Οι 30 μοίρες των ζωδίων και οι ιδιαίτερες «περιοχές» Α΄Μέρος

Η θεωρία της βαθμονόμησης των μοιρών
Παπασταύρου Λίντα
Οι 30 μοίρες των ζωδίων και οι ιδιαίτερες «περιοχές» Α΄Μέρος

από την Χριστίνα Δημοπούλου





Xristina Foto


Σύμφωνα με την «Θεωρία της βαθμονόμησης των μοιρών» η παρουσία σημαντικών πλανητών ή σημείων σε μια συγκεκριμένη μοίρα έχει την ιδιαίτερη αξία της. Θυμίζω πως οι ιδιότητες κάθε μοίρας συνδέονται με την αριθμητική αντιστοιχία της σε ζώδιο, για παράδειγμα η 6η μοίρα φέρει χαρακτηριστικά Παρθένου (του έκτου ζωδίου), η 12η φέρει Ιχθυακά (του 12ου ζωδίου) ενώ η 26η (12+12+2) παραπέμπει στο δεύτερο ζώδιο, τον Ταύρο.

Η μηδενική μοίρα: Μιλάμε για μια περιοχή η οποία εμπεριέχει τις απολυτές ιδιότητες του ζωδίου όπου λαμβάνει χώρα. Πχ η μηδενική του Κριού εμπεριέχει Άρειες ιδιότητες, αφιλτράριστες ενώ η 3η μοίρα του Καρκίνου έχει την Καρκινίσια εσωστρέφεια «μιξαρισμένη» με την Διδυμίσια ευστροφία και ευελιξία. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ή να μην εξετάζουμε την μηδενική μοίρα διότι η ύπαρξη ενός τέτοιου πλανήτη σε έναν οίκο χρωματίζει ανάλογα τον οίκο αυτόν.

Θα πρέπει να έχετε στα υπόψη σας το εξής: Όχι την ερμηνεία του μηδενός ως σημείου ανυπαρξίας όπως λανθασμένα έχει ερμηνευτεί αλλά λίγο διαφορετικά. Επειδή μιλάμε για μαθηματικά στοιχεία, θα πρέπει εξ ορισμού να «υιοθετήσουμε» μαθηματικούς όρους για να έχουμε έναν κοινό μα και σωστό κώδικα επικοινωνίας. Η λέξη μηδέν αποτελείται από 2 αρνήσεις το ΜΗ και το ΔΕΝ και δυο αρνήσεις στα μαθηματικά σημαίνει μια κατάφαση (όπως λέγαμε στο σχολείο πλην επί πλην ίσον συν). Άρα, δείχνει μια απόλυτη κατάσταση, μια πρωτόγονη κινητήρια δύναμη.

Η 1η μοίρα: Θεωρείται μια ηγετική μοίρα. Το άτομο θέλει να έχει τα πρωτεία (είναι πολύ επισφαλές το πως θα τα καταφέρει) όμως κατά κάποιο «περίεργο» και μυστηριώδη τρόπο καταφέρνει να ασκεί εξουσία. Η 1η μοίρα είναι η μοίρα που βγάζει τους «αυτό-παρακινούμενους» ηγέτες που έχουν το σωστό timing και ξέρουν στο πως και που πρέπει να δράσουν. Εδώ, προσδίδει ένα υπέρμετρο εγωισμό που μπορεί να λειτουργήσει ως μια ανεξάντλητη κινητήριος δύναμη. Οι άνθρωποι με την παρουσία της πρώτης μοίρας στον χάρτη τους έχουν και το πείσμα μα και τα κότσια να πετύχουν.

Χάρτες με την παρουσία της 1ης μοίρας στον χάρτη: Enrico Fermi, Klara Barton, Eva Duarte Peron.

2η μοίρα: Θεωρείται η μοίρα της Υπέρτατης Ισχύος. Θα δώσει ένα άτομο που ξέρει να επιβληθεί, να διακριθεί και τέλος να φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα (πολλές φορές και με οικονομικό αντίκτυπο). Έντονα χαρακτηριστικά είναι το στοιχείο της Τόλμης και της Ισχύος. Ξέρει να προσφέρει απλόχερα αυτό που η «τύχη» του προσφέρει. Θα προσφέρει χαρά και αισιοδοξία. Σε περίπτωση κακής χρήσης αυτού του χαρίσματος, τότε τα πράγματα θα πρέπει να ξέρουμε πως, όσο ψηλά και να ανέβει, τόσο χαμηλά θα πέσει.

Χάρτες με την παρουσία της 2ης μοίρας στον χάρτη: Hamsum Knut, JFK Jr.

3η μοίρα: Η μοίρα της ευφυΐας και της ευστροφίας. Ιδιαίτερα δυνατά σημεία θεωρούνται η 3η μοίρα του Ταύρου (οικονομική επιτυχία) αλλά και η 3η μοίρα του ζωδίου των Διδύμων (μαθητεία). Οι άνθρωποι με την παρουσία της 3ης μοίρας στον χάρτη τους είναι ουσιαστικά τυχεροί μα και εύστροφοι. Η συγκεκριμένη μοίρα πολλές φορές δίνει μια εύνοια η οποία κάνει το άτομο να ξεχωρίζει από τους άλλους.

Χάρτες με την παρουσία της 3ης μοίρας: Krajicek,Richard (μεγάλος Ολλανδός τενίστας), Vlaslav Nijinsky (χορευτής μπαλέτου), Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, Gerard Depardieu

4η μοίρα: Η μοίρα της προσήλωσης στον στόχο. Το 4 δίνει μια μεθοδικότητα και μια επιμονή. Η προσήλωση προς έναν στόχο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η 4η μοίρα σχετίζεται με μια έντονη ανάγκη εσωτερικής οργάνωσης αλλά και εξωτερίκευσης. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο το 4 θέλει να φαίνονται όλα αβίαστα

Χάρτες με την παρουσία της 4ης μοίρας: Enrico Fermi, Al Pacino, Bruce Lee, Milton Erickson

5η μοίρα: Της Λάμψης και της γοητείας. Η μοίρα αυτή ουσιαστικά κάνει τον άνθρωπο ανεξάρτητου εμφάνισης, ντυσίματος ή οικονομικής κατάστασης να λάμπει και να γοητεύει τα πλήθη. Είναι ένας κατεξοχήν σφαιρικός και κυκλικός αριθμός γιατί με κάθε πολλαπλασιασμό αποκαθιστά τον εαυτό του και βρίσκετε σαν τελευταίο ψηφίο στο γινόμενο. Δίνει μια γοητεία αλλά και έντονη αντισυμβατικότητα. Ιδιαίτερη περιοχή είναι η 5η μοίρα της Παρθένου(θαύματα)

Χάρτες με την παρουσία της 5ης μοίρας: Marlene Dietrich, Lady Diana, Sofia Loren

6η μοίρα: Της μεθοδικότητας και του δουλεμένου ταλέντου. Η αγάπη για τους άλλους, ο ανθρωπισμός αλλά και μια τάση να υπερβάλει τον εαυτό του. Η ανάγκη για σωστή έξωθεν μαρτυρία, πολύ καλή εικόνα. Μπορεί να δώσει τον Άγιο ή το άτομο που δεν θα καταλάβεις πώς και πότε θα κινηθεί πισώπλατα. Πολλές φορές δίνει καλλιτεχνικά ταλέντα, μια ιδιαίτερη φωνή

Χάρτες με την παρουσία της 6ης μοίρας: Eva Peron, Marilyn Monroe,Agatha Christie,Μητέρα Τερέζα,

7η μοίρα: Της δυσκολίας διαχείρισης της Δόξας και του Χρήματος. Το 7 ονομάστηκε έτσι από το «σέβω» ή αν θέλετε να το δούμε και από άλλη οπτική από το shbo που σημαίνει ικανοποιημένος ή άφθονος στα εβραϊκά. Είναι αυτός που καταπιάνεται με «δύσκολα» θέματα και οπωσδήποτε δεν ακολουθεί πάντα την περπατημένη οδό. Δεν ικανοποιείται, αν δεν συνδέσει τις μελέτες του με την ανώτερη κλίμακα (άλλωστε 7η μοίρα είναι Ζυγός με έξαρση τον Κρόνο). Μπορεί να καταπιαστεί με θέματα απίστευτα δύσκολα αλλά στα εύκολα θέματα (πχ αισθηματικά) κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα τα κάνει όλα σωστά.

Χάρτες με την παρουσία της 7ης μοίρας: Jimi Hendrix, Steven Spielberg, Tchaikovsky, Grace Kely, Marlene Dietrich

8η μοίρα: Η μοίρα του ηδυπαθούς Εγώ και της εξωτερίκευσης. Οι άνθρωποι με την παρουσία της 8ης μοίρας κινούνται σαν οδοστρωτήρας. Έχουν ισχύ, τόλμη αλλά λόγω του ότι το 8 σχετίζεται με τον Σκορπιό έχουν μια φιληδονία και ηδυπάθεια. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν τους αρέσει να χάνουν κι αυτό τους οδηγεί σε λανθασμένα μονοπάτια. Πολλές φορές, όταν χάνουν, έχουμε εντάσεις και ψυχολογικά ζητήματα.

Χάρτες με την παρουσία 8ης μοίρας: Alois Alzheimer, Mark Spitz, Hitler Adolph, Klint Eastwood

9η μοίρα: Η μοίρα της επανάληψης, της κατανόησης και της φιλοσοφίας. Οι άνθρωποι όπου έχουν την 9η μοίρα στον χάρτη τους έχουν ένα επιπρόσθετο χάρισμα από τους άλλους. Αν και επαναλαμβάνονται κάθε φορά, επάνω τους φαντάζει πως είναι καινούργιο ως πράξη. Οι άνθρωποι με την 9η μοίρα έχουν έναν ιδιόμορφο τρόπο σκέψης. Ιδιαίτερη περιοχή η 9η μοίρα του Λέοντα (του θεραπευτή και της αυτοθυσίας).

Χάρτες με την παρουσία 9ης μοίρας: Oriana Falacci, Enzo Ferrari, Vincent Van Gogh

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved