Δεσμοί της Σελήνης στα ζώδια: Τι σημαίνουν και ποιο είναι το καρμικό τους μάθημα

Η ερμηνεία του Βόρειου και Νότιου Δεσμού της Σελήνης στο κάθε ζώδιο και το μάθημα που μας διδάσκουν

Δεσμοί της Σελήνης στα ζώδια: Τι σημαίνουν και ποιο είναι το καρμικό τους μάθημα

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα σημεία όπου η τροχιά της Σελήνης τέμνει την νοητή τροχιά του Ήλιου. Αστρολογικά, ο Βόρειος Δεσμός, που ονομάζεται επίσης «πραγματικός Δεσμός», δηλώνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το άτομο στη ζωή του, τον κύριο στόχο του, σε αντίθεση με τον Νότιο Δεσμό που πολλοί υποστηρίζουν ότι αναφέρεται σε προηγούμενες ζωές. Αν, λοιπόν, αισθάνεσαι ότι βαδίζεις στα χαμένα και δεν ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσεις ο Β. Δεσμός μπορεί να σε βοηθήσει να το βρεις, ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται.

Βόρειος Δεσμός στον Κριό

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Κριό, δείχνει ότι να πρέπει να είσαι αποφασιστικός/η και τολμηρός/η, να πρωτοπορήσεις και κυρίως να εστιάσεις στον εαυτό σου και τις ανάγκες του. Ενδεχομένως, σε προηγούμενες ενσαρκώσεις σου ή όταν ήσουν πιο νέος/α να είχες αφήσει άλλους να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για σένα και τώρα καλείσαι να πάρει τη ζωή στα χέρια σου και να ηγηθείς.

Από την άλλη ο Νότιος Δεσμός στον Ζυγό λέει ότι έβαζες τους άλλους πάνω από σένα, κυρίως τη σχέση σου και τον/ην σύντροφό σου, ήσουν αναποφάσιστος/η, γεμάτος αμφιβολίες και διλήμματα και σκεφτόσουν περισσότερο, παρά έκανες πράξεις.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να ανοίξεις δρόμο, να ξεσηκώσεις κι άλλους να σε ακολουθήσουν αλλά και να αντιδράς, ακόμα κι αν δυσαρεστήσεις κάποιους.

Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο, οφείλεις να κάνεις καλύτερη εκτίμηση ή να αποδώσεις τη σωστή αξία στα υλικά αγαθά, αλλά και στο οτιδήποτε. Οι επιθυμίες σου σε μια άλλη ζωή σε καθόριζαν και ενδεχομένως να ήσουν επιρρεπής σε «αμαρτίες» και πειρασμούς και να σπαταλούσες αρκετά χρήματα για την προσωπική σου ευχαρίστηση.

Ο, δε, Νότιος Δεσμός στον Σκορπιό δείχνει ότι εκμεταλλευόσουν οικονομικά τους άλλους, να λειτουργούσες αμοραλιστικά και με μόνο σκοπό το προσωπικό όφελος ή το μεγαλύτερο κέρδος και γενικά να κυνηγούσες τον πλουτισμό με κάθε τρόπο.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να κατανοήσεις ότι μπορεί τα χρήματα να σου προσφέρουν ασφάλεια, εν τούτοις είναι ένα μέσο ευτυχίας. Αυτή βρίσκεται στα πρόσωπα και τα αισθήματα που μοιράζεσαι.

Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους, σημαίνει ότι είσαι εφευρετικός/η και έξυπνος/η, όμως εφ' όσον έχεις ευκολία να μαθαίνεις καινούργια πράγματα, ο σκοπός σου είναι να διδάσκεσαι συνεχώς, αλλά και να μεταφέρεις γνώσεις και πληροφορίες και να δώσεις περισσότερη σημασία σε θέματα της καθημερινότητας. Σε μια άλλη ζωή μπορεί να ήσουν έμπορος ή και δάσκαλος.

Ο Νότιος Δεσμός στον Τοξότη δείχνει ότι έχεις χορτάσει από ταξίδια και περιπέτειες κι ότι είχες αποκτήσει τη δική σου φιλοσοφία ζωής. Μπορεί να ήσουν τυχοδιώκτης ή περιπλανώμενος/η, ίσως και να προτιμούσες τη μοναξιά σου περισσότερο.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να ξεπεράσεις τις ιδιορρυθμίες σου και τους εκκεντρικούς τρόπους και να δώσεις την ευκαιρία στους άλλους να γνωρίσουν ποιος/α είσαι πραγματικά.

Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο, σημαίνει ότι σε αυτή τη ζωή ήρθες για να παρέχει φροντίδα και ασφάλεια στους άλλους, οπότε το να κάνεις οικογένεια είναι βασικό. Το να δείχνεις συμπόνια και να προσπαθείς να παρηγορήσεις σου έρχεται αυθόρμητα, αυτό όμως συχνά σε κάνει κι εκμεταλλεύσιμο/η. Οποιοδήποτε επάγγελμα ή θέση που θα παρέχει τη φροντίδα άλλων θα εκπληρώσει το σκοπό σου.

Ο Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερω δείχνει ότι είτε παλιότερα, σε αυτή τη ζωή, είτε σε προηγούμενες, ήσουν ένας ισχυρός/η ηγέτης ή είχες μια υψηλή κοινωνική θέση κι ενδεχομένως να ήσουν άνθρωπος αυστηρός/η και σκληρός/η, που επεδίωκε να έχει μόνιμα τον έλεγχο.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να παρέχεις, αλλά να σέβεσαι το ότι τα αγαπημένα σου πρόσωπα πρέπει να έχουν την ελευθερία να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν, χωρίς τη συνεχή προστασία σου.

Βόρειος Δεσμός στον Λέοντα

Αν έχει Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα σημαίνει ότι έχεις έμφυτο το καλό γούστο, την εκτίμηση στην ποιότητα και την πολυτέλεια και ηγετικές ικανότητες. Ο Λέων έτσι κι αλλιώς είναι το ζώδιο της ζεστασιάς και της δημιουργικότητας και το να μεγαλουργήσεις είναι ο σκοπός σου σε αυτή τη ζωή.

Σύμφωνα με τον Νότιο Δεσμό σου στον Υδροχόο, ήσουν εκτός λίγο ξεκομμένος/η από τα πράγματα, με ριζοσπαστικές ιδέες και ισχυρές απόψεις, αλλά και άνθρωπος που ενδιαφερόταν περισσότερο για το κοινό καλό, παρά για το προσωπικό του συμφέρον. Μπορεί να ήσουν πολιτικός ή να είχες μια ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να μην είσαι τόσο απορροφημένος/η στις προσωπικές σου επιδιώξεις γιατί απομακρύνεις ανθρώπους που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να τις επιτύχεις.

Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο, σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα όχι μόνο να ονειρεύεσαι και να κάνεις σχέδια αλλά να πραγματοποιείς κιόλας. Επίσης, εκτός από οργανωτικός/η και πρακτικός/η, είσαι και πολύ δημιουργικός γι’ αυτό θα έπρεπε να κάνεις ένα επάγγελμα που θα μπορείς να βγάζεις τη δημιουργικότητά σας.

Από την άλλη ο Νότιος Δεσμός στου Ιχθύς δείχνει ότι στο παρελθόν, είτε σε νεώτερος/η σε ηλικία είτε σε μια προηγούμενη ενσάρκωση, η ζωή ήταν σκληρή μαζί του και αναζήτησες τρόπους για να ξεφύγεις από αυτήν και τον πόνο ή την απογοήτευση που σου προκάλεσε. Έμαθες όμως και να αυτοθεραπεύεσαι.

Το καρμικό σου μάθημα είναι, αντί να γίνεις υπερβολικά ευαίσθητος/η και να χαθείς σε διάφορα συναισθήματα, να επικεντρωθείς στο λεπτομερή σχεδιασμό μιας πορείας, που θα ακολουθήσεις πιστά για να εκπληρώσεις τον όποιο στόχο σου.



Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Ζυγό η δέσμευση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, αλλά είναι συχνά δύσκολη γιατί ενώ έχεις πολλές δεξιότητες, αλλά και ταλέντο να συναναστρέφεσαι με διαφορετικά πρόσωπα, δεν τα χρησιμοποιείς προς όφελός σου για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις στρατηγικές ή να χειραγωγήσεις. Αρκεί να είσαι διπλωματικός/η και με σχέδιο για να τα καταφέρεις.

Ο Νότιος Δεσμός στον Κριό δείχνει ότι ήσουν δυνατός/η και αποφασιστικός/η, ενδεχομένως πολεμιστής/η, που δεν είχες το χρόνο να χαλαρώσεις και να αφουγκραστείς, ούτε και να απολαύσεις τίποτα.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να βρεις την εσωτερική ισορροπία και την αρμονία και σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει η ενασχόλησή σου με τις Τέχνες, είτε σαν επάγγελμα είτε σαν χόμπι.

Βόρειος Δεσμός στον Σκορπιό

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό, έχεις τη θέληση και την αποφασιστικότητα να επιτύχεις τους στόχους σου. Το πρόβλημα έγκειται στο να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι πραγματικά, καθώς θεωρείς ότι το υλικό κέρδος το πλέον σημαντικό. Επίσης, έχεις την τάση να κάνεις τα πράγματα πιο περίπλοκα από ό, τι είναι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσεις. Τώρα ενθαρρύνεσαι να διερευνήσεις τι άλλο υπάρχει εκεί. Οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, η ψυχολογία, ακόμα και η μεταφυσική και ο αποκρυφισμός θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στη δική σου αλήθεια.

Ο Νότιος Δεσμός στον Ταύρο δείχνει στις προηγούμενες ζωές ή όσο ήσουν πιο νέος/α ήσουν εστιασμένος/η μόνο στο πώς θα αποκτήσεις περισσότερα υλικά αγαθά και να εξασφαλιστείς οικονομικά. Ενδεχομένως και να είχες μια δουλειά που να σχετιζόταν με τη διαχείριση χρημάτων.

Τώρα, το καρμικό σου μάθημα είναι να ξεπεράσεις το «σύνδρομο» της κατοχής και κτητικότητας γιατί μόνο έτσι η ζωή σου θα γίνει πιο πλούσια.

Βρες ΕΔΩ που έχεις το Βόρειο Δεσμό σου

Βόρειος Δεσμός στον Τοξότη

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη, είναι πολύ καλό για σένα, καθώς ο Τοξότης είναι ζώδιο της αισιοδοξίας και της καλοτυχίας. Δείχνει ότι έχεις τα απαραίτητα μέσα για να «σηκωθείς» γρήγορα στα πόδια σου μετά από μια άτυχη στιγμή και να μην αφήσεις τον πόνο να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου προς την επιτυχία και την εκπλήρωση. Σε καλεί να έχεις την αλήθεια οδηγό, να είσαι ανοιχτόμυαλος/η και να ωριμάσεις μέσα από τη συνεχή γνώση και εμπειρία.

Ο Νότιος Δεσμός στους Διδύμους δείχνει ότι κατά το παρελθόν ήσουν επιφανειακός/η και δεν εμβάθυνες τα πράγματα ώστε να αναπτύξεις, μέσα τα γεγονότα και τις πληροφορίες που έπαιρνες μια δική σου φιλοσοφία. Ήταν δύσκολο να δεσμευτείς, άλλαζες ιδέες και προοπτικές συνεχώς κι είχες τη φήμη αναξιόπιστου/ης.

Το καρμικό σου μάθημα είναι να αγκαλιάσεις την αυθεντικότητα και μέσα από τις περιπλανήσεις και τις εμπειρίες που θα αποκτήσεις να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Αιγόκερω, είναι μερικές φορές δύσκολο να ξέρεις πού και πώς πρέπει να κινηθείς, καθώς υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της σύνεσης και του πείσματος, της πρακτικότητας και της σκληρότητας. Θέλεις να ελέγχεις τόσο τον εαυτό σου, όσο και τους άλλους και ενδεχομένως να είσαι πολύ καλός/η σε αυτό. Όταν πρόκειται για ανθρώπους όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δεν είναι μαριονέτες.

Ο Νότιος Δεσμός στον Καρκίνο δείχνει ότι τα συναισθήματά σου δημιουργούσαν συχνά προβλήματα. Νωρίτερα ή σε προηγούμενες ζωές ήσουν εξαρτημένος/η σε πρόσωπα και καταστάσεις, προσκολλημένος/η σε μια σχέση και δεν μπορούσες να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

Αυτό σου έχει αφήσει ένα κατάλοιπο ανασφάλειας και έλλειψης πίστης στις ικανότητές σου. Το καρμικό σου μάθημα είναι να ξεπεράσεις όλα αυτά για να επιτύχεις σε αυτή τη ζωή τόσο στα προσωπικά, όσο και τα επαγγελματικά σου.

Βόρειος Δεσμός στον Υδροχόο

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο, κάποια στιγμή θα κληθείς να υπηρετήσεις τον άνθρωπο και να κάνεις πράγματα για το γενικό καλό, ίσως μέσα από τη φιλοσοφία, την ψυχολογία ή ακόμα και την αστρολογία. Με πάθος υπερασπίζεις έναν σκοπό, είσαι έξυπνος/η, με πρωτοπόρο και φιλελεύθερο πνεύμα και το μυαλό σου πάντα «δουλεύει». Εμπνέεις του με την αφοσίωσή και τον αλτρουισμό σου και θέλουν να σου μοιάσουν.

Με τον Νότιο Δεσμό στον Λέοντα φαίνεται ότι ήρθες σε αυτή τη ζωή ικανοποιημένος/η από την προσοχή που λάμβανες, ίσως να είχες καταφέρει να αποκτήσεις μια υψηλή κοινωνική θέση και να είχες εκπληρώσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου. Ωστόσο, μπορείτε να βγάζεις μια υπεροψία ή ανωτερότητα που απομακρύνει τους ανθρώπους, αντί να τους προσεγγίσει.

Μπορεί να ήσουν βασιλιάς ή άρχοντας στο παρελθόν, αλλά η ζωή θα σε φέρει αρκετά σκαλοπάτια πιο κάτω, αν το Εγώ σου ξεφύγει από τον έλεγχο. Το καρμικό σου μάθημα είναι να προσπαθήσεις να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, ώστε να βρεις και τον πραγματικό εαυτό σου.

Βόρειος Δεσμός στους Ιχθύς

Αν έχεις Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύς, σημαίνει ότι θέλεις να είσαι δημιουργικός/η και εκτιμάς την ομορφιά παντού. Είσαι ονειροπόλος/α, ρομαντικός/η με ενεργή φαντασία, ωστόσο ο Νότιος Δεσμός στην Παρθένο σε τροφοδοτεί συνεχώς με ισχυρές δόσεις της πραγματικότητας της πρακτικότητας και της κριτικής.

Το να βρεις την ισορροπία μεταξύ των δύο μπορεί να σου φανεί απελπιστικά δύσκολο, αλλά με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρεις! Η κριτική προέρχεται είτε από το πρόσφατο παρελθόν είτε άλλες ζωές, όπου για να επιβιώσεις, έπρεπε να βασίζεσαι στη λογική και τη σωστή διάκριση.

Καθώς θα ωριμάζεις, θα διαπιστώσεις ότι πρέπει να εξαρτάσαι όλο και λιγότερο από την επίπονη ανάλυση, μαθαίνοντας να εκτιμάς την ομορφιά σε όλα τα πράγματα. Το καρμικό σου μάθημα είναι να κρατιέσαι προσγειωμένος/η, αλλά και αφοσιωμένος/η στο όραμά σου, ώστε να καταφέρεις να το κάνεις πραγματικότητα.

Συμπέρασμα

Ο άξονας Βόρειου και Νότιου Δεσμού σου ανοίγει μια πόρτα στο παρελθόν, ώστε να καταλάβεις ποιο είναι το μάθημα που πρέπει να πάρεις σε αυτή τη ζωή. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο ή ακόμα και όμορφο, αλλά αυτό επέλεξε η ψυχή σου.

Τα καρμικά μαθήματα είναι αυτά που δίνουν αυτή την κατεύθυνση και τον σκοπό της παρούσας ενσάρκωσης και μελετώντας τους Δεσμούς, ποιοι πλανήτες τους επηρεάζουν με τις όψεις και σε ποιο οίκο βρίσκονται στον γενέθλιο χάρτη σου, σου παρέχεται μια βοήθεια για να επιλέξεις το σωστό δρόμο προς τα εμπρός και να μετατρέψεις τη ζωή σου σε υπέροχη περιπέτεια και όχι πρόβλημα που πρέπει να λύσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved