα του 8ου με τρόπους του Υδροχόου, π.χ. ψυχανάλυση με βοήθεια αστρολογίας, ενδοσκόπηση με χρήση εναλλακτικών τεχνικών, ασχολία με θέματα γενετικής (8ος = κύτταρο) μέσα από ένα πρίσμα πρωτοποριακό. Στη χειρότερη εκδοχή αυτής της αντιστοιχίας δαπανά κάποιος χρήματα για προώθηση στόχων ομάδας μέσα σ’ ένα πλαίσιο ιδεολογικοποιημένο.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο-Νότιος στον 3ο


Όπως συμβαίνει πάντα με την αντιστοιχία αυτή 3ου – 9ου ή με τον άξονα Διδύμων-Τοξότη, το καρμικό παιχνίδι διεξάγεται σε επίπεδο γνώσης.
Σε προηγούμενη ενσάρκωση ή ψυχή είχε ασχοληθεί είτε με ιδιοτελή χρήση της γνώσης, είτε με χρήση γνώσης σε πλαίσια προβολής, ή ακόμα ελιτίστικη χρήση γνώσης. Φυσικά η γνώση δεν θα είχε πάει ποτέ σε βάθος, θα ήταν στα πλαίσια του κατώτερου νου. Στη τωρινή ενσάρκωση θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική στάση απέναντι στη γνώση ου εκφράζεται ως εξής:
· Ενδιαφέρον για την αφηρημένη γνώση κι όχι την παιχνιδιάρικη γνώση και τις σοφιστείες.
· Συνειδητοποίηση πως η γνώση ποτέ δεν είναι δική «μας», αλλά είναι καθαρά κοινωνικό προϊόν και κατ’ επέκταση παρέχεται ελεύθερα.
Με την αντιστοιχία αυτή ο εγωισμός και ο πνευματικός ναρκισσισμός ακυρώνονται και ανοίγει ο δρόμος για τη συλλογική συνείδηση του Υδροχόου.

Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο-Νότιος στον 4ο


Πάντα με την αντιστοιχία 4ος – 10ος έχουμε κάποια ανάγκη για προβολή προς τα έξω, για έξοδο από τον ασφυκτικό χώρο οικογένεια, πατρίδας, ψυχισμού και προώθηση στον επαγγελματικό στίβο. Γενικά με Ø στο 4ο υπάρχει η τάση να θέλουμε να μείνουμε σε οικείους χώρους και να θυσιάζουμε επαγγελματικές δραστηριότητες για τη ψυχική γαλήνη. Όταν ο Ø είναι στον Ä είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει μια τάση να στριφογυρίζει η ψυχή γύρω από τα σώψυχά της (4ος), να λειτουργεί με μια περίεργη εσωστρέφεια και να θέλει γύρω της μόνο εκείνα τα άτομα που της «χαϊδεύουν τ' αυτιά».
Πιθανότατα σε προηγούμενη ενσάρκωση να υπήρχε τέτοια κατάσταση στο σπίτι που να μη χρειάζονταν να δράσει σ’ επαγγελματικό στίβο. Αντίθετα τώρα θα συναντά πολλές δυσκολίες στο χώρο του σπιτιού, δεν θ’ αναγνωρίζεται σ’ αυτό ως ο βασιλιάς των ζώων (Ä) και θ’ αναγκαστεί να αναζητήσει ακόμα και ως καταφύγιο την επαγγελματική δραστηριότητα και θα ζητήσει αναγνώριση σε πλαίσια ομάδας..
Στην αντιστοιχία αυτή πιθανότατα ο πατέρας (Ä) να είχε λειτουργήσει ανασταλτικά σε έξοδο από το σπίτι, γι’ αυτό τώρα η ψυχή σε μια έκρηξη ανεξαρτησίας (Ê) σκοτώνει τον πατέρα και κυριαρχεί στους δικούς του χώρους (10ος). Πιθανόν ο πατέρας ή ο σύζυγος να είχε επιβάλλει εργασία σύμφωνη με τις δικές του επιταγές και στα πλαίσια της οικογένειας, οπότε τώρα η ψυχή σε έκρηξη ελευθερίας υιοθετεί τις πιο πρωτοποριακές τάσεις σε θέματα καριέρας.


Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο-Νότιος στον 5ο


Σε προηγούμενη ενσάρκωση είναι πιθανότατα η ψυχή να είχε εφαρμόσει τους στίχους του ποιητή «φάγε, πιε, στη γη τανήσου, με τον έρωτα κυλίσου, να φροντίδα μοναχή» (Χριστόπουλος). Δηλαδή με την αντιστοιχία αυτή υ ψυχή απλώς απολάμβανε και δεν είχε άλλες ανησυχίες.
Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει να μάθει να βάζει στόχους, να δρα σε πλαίσια ομάδας και να προσπαθεί όσο γίνεται να δρα συλλογικά. Στη καλύτερη εκδοχή αυτής της αντιστοιχίας μπορεί να είχαμε τον ατομικό δημιουργό, ο οποίος πίστευε πως τα κατάφερνε όλα μόνος του και δεν χρειαζόταν τους άλλους, και που τώρα πρέπει να μάθει πως χωρίς τους άλλους το Εγώ είναι ανύπαρκτο.
Με το Υδροχοϊκό κάρμα η ψυχή συνειδητοποιεί την κοινωνική της διάσταση και μπορεί και συμφιλιώνεται με την ομάδα παρόλο που στην αρχή της ζωής «τσινάει» σε κάθε ένταξη.


Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο-Νότιος στον 6ο


Η αντιστοιχία αυτή είναι πάντα μια αντιστοιχία προσφοράς και υπηρεσίας και γι’ αυτό το λόγο σε ωροσκόπια γιατρών κάθε λογής οι Δεσμοί ή είναι σε 6ο – 12ο ή στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων ή απλά οι κυβερνήτες των δεσμών συνδέονται με το δίπολο 6ου – 12ου .
Με τον Νότιο στο Λέοντα στον 6ο οίκο πιθανότατα υπήρξε προσφορά αλλά σε πλαίσια επίδειξης και προσβολής. Μπορεί επίσης, η αντιστοιχία αυτή να δηλώνει και προσφορά σε επίπεδο καλλιτεχνικό ή ακόμα και κάποιο άτομο που αναγκάζονταν σε προσφορά λόγω θέσης.
Με το Υδροχοϊκό κάρμα η προσφορά γίνεται μέσα σε πλαίσια ομάδας και με έναν έντονο ιδεολογικό χαρακτήρα. Μπορεί και να γίνεται τελείως απρόσωπα, πχ. να δίνει κάποιος ένα χρηματικό ποσό σε ένα φιλανθρωπικό σύλλογο και το μοιράζει ο σύλλογος. Μπορεί επίσης να υπάρχει η προσφορά άμεσα από την δράση στα πλαίσια μιας ομάδας η οποία επικαλείται ανθρωπιστικούς στόχους (Διεθνής αμνηστία).


Κλείνοντας και με μια φράση θα χαρακτηρίζαμε τον άξονα Υδροχόου-Λέοντα ως πέρασμα από την ατομική συνείδηση στη συλλογική, ή ακόμα και παγκόσμια συνείδηση.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved