Οι Δεσμοί της Σελήνης στους Οίκους: Άξονας Ταύρου-Σκορπιού

Αυτή η θέση φανερώνει πως πιθανόν το ίδιο το άτομο ή κάποιοι πρόγονοί του είχαν βιώσει ακραίες καταστάσεις πάθους με
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

1. ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ-ΝΟΤΙΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ


Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο -Νότιος στον 7ο
Αυτή η θέση φανερώνει πως πιθανόν το ίδιο το άτομο ή κάποιοι πρόγονοί του είχαν βιώσει ακραίες καταστάσεις πάθους με συνεργάτες, σύζυγο, σύντροφο, ή διεκπεραίωσαν νομικά θέματα με χρήση άλλων μέσων.
Γενικά το άτομο θα πρέπει να αναπτύξει οικονομικές δραστηριότητες που θα του εξασφαλίζουν ασφάλεια στηριζόμενο κυρίως στις δικές του δυνάμεις. Οι συνεργασίες, αν είναι αναγκαίες, θα πρέπει να είναι έντιμες κι όχι με πρόσωπα προς τα οποία νιώθει οποιαδήποτε μορφή πάθους.
Πρέπει ν’ αποφεύγονται στις οικονομικές τους συναλλαγές να εμπλέκονται σκοτεινές συμφωνίες και σε καμία περίπτωση να μη δεχθεί οικονομική υποστήριξη από τον/την σύζυγο.

Βόρειος Δεσμός στο 2ο οίκο -Νότιος στον 8ο
Εδώ υπάρχει αντιστοιχία ζωδίου με οίκο και οι Δεσμοί βγάζουν όλη τη δυναμική τους. Γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη σύνθεσή τους.
Επαγγελματικές προτάσεις γι αυτή την αντιστοιχία :
Διαχείριση κληρονομιών.
Γραφείο κηδειών.
Χρηματιστήριο.
Συμβουλές για διαχείριση νεκρού (κεφάλαιο) χρήματος.
Εργολαβικές δραστηριότητες που αξιοποιούν κατεστραμμένους ή εγκαταλειμμένους χώρους.
Ασχολία με ψυχανάλυση με αυστηρή τήρηση του ορθολογιστικού της πυρήνα.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο -Νότιος στον 9ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία χρειάζεται :
Μεγάλη προσοχή σε σπουδές στο εξωτερικό, σε επαγγέλματα που συνδέονται με το εξωτερικό.
Προσοχή σε μακρινά ταξίδια.
Προσοχή σε άκαιρες επεκτάσεις.
Αν σπουδάζει φιλοσοφία, νομικά ή θρησκεία, ή ξένες γλώσσες μπορεί να συναντήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες ή να μην αξιοποιήσει ποτέ τις σπουδές του.
Αιτούμενο είναι ν’ ασχολείται με θέματα γνώσης ακολουθώντας μια αυστηρή ιεραρχική σειρά.

Το άτομο πρέπει να μάθει να εκτιμά τα πρώτα σκαλιά κάθε γνώσης και πάνω απ’ όλα να καταλάβει την ύπαρξη ιεραρχίας στη γνώση, να μην υποτιμά καμιά μορφή γνώσης κι αν το κάνει αυτό θα τη βρει κάποια στιγμή μπροστά του. Πρέπει ν’ ασχολείται με πράγματα που τα έχει κατανοήσει πλήρως και μετά να προχωρά σε ανώτερες συνθέσεις. Θέλει ν’ ασχοληθεί με θέματα βαθιά και φιλοσοφικής βαρύτητας. Αλλά αυτό θα το πετύχει μόνο αν ακολουθήσει ορθολογιστική πορεία και δεν εμπλακεί σε καμιά μορφή μεταφυσικής.
Επαγγέλματα που συνάδουν μ’ αυτή την αντιστοιχία είναι :
Βιβλιοπώλες σπανίων βιβλίων μεταφυσικού κυρίως περιεχομένου.
Εκδότης απόκρυφων κειμένων που μόλις αποκαλύφθηκαν.
Ευνοείται η ασχολία μεταφράσεων σπανίων βιβλίων κυρίως από το εξωτερικό.

Γενικά στα πλαίσια αυτής της αντιστοιχίας των Δεσμών, το άτομο θα πρέπει ν’ αποφύγει επικίνδυνα ανοίγματα με σκοτεινό νομικό πλαίσιο και να επιδιώκει πάντα μια ξεκάθαρη νομική κατοχύρωση. Επίσης. απαγορεύεται αυστηρά η μετάδοση ξεχασμένης γνώσης χωρίς ορθολογιστική προστασία. Το άτομο ενδιαφέρεται περισσότερο για βάθος παρά για πλάτος, γι’ αυτό μπορεί να φθάσει είτε σ’ επικίνδυνες μονομανίες, είτε σε σκληρές μορφές φανατισμού που δεν είναι εύκολο ν’ ανατραπούν.

Γενικό δίδαγμα :
Αναζήτηση ποσότητας γνώσης κι όχι σκοτεινής ποιότητας και μονομανίας.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο -Νότιος στον 10ο
Μια τέτοια αντιστοιχία δείχνει :
Πως στο παρελθόν το άτομο μπορεί να κατέστρεψε μια καριέρα για εξυπηρέτηση παθών η άνομων επιδιώξεων.
Πως εξόντωσε άτομα με εξουσία, πιθανόν και τον πατέρα του ή τον σύζυγό του, έστω και άθελα.

Γενικά αυτή η αντιστοιχία δείχνει μια άσχημη εμπλοκή καριέρας με θάνατο.
Δείχνει τραυματικές σχέσεις με πρόσωπα εξουσίας και γι’ αυτό δίνει μια κακοδαιμονία στο άτομο σε όλα τα θέματα του 10ου , δηλ. πατέρα, σύζυγο, εργοδότη, κάθε φορέα κύρους κι εξουσίας.
Ίσως στο κύτταρο του ατόμου να υπάρχει η εξής εντολή: « κέρδισε την εξουσία, σκοτώνοντας ότι σ’ εμποδίζει γι’ αυτό».

Γενικό συμπέρασμα :
Το άτομο θα πρέπει στη συγκεκριμένη ζωή να προσπαθεί να ικανοποιεί πρώτα τις βαθύτερες ανάγκες και μετά τις επαγγελματικές επιδιώξεις και γενικά να δρα επαγγελματικά με τρόπο ορθολογιστικό και χωρίς να παρασύρεται από το πάθος για εξουσία.
Να αποφεύγει συνεταιρισμούς με σύζυγο, πατέρα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά να συνεργάζεται μόνο με άτομα που του δίνουν την αίσθηση «πάθους εν ασφαλεία».
Επαγγελματικά θα μπορούσε ν’ ασχοληθεί με οικογενειακές επιχειρήσεις που βασίζονται στην αξιοποίηση κεφαλαίων που έχει αφήσει σύζυγος ή πατέρας ή που έχουν αποκτηθεί από δάνεια, από δημόσιους φορείς.
Όσο πιο απρόσωποι είναι οι δημόσιου φορείς, τόσο το καλύτερο για το άτομο γιατί δεν κινδυνεύει να εμπλακεί σε καταστάσεις πάθους.
Παράδειγμα: κάποιο άτομο που αξιοποιεί πατρική κληρονομιά για να κάνει επιχείρηση Real Estate, πραγματώνει άψογα αυτό τον δεσμό.
Ένα άλλο άτομο που δανείζεται χρήματα από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ή από κονδύλια κρατικά για να φτιάξει προκάτ σπίτια για σεισμοπαθείς, πραγματώνει άψογα αυτό τον δεσμό.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο -Νότιος στον 11ο
Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις το άτομο έδινε μεγάλη σημασία σε συλλογικές δραστηριότητες οι οποίες ήταν συνήθως καταστρεπτικές και για το ίδιο το άτομο και πιθανόν γι αυτούς που εμπλέκονταν μαζί του.
Ίσως να είχε πολλές φορές ακυρώσει στόχους, ίσως να είχε εκμεταλλευθεί φιλίες και ομάδες αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως σε συλλογικά πλαίσια βίωσε καταστροφή.
Πρέπει ν’ απέχει από κάθε συλλογική δραστηριότητα σκοτεινής φύσεως, το μάθημα της ζωής του είναι να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας και ν’ ασχολείται με θέματα 11ου ή να έχει στόχους ρεαλιστικούς που τους πραγματώνει μόνος του.
Γενικά το άτομο οφείλει να αναπτύσσεται μόνο του με τρόπο αργό, σταθερό, υπομονετικό έστω κι αν κινδυνεύει να φαίνεται πως χάνει ευκαιρίες

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο -Νότιος στο 12ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση το άτομο αναμείχθηκε με χώρους παρασκηνίου κάθε μορφής πολλές φορές με πρόσχημα ή άλλοθι την προσφορά, καταστρέφοντας συχνά ανθρώπινες ζωές.
Στο τώρα πρέπει να μάθει πως η προσφορά πρέπει να είναι συγκεκριμένη, όχι αφηρημένη.
Γενικά με δεσμούς σε 6ο – 12ο το άτομο πρέπει να μάθει τη συγκεκριμένη κι όχι την αφηρημένη προσφορά, ν’ αποφεύγει όπως «ο διάβολος το λιβάνι» κάθε ασχολία με μεταφυσική και ν’ ασχολείται μόνο με ότι είναι χειροπιαστό, ορθολογιστικό και γενικά με οτιδήποτε δεν ξυπνά τραυματικές μνήμες.
Πρέπει ν’ αποφεύγει ότι του προκαλεί φοβία και το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι οικονομικές δραστηριότητες με τρόπο λεπτομερή κι αναλυτικό σε θέματα ιατρικής, υγιεινής, ζωολογίας, ή ασχολία με θέματα διοίκησης, εργατικού δικαίου υποστηρικτής εργατικών αιτημάτων κ.ά.

Μ’ αυτή την αντιστοιχία θα μπορούσαμε να είχαμε τα εξής επαγγέλματα:
Στατιστικολόγο
Εργαζόμενος σε διοικητικές υπηρεσίες.
Διαχειριστή οικονομικών θεμάτων δημοσίων υπηρεσιών.
Λογιστής ατόμων που έχουν επαγγέλματα φύσεως 6ου η 12ου οίκου (πχ θεραπευτικά)
Διαχειριστής οικονομικών εκκλησιαστικής περιουσίας.
Γιατρός, ερευνητής με μικροσκόπιο.
Κτηνίατρος ειδικευόμενος σε μικρά επικίνδυνα ζώα.
Οικονομικές δραστηριότητες με τσίρκο που έχει πολύ επικίνδυνα ζώα.

Προσοχή
Απαγορεύεται η ασχολία με ότι τον φοβίζει και πρέπει ν’ αποφεύγει κάθε μορφή ενδοσκόπησης με ύπνωση.

Διέλευση με αντιστροφή μπορεί να προκαλέσει :
Ανεπιθύμητες σχέσεις.
Εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν, όχι ευχάριστων.
Επανεμφάνιση προβλημάτων του παρελθόντος.
Εκκρεμότητες από το παρελθόν που ζητούν λύση.

Αντίθετα αν έχουμε κανονική επιστροφή δεσμών, τότε πρόκειται για μια σημαντική καμπή που αν ευνοούν και άλλοι παράγοντες προχωρούν το άτομο προς το σκοπό ζωής.

Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο Νότιος στον 1ο
Με την αντιστοιχία αυτή πρέπει το άτομο να πάρει την εμπειρία της ασφάλειας που εξασφαλίζεται μέσα από τους άλλους έστω και στα πλαίσια ενός συμβιβασμού.
Η προσωπικότητα είναι παθιασμένη, ανήσυχη, αυτοκαταστροφική, και μέσα στα πλαίσια αυτής της αυτοκαταστροφής μπορεί να διαλύσει και να υπονομεύσει κάθε ευκαιρία για συνεργασία που εξασφάλιζε ηρεμία και γαλήνη. Η μόνη λύση είναι συμβιβασμός όπου τις υποχωρήσεις τις κάνει το ίδιο το άτομο.
Συνήθως άτομα με αυτή την αντιστοιχία διαλύουν το γάμο τους, τινάζουν στον αέρα τις συνεργασίες και γενικά αρνούνται οτιδήποτε μπορεί να τους δώσει υλική εξασφάλιση και σταθερότητα.

Λύση
Ένας γάμος στον οποίο υπάρχει το στοιχείο του πάθους αλλά με σύντροφο που έχει τις ίδιες απαιτήσεις. Πάντως άτομα που έχουν αυτή την αντιστοιχία όταν με οποιοδήποτε τρόπο ο Νότιος Δεσμός ενεργοποιηθεί από τον εαυτό του ή από τον Βόρειο Δεσμό ή από τον Πλούτωνα, είναι πολύ πιθανή μια έκρηξη αυτοκαταστροφής που θα τινάξει στον αέρα ότι μέχρι τότε είχε χτίσει το άτομο.
Ευτύχημα είναι να βρεθεί άτομο που θα έχει τον Πλούτωνα ή έστω κάποιο βαρύ πλανήτη (εκτός Ποσειδώνα) στον Βόρειο Δεσμό.
Μ’ αυτή την αντιστοιχία συνήθως ο γάμος δεν κρατάει, γιατί το άτομο έχει ένα υπερφορτισμένο εγώ.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο Νότιος στο 2ο
Εδώ έχουμε αντιστροφή δεσμών, μιας και ο Βόρειος είναι στον οίκο του Νότιου και ο Νότιος στον οίκο του Βόρειου Εδώ είναι έντονο το αίτημα να βρεθεί τρόπος σύνθεσης των Δεσμών γιατί αλλιώς και ο Βόρειος θα ρουφηχτεί από τον Νότιο.
Πρέπει οπωσδήποτε το άτομο να μάθει να νιώθει ασφάλεια μέσα στην ανασφάλεια, να αγαπά το ζην επικινδύνως και μόνο αυτό. Να το κάνει να νιώθει ασφαλές. Η ρουτίνα του να είναι ο κίνδυνος και οτιδήποτε τον εκθέτει σ’ αυτόν. Αν ακολουθήσει «Ταυρίσια» αιτήματα θα πεθάνει από ανία. Αν ακολουθήσει «Σκορπίσια» αιτήματα κινδυνεύει να σπείρει τον θάνατο, μη εξαιρουμένου κι αυτού του ιδίου..
Συνίσταται να πάρει υπόψη του το στίχο του Σολωμού «δεν τους βαραίνει ο θάνατος, αλλά έγινε πνοή τους».

Τέτοια άτομα θα μπορούσαν ν’ ασχοληθούν με ριψοκίνδυνες οικονομικές δραστηριότητες, με ακραία μεταφυσική που δοκιμάζει τα όρια του ίδιου, να κάνει σχέσεις ερωτικές όπου κινδυνεύει συνεχώς να κάνει επαγγέλματα όπου ο θάνατος υπάρχει ως δυνατότητα.
Γενικά πρέπει να ζει στο όριο.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο -Νότιος στον 3ο
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αίτημα αυτής της αντιστοιχίας είναι η ενοποίηση των πεδίων, η απόκτηση μιας ενιαίας γνώσης. Όμως υπάρχει ένα παρελθόν πολυδιάσπασης που μερικές φορές έφτανε και σε πλαίσια αυτοκαταστροφής πνευματικής. Είναι πιθανότατη η ροπή προς απόκτηση μεταφυσικής γνώσης με τρόπο επιπόλαιο κι αυτό πρέπει ν’ αποφεύγεται με κάθε τίμημα.
Σκοπός πρέπει να είναι η απόκτηση γνώσεων συνολικών, ρεαλιστικών και γενικά γνώσεων ορθολογιστικών.
Γενικά μ’ αυτή την αντιστοιχία το άτομο έχει συνήθως φοβίες αλλά και έλξεις προς απόκρυφες γνώσεις. Αλλά μόνο αν τις ντύσει ορθολογικά θα μπορέσει να προχωρήσει σ’ αυτές.
Συνήθως τέτοια άτομα στα γυμνασιακά χρόνια θεωρούνται απροσάρμοστα, και η πνευματική δυναμική τους εμφανίζεται πολύ αργότερα. Πιθανόν ιδιοφυΐες στη διαχείριση οικονομικών και μεγάλη ευκολία σε σπουδές οικονομικής φύσεως.
Ιδιαίτερη φοβία αναπτύσσεται επίσης και στο θέμα των ταξιδιών όχι όμως τόσο των αεροπορικών. Ευτυχές γεγονός η σύζευξη μεταφυσικών προδιαθέσεων και έλλογης επεξεργασίας τους.

Εκπληκτική θέση για ψυχαναλυτές, για φιλοσόφους και για άτομα που έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα.
Η μεγαλύτερη κακοτυχία που μπορεί να φέρει αυτός ο δεσμός είναι κάποια απώλεια των αισθήσεων που μπορεί να συνδέεται με βαρύτατο καρμικό αμάρτημα. Επίσης πιθανή είναι η κατάχρηση δυνάμεων του 3ου οίκου η οποία κατάχρηση απαιτεί συμπαντική ανταπόδοση.
Ο δεσμός αυτός μπορεί να δηλώνει έναν παθιασμένο ερωτισμό προς συγγενικά πρόσωπα που μετουσιώνεται σε πνευματικές δραστηριότητες ακίνδυνες και επωφελείς.

Βόρειος Δεσμός στο 10ο οίκο Νότιος στον 4ο
Το άτομο έχει προδιάθεση ν’ ασχολείται με τα εσώψυχά του, με τις βαθύτερες ανάγκες του, με πρόσωπα που του είναι ιδιαίτερα οικεία, αδιαφορώντας για θέματα κοινωνικής καταξίωσης και οικονομικής ευμάρειας.
Το αιτούμενο μ’ αυτούς τους δεσμούς είναι να παντρέψει το πάθος του με την καριέρα γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να βρει κάποιο επάγγελμα που να βγαίνει από τα τρίσβαθα της ψυχής του και που συγχρόνως ν’ αποφέρει κέρδη, να έχει την έγκριση αυτών που εκτιμά αλλά και κοινωνική αναγνώριση.

Διέλευση από τον Νότιο Δεσμό μπορεί να φέρει καταστροφή στην καριέρα γιατί θα εμπλέξει το άτομο σε επικίνδυνες καταστάσεις πάθους και αυτοκαταστροφής.
Κάποιοι καρμολόγοι υποστηρίζουν πως πιθανόν μαγεία από τον οικογενειακό χώρο να λειτουργεί ως διαρκής ανασταλτικός παράγοντας στη καριέρα και γενικά να χτίζει ένα βαρύ πεπρωμένο.
Πάντως συνήθως άτομα με αυτή την αντιστοιχία πετυχαίνουν στη καριέρα όταν καταστρέψουν το σπίτι τους.
Πολύ βαριά η παράδοση της οικογένειας, που κρύβει ένα βαρύ μυστικό, ειδικά αν κοντά στον Νότιο Δεσμό είναι ο Ποσειδώνας

Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο -Νότιος στον 5ο
Ένα ακραίο εγωιστικό παρελθόν με καταχρήσεις σε θέματα ερωτικά, χρήση οποιουδήποτε μέσου για ατομική προβολή και για ικανοποίηση ερώτων.
Πιθανότατα κατάχρηση εμπιστοσύνης παιδιών και μετέπειτα κακοποίησή τους.
Το άτομο εξακολουθεί ν’ αναλώνεται σ’ ερωτικά πάθη και ενώ πρέπει να εστιαστεί σε στόχους και σχέδια ρεαλιστικά και πεζά, παρόλο που η ζωή συνήθως του επιτρέπει να πραγματοποιήσει αυτά, το πιθανότερο είναι, όταν γεμίζει την καρδάρα με γάλα να της δίνει μια δυνατή κλωτσιά.
Μόνο αν ενταχθεί σε κάποιο συλλογικό χώρο που παράλληλα του επιτρέπει την ιδιωτικότητα είναι πιθανό να μη δράσει αυτοκαταστροφικά.

Μακριά από παιδιά, τυχερά παιχνίδια και ατομικές επιχειρήσεις.
Συνίσταται ν’ ασχολείται με πάθος με τα θέματα του 11ου οίκου μέσα σε κλίμα ασφάλειας.


Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο Νότιος στον 6ο
6ος και 12ος, όπως είναι γνωστό είναι οίκοι υπηρεσίας.
Σε κάθε περίπτωση οι δεσμοί αυτοί επιτάσσουν προσφορά. Μόνο που επειδή η προσφορά σε προηγούμενες ενσαρκώσεις γίνονταν εκεί όπου υπήρχε πάθος, πρέπει το άτομο να μάθει την προσφορά ως επάγγελμα με ωφελιμιστικό χαρακτήρα, να μάθει να προσφέρει όχι μόνο εκεί που γουστάρει, που κατά βάθος έχει κι ιδιοτέλεια και πρέπει πριν φτάσει στο πολύ υψηλό επίπεδο της καθαρής προσφοράς πους είναι αίτημα 12ου οίκου, να περάσει από το ενδιάμεσο στάδιο του λατινικού ρητού «do ut des» «δίνω ίνα δώσεις».
Τουλάχιστον εδώ η ιδιοτέλεια δεν φορά τον μανδύα της ανιδιοτέλειας, τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα και αυτό λειτουργεί ως μυητικός αναβαθμός προς ένα 12ο ιχθύων.


2. ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ-ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Α Από τη νωχελική ηρεμία και την υλιστική κοσμοθεώρηση στην κατάδυση στα βάθη της ψυχής μέσα από διαδικασίες αποδόμησης.

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο- Νότιος στον 7ο
Πιθανόν η ψυχή σε προηγούμενη ενσάρκωση είχε ασχοληθεί έντονα με σχέσεις όπου υπήρχε έντονη η κτητικότητα. Έβλεπε τη σχέση ως μέσον ασφάλειας του Εγώ. Το Εγώ μπορούσε να διατηρηθεί χάρις στο Εσύ και το Εσύ το κρατούσε δελεάζοντάς το (Ταύρος) με οποιοδήποτε τρόπο, ή κάνοντας ακόμα και χρήση βίας.
Στην ενσάρκωση αυτή θα επιμένει να κάνει σχέσεις που θα εξασφαλίζουν ηρεμία και θ’ αναζητά την ψεύτικη ασφάλεια που παρέχει ο υποταγμένος σύντροφος. Στη καλύτερη περίπτωση αυτό δεν θα του προκύπτει, στη χειρότερη θα το χάνει πάντα.
Το μάθημα που πρέπει να πάρει είναι να κατανοήσει πως αν δεν ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που τον κάνει να θέλει τη σχέση και να νιώθει ασφαλής μέσα απ’ αυτή, δεν θα του προκύψει ποτέ σχέση. Χρειάζεται μια βουτιά στο Εγώ για να μπορέσει να κατανοήσει τις εξαρτήσεις του. Επειδή παλιά είχε αναλωθεί στην ασχολία με τους άλλους νομίζοντας πως έτσι θα βρει τον εαυτό του, τώρα, πρέπει να στραφεί στον εαυτό του και όταν τον μάθει τότε να γυρίσει στους άλλους χωρίς κτητικότητα, αλλά με μια τάση εξέλιξης μέσα από τη σχέση. Πεθαίνω το Εγώ για να μπορέσω να φτάσω στο Εσύ που θα το θέλω όχι ως προέκταση του Εγώ μου, αλλά ως μέσον αυτοσυνειδησίας.
Συνήθως άτομα που έχουν το Βόρειο Δεσμό τους στο Σκορπιό στον 1ο οίκο, έχουν τις πιο βαθιές, πιο σταθερές και μονογαμικές σχέσεις.

Βόρειος Δεσμός στο 2ο οίκο-Νότιος στον 8ο
Προσπάθεια εξασφάλισης του Εγώ μέσω εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων άλλων. Γενικά ένα τέτοιο άτομο έχει τη τάση να εξαρτιέται οικονομικά από το σύντροφο ή έστω από κάποια άλλα άτομα και βέβαια μπορεί και να χρησιμοποιεί το χρήμα ως μέσον ελέγχου άλλων ατόμων.
Πιθανή απόκτηση χρημάτων μέσω διαδικασιών θανάτου, μέσα από σκοτεινά κυκλώματα κάθε μορφής (8ος). Μεγάλη αποτυχία αν εξακολουθεί το ίδιο στη παρούσα ενσάρκωση που μπορεί να τη πληρώσει και πολύ ακριβά.
Το μάθημα που πρέπει να πάρει είναι :
• Να κερδίζει χρήματα (2ος) σταυρώνοντας τον εαυτό του (Σκορπιός).
• Ν’ αποφεύγει χρησιμοποίηση και ιδίως εκμετάλλευση των χρημάτων των
άλλων.
• Ν’ αποκτήσει ένα σύστημα αξιών (2ος) στο οποίο οι ανάγκες της ψυχής θα
θεωρούνται σημαντικότερο απόκτημα από τα υλικά αγαθά (Ταύρος, 8ος).
Κακή πραγμάτωση αυτού του δεσμού μπορεί να είναι η απόκτηση χρημάτων μέσα από τεχνικές Πλουτώνιες. Αν συμβεί αυτό η καταστροφή είναι σχεδόν βέβαιη με το πρώτο πέρασμα του Κρόνου από τους Δεσμούς.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο-Νότιος στον 9ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή έχει την τάση να θεωρεί ως σημαντική γνώση μόνο τη γνώση που έχει πρακτικό αντίκρισμα (Ταύρος), να περιφρονεί γνώσεις που δεν έχουν εργαλειακό χαρακτήρα.
Η σκέψη είναι υλιστικά προσανατολισμένη και πιθανότατα να διαπρέπει σε επαγγέλματα ή σπουδές οικονομικής φύσεως κι έτσι δρα μέχρι και τη δεύτερη επιστροφή των δεσμών ( 36 χρόνια). Με την επιστροφή των δεσμών μέσα από μια «ξαφνική» αναλαμπή αντιμετωπίζεται εχθρικά όλο το προηγούμενο οικοδόμημα και η ψυχή αρχίζει να μαθαίνει ξανά (3ος) αλλά σε άλλα μονοπάτια. Είναι ο γιάπης που ξαφνικά μελετάει Ζεν, ασχολείται μ’ εσωτερισμό, μπορεί ακόμα και να παραιτηθεί από τη δουλειά του. Διαλύει το υλιστικό πνευματικό μόρφωμα του Ταύρου μέσα στη μεταφυσική χοάνη του Σκορπιού.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο-Νότιος Δεσμός στον 10ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση ή ψυχή τα είχε δώσει όλα για τη καριέρα ενδιαφερόμενη κυρίως για τη κοινωνική εξασφάλιση (10ος) μέσω της οικονομικής προόδου (Ταύρος). Πιθανότατα είχε αδιαφορήσει για τις βαθύτερες ανάγκες της (4ος) και ίσως να είχε «σκοτώσει» τα πιο οικεία της πρόσωπα, με ποικιλία μορφών.
Στη τωρινή ενσάρκωση θα πρέπει να δοθεί όλο το βάρος στην αυτογνωσία (4ος) μέσα από μια διαδικασία «καθόδου στον Άδη». Μια τέτοια ψυχή είναι υποχρεωμένη να αναζητά ερμηνείες σε κάθε δραστηριότητά της που για να τις βρει θα εξαντλήσει όλο το φάσμα των μεταφυσικών επιστημών και της ψυχολογίας του βάθους (ψυχανάλυση). Τέταρτος και Σκορπιός είναι ότι καλύτερο για ψυχαναλυτική διαδικασία και η αντιστοιχία αυτή στη πιο αναιμική της δυναμική μπορεί να εκφραστεί μ’ ένα πάθος για την οικογένεια (4ος), το σπίτι και τα οικεία πρόσωπα, πάθος που μπορεί να τινάξει ολόκληρη οικογένεια.
Συνήθως εδώ έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που δείχνουν πάθος για την ιστορία (4ος), την αρχαιολογία (4ος), τις μεταφυσικές επιστήμες (θεοσοφία κλπ.), τη ψυχανάλυση ή και τους συντηρητές παλαιών σπιτιών.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο-Νότιος στον 11ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή είχε ξοδευτεί σε στόχους υλιστικούς (11ος, Ταύρος) πιθανότατα να είχε και συμμετοχή σε ομάδες με σκοπό την απόκτηση υλικού κέρδους. Εκμετάλλευση της συλλογικότητας για σκοπούς χρησιμοθηρικούς είναι και η βασική τάση της ψυχής στη παρούσα ενσάρκωση. Ίσως να μη μπορεί να υπάρχει εκτός συλλογικού χώρου. Το μάθημα που πρέπει τώρα να πάρει είναι να δρα σε επίπεδο ατομικό δίνοντας στη δράση και στη δημιουργία τέτοιο πάθος (Σκορπιός) που θα είναι πλέον βαρυσήμαντο και θα προσφέρει στην ομάδα. Σκοτώνοντας το Εγώ μέσα από το δημιουργικό πάθος, δίνοντας όλο της το είναι σε κάποια μορφή δημιουργίας καταφέρνει να πετύχει μεγάλα δημιουργήματα κι έτσι έμμεσα η ψυχή «ξεχρεώνει» το κάρμα της εκμετάλλευσης των άλλων δίνοντας μεγάλα έργα σε ευρέα σύνολα.
Για να γίνει όμως αυτό και να παθιαστεί με τη δημιουργία συνήθως ματαιώνεται τελείως η ερωτική επιτυχία και γι’ αυτό το λόγο συνήθως άτομα με το Βόρειο Δεσμό στον 5ο ειδικά στο Σκορπιό δεν πετυχαίνουν τις ερωτικές επιδιώξεις. Έχουμε άτομα με ακραία κι απύθμενη σεξουαλικότητα που συνδέεται με μια καρμική ματαίωση και γι’ αυτό το λόγο για να μη τρελαθούν, για να μη σκοτώσουν, ή για να μη σκοτωθούν είναι υποχρεωμένα να δημιουργήσουν.
Επαγγέλματα σχετικά: καλλιτέχνης, αθλητής, παιδαγωγός, χρηματιστής, σύμβουλος επενδύσεων.

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο-Νότιος στον 12ο
M’ αυτό τον άξονα υπάρχει ένα παρελθόν υλιστικής προσφοράς (Ταύρος, 12ος ) που φαίνονταν ακόμα κι ανιδιοτελής. Πιθανότατα σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή να είχε προσφέρει σε άτομα αναξιοπαθούντα υλική βοήθεια με αντίτιμο ή να εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση αναξιοπαθούντων για δικό της όφελος. Πιθανότατα έδρασε υλιστικά σε χώρους πνευματικούς, ίσως πάλι να «έθαψε» βαθύτερες πνευματικές και ψυχικές του ανάγκες πάλι για λόγους υλιστικούς. Μπορεί να είχε υποστεί μοναξιά εκούσια λόγω συναισθηματικής τσιγκουνιάς.
Όλο αυτός ο συνδυασμός δείχνει παρασκήνιο που σκοπό έχει την απόκτηση κέρδους. Στη καλύτερη εκδοχή αυτού του άξονα θα μπορούσαμε να είχαμε μια ψυχή που δρούσε ανιδιοτελώς μόνο αν μέσα από αυτή τη δράση ένιωθε ασφάλεια και δεν έδινε τη προσφορά από την καλή της καρδιά.
Στην ενσάρκωση αυτή η ψυχή θα πρέπει να μάθει να δίνει συγκεκριμένη (6ος) προσφορά μέσα από έναν παροξυσμό (Σκορπιός) συναισθηματικό και μέσα σε συνθήκες πόνου να αναγκαστεί η ψυχή να προσφέρει υπηρεσίες – και μάλιστα επώδυνες – σε άτομο με τα οποία έχει συναισθηματική εξάρτηση. Δια του πόνου καλύπτεται συναισθηματικά και με τη προσφορά μπορεί να ξεπεράσει το αρνητικό κάρμα του Ταύρου.
Γενικά, κανόνας αυτού του συνδυασμού είναι εκμάθηση της προσφοράς μέσα από το πάθος και δια παρεμβάσεων της μοίρας (Σκορπιός).
Επαγγέλματα συναφή μ’ αυτόν τον άξονα είναι κατ’ εξοχήν το ιατρικό επάγγελμα, ή η εργασία σε χώρους υγείας με την προϋπόθεση πως η ψυχή μόνη της έχει κάνει την επιλογή.
Γενικά επαγγέλματα όπου η ψυχή βγάζει το βαθύτερο εαυτό της και προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το υλικό κέρδος (Ταύρος)
Σε περίπτωση που κάποιο επάγγελμα γίνεται εξαναγκαστικά ή μόνο για λόγους κέρδους χωρίς συναισθηματικό υπόβαθρο τότε ξυπνάει ο Νότιος Δεσμός και μπορεί η ψυχή να υποστεί βαριές ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές του ΑΝΣ (αυτόνομο νευρικό σύστημα).

Με τους δεσμούς αυτούς εύκολα κάποιος ακόμα κι αν προσεγγίσει το Βόρειο Δεσμό, τρομαγμένος γυρίζει …εσπευσμένως στο Νότιο.
Λύση : να συνδυάσει θέματα του ενός δεσμού με τον τρόπο του άλλου. Π.χ. να βγάζει χρήματα μέσα από διαδικασίες πάθους η γενικότερα να ασχολείται με το χρήμα στη συλλογική του διάσταση.

Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο-Νότιος στον 1ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή σε προηγούμενες ενσαρκώσεις ένιωθε αυτάρκεια και ασφάλεια μέσα στα πλαίσια του Εγώ. Της αρκούσαν τα υλικά αγαθά για να νιώθει καλά και πίστευε πως η ολοκλήρωση δεν απαιτεί αναγκαστικά ένα Εσύ. Δρούσε χειριστικά, υλιστικά και χρησιμοθηρικά χωρίς καμιά συναισθηματική έξαρση ή ανησυχία « ο κόσμος όλος είμαι Εγώ», και βέβαια τα υλικά μέσα επιβίωσης.
Στη τωρινή ενσάρκωση πρέπει να μάθει πως ολοκλήρωση χωρίς εκστατική ροπή είναι αδύνατη. Η εκμάθηση αυτή γίνεται μέσα από επώδυνες διαδικασίες είτε απόρριψης, είτε απώλειας. Γενικά η ψυχή θ’ αναγκαστεί είτε να ζει σε μια αβάστακτη μοναξιά, είτε ν’ αποδομήσει τελείως το Εγώ της, ζητιανεύοντας πολλές φορές «λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω». Είναι η περίπτωση των «Κόκκινων Φαναριών» με τη Κατερίνα Χέλμη που ικέτευε τον μαστροπό της για λίγη αγάπη.
Με αυτή την αντιστοιχία συνήθως όλα τα θέματα του 7ου συνοδεύονται είτε με απώλειες (θάνατο) είτε με αποδομήσεις του Εγώ.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο-Νότιος στο 2ο
Με την αντιστοιχία αυτή πρέπει η ψυχή να πάρει έντονα το μάθημα της αξίας των συναισθηματικών αναγκών. Μέσα από διαδικασίες πάθους οποιασδήποτε μορφής – κυρίως τυχερών παιχνιδιών – θα πρέπει να καταλάβει πως το χρήμα δεν έχει αξία καθεαυτή, παρά μόνο αξία έχει το ρίσκο που μπορεί κανείς να κάνει μ’ αυτό φτάνοντας το Εγώ σε όρια. Και βρίσκει ηδονή μέσα από το ρίσκο γιατί νιώθει πως αυτό που είναι να συμβεί θα συμβεί ανεξάρτητα από τις όποιες προφυλάξεις του.
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή συνειδητοποιεί τη ματαιότητα κάθε προσπάθειας για ασφάλεια και αφήνεται στα χέρια του Θεού, της μοίρας, του πεπρωμένου. Νιώθει τη πλήρη αδυναμία του Εγώ, την πλήρη ματαιότητα της κάθε προσπάθειας, την αδυνατότητα του κάθε προγραμματισμού. Κατανοεί πως άλλες δυνάμεις δρουν μέσα από μας, και αν αυτές οι δυνάμεις θέλουν κάτι για μας αυτό θα γίνει και κάθε προσπάθεια άμυνας ή αντίστασης είναι εξ’ ορισμού καταδικασμένη.
Με την αντιστοιχία αυτή υ ψυχή ή θα φτάσει στη μοιρολατρία, ή σε μια κατάσταση απελπισίας, ή θα την οδηγήσει σε αναζήτηση των δυνάμεων εκείνων από τις οποίες είμαστε εξαρτημένοι. Στη χειρότερη εκδοχή έχοντας καταλάβει πως το ορατό κυβερνιέται από το αόρατο, μπορεί να αναζητήσει λύτρωση σε δυνάμεις του αόρατου που είναι εύκολα προσβάσιμες.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο-Νότιος στον 3ο
Με την αντιστοιχία αυτή η ψυχή είχε περιφρονήσει οποιαδήποτε μορφή γνώσης, δεν είχε πρακτικό αντίκρισμα. Οι όποιες πνευματικές ενασχολήσεις της ήταν έντονα υλιστικά φορτισμένες και βέβαια υποτιμούσε κάθε δίψα για γνώση που δεν είχε εφαρμογή άμεση και βραχυπρόθεσμη. Στην ενσάρκωση αυτή πρέπει να εκτιμήσει γνώσεις ανωτέρου επιπέδου που όμως για να τις αποκτήσει θα περάσει μέσα από επώδυνες (Σκορπιός) διαδικασίες. Μπορεί να έχει ένα πάθος για τη γνώση και το πάθος αυτό συνεχώς να μπλοκάρεται και ν’ αναγκάζεται να διακόπτει και ν’ αρχίζει πάλι από την αρχή.
Το μεγάλο μάθημα αυτής της αντιστοιχίας είναι η κατανόηση πως οτιδήποτε ανώτερο πνευματικά κερδίζεται με απώλεια στο υλικό (Ταύρος) επίπεδο και πως ανώτερη γνώση που θέλει να χρησιμοποιηθεί για στενά χρησιμοθηρικούς στόχους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η ιδανικότερη πραγμάτωση αυτής της αντιστοιχίας είναι ένα διανοητικό πάθος που ανατρέπει κάθε υλιστικό στίγμα της ζωής του ανθρώπου.
Επίσης η αντιστοιχία αυτή μπορεί να δώσει το ριζοσπαστικό φιλόσοφο που φτιάχνει τις πιο τολμηρές αντί-υλιστικές μεταφυσικές θεωρίες.
Σε επίπεδο οικονομικό μπορεί να δώσει τον οικονομολόγο που ανατρέπει υπάρχουσες οικονομικές θεωρίες και τις …τινάζει στον αέρα.

Βόρειος Δεσμός στο 10ο οίκο-Νότιος στον 4ο
Με την αντιστοιχία αυτή η ψυχή σε προηγούμενες ενσαρκώσεις είχε ασχοληθεί έντονα με θέματα 4ου οίκου και ένιωθε πως μέσα απ’ αυτά κέρδιζε την ασφάλεια. Είναι πολύ πιθανό να εγκατέλειψε φιλοδοξίες (10ος ) κοινωνικής ανόδου αφ’ ενός για να καλύψει ψυχικές της ανάγκες, αφ’ ετέρου γιατί ένιωθε περιττή την κοινωνική δράση.
Μια ψυχή μ’ αυτή την αντιστοιχία προσπαθεί συνήθως να κερδίσει την ασφάλεια μέσα από τα θέματα του 4ου οίκου και πάντα υποτιμά την επαγγελματική δραστηριότητα. Μέσα από κάποιο χτύπημα που έρχεται από το χώρο του 4ου αναγκάζεται να βγει στον επαγγελματικό στίβο, μέσα από τα τραύματά της παιδικής ηλικίας προσπαθεί να βρει επαγγελματική ταυτότητα και βέβαια πάντα οι κακοτυχίες στα θέματα 4ου οίκου είναι το μέσον για να μπορέσει να δράσει επαγγελματικά μιας και μέσω του επαγγέλματος ξεχνά τα όποια προβλήματα, ή μέσα από το χώρο του επαγγέλματος εξασφαλίζει τα μέσα για να λύσει προβλήματα 4ου οίκου. Όσο περισσότερο προωθείται επαγγελματικά και βρίσκει το Εγώ της μέσα από το επάγγελμα, τόσο περισσότερο ξεπερνά τις ανασφάλειες και τα τραύματα που προέρχονται κυρίως από τις ρίζες. Εμπειρίες θανάτου σφραγίζουν πάντα την επαγγελματική πορεία, κι αναζητά πάντα ένα επάγγελμα που θα βοηθήσει να θεραπευτεί αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «τραυματισμένο παιδί».

Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο-Νότιος στον 5ο
Μ’ αυτή την αντιστοιχία η ψυχή πρέπει ν’ αποκτήσει την εμπειρία της συλλογικής δράσης (11ος) και να υπερβεί τα στενά όρια του ατομικισμού και του εγωτισμού. Θα πρέπει να μάθει να δρα μέσα σε ομάδα θανατώνοντας πολλές φορές την ατομικότητα. Πιθανόν θ’ αναγκαστεί άμεσα ή έμμεσα να δρα σε συλλογικούς χώρους οι οποίοι της προκαλούν ακόμα κι απαρέσκεια. Μέσα από την εξαναγκαστική συλλογική δράση ξεχρεώνει κάρμα ατομικισμού και μπορεί να φτάσει στο σημείο να βάζει στόχους πολύ τολμηρούς.
Επειδή σε προηγούμενη ενσάρκωση είχε τη πολυτέλεια να πετυχαίνει χωρίς προσπάθεια ιδιαίτερη κάποιος στόχους, τώρα πρέπει να μάθει δύο πράγματα:
Χωρίς τους άλλους δεν υπάρχουμε
Πως, και ο πιο ατομικός στόχος είναι κατά βάθος συλλογικός.

Βόρειος Δεσμός στο 12ο οίκο-Νότιος στον 6ο
Σε προηγούμενη ενσάρκωση η ψυχή είχε δράσει ωφελιμιστικά σε πλαίσια παροχής υπηρεσιών και πιθανότατα είχε μεγάλο κέρδος απ’ αυτό. Στη τωρινή ενσάρκωση θα πρέπει να μάθει την ανιδιοτελή προσφορά μέσα από διαδικασίες καταστροφής. Είναι πολύ πιθανό να εμπλακεί σε καταστάσεις που η αλληλεγγύη και η αυτοθυσία είναι αναγκαστικές καταστάσεις π.χ. φυλακή, εξορία, νοσοκομεία, στρατόπεδα συγκέντρωσης, αιχμαλωσία, κ.ά.
Μέσα από ακραίες καταστάσεις πόνου και δυστυχίας η ψυχή μαθαίνει τη προσφορά και συνειδητοποιεί πως δεν είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχει υλικό όφελος για να νιώσουμε χαρά από τη προσφορά μας, αλλά μπορεί η χαρά να προέρχεται και από μια προσφορά που γίνεται ακόμα και χωρίς κίνητρο.
Ερωτικό πάθος με απόλυτη προσφορά σε κάποιο άτομο «καταραμένο» είναι η συνήθης πραγμάτωση αυτού του κάρματος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved