Δραγωνικός χάρτης-Η μεταφυσική πλευρά της Shirley Maclaine

Άκρως, λοιπόν, αποκαλυπτική η ιδιοσυναστρία των δύο ζωδιακών
Παπασταύρου Λίντα
Δραγωνικός χάρτης-Η μεταφυσική πλευρά της Shirley Maclaine

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Είδαμε στο προηγούμενο κείμενό μας για τη Shirley MacLaine πώς φαίνεται μέσα από την ιδιοσυναστρία τροπικού και δραγωνικού χάρτη η καλλιτεχνική πληθωρικότητα αλλά και η καλλιτεχνική – και όχι μόνον- επιτυχία. Όμως, όπως θα γνωρίζετε – το αναφέραμε άλλωστε ακροθιγώς και στο προηγούμενο κείμενό μας- η καλλιτέχνιδα είχε και έντονες μεταφυσικές ανησυχίες, που αναδύθηκαν «ξαφνικά» και είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η ζωή της και να οδηγηθεί σε μια αλλαγή του συστήματος αξιών της. Έγινε μάλιστα και συγγραφέας, αξιοποιώντας το τροπικό Μεσουράνημα της στους Διδύμους αλλά και όπως φαίνεται στο διπλό χάρτη (τροπικός-δραγωνικός) την παρουσία τεσσάρων δραγωνικών πλανητών στον άξονα 3ου-9ου του τροπικού ωροσκοπίου και μάλιστα σε Διδύμους-Τοξότη.

Στο άρθρο μας «Περασμένες ενσαρκώσεις-Ο Δραγωνικός ζωδιακός» είχαμε αναφερθεί στη σύνθεση των ιδιοτήτων τροπικού και δραγωνικού Ήλιου κάτι που στην περίπτωση της MacLaine είναι περισσότερο από προφανές. Το παρελθόν διανοούμενης, συγγραφέως κλπ που επισημαίνεται από την δραγωνική θέση του Ήλιου στους Διδύμους και τον 9ο οίκο, πήρε σάρκα και οστά μέσα από τον 8ο οίκο (μεταφυσική) στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος στο τροπικό ωροσκόπιο.


draconic_mclaine_copy

Ας δούμε τώρα αναλυτικά και προσεκτικά πώς φαίνεται η μεταφυσική ροπή:

Θα γνωρίζετε πως ο πλανήτης της διαίσθησης, της μεταφυσικής, της ψυχικής ευαισθησίας γενικότερα, είναι ο Ποσειδώνας. Η εμπλοκή του με τη Σελήνη συγκροτεί, κατά την Κοσμοβιολογία, τον άξονα της διαίσθησης, των υποσυνείδητων φαινομένων. Ο Ebertin με κατηγορηματικότητα συνδέει τον άξονα αυτό (Σελήνης/Ποσειδώνα) με μέντιουμ, με άτομα ιδιαιτέρων ικανοτήτων. Όταν μάλιστα στον άξονα αυτό εμπλέκεται και ο Πλούτωνας, έχουμε συναισθηματικό σοκ, μεγάλη και αιφνίδια αλλαγή κάποιου.

Στο ωροσκόπιο (τροπικό) της MacLaine έχουμε σύνοδο Σελήνης/ Ποσειδώνα στις 6ο και 9ο Παρθένου αντίστοιχα. Ο Πλούτωνας από τις 22ο Καρκίνου, εμπλέκεται βεβαίως με αυτόν τον άξονα με όψη 45ο μοιρών (που ενεργοποιεί μεσοδιαστήματα) αλλά δεν έχει τη βαρύτητα της συνόδου. Βέβαια Σελήνη και Ποσειδώνας στο 12ο οίκο, κι αυτό πρέπει να το πάρουμε σοβαρά υπόψη, σε οίκο που συνδέεται με κάθε μορφή ψυχικών ικανοτήτων. Ο Ποσειδώνας, όμως, αδύναμος στην Παρθένο.

Στο δραγωνικό ωροσκόπιο ο Πλούτωνας στις 6ο Παρθένου, ακριβώς πάνω στην τροπική σύνοδο Σελήνης/ Ποσειδώνα και ο Ποσειδώνας στο Ζυγό, σε άριστο απλανή στο δραγωνικό, σε τετράγωνο με τροπικό Πλούτωνα. Έτσι στην ιδιοσυναστρία τροπικού και δραγωνικού ωροσκοπίου της MacLaine, Σελήνη, Ποσειδώνας, Πλούτωνας εμπλέκονται με τρεις τρόπους:

α. Σελήνη/Ποσειδώνας 45ο με Πλούτωνα στο τροπικό.

β. Σελήνη/ Ποσειδώνας δραγωνικοί 90ο με Πλούτωνα τροπικό.

γ. Δραγωνικός Πλούτωνας σύνοδο με Σελήνη/Ποσειδώνα του τροπικού.

Εξαιρετικά ισχυρή δυναμική, που εξηγεί την «ξαφνική» μεταφυσική της MacLaine.

Ας προσέξουμε πως η «μεταφυσική» σύνοδος Σελήνη/Ποσειδώνα στο δραγωνικό είναι στις 20ο-23ο Ζυγού, ακριβώς πάνω στην ακμή του 2ου οίκου του τροπικού ωροσκοπίου, πάνω στον οίκο του συστήματος αξιών· πράγματι μια ξαφνική μεταφυσική εμπειρία άλλαξε όλο το σύστημα αξιών. Η Αφροδίτη, κυβερνήτρια του 12ου δραγωνικού βρίσκεται (στο δραγωνικό) στις 2ο Ταύρου περίπου, σε σύνοδο με τροπικό Ήλιο, Άρη και στο μεσοδιάστημα Ήλιου/ Ουρανού (έτσι εξηγείται και το «ξαφνικό»).

Η δραγωνική πάλι Αφροδίτη, τροπικοί Άρης και Ήλιος βρίσκονται σε συγκλίνον τρίγωνο με τη σύνοδο Σελήνης/Ποσειδώνα. Η δραγωνική σύνοδος Σελήνη/ Ποσειδώνα στο Ζυγό είναι σε σύνοδο με τροπικό Δία και με δραγωνικό Ήλιο, Άρη, Β. Δεσμό έχει όψεις τριγώνου (μεγάλα τρίγωνα).

Οι παράγωγοι οίκοι

Άκρως, λοιπόν, αποκαλυπτική η ιδιοσυναστρία των δύο ζωδιακών. Προσέξτε όμως και τη λειτουργικότητα των παραγώγων οίκων στο τροπικό ωροσκόπιο της MacLaine: ο 3ος οίκος δηλώνει τον αδελφό, ο 10ος του 3ου (που είναι ο 12ος) δηλώνει την καριέρα του αδελφού.

Κυβερνήτης 12ου ο Ερμής στην «πύλη του αρχηγού», στις 16ο Κριού, άρα αδελφός φιλόδοξος. Σε ποιον όμως τομέα; Ο Ερμής είναι στον 7ο οίκο -δηλαδή τον 5ο του 3ου - άρα σε θέματα τέχνης.

Και ο ποιος είναι ο κυβερνήτης του 7ου, δηλαδή του 5ου οίκου του αδελφού; Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης του κινηματογράφου, της «μεγάλης απάτης» που είναι και στο 10ο του αδελφού. Και ποιος αδελφός; Μα ο Γουόρεν Μπίτι, ο πρωταγωνιστής του «Μπόνι και Κλάϊντ», ο σκηνοθέτης, ο πρωταγωνιστής των «Κόκκινων» (2 ταινίες – σταθμοί στην ιστορία του κινηματογράφου).

Συμπέρασμα: όλες οι τεχνικές της Αστρολογίας (Δραγώνιος, θεωρία παραγώγων οίκων) φωτίζουν το αρχικό ωροσκόπιο και καμία δεν πρέπει να παραγκωνίζουμε ή, πολύ χειρότερα, να υποτιμάμε.

Η αλήθεια μπορεί να είναι μία, αλλά έχει πολλά στρώματα και «πολλοί δρόμοι οδηγούν σ’ αυτή», όχι όμως και ασύνδετοι μεταξύ τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved