Οι 30 μοίρες των ζωδίων και οι ιδιαίτερες «περιοχές» Γ΄ Μέρος

Η θεωρία της βαθμονόμησης των μοιρών
Παπασταύρου Λίντα
Οι 30 μοίρες των ζωδίων και οι ιδιαίτερες «περιοχές» Γ΄ Μέρος


από την Χριστίνα Δημοπούλου








Xristina Foto


Σύμφωνα με την «Θεωρία της βαθμονόμησης των μοιρών» η παρουσία σημαντικών πλανητών ή σημείων σε μια συγκεκριμένη μοίρα έχει την ιδιαίτερη αξία της. Θυμίζω πως οι ιδιότητες κάθε μοίρας συνδέονται με την αριθμητική αντιστοιχία της σε ζώδιο, για παράδειγμα η 6η μοίρα φέρει χαρακτηριστικά Παρθένου (του έκτου ζωδίου), η 12η φέρει Ιχθυακά (του 12ου ζωδίου) ενώ η 26η (12+12+2) παραπέμπει στο δεύτερο ζώδιο, τον Ταύρο.

20η μοίρα: Εδώ έχουμε μια μοίρα «Σκορπίσιας» τιμής όπου τελικά το άτομο κάνει και κάνει τα πάντα για το χρήμα την αναγνώριση και την αποδοχή. Το άτομο σε καταστάσεις που νοιώθει πως απειλείτε , προσβάλλετε ή χάνει πράγματα που θεωρεί κεκτημένα δυστυχώς κτυπάει «κάτω από την ζώνη» αδιαφορώντας για το προφίλ του περήφανου που είναι λανσάρει μέχρι τότε. Ίσως εκεί πρέπει να ελεγχτεί το εάν είναι πραγματικά έξυπνος, κουτοπόνηρος ή καχύποπτος με όλους.

Διάσημοι με την 20η μοίρα στον χάρτη τους: Μάτα Χάρι (Βόρειος Δεσμός, Ουρανός)

21η μοίρα: Η 21η μοίρα είναι ένας συνδυασμός του Δία αλλά και των Διδύμων. Αυτό από μόνο του είναι ένα ζήτημα που αξίζει αναφοράς και μελέτης. Εδώ, θα πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα οι όψεις που περνούν μέσα από τον πλανήτη ή το προσωπικό σημείο όπου κατέχει την 21η μοίρα μιας και η διαφορά του «αγίου»-του «φιλοσόφου» με τον «απατεώνα» είναι μια λεπτή διαχωριστική γραμμή. Δίνει αναμφισβήτητα ένα χάρισμα επικοινωνίας αλλά από εκεί και πέρα έγκειται στο άτομο από την «ποιότητα» της 21ης μοίρας το πώς θα χρησιμοποιήσει το χάρισμα

Διάσημοι με την 21η μοίρα: Ευγενία Μανωλίδου (Χείρωνας), Alfred Witte (Κρόνος)

22η μοίρα: Εδώ, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα και αξίζει ιδιαίτερης μνείας και προσοχής καθότι η 22η μοίρα μας, εκτός από την μοίρα της δολοφονίας (είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά) είναι και μια μοίρα που δίνει την ανάγκη για εξειδίκευση και υπερανάλυση. Σίγουρα το άτομο έχει αυτοσκοπό να ανελιχτεί ψηλά στην ιεραρχία και, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτό, τότε γίνεται αδίστακτο και αιμοβόρο. Εκεί, ίσως είναι και το ξεδίπλωμα της πτυχής της μοίρας της δολοφονίας. Άλλωστε στο «κοσμικό» θέατρο του Σύμπαντος λίγο πολύ όλοι μας το ρόλο του κομπάρσου έχουμε. Κατά συνέπεια οι πρωταγωνιστές είναι λίγοι, οι δολοφόνοι και οι δολοφονηθέντες πολλοί.

Διάσημοι με την 22η μοίρα: John Nash (Ήλιος), Alexander Fleming (Χείρωνας), Φράνκο (Asc)

23η μοίρα: Η συγκεκριμένη μοίρα προσθέτει μια εκκεντρικότητα. Άτομο με επικοινωνιακό χάρισμα που ξέρει να διαπρέπει. Είναι το άτομο που την δύσκολη στιγμή θα είναι εκεί για να πάρει αποφάσεις που οι άλλοι θα κάνουν πίσω. Άτομα που είτε οι περιστάσεις τους φέρνουν στο προσκήνιο είτε εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις.

Διάσημοι με την 23η μοίρα: Bill Clinton (Δίας), Martin Bormann (Άρης & Αφροδίτη)

24η μοίρα: Είναι μια μοίρα όπου καλό θα είναι να εκτονώνεται δια μέσω νοητικών ζητημάτων. Πολλές φορές τα άτομα «τρώγονται» με τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχουν επιμονή στον στόχο που θέτουν, ξέρουν να διακρίνονται όχι όμως πάντα ως «πρωτοκλασάτοι», άσχετα με το αν οι δυνατότητες τους είναι για παραπάνω.

Διάσημοι με 24η μοίρα: Ουμπέρτο Έκο (Κρόνος στον Αιγόκερω στον 6ο οίκο). Ο Έκο ουσιαστικά διακρίθηκε ως συγγραφέας εκτός ακαδημαϊκού χώρου με το βιβλίο «Το όνομα του Ρόδου».

25η μοίρα: Μια μοίρα σαφώς με Άρειες αλλά πιο ήπιες ιδιότητες. Το άτομο μάχεται σε όλες τις περιστάσεις τις ζωής του αλλά ο αντικειμενικός σκοπός είναι η αποδοχή από τους άλλους. Τα άτομα με αυτή την μοίρα ουσιαστικά γίνονται «μπροστάρηδες» όχι από ανάγκη για να βγουν μπροστά όσο από το να γίνουν αντικείμενο θαυμασμού.

Διάσημοι με 25η μοίρα: Michael Jackson (Ερμής), Keanu Reeves (Δίας)

26η μοίρα: Μια μοίρα που σχετίζεται με τις οικονομικές απολαβές και τις συναισθηματικές κτήσεις. Τα άτομα με την μοίρα αυτή έχουν μια μορφή αυτοσκοπού να πετύχουν στους δυο προαναφερόμενους τομείς. Θα παίξουν με λύσσα για την επικράτηση αλλά, αν δεν έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμούν, ίσως και να οδηγηθούν προς την απόσυρση. Υπάρχει μια ροπή προς υλικές και πνευματικές καταχρήσεις και υπερβολές.

Διάσημοι με την 26η μοίρα: Edith Piaf (Ήλιος), Malcom X (Χείρωνας)

27η μοίρα: Μια μοίρα όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και το άτομο έχει μια εμμονή να ζήσει όπως θέλει αδιαφορώντας για νόμους και κανόνες. Πολλές φορές τα άτομα με πλανήτη σε αυτή την μοίρα λειτουργούν αρκετά περίεργα και αντισυμβατικά επαναλαμβάνοντας τα λάθη τους.

Διάσημοι με 27η μοίρα: Αλ Καπόνε (Σελήνη), Gustavo Eiffel (Κρόνος)

28η μοίρα: Η 28η μοίρα είναι μια μοίρα όπου δίνει στοιχεία έντονα και συνήθως αντιφατικά. Ας πούμε αρχηγός της μαφίας αλλά και Ρομπέν των δασών, ευγενικός αλλά με τρομερά ξεσπάσματα κλπ. Λέξι κλειδί η κυκλοθυμία.

Διάσημοι με 28η μοίρα: Diana (Δεσμοί Σελήνης), Paula Abdul (Ήλιος)

29η μοίρα: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Η συγκεκριμένη μοίρα δίνει ένα κοφτερό μυαλό και πολλές φορές μπορεί να δείχνει ένα βλέμμα μειλίχιο που μόνο αυτό δεν είναι. Έχει το χάρισμα της προφητείας αλλά και την ικανότητα της εξαπάτησης.

Διάσημοι με 29η μοίρα: Αριστοτέλης Ωνάσης (Ήλιος)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved