Οι καρμικές επιταγές του Πλούτωνα

Το κύριο χαρακτηριστικό του Πλούτωνα συγκροτείται από την ανάπτυξη της εναρμόνισης με την παγκόσμια βούληση
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Urania Lab

Το κύριο χαρακτηριστικό του Πλούτωνα συγκροτείται από την ανάπτυξη της εναρμόνισης με την παγκόσμια βούληση, η οποία μας επιτρέπει την πρόσβαση στην παγκόσμια δύναμη έτσι ώστε να επιτύχουμε τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών στους εαυτούς μας και στο περιβάλλον.

Το γενικό κάρμα του Πλούτωνα αποτελείται από τη συνάντηση με το προϊόν μιας μορφής προηγούμενης ζωής το οποίο στην θετική του πλευρά έχει συγκροτηθεί από:
-Μια πολύ δυνατή θέληση και την παρόρμηση να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στον κόσμο γύρω μας, αλλά και την ικανότητα να αποδεχόμαστε το παγκόσμιο σχέδιο και έργο σύμφωνα με θείες οδηγίες και όχι σύμφωνα με προσωπικές επιθυμίες,
-Την ικανότητα να αποδεχόμαστε το τέλος στη ζωή μας ή στη ζωή εκείνων που βρίσκονται κοντά σε μας, σαν μέρος της γενικής τάξης πραγμάτων και όχι σαν μάχη ενάντια στην αλλαγή,
-Την προθυμία να εξετάζουμε τους εαυτούς μας και να υποκινούμε την προσωπική αλλαγή προτού να καταδικάσουμε τους άλλους ή προτού επιχειρήσουμε να αλλάξουμε τους άλλους.

Στη περίπτωση μιας θετικής μορφής προηγούμενης ζωής, το προϊόν θα είναι μία κλίση προς τη διάγνωση και η ικανότητα να αποκαθιστούμε την υγεία - το χαρακτηριστικό του αληθινού θεραπευτή. Έτσι είναι πιθανόν να είμαστε ειδικοί στο να εντοπίζουμε την πηγή της ασθένειας επειδή είμαστε ικανοί να βλέπουμε καθαρά τις βαθύτερες αρνητικές μορφές οι οποίες βρίσκονται στη ρίζα των φυσικών και πνευματικών ασθενειών. Έχουμε την ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να εκφορτιζόμαστε από τέτοιες "αρνητικές" μορφές σχετικά εύκολα πριν μπορέσουν να καταστρέψουν την πνευματική και φυσική μας υγεία, και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η ικανότητα "απαλλαγής" μάς επιτρέπει επίσης να παραμερίζουμε την αρνητική ενέργεια που λαμβάνουμε από άλλους - κάτι που είναι ιδιαίτερα επωφελές αν εργαζόμαστε στον τομέα της υγείας. Πάνω απ’ όλα, κατέχουμε τη δυνατότητα να προκαλούμε αλλαγή στο περιβάλλον μας - όχι μέσω της χρήσης προσωπικής πίεσης αλλά σε ένα ψυχικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως εμείς οι ίδιοι δεν επιφέρουμε την αλλαγή, αλλά λειτουργούμε σαν αναμεταδότες της θείας ενέργειας η οποία μας βοηθά να επιφέρουμε την αλλαγή κατά τρόπο ευεργετικό για το σύνολο.

Στην αρνητική του πλευρά το προϊόν μιας μορφής προηγούμενης ζωής έχει συγκροτηθεί από:
-Την τάση να χρησιμοποιούμε την ισχυρώς ανεπτυγμένη δύναμη της θέλησής μας για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε άτομα και καταστάσεις προς δικό μας όφελος χωρίς να σκεφτόμαστε τι είναι ευεργετικό για το σύνολο,
-Την ανικανότητα να αποδεχόμαστε την αλλαγή στη ζωή μας ή στη ζωή εκείνων που βρίσκονται κοντά σε εμάς όπου αυτή είναι αντίθετη προς τις επιθυμίες μας,
- Την ανικανότητα να δούμε τους εαυτούς μας έτσι όπως πραγματικά είναι ή να αναγνωρίσουμε πότε και που μας χρειάζεται η αλλαγή.

Στην περίπτωση μιας αρνητικής μορφής προηγούμενης ζωής, η παλιά επιμονή να γίνεται ότι θέλουμε εμείς θα έχει δημιουργήσει μορφές αυστηρότητας και εξάρτησης, ένα φόβο σχετικό με την αλλαγή, μία βαθειά αίσθηση ανασφάλειας και μορφές αμυντικής συμπεριφοράς. Η ανικανότητα απεξάρτησης θα σημαίνει πως αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο να αναγνωρίσουμε και να αποβάλλουμε "αρνητικά" συναισθήματα, όποτε και όταν αυτά δημιουργηθούν, γεγονός που οδηγεί στην οικοδόμηση εξοργιστικών αισθημάτων. Συχνά θα συναντούμε άτομα τα οποία θα ενσωματώνουν την ίδια ακριβώς
ακαμψία που δείξαμε κάποτε σε άλλους και η οποία είναι ακόμα έμφυτη μέσα μας, αν και μη αναγνωρίσιμη. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μας καλέσουν να εγκαταλείψουμε εκείνο στο οποίο είμαστε (συνήθως υποσυνείδητα) περισσότερο εξαρτημένοι.

Η γενική πρόκληση του Πλούτωνα είναι:
- Να ξεπεράσουμε τόσο την ανάγκη να κάνουμε ότι θέλουμε εμείς όσο και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της χειριστικής
συμπεριφοράς τα οποία έχουμε δημιουργήσει κατά την διάρκεια πολλών ενσαρκώσεων και τα οποία τώρα περιχαρακώνονται σταθερά στη νοοτροπία μας.
- Να ξεπεράσουμε τις μορφές αμυντικής συμπεριφοράς οι οποίες γίνονται αιτία να κατακρατούμε όλα τα συναισθήματα και τα κίνητρα που πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τους άλλους εναντίον μας ή που πιστεύουμε ότι μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες αλλαγές στη ζωή μας - και να ανοιχτούμε τελείως στους άλλους.
- Να φυλαχθούμε από το να φανερώνουμε - και να αποδίδουμε σε άλλους - δυσάρεστες στάσεις, πάθη και μορφές συμπεριφοράς που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ή που φοβόμαστε να εκφράσουμε στους εαυτούς μας.
- Να αντιμετωπίσουμε, να αποφορτίσουμε και να μεταλλάξουμε τα "αρνητικά" συναισθήματα που απορρέουν από απώλειες, από χτυπήματα στη θέλησή μας ή από απειλές για την ασφάλειά μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved