Κάρμα και Αστρολογία

Το Κάρμα είναι απλά μία Σανσκριτική λέξη που σημαίνει "δράση" η οποία έχει φτάσει να συμβολίζει τον νόμο της αιτίας

Κάρμα και Αστρολογία

Το Κάρμα είναι απλά μία Σανσκριτική λέξη που σημαίνει "δράση" η οποία έχει φτάσει να συμβολίζει τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος λαμβανομένου υπόψην ότι κάθε δράση έχει σαν αποτέλεσμα μία αντίδραση ακριβώς σε συμφωνία με την ίδια, έτσι ώστε οι "καλές" ενέργειες να αποφέρουν οφέλη στη ψυχή ενώ οι "κακές" ενέργειες να έχουν σαν επακόλουθο δυσκολίες. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις "καλό" και "κακό" είναι πιο εξυπηρετικό για τον σκοπό μας να μιλούμε για ανιδιοτέλεια και ατομισμό μιας και η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι τώρα είναι το να βάλουμε το εγώ μας στον δρόμο του.

Ολόκληρος ο σκοπός του κάρμα είναι να μας διδάξει την αξία της ανιδιοτέλειας και την αχρηστία του ατομισμού με το πιο αποτελεσματικό μάθημα από όλα - να υποστούμε εμείς οι ίδιοι την εμπειρία της ίδιας ακριβώς συμπεριφοράς που δείξαμε στους άλλους. Γιατί μόνο όταν κατανοήσουμε τον πόνο που προκαλεί μία πράξη αποφασίζουμε να την απορρίψουμε. Για τον λόγο αυτό είναι προτιμότερο να δούμε το αρνητικό κάρμα όχι αναφορικά με την κρίση ή την τιμωρία αλλά απλά σαν μία εκπαιδευτική εμπειρία.

Αν και μπορεί να έχουμε "σπείρει και θερίσει" καλώς μέσα σε μία και ίδια ζωή, ο καρμικός μας λογαριασμός γενικά θα μεταφέρεται από τη μία ζωή στην άλλη, γιατί είναι ένας λογαριασμός της ψυχής και όχι του ενσαρκωμένου ατόμου. Και εξαιτίας των περιπλοκών που εμπλέκονται στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος για την καρμική αποπληρωμή, το κάρμα μπορεί συχνά να μεταφέρεται για μία περίοδο πολλών ζωών προτού εκπληρωθεί.

**Θες να βρεις απαντήσεις στα "πώς" και τα "γιατί" των δυσεξήγητων γεγονότων της ζωής σου; Απόκτησε την Προσωπική Καρμική Ανάλυση εδώ!**

Αν και ο παγκόσμιος νόμος υπαγορεύει το ότι είμαστε βασικά υποχρεωμένοι στο να εκπληρώσουμε το κάρμα μας σε κάποιο σημείο, η άποψη που παρουσιάζεται σε αυτή την ανάλυση είναι το πως είναι δυνατό να ξεκαθαρίσουμε την ανάγκη του να ικανοποιήσουμε το κάρμα - ή να μετριάσουμε σε κάποιο βαθμό την σοβαρότητά του - αν μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι δεν χρειαζόμαστε πια να υφιστάμεθα το εν λόγω συγκεκριμένο μάθημα. Αυτή η "χάρη" είναι δυνατή μιας και το κάρμα ικανοποιείται μόνο σαν μέσο κατανόησης και αν η κατανόηση έχει ήδη αποκτηθεί από κάποιο άλλο κανάλι, λογικά δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι το μάθημα είναι πια αναγκαίο.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους από εμάς συσχετίζεται με την ανακάλυψη της φύσης των καρμικών μας υποχρεώσεων, μια και παραμένουμε πεισματικά τυφλοί στη "σκοτεινή" πλευρά του χαρακτήρα μας. Εδώ είναι που η αστρολογία μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη μια και αντιπροσωπεύει ένα αντικειμενικό αρχείο του καρμικού μας λογαριασμού. Μας επιτρέπει να φτάσουμε έως τη ρίζα της αιτίας που μας προκαλεί την κατάσταση στην παρούσα ζωή και μας παρέχει επίσης μια καθοδήγηση ως προς το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, μια και το κάρμα θα πρέπει να κατανοηθεί όχι απλά αναφορικά με το παρελθόν αλλά επίσης και σαν ο σπόρος που σπέρνουμε τώρα για τις προσεχείς ζωές μας.

Ο βαθμός στον οποίο θα αντιμετωπίσουμε το θετικό ή το αρνητικό κάρμα των πράξεων, σκέψεων και συναισθημάτων εξαρτάται από το παρόν επίπεδο της εναρμόνισής μας με την παγκόσμια συνείδηση και το έργο το οποίο μένει ακόμα να γίνει. Δοθέντος ότι η κάθε μία από τις ακόλουθες επεξηγημένες περιγραφές περιλαμβάνει ένα τμήμα σχετικά με το ευνοϊκό κάρμα και ένα τμήμα σχετικά με το κάρμα που αποτελεί πρόκληση, είναι απίθανο κάποιος από εμάς να βιώσει ολόκληρο το ένα ή ολόκληρο το άλλο. Αλλά με το να επιχειρήσουμε να ταυτιστούμε με ειλικρίνεια με τις εμπειρίες που περιγράφονται, μπορούμε να μετρήσουμε για τους εαυτούς μας πόση προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλουμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή για να τους εναρμονίσουμε με μία ιδιαίτερη πλανητική ενέργεια.

Οι γονείς σαν Φορείς του δικού μας Κάρματος

Πολύ από το κάρμα μας θα πρέπει αναγκαστικά να πληρωθεί κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας μια και αυτή είναι η στιγμή της ζωής μας που είμαστε λιγότερο ικανοί να αντισταθούμε ή να δραπετεύσουμε - είμαστε φυλακισμένοι των γονέων ή των κηδεμόνων μας οι οποίοι είναι συχνά οι φορείς με τους οποίους συναντούμε το κάρμα των δικών μας ενεργειών και συμπεριφορών του παρελθόντος. Δεδομένου ότι η μητέρα και ο πατέρας μας λειτουργούν τόσο συχνά για την εφαρμογή του κάρμα μας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουμε από τους γονείς μας είναι μία αντανάκλαση του είδους του ανθρώπου που οι ίδιοι υπήρξαμε κατά το παρελθόν. Αν δεν συμβιβαστούμε με τα τραύματα της δικής μας παιδικής ηλικίας, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε με κάποια μορφή, μπορεί να μας είναι δύσκολο να επιτύχουμε θετική αυτοαλλαγή. Αλλά αν μπορέσουμε να μισήσουμε την πράξη, και όχι εκείνον που την έκανε, ίσως να μάθουμε από τα λάθη των γονέων μας αντί να φέρουμε μέσα μας ένα αίσθημα πικρίας και έχθρας που μπορεί μόνο να διαιωνίζει τα δικά μας αρνητικά μοτίβα και ίσως ακόμα να προσθέσει και άλλα σε αυτά.

Αν και πρέπει να καταλάβουμε το κάρμα μας, είναι σημαντικό να μη μας γίνει έμμονη ιδέα, αλλά να κατανοήσουμε ότι μέσω των "πλανητικών μας διελεύσεων" αποκτήσαμε την απαραίτητη γνώση με την οποία το κάρμα μπορεί επιτυχώς να αντιμετωπιστεί ή να απαλυνθεί. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να δούμε μία πλανητική τοποθέτηση όχι απλά αναφορικά με το κάρμα αλλά ισοδύναμα αναφορικά με την πρόκλησή του.

Η Πρόκληση που Αντανακλάται στο Γενέθλιο Χάρτη μας

Από την άποψη του κάθε "δεσμού" στο χάρτη μας μεταξύ ενός προσωπικού παράγοντα και ενός μη-προσωπικού παράγοντα, θα πρέπει να εξετάσουμε τα ακόλουθα σημεία:

**Απόκτησε την Προσωπική Αστρολογική Ανάλυση του Ωροσκοπίου σου εδώ**

1. Τις πράξεις/σκέψεις/αισθήματα των προηγούμενων ζωών που οδήγησαν στη παρούσα κατάσταση της ζωής μας. Μέχρι κάποιο βαθμό αυτές ήταν ανιδιοτελούς (θετικής) φύσεως, αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπήρξαν υπερβολικά εγωκεντρικές (αρνητικές).

2. Τον σκοπό των "πλανητικών μας διελεύσεων" που απορρέουν από αυτή τη συμπεριφορά των προηγούμενων ζωών και που μας έχουν δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε γνώση έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε το κάρμα μας κατά τη διάρκεια αυτής της ενσάρκωσης.

3. Το είδος του κάρμα - πάνω στο φυσικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο - το οποίο μπορεί να ικανοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της παρούσας ζωής σαν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των προηγούμενων ζωών. Μέχρι κάποιο βαθμό αυτό θα αντιπροσωπεύει το θετικό κάρμα που απορρέει από τις ιδιότητες που έχουν ήδη αποκτηθεί, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προκύπτουν από την ανεπαρκή ανάπτυξη αυτών των ιδιοτήτων. Όλο αυτό το κάρμα δεν θα πληρωθεί - αν πληρωθεί - κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής (μπορεί να μεταφερθεί σε ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον).

Ρίχνοντας μία έντιμη ματιά στους εαυτούς μας, μπορούμε να αναλογιστούμε αν απλώς επαναλαμβάνουμε αρνητικά μοτίβα προηγούμενων ζωών ή αν επωφελούμαστε από ότι έχουμε μάθει μεταξύ των ζωών για να αποκτήσουμε μία λιγότερο εγωκεντρική συμπεριφορά και να αποδεχτούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις δύσκολες καρμικές εμπειρίες σαν ευκαιρίες για να προκαλέσουμε αυτό-αλλαγή. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα υπάρχει ένα μείγμα των δύο αυτών αντιδράσεων μια και τα μοτίβα συμπεριφοράς που έχουμε κατ' επανάληψη παίξει πάνω στη γη κατά την περίοδο των πολλών ζωών έχουν ριζώσει βαθειά στη φύση μας και είναι δύσκολο να απορριφθούν. Αλλά ισοδύναμα, η γνώση που αποκτήσαμε μεταξύ των ζωών θα μας έχει "προγραμματίσει" στο βαθμό που να μπορούμε να αντλήσουμε από μία μεγάλη δεξαμενή σοφίας εάν επιλέξουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

**Θες να βρεις απαντήσεις στα "πώς" και τα "γιατί" των δυσεξήγητων γεγονότων της ζωής σου; Απόκτησε την Προσωπική Καρμική Ανάλυση εδώ!**



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved