Οι Δεσμοί της Σελήνης στους οίκους: Άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω

Πιθανότατα σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η ψυχή μπορεί να χρησιμοποίησε τους άλλους (7ος) για απόκτηση
Παπασταύρου Λίντα

Από το Δρ Χρήστο Παΐζη

1. Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο-Νότιος στον Αιγόκερω

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο-Νότιος στον 7ο
Πιθανότατα σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η ψυχή μπορεί να χρησιμοποίησε τους άλλους (7ος) για απόκτηση εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να έκανε γάμο για ν’ αποκτήσει κύρος κι εξουσία, να θυσίασε ανθρώπους για απόκτηση εξουσίας, γενικά να είχε μια χρησιμοθηρική αντίληψη για τους άλλους, τους έβλεπε σαν αντικείμενα και ακόμα κι αν ένιωθε κάποια συναισθηματική έξαρση για κάποιον θα την άφηνε να εκφρασθεί μόνο αν υπήρχε χρηστικό όφελος.
Με μια απλή κουβέντα θα λέγαμε πως «οι άλλοι υπάρχουν μόνον ως μέσον και ποτέ ως σκοπός», υπάρχουν μόνο «δι’ ημάς και όχι καθ’ εαυτοί».
Το βαρύ αυτό κάρμα πληρώνεται με κακοδαιμονία στο γάμο, με μεγάλη δυσκολία στις ανθρώπινες σχέσεις, με νομικά προβλήματα που προκύπτουν από κακή σχέση μεταξύ ανθρώπων.
Ζητούμενο στην ενσάρκωση αυτή είναι να εκφραστεί ο συναισθηματικός τομέας της προσωπικότητας, ν’ αναπτυχθεί η συναισθηματική νοημοσύνη και να καταλάβει το άτομο πως οι άλλοι έχουν αξία όχι όταν μας δίνουν κάποιο έμπρακτο όφελος, αλλά όταν καλύπτουν συναισθηματικές ανάγκες και για να τις καλύψουν πρέπει να είναι «πρόσωπα κι όχι πράγματα».
Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη ικανότητα χειρισμού των άλλων.
Όταν κάποιος από τις συνθήκες της ζωής του εξαναγκασθεί να κινηθεί στη σφαίρα του Καρκίνου, τότε θα συμπεριφέρεται δικτατορικά σε όλους εκείνους που συνδέονται με το χώρο στον οποίο αναγκάστηκε να βρεθεί.

Το ζητούμενο σ’ αυτό το δεσμό είναι να συνδυάσει συναίσθημα με ικανοποίηση υλικών και γενικότερα εξουσιαστικών τάσεων. Για παράδειγμα αν καταφέρει κάποιος με μέσα Αιγόκερω να διαπρέψει σε χώρους Καρκίνου, πέτυχε τη σύνδεση. Αν κάνει δηλ. μια αγροτική επιχείρηση αξιοποιώντας περιουσία της οικογένειας κι αποκτώντας μέσα απ’ αυτά χρήματα κι αναγνώριση έχει πετύχει την ισορροπία των δεσμών. Αν κάνει νομικές σπουδές με εξαίρετα μεταπτυχιακά και μετά εργασθεί ως νομικός σε πλαίσια οικογενειακής επιχείρησης ή αν εξειδικευθεί στο οικογενειακό δίκαιο έχει πετύχει την ισορροπία.
Δυστυχώς σχεδόν ποτέ δεν εξασφαλίζεται η ισορροπία παρά μόνο αν ο δεσμός είναι ορθόδρομος και δεν υπάρχουν καθόλου πλανήτες στο ζώδιο του Νότιου Δεσμού.

Σε συναστρία πρέπει να προσέχουμε άτομα που μας ρίχνουν πλανήτες στο Νότιο Δεσμό, με τον τρόπο τους και χωρίς τη θέλησή τους μας εμποδίζουν να πάμε στο Βόρειο.
Αν υπάρχει ο Δίας στον Νότιο Δεσμό, μπορεί να δεχτεί δελεαστικές προτάσεις από κάποιο πρόσωπο εξουσίας και να προδώσει άλλες συναισθηματικές ανάγκες. Για παράδειγμα, άτομο που είχε μεγάλο καλλιτεχνικό ταλέντο το θυσίασε για να σπουδάσει αυτό που θα του εξασφάλιζε μεγάλη οικονομική και κοινωνική επιτυχία μιας και ο θείος του ήταν ένας από τους μεγαλοδικηγόρους της Ελλάδας.

Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο-Νότιος στον 8ο
Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις είναι πιθανότατο η ψυχή να είχε κάνει πολλές οικονομικές καταχρήσεις εκμεταλλευόμενη θέση εξουσίας που είχε. Στη τωρινή ενσάρκωση το άτομο έχει την τάση να προσπαθεί εκμεταλλευόμενο μια θέση εξουσίας να οικειοποιείται χρήματα των άλλων η να κερδίζει μέσα από την καταστροφή των άλλων.
Στην ενσάρκωση αυτή πρέπει να μάθει πως μεγαλύτερη αξία έχει η συναισθηματική ασφάλεια και ηρεμία παρά η επιδίωξη εξουσίας που σε κάνει να ζεις σε κλίμα ανασφάλειας.
Ισορροπία με τους δεσμούς αυτούς μπορεί να υπάρξει μόνο αν ασχοληθεί με δραστηριότητες που επιτρέπουν οικειοποίηση χρημάτων των άλλων σε πλαίσια επαγγελματικής δραστηριότητας και σε πλαίσια συναισθηματικής κάλυψης.
Για παράδειγμα κάποιος επιτυχημένος χρηματιστής (8ος) ο οποίος διαχειρίζεται χρήματα άλλων και απ’ αυτό πετυχαίνει να βγάλει δικά του χρήματα (2ος) σε πλαίσια ατομικής επιχείρησης που καλύπτει συναισθηματικές τους ανάγκες έχει λειτουργήσει τέλεια αυτό τον άξονα.
Επίσης μια άλλη εκδοχή της δυναμικής μπορεί να είναι η εξής: ασχολία με ψυχανάλυση, που του δίνει μεγάλο κύρος και του επιτρέπει να έχει εξουσία στους άλλους, η οποία του δίνει μεγάλο οικονομικό κέρδος (2ος) και συναισθηματική ηρεμία μιας και μέσα από τους άλλους ξεπερνά τα δικά του προβλήματα.

Γενική τάση
Δια των χρημάτων των άλλων (8ος) μέσω δραστηριότητας χειριστικής – εξουσιαστικής (Αιγόκερως) αποκτώ δικά μου χρήματα (2ος) και καλύπτω τις συναισθηματικές μου ανάγκες (Καρκίνος).
Σε αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνεται η απόκτηση χρημάτων από μαγεία και μάλιστα τελετουργική.
Τέλος με τον Νότιο Δεσμό στον Αιγόκερω και τον 8ο οίκο, επειδή υπήρχε σεξουαλική κατάχρηση σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, το άτομο μπορεί να έχει προβλήματα με τη σεξουαλικότητα ή μια γενικότερη σεξουαλική κακοδαιμονία και συνήθως υπάρχει κάποιο άλυτο σύμπλεγμα με τον πατέρα είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο-Νότιος στον 9ο
Συνήθως η αντιστοιχία αυτή δείχνει μια κακή χρήση της υψηλής γνώσης (9ος) για εξυπηρέτηση εξουσιαστικών αναγκών. Χρήση και κατάχρηση της γνώσης, κάτι που πληρώνεται με δυσκολία σε ανώτατες σπουδές και γενικότερα με δυσκολία στην απόκτηση γνώσης. Το ζητούμενο αυτής της αντιστοιχίας είναι να συνδυαστεί η απόκτηση ανωτάτων γνώσεων μέσα από μια διαδικασία συναισθηματικής ασφάλειας. Πρέπει το άτομο ν’ αποκτήσει γνώσεις οι οποίες θα ικανοποιούν δικές του ανάγκες κι όχι να καταφεύγει σε πολύ αφηρημένες γνώσεις τις οποίες θα χρησιμοποιεί για προβολή εκμετάλλευση ή προώθηση σε χώρους εξουσίας.
Ο ίδιος άξονας μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κάθε προσπάθεια επέκτασης που γίνεται απλά για να κερδηθεί η κοινωνική καταξίωση χωρίς να υπάρχει συναισθηματικό υπόβαθρο.
Επιτυχία υπάρχει μόνον όταν ακολουθεί το άτομο πορεία σταδιακή στις επεκτάσεις του χωρίς άλματα και δίνοντας βάρος όχι στο τι θα πουν οι άλλοι αλλά στο τι θέλει αυτό.
Μεγάλη επιτυχία αν ασχοληθεί με οποιαδήποτε μορφή εμπορίου (3ος) σε λαϊκές αγορές η ένα αντικείμενο που λειτουργεί σε οικογενειακά πλαίσια.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο-Νότιος στον 10ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία οι δεσμοί είναι ιδιαίτερα ισχυροί γιατί έχουμε αντιστοιχία ζωδίων και οίκου, κι όταν υπάρχει αυτή η αντιστοιχία αυξάνουν οι πιθανότητες περάσματος στον Βόρειο δεσμό όπως κι όταν ο δεσμός είναι ορθόδρομος. Όταν υπάρχει αυτό τότε η ψυχή εύκολα μπορεί να ασχοληθεί με τις συναισθηματικές της ανάγκες και ν’ αδιαφορήσει για τις επιταγές του υπερεγώ. Σε προηγούμενη ενσάρκωση είναι σχεδόν βέβαιο πως η ψυχή πουλήθηκε για ένα κομμάτι εξουσίας, έθαψε τις ανάγκες της για να πάρει τη χαρά της κοινωνικής αναγνώρισης πιθανότατα έκανε κατάχρηση εξουσίας. Γι’ αυτό τώρα συναντά δυσκολίες με όλα τα σύμβολα του Νότιου Δεσμού, δηλ. πατέρα, σύζυγο, ηλικιωμένα άτομα, χώρους εξουσίας, και μεγάλες δυσκολίες στα εργασιακά θέματα. Θα θαυμάζει το «κουμπί» αλλά δεν θα κερδίζει ποτέ.
Επιτυχής συνδυασμός μπορεί να γίνει αν ασχοληθεί με μια δραστηριότητα σε πλαίσια οικογενειακής παράδοσης ή οικογενειακής επιχείρησης που καλύπτει συναισθηματικές ανάγκες και στην οποία δραστηριότητα η ψυχή έχει ηγετικό ρόλο. Προσοχή, ο ηγετικός ρόλος δεν πρέπει ποτέ να γίνεται χειραγωγητικός.
Προβλήματα με όλα τα θέματα του 10ου και κυρίως με θέματα εξουσίας.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο-Νότιος στον 11ο
Η δυσκολία αυτής της αντιστοιχίας είναι να μπορέσει η ψυχή να συνδυάσει συλλογικές δραστηριότητες με ατομικές επιδιώξεις. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις είτε έδρασε εξουσιαστικά σε πλαίσια ομάδων, είτε ταλαιπωρήθηκε από φορείς εξουσίας επειδή δρούσε σε πρωτοποριακούς χώρους.
Γενικά η εμπειρία του από συλλογικότητα δεν είναι καλή. Θα πρέπει να προσπαθήσει με κάθε θυσία να κάνει δική του εργασία, ατομική επιχείρηση (5ος) με βοήθεια μόνο από οικεία πρόσωπα (Καρκίνος) και κυρίως από τα παιδιά του (5ος). Επίσης εργασία ατομική που συνδέεται με παιδιά ή με τυχερά παιχνίδια, διασκέδαση, ή κάθε δημιουργική δραστηριότητα. Πάντως σε κάθε του δραστηριότητα θα πρέπει ν’ αποφεύγει να εμπλέκεται με ομάδες ανταγωνιστικές προς αυτόν και γενικά ή θα πρέπει να δημιουργεί σιωπηλά, κι απομονωμένα ή θα πρέπει να είναι τόσο άριστος σ’ αυτό που κάνει ώστε οι ανταγωνιστές να μη μπορούν να του κάνουν τίποτα. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να δώσει τη ψυχή του σ’ αυτό που κάνει και να κάνει χαρά την ίδια του τη δουλειά ή η δουλεία να είναι η μόνη του χαρά.
Σ’ αυτή την αντιστοιχία θα μπορούσε να βοηθήσει το άτομο ένας ψυχικός ερωτικός δεσμός που θα εξασφάλιζε στο άτομο σιγουριά και θα ένιωθε πως εκεί θα μπορούσε ν’ ακουμπήσει.

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο-Νότιος στον 12ο
Αυτή η αντιστοιχία δείχνει ένα πολύ βαρύ κάρμα χρήσης εξουσίας για παραγωγή πόνου.
Επίσης μπορεί να σημαίνει βαριά ενασχόληση με προχωρημένα θέματα μεταφυσικής και χρήση τους γι’ απόκτηση εξουσίας.
Το άτομο πιθανόν να εκμεταλλεύτηκε τον ανθρώπινο πόνο με οποιαδήποτε μορφή. Γι’ αυτό και η καρμική του τιμωρία είναι να υποφέρει από ενοχικά σύνδρομα χωρίς να ξέρει γιατί, να αισθάνεται δυσκολία στον ύπνο (12ο) γενικά να μη βρίσκει ψυχική γαλήνη. «Ξεπλένεται» από το κάρμα του Αιγόκερω με το ν’ αφοσιωθεί ψυχικά σε παροχή υπηρεσιών οποιασδήποτε μορφής, παροχή υπηρεσιών που μπορεί και να εκφράζεται μέσα από επαγγέλματα υγείας, βοήθεια σε αναξιοπαθούντες, επάγγελμα κοινωνικού λειτουργού και με ιδιαίτερη λατρεία στα μικρά ζώα (κυρίως γάτες).
Εξισορρόπηση των δεσμών υπάρχει αν προσφέρει συναισθηματικές υπηρεσίες (6ος) με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς περιαυτολογίες σε πλαίσιο ιδεαλισμού (12ος).

Γενικός κανόνας
Επάγγελμα που υπάρχει το στοιχείο της προσφοράς υποχρεωτικά, και που καλύπτει συναισθηματικές ανάγκες ενώ συγχρόνως ασκείται με σοβαρότητα


Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο-Νότιος στον 1ο

Παρελθόν ακραίου εγωισμού με έντονη τάση χειραγώγησης των άλλων, προσπάθεια επίτευξης στόχων στενά ατομοκεντρικών όπου οι άλλοι αντιμετωπίζονταν πάντα ως μέσον.
Στη παρούσα κατάσταση της ψυχής θα πρέπει να καταλάβει πως αν δεν υπάρχει συναισθηματική κάλυψη δεν υπάρχει κι ολοκλήρωση και να μάθει το απλό πως «χρήματα κι εξουσία δεν δίνουν ευτυχία».
Όμως συναισθηματική κάλυψη υπάρχει όταν πραγματώνονται κι οι επικοινωνιακές ανάγκες του ανθρώπου. Άρα ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος όχι όταν απλά είναι, αλλά όταν συν-είναι, όπως λέει κι ένα Γερμανός φιλόσοφος, γίνεται άνθρωπος όταν το sein(είναι) γίνεται mit-sein (συν-είναι).

Πρέπει δηλ. η ψυχή να κατανοήσει τον εξής συλλογισμός:
• Ολοκλήρωση σημαίνει και συναισθηματική κάλυψη
• Συναισθηματική κάλυψη υπάρχει όταν πραγματώνονται βαθύτερες ανάγκες
• Κατ’ εξοχή βαθύτερη ανάγκη είναι η επικοινωνία η οποία όμως προϋποθέτει τους άλλους
• Άρα δια των άλλων καλύπτομαι συναισθηματικά μέσα σε πλαίσια ενός αμοιβαίου συναισθηματικού «δούναι και λαβείν».
Φυσικά η χειριστική αντιμετώπιση των άλλων είναι πολύ πιθανή λόγω του Νότιου στον Αιγόκερω, τότε όμως ακυρώνεται η επικοινωνία.
Ψυχές που έχουν αυτή την αντιστοιχία μπορούν ανά πάσα στιγμή να υπονομεύσουν τη σχέση όταν ενεργοποιείται το κάρμα του Αιγόκερω (από πρόοδο ή διέλευση) και ν’ αποφεύγουν επαφές με άλλους όταν υπάρχουν Πανσέληνοι και Νέες Σελήνες ή εκλείψεις στον Νότιο Δεσμό τους.

Εξισορρόπηση των δεσμών στα πλαίσια αυτών των οίκων μπορούμε να έχουμε όταν κάνουμε δεσμό με άτομο που στα μάτια μας μετράει πολύ έτσι ώστε να αισθανόμαστε πως αφού προτίμησε εμάς έχουμε κι εμείς αξία – είναι η πιο ανώδυνη έκφραση του «Αιγοκερικού» εγωισμού.
Ευνοούνται επίσης σοβαρές σχέσεις διαρκείας με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο και την συναισθηματική αλληλοϋποστήριξη. Η σχέση κινδυνεύει αν ο σύντροφος είναι χειριστικός και δεν αφήνει περιθώρια ισοδυναμίας στη σχέση. Ο Νότιος Δεσμός που καραδοκεί θα τινάξει τη σχέση στον αέρα όσο πάθος κι αν έχει γιατί θα τρομάξει βλέποντας στο πρόσωπο του άλλου τον παλιό του εαυτό.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο-Νότιος στον 2ο
Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η ψυχή είχε ασχοληθεί με θέματα οικονομικά για απόκτηση εξουσίας και είχε ένα μάλλον δογματικό, υλιστικό σύστημα αξιών, με μυαλό δύσκαμπτο και κομφορμιστικό. Πίστευε πως η ασφάλεια εξασφαλίζεται μόνο αν φοράει το μανδύα της εξουσίας. Στη παρούσα ενσάρκωση η ψυχή θα πρέπει να κατανοήσει πως είναι καλύτερα να αφήσει να εκφρασθούν τα συναισθήματα έστω κι αν πληγωθεί (8ος) και πως είναι καλύτερα να διαλυθεί συναισθηματικά παρά να μένει παγοκολώνα μόνο και μόνο για να μη πληγωθεί. Γιατί πράγματι σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή έτρεμε να εκφράσει τα συναισθήματα μήπως χάσει τον αυτοέλεγχο και την αξιοπρέπεια με αποτέλεσμα να είναι συναισθηματικά ανάπηρη. Και ναι μεν κινδύνευε να πληγωθεί αλλά συναισθηματικά ήταν πεθαμένη.
Αιτούμενο αυτής της αντιστοιχίας είναι η συναισθηματική έκφραση μέσα σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας, για παράδειγμα να βρει ένα σύντροφο στον οποίο να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, συναισθηματική έλξη και να καταθέτει την ψυχή της, νιώθοντας πως δεν κινδυνεύει να το εκμεταλλευθεί ο άλλος.
Κάποιος επιδέξιος ψυχαναλυτής θα μπορούσε να βοηθήσει σ’ αυτό αλλά πάντα με μεγάλη προσοχή και με σταδιακά βήματα γιατί το μπετόν-αρμέ καραδοκεί.
Συνίσταται ασχολία με βαθιά θέματα μεταφυσικής ή ψυχανάλυσης που αγγίζουν και συναισθηματικά κομμάτια της ίδιας της ψυχής μέσα σε πλαίσια σοβαρότητας, υπευθυνότητας και χρήση τους για βιοποριστικούς σκοπούς.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο-Νότιος στον 3ο
Αυτή η αντιστοιχία δηλώνει ένα βαρύ παρελθόν σε σχέση με άτομα του κοντινού περιβάλλοντος. Πιθανή σκληρότητα ή εκμετάλλευση ή χειραγώγηση αδελφών, ξαδέρφων, νεαρών ατόμων είναι πολύ πιθανή. Θα μπορούσε ένας αυταρχικός δάσκαλος να δηλώνεται μ’ αυτή την αντιστοιχία ή ένας μεγαλύτερος αδελφός.
Σ’ αυτή την ενσάρκωση η ψυχή πρέπει να μάθει να ασχολείται με ότι την καλύπτει συναισθηματικά σε πνευματικά κυρίως θέματα, η δικαιοσύνη της να μην είναι άτεγκτη αλλά να παίρνει υπόψη και την αρχή της επιείκειας και σε πολύ ανώτερο επίπεδο να συνδέσει τη συναισθηματική οικειότητα του Καρκίνου με υψηλές επιδιώξεις.
Πρέπει να μάθει πως η γνώση δεν είναι βασανιστήριο ούτε πετυχαίνεται με αυταρχικά μέσα αλλά έχει αποτέλεσμα όταν γίνεται μέσα σε διαδικασίες συναισθηματικής ευφορίας και χαράς. Και γίνεται η γνώση αυτό που ο Νίτσε ονόμαζε «χαρούμενη επιστήμη».

Γενικό δίδαγμα αυτής της αντιστοιχίας:
Η θεώρηση της γνώσης ως αναγκαίο κακό που πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μια θεώρηση της γνώσης που τη βλέπει ως μέσον κάλυψης συναισθηματικών αναγκών. Όχι έμφαση στο τυπικό μέρος της γνώσης αλλά στο ουσιαστικό και προσέγγιση της γνώσης με συναισθηματική αφιέρωση, όχι γνώση με πειθαναγκασμό και ψυχαναγκασμό αλλά με συναισθηματική ευφορία.
Σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο οι δεσμοί αυτοί απαιτούν ν’ ασχοληθεί κάποιος με ανώτερα επίπεδα γνώσης που τον καλύπτουν συναισθηματικά αφού πρώτα αντέξει τις ανιαρές προϋποθέσεις για να φτάσει σ’ αυτά.

Αίτημα των δεσμών:
Η καλοδουλεμένη πρακτική νοημοσύνη να γίνει συναισθηματική νοημοσύνη, εστιαζόμενοι σε ένα στόχο ή ακόμα περισσότερο φτάνοντας να βιώσει συναίσθημα ή πως τα πάντα είναι ένα.
Ιδανική θέση για άτομα που κάνουν σοβαρές σπουδές σε νομικά θέματα, φιλοσοφία, θεολογία, αστρολογία και κάθε μορφή μεταφυσικής.


Βόρειος Δεσμός στον 10 οίκο-Νότιος στον 4ο
Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις μιας κι εδώ έχουμε το φαινόμενο της αντιστροφής των δεσμών, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το πέρασμα στον Βόρειο.
Δείχνει επαγγελματική δραστηριότητα η οποία πέτυχε αφού κυριολεκτικά πάτησε στις βαθύτερες ανάγκες του (4ος) έθαψε τελείως το συναίσθημα και πιθανόν εκμεταλλεύθηκε πρόσωπα της οικογένειας. Εκμετάλλευση πατρικής περιουσίας εις βάρος άλλων μελών της οικογένειας, κατάχρηση αυτής της περιουσίας, εκμετάλλευση γονέων είναι πολύ πιθανά. Στη πιο καλή εκδοχή είναι σκληρή συμπεριφορά προς την οικογένεια για πραγμάτωση προσωπικών φιλοδοξιών.
Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει ν’ ασχοληθεί με κάτι που δεν θα απαιτεί καταπίεση του συναισθήματος, ιδανικό θα ήταν ακόμα να κάνει κάποια επαγγελματική δραστηριότητα στην οποία μετέχουν και μέλη της οικογένειας.
Μια τέτοια αντιστοιχία θα μπορούσε να δώσει εύκολα έναν συντηρητικό πολιτικό που το κόμμα του θα υποστηρίζει παραδοσιακές αξίες.
Σε επίπεδο σ’ επαγγελματία γιατρού θα μπορούσε να δώσει έναν πολύ φιλόδοξο γιατρό ο οποίος φτιάχνει κλινική με άτομα της οικογένειάς του, δέχεται επιχορηγήσεις από το κράτος και δίνει μεγάλη σημασία στη ψυχική υποστήριξη των ασθενών θεσμοθετώντας τη κλινική χρήση ψυχολόγων για κάθε ασθενή.

Γενικά μ’ αυτή την αντιστοιχία απαιτείται εργασία με αφετηρία συναισθηματική κι ο τρόπος άσκησής της να γίνεται με μέσα Αιγόκερω και να ικανοποιεί το «Αιγοκερικό» παρελθόν.


Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο-Νότιος στον 5
Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η ψυχή δρούσε τελείως μόνη της κι έξω από συλλογικά πλαίσια και μάλιστα θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με μεγάλες δημιουργίες θάβοντας βαθύτερες ανάγκες της και χρησιμοποιώντας έρωτες, παιδιά κι οτιδήποτε της έδινε χαρά για προώθηση προσωπικών φιλοδοξιών.
Μια ζωή χωρίς χαρά από τους άλλους που είχε καταφέρει να κοροϊδέψει τον εαυτό της, πως μπορεί να υπάρχει χαρά μέσα στη μοναξιά.
Στη παρούσα ενσάρκωση θα πρέπει να πάρει το μάθημα της συλλογικότητας, της συναισθηματικής αφιέρωσης σε κάποιο στόχο υπερατομικό και αν καταφέρει σ’ αυτό το στόχο στον οποίο μετέχουν κι άλλοι άνθρωποι να δώσει την συνέπεια του αιγόκερω μπορεί να πετύχει η ομάδα εκπληκτικά αποτελέσματα.
Ζητούμενο αυτής της αντιστοιχίας είναι ο ατομικός δημιουργός να γίνει συλλογικός δημιουργός και το τέλειο θα είναι να έχουμε το δημιουργό εκείνο που αφοσιώνεται συναισθηματικά σε μια ομάδα και γίνεται η ψυχή της.
Μεγάλοι ποιητές που ταυτίστηκαν με μια ιδεολογία χωρίς να πάψουν καθόλου να είναι ατομικοί δημιουργοί δίνοντας τη ψυχή τους σε μια υπερατομική ιδεολογία, έγιναν εκφραστές συλλογικού πνεύματος. Έγιναν η ψυχή μιας ομάδας. Δηλ. τέλεια πραγμάτωση αυτής της αντιστοιχίας έχουμε όταν ο ατομικός δημιουργός γίνεται εκφραστής συλλογικών αναγκών και στο έργο του αποτυπώνεται η ψυχή μιας ομάδας.
Έκφραση επίσης αυτής της δυναμικής μπορούμε να έχουμε και με μια καλλιτεχνική δημιουργία σοβαρή κι εύθυμη που ικανοποιεί μεγάλα πλήθη ανθρώπων.


Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο-Νότιος στον 6ο
Πιθανόν σε προηγούμενες περιπέτειες της ψυχής να είχε αυτή ιδιοτελή ασχολία με θέματα υγείας, χρησιμοποίηση του ανθρώπινου όνου για προσωπικά οφέλη.
Στην ενσάρκωση αυτή πρέπει να εμπεδώσει καλά πως η προσφορά αν δεν βγαίνει από την ψυχή, ακυρώνεται και πως τόσο σημαντικότερη είναι, όσο λιγότερο υπεισέρχεται το στοιχείο της ιδιοτέλειας.
Γενικά θα πρέπει να περιορίσει τον ακραίο ορθολογισμό και να βάλει στις δραστηριότητές του το συναισθηματικό και ρομαντικό στοιχείο. Δεδομένου πως το επάγγελμά του θα συνδέεται με παροχή υπηρεσιών και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να μη το ασκεί στεγνά επαγγελματικά να μην το έχει επιλέξει ωφελιμιστικά αλλά να το βλέπει ως λειτούργημα και ως αποστολή.
Μερικοί καρμολόγοι υποστηρίζουν πως πιθανόν αυτή η αντιστοιχία να δηλώνει βαρύ κάρμα 6ου οίκου, δηλ. εκμετάλλευση ασθενών, κακοποίηση ζώων, αυταρχική συμπεριφορά σε υφιστάμενους γι’ αυτό όσο η ψυχή σ’ αυτή την ενσάρκωση συνεχίζει την ίδια πολιτική θα το πληρώνει με βαριές δικές του ασθένειες ή αγαπημένων προσώπων, με επιθέσεις ζώων, ή ταλαιπωρία με υφισταμένους.

Κ α ν ό ν α ς
Άλλο ένα στοιχείο που βοηθά στην σχετικά εύκολη πραγμάτωση του δεσμού είναι η συμβατότητα ωροσκόπου και οίκου στον οποίο βρίσκεται ο δεσμός.
Για παράδειγμα αν κάποιος έχει Ήλιο στον 5ο οίκο (ανεξάρτητα ζωδίου) εξυπηρετεί να έχει ωροσκόπο Λέοντα. Και άτομα του Λέοντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη καρμική του πορεία.
Αν κάποιος έχει τον Ήλιο στον 8ο «πηγαίνει» πιο εύκολα στο Βόρειο Δεσμό αν έχει ωροσκόπο στο Σκορπιό.


2. Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω-Νότιος στον Καρκίνο

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο-Νότιος στον 7ο
Με την αντιστοιχία αυτή η ψυχή έχει την τάση να είναι συναισθηματικά εξαρτημένη από τους άλλους, οι άλλοι αναστατώνουν το συναισθηματικό της κόσμο και την αποσυγκροτούν. Μπορεί και να γίνεται λιώμα, γι’ αυτούς με τους οποίους νιώθει συναισθηματική εξάρτηση και γενικά τα συναισθήματα την εμποδίζουν να κυβερνήσει τον εαυτό της. Το σκληρό μάθημα που πρέπει να πάρει είναι να κατανοήσει πως όταν το Εγώ είναι αποδομημένο εύκολα μπορούν οι άλλοι να το κάνουν ότι θέλουν.
Μέσα από διαδικασίες απόρριψης, κακοτυχίας συναισθηματικής, ατυχών γάμων και ατυχών ερώτων θα αναγκαστεί να σκληρύνει, να περιχαρακώσει το Εγώ και σε ακραία περίπτωση μπορεί να φτάσει σε μια μορφή εκούσιας απομόνωσης, μισανθρωπισμού και φοβοερωτισμού.
«Πιο καλή η μοναξιά….» μπορεί να τραγουδά και για να πετύχει την υπεραναπλήρωση της ερωτικής κακοτυχίας να γίνει ο σκληρός γιάπης.
«Τόσο τους λώλανε η μοναξιά, που είναι η δουλειά τους καψοχαρά τους».
Η ψυχή σχηματίζει ένα θωρακισμένο χαρακτήρα κι αποφεύγει την «συναισθηματική πανούκλα». Δεδομένη η μοναξιά, η ανθρωποφοβία, ο δισταγμός στο ερωτικό άνοιγμα, το πάγωμα στην απογοήτευση και η εκδίκηση προς εκείνους στους οποίους ανοίχθηκε και την πρόδωσαν.
Ισορροπία στα πλαίσια αυτής της αντιστοιχίας μπορεί να υπάρξει με τους εξής τρόπους:
• Ασχολία μοναχική με θέματα τέχνης.
• Ασχολία με τεχνικές διαχείρισης των συναισθημάτων.
• Ενδυνάμωση του Εγώ και μετά αναζήτηση σχέσης.
• Μη επένδυση σε σχέσεις.
• Εύρεση συντρόφου ο οποίος να ζητά προστατευτική αντιμετώπιση.


Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο-Νότιος στον 8ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή ήταν έρμαια των συναισθημάτων και των παθών και αυτό μπορεί να της στοίχισε ακόμα και οικονομική καταστροφή. Πιθανή εκδοχή αυτής της αντιστοιχίας ήταν το ότι αποποιήθηκε η ψυχή δικά της χρήματα και ήταν εξαρτημένη από τα χρήματα των άλλων. Ίσως πάλι να διέθεσε περιουσιακά στοιχεία για κάλυψη παθών και συναισθηματικών αναγκών.
Στην ενσάρκωση αυτή πρέπει να μάθει να κερδίζει μόνη της (2ος) χρήματα, να στηρίζεται μόνο σ’ αυτά, και να μη χρησιμοποιεί χρήματα των άλλων. Πρέπει να κατανοήσει την αξία του χρήματος ως μέσου εξουσίας. Πρέπει επίσης ν’ αποκτήσει ένα συγκροτημένο σύστημα αξιών (2ος) και να μη καθορίζονται οι αξίες με βάση, πάθη και παρορμήσεις.
Η αντιστοιχία αυτή μπορεί να δώσει τύπο Σκρουτζ ο οποίος λατρεύει αισθητικά το χρήμα και σε καμιά περίπτωση δεν το χρησιμοποιεί για κάλυψη, συναισθηματικών αναγκών. Επειδή πιθανόν «κάηκε στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» που σημαίνει πως σε προηγούμενη ενσάρκωση το χρήμα ήταν υπηρέτης παθών και συναισθημάτων, το ξόδευε αλύπητα, πιθανόν γιατί το βρήκε έτοιμο (8ος) και η τωρινή κατάρα του είναι να το βγάζει με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.
Γενικά αυτή η αντιστοιχία δίνει φετιχισμό του χρήματος και μεγάλη προσοχή στις οικονομικές επενδύσεις – πάντα υπάρχει ο φόβος της φτώχειας.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο-Νότιος στον 9ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή πιθανόν είχε θητεία σε χώρους υψηλής γνώσης (9ος) αλλά αντιμετώπιζε συναισθηματικά τη γνώση. Αυτό σημαίνει είτε πως εγκατέλειψε γνώση για λόγους συναισθηματικούς, είτε έδωσε γνώση που δεν έπρεπε να δοθεί για λόγους πάλι συναισθηματικούς (π.χ. λόγω έρωτα) είτε μάθαινε μόνο ότι τη κάλυπτε συναισθηματικά.
Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει να κατανοήσει πως αν δε χτίσει γερά θεμέλια γνώσης σε επίπεδο κατώτερου νου, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε ανώτερη γνώση. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τη φράση του Bacon «knowledge is power» «η γνώση είναι δύναμη» και προσπαθεί ν’ αποκτήσει τη γνώση σε επίπεδο χειριστικό – εργαλειακό.
Σε προηγούμενη ενσάρκωση οι όποιες γνώσεις ακόμα κι αν ήταν υψηλές, ήταν διάσπαρτες, άμεσα συνδεδεμένες με τις συναισθηματικές μεταβολές του ατόμου και λειτουργούσαν περισσότερο σε επίπεδο ιδιοτροπίας (μανιερισμός). Τώρα πρέπει :
• Να δει τη γνώση ως σύστημα
• Να βλέπει τις πρακτικές διαστάσεις κάθε γνώσης
• Να περνά όλες τις φάσεις ενός επιπέδου γνώσης πριν πάει σε επόμενο
• Να θεωρήσει τη κατάκτηση κάθε γνώσης ως απόκτηση εξουσίας
• Να σέβεται αυτούς που η γνώση τους είναι ορθολογιστική, ακόμα κι αν είναι σε θέματα της πιο ακραίας μεταφυσικής
• Γενικά μ’ αυτή την αντιστοιχία μπορεί κάποιος να διαπρέψει στο να εφαρμόζει όποια γνώση κι απέκτησε και βέβαια θα πρέπει ν’ ασκηθεί στο να αγαπά τομείς γνώσης που δεν τον ελκύουν συναισθηματικά.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο-Νότιος στον 10ο (αντιστροφή δεσμών)
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή είχε δράσει συναισθηματικά σε θέματα καριέρας (10ος) πιθανόν να είχε ακόμα κι εγκαταλείψει καριέρα για λόγους συναισθηματικούς ή για να υπηρετήσει στο σπίτι ή την πατρίδα.
Γενικά η καριέρα απορροφιόταν από τις ποιότητες του Καρκίνου (μάνα, σπίτι κλπ). Στην ενσάρκωση αυτή πρέπει να μάθει τον έλεγχο σε όλα εκείνα που τον εμπόδισαν να σταδιοδρομήσει. Άρα πρέπει να μάθει να ελέγχει τα συναισθήματα να μην επηρεάζεται από τις επιταγές του σπιτιού, ακόμα και από τις επιταγές της πατρίδας. Πρέπει να δουλέψει ορθολογιστικά με τα συναισθήματα να μάθει να τα διαχειρίζεται και τότε μπορεί να γίνει ο επιτυχημένος επαγγελματίας που πιθανότατα έχει έδρα εργασίας το σπίτι του.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο-Νότιος στον 11ο
Με την αντιστοιχία αυτή η ψυχή είχε αναλωθεί σε στόχους συναισθηματικούς προσπαθώντας να εξυπηρετήσει κάποιους συλλογικούς χώρους στους οποίους είχε κάποια συναισθηματική προσήλωση. Διατηρεί την τάση να επιδιώκει τη συλλογικότητα και να αναλώνεται συναισθηματικά σε συλλογικά ιδανικά.
Στη τωρινή ενσάρκωση θα πρέπει να μάθει να βρίσκει ικανοποίηση μέσα από μοναχικές δραστηριότητες, μέσα από δραστηριότητες που δεν θα τη πληγώσουν συναισθηματικά. Ασχολία πιθανόν με μοναχική δημιουργία που στη πιο απλή της μορφή μπορεί να δώσει τον ελεύθερο επαγγελματία.
Με την αντιστοιχία αυτή η ψυχή έχει την τάση συνεχώς ν’ αναζητά συλλογικούς χώρους για να μπορέσει να εκφραστεί, συνεχώς ν’ απογοητεύεται απ’ αυτούς και πάντα να καταλήγει σε μια μοναχική δραστηριότητα. Πάντως η ασχολία με’ όλα τα θέματα του 5ου είναι συνήθως πολύ σοβαρή. Σοβαρά σκέφτεται πριν κάνει παιδί, σοβαρά το αναθρέφει, μπορεί να είναι σοβαρός παιδαγωγός, διασκεδάζει με βαριά έργα και ως μικρό παιδί ακόμα και τα παιχνίδια του ήταν για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.
Λένε, πως, μ’ αυτή την αντιστοιχία μπορεί να βγει ο μεγάλος δημιουργός, αρκεί να έχουν ακυρωθεί όλα τα άλλα θέματα του 5ου.

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο-Νότιος στον 12ο
Με την αντιστοιχία αυτή υπάρχει κάποια θητεία στο τομέα της προσφοράς και στη παροχή υπηρεσιών. Πιθανόν σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή να είχε προσφέρει σε χώρους πόνου ωθούμενη από συναισθηματικά κίνητρα. Η προσφορά της όμως ήταν απλά καλοπροαίρετη και δεν είχε τα φόντα να είναι αποτελεσματική.
Η προσφορά γίνεται σε πλαίσια καθήκοντος (πρέπει) κι όχι συναισθηματικής ανάγκης. Προσπαθεί η ψυχή να προσφέρει δομημένα και συγκροτημένα είτε γιατί επιδιώκει εδραίωση επαγγελματικής φήμης, είτε γιατί επιδιώκει συμφωνία με τη συνείδησή της.
Με την αντιστοιχία αυτή η προσφορά είναι λεπτομερής αυστηρή, υπολογισμένη (αξιολόγηση) και σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται έξω από πλαίσια καθήκοντος.

Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο-Νότιος στον 1ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή έδωσε βάρος μόνο στις συναισθηματικές της ανάγκες σ’ ένα πλαίσιο εγωιστικό (1ος). Στη τωρινή ενσάρκωση θα πρέπει να μάθει τη συνύπαρξη με τους άλλους να νιώσει την ανάγκη του άλλου προσώπου που όμως για να μπορέσει να το έχει θα πρέπει, στην ιδανική περίπτωση να ελέγξει τη συναισθηματική εγωιστική παρόρμησή της ή στη χειρότερη περίπτωση να χειριστεί το άλλο άτομο χρησιμοποιώντας συναισθηματικά μέσα ώστε να του ασκήσει εξουσία.
Η αντιστοιχία αυτή είναι επικίνδυνη για τις σχέσεις γιατί είτε το άτομο θα είναι υπερβολικά μαγκωμένο φοβούμενο μη προβληθούν τα συναισθηματικά του καπρίτσια και χάσει το αγαπημένο άτομο, είτε γιατί μπορεί να φερθεί εξουσιαστικά στο άλλο άτομο χρησιμοποιώντας στοιχεία συναισθηματισμού για να το «δέσει», τα οποία στοιχεία ξέρει πια να τα διαχειρίζεται.
Γενικά μ’ αυτή την αντιστοιχία η σχέση θα είναι προβληματική και η αιτία της κακοδαιμονίας στα ερωτικά είναι το υπερβολικό Εγώ που δε θέλει εύκολα να παραδεχτεί τη συναισθηματική εξάρτηση.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο-Νότιος στον 2ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή είχε πιθανόν υποτιμήσει τις οικονομικές αξίες για χάρη συναισθηματικών αξιών. Μια άλλη εκδοχή αυτής της αντιστοιχίας είναι πως η ψυχή είχε ένα σύστημα που έβαζε στη πρώτη μοίρα το συναίσθημα, τους οικείους, και δεν έκανε κάποια ανοίγματα στο κοινωνικό πεδίο.
Στη τωρινή ενσάρκωση είναι απολύτως απαραίτητο να ασχοληθεί με συστήματα αξιών βαθιά (8ος) και δομημένα, να εκτιμήσει το χρήμα των άλλων και την ασφάλεια που μπορεί να προκύψει απ’ αυτό ώστε να πραγματωθούν άλλοι στόχοι.
Επειδή σε προηγούμενη ενσάρκωση το συναίσθημα μπορεί να λειτούργησε ως κακός σύμβουλος σε οικονομικά θέματα στη τωρινή ενσάρκωση υπάρχει μια τάση να αντιμετωπίζονται οικονομικά θέματα χωρίς καμία συναισθηματική παράμετρο.
Επειδή παλαιότερα η ασφάλεια (2ος) προέρχονταν από τη συναισθηματική κάλυψη με επώδυνες πιθανόν συνέπειες, τώρα η ασφάλεια αναζητάται σε γειτνίαση με δυνάμεις υπερατομικές, μαύρες ή λευκές – εδώ ο Αιγόκερως βγάζει τη μαγική του φύση. Η αναζήτηση της ασφάλειας μπορεί να γίνεται μέσα από την προσέγγιση προσώπων εξουσίας.
Γενικά επικίνδυνη θέση γιατί το άτομο εδώ συνδέει χρήμα – εξουσία – μαγεία.
Επίσης μ’ αυτή την αντιστοιχία μπορεί η ψυχή να βιώσει θάνατο μεγαλυτέρων ατόμων γεγονότα τα οποία τη διαλύουν συναισθηματικά και την κάνουν να σκληρύνει.
Στατιστικές λένε, πως η αντιστοιχία αυτή συναντάται πολύ εύκολα σε τραπεζικούς που δουλεύουν σε υπηρεσία δανείων, σε τραπεζίτες και σε τοκογλύφους.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο-Νότιος στον 3ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή είχε ασχοληθεί με θέματα κατώτερης γνώσης και σ’ ένα επίπεδο χαλαρό, πιθανόν σε πλαίσια οικογένειας ή με οικογενειακό δάσκαλο ή με Madame de companie.
Στη τωρινή ενσάρκωση είναι απαραίτητο ν’ ασχοληθεί με τομείς γνώσης ανωτέρου νου με τρόπο συστηματικό. Συνήθως άτομα μ’ αυτή την αντιστοιχία κι αν δεν έχουν πλανήτες στο Νότιο Δεσμό αλλά αντίθετα έχουν πλανήτες στο Βόρειο, από μικρή ηλικία δείχνουν ιδιαίτερο ταλέντο σε αφηρημένους τομείς γνώσης, π.χ. μαθηματικά. Μπορούν εύκολα να προσλαμβάνουν δύσκολες έννοιες από διάφορες επιστήμες.
Με αυτή την αντιστοιχία μπορεί να έχουμε και άτομα που φιλοσοφούν πάνω σε θέματα εξουσίας, φιλοσόφους που εξυπηρετούν εξουσίες και γενικά στοχαστές με έντονη ορθολογιστική σκέψη.
Μια άλλη έκφραση αυτής της αντιστοιχίας αν συντρέχουν όμως και πολλοί άλλοι αστρολογικοί λόγοι είναι η ύπαρξη ατόμων που φτάνουν στις πολύ υψηλές κορυφές γνώσης και πραγματώνουν την καθαρά πνευματική φύση του Αιγόκερω.

Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο-Νότιος στον 4ο
Εδώ έχουμε ακριβή αντιστοιχία ζωδίου και οίκου και θεωρείται γενικά πιο εύκολο να πραγματωθεί ο δεσμός, ειδικά αν αυτός είναι ορθόδρομος.
Με την αντιστοιχία αυτή πρέπει το άτομο να νικήσει το συναίσθημα, να ξεκόψει από τις ρίζες, να βάλει τη καριέρα πάνω απ’ όλα και αν χρειαστεί να πατήσει και επί πτωμάτων. Είναι η πιο σκληρή εκδήλωση αυτού του δεσμού που μπορεί να δώσει τον έντιμο, επιτυχημένο επαγγελματία, το γιάπη που νοιάζεται μόνο για καριέρα, το σοβαρό αλλά και σκληρό πολιτικό, το άτομο που συνεχώς ονειρεύεται άνοδο στην ιεραρχία, αλλά ακόμα μπορεί να δώσει και τη μάνα που εγκαταλείπει το παιδί της, αρκεί να επιτύχει στη καριέρα.
Αν ένα άτομο αυτής της αντιστοιχίας δεν πραγματώσει τις φιλοδοξίες του αισθάνεται λειψό, μειονεκτικά, έχει συμπλέγματα κατωτερότητας και μπορεί να βγάλει ακόμα και μίσος προς όσους πέτυχαν αυτά που δεν πέτυχε.

Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο-Νότιος στον 5ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή έχει την τάση να χαίρεται και γενικά να κάνει ότι της δημιουργεί συναισθηματική ικανοποίηση. Έντονο το στοιχείο του συναισθηματικού καπρίτσιου και έντονη η συναισθηματική προσκόλληση σε θέματα 5ου οίκου (παιδιά, έρωτες, διασκέδαση).
Το μάθημα που πρέπει να πάρει, είναι το μάθημα της συλλογικότητας, της συνύπαρξης μέσα σε ομάδα η οποία απαιτεί βέβαια τη δική της πειθαρχία.
Έχοντας συνηθίσει η ψυχή να κάνει του κεφαλιού της η ζωή θα τα φέρει έτσι ώστε θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί σε συλλογικούς ρυθμούς πχ. Θα αναγκαστεί να εργαστεί κάπου ή απλά να βρεθεί στη πειθαρχία του σχολείου.
Έχοντας περάσει η ψυχή ένα διάλειμμα χαράς (5ος) δυσκολεύεται υπερβολικά να μάθει τη συλλογικότητα. Όταν όμως το καταφέρει μπορεί να επιδιώξει να προβάλλει τις δικές της βαθύτερες επιθυμίες μέσα στην ομάδα και να νιώθει χαρά (5ος) μέσα από τον έλεγχο και την καταξίωση που δίνει η ομάδα.
Πάλι η αντιστοιχία αυτή μπορεί να δώσει πολιτικούς μιας κι ο 11ος οίκος είναι ο οίκος της πολιτικής.

Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο-Νότιος στον 6ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή είχε την εμπειρία της προσφοράς σε συγκεκριμένα άτομα προς τα οποία είχε συναισθηματική έλξη. Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει να μάθει την προσφορά σε πλαίσια καθήκοντος και να κατανοήσει πως σημαντική προσφορά είναι αυτή που δε γίνεται επειδή και εμάς μας αρέσει αλλά επειδή πρέπει π.χ. το να φροντίζουμε ένα άρρωστο άτομο δικό μας δεν είναι και τόσο σημαντικό γιατί κατά βάθος σκεπτόμαστε τον εαυτό μας, το θέλουμε υγιή για να μας καλύπτει διάφορες ανάγκες. Το να προσφέρουμε όμως σε άγνωστα άτομα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό, αλλά επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μπορεί να γίνει μόνο σε πλαίσιο καθηκοντολογίας, π.χ. είναι τέτοιο το επάγγελμά μου, σκέφτομαι τι θα πουν οι άλλοι, θέλω να αποφύγω συγκινησιακές συγκρούσεις, πιστεύω πως θ’ ανταμειφθώ σε άλλο επίπεδο.
Ο Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω και το 12ο οίκο δείχνει εν κατακλείδι μια εθελοντική ανιδιοτελή – ιδιοτελή προσφορά σε πλαίσια καθηκοντολογίας.
«δεσμώτης τείδαι ίσταμαι τοις ένδον ρήμασι πειθόμενοι».


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved