DRACO-Το φάρμακο που αλλάζει τα πάντα

Η είδηση για την ανακάλυψη ενός «δολοφόνου των ιών»

DRACO-Το φάρμακο που αλλάζει τα πάντα

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η είδηση για την ανακάλυψη ενός «δολοφόνου των ιών» κάνει εδώ και μερικές ημέρες τον γύρο του κόσμου και σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Αν η πενικιλίνη έδωσε ένα θανάσιμο κτύπημα σε μικρόβια που ήταν πραγματικά φόβος και τρόμος μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, το DRACO (ακρωνύμιο του Double-stranded RNA (dsRNA) Activated Caspase Oligomerizer) φαίνεται πως έρχεται να τερματίσει οριστικά την παντοδυναμία των ιών, ξεκινώντας από αυτούς που προκαλούν μια απλή γρίπη και φθάνοντας μέχρι τον Έμπολα και τον HIV, τον υπαίτιο για την σύγχρονη μάστιγα του AIDS.

Μάλιστα, ήδη συζητείται και το κατά πόσον το νέο φάρμακο -που προς το παρόν έχει δοκιμαστεί με εξαιρετική επιτυχία σε ποντίκια- μπορεί να αναστείλει ακόμη και την γήρανση των κυττάρων!

Σύμφωνα με την δημοσίευση που έγινε στις 27 Ιουλίου στην επιστημονική επιθεώρηση Plos One, από τον βιολόγο Todd H. Rider και την ερευνητική του ομάδα (Christina Zook, Tara Boettcher, Scott Wick, Jennifer Pancoast, Benjamin Zusman), το DRACO αναστέλλει τον μηχανισμό αντιγραφής των ιών, χωρίς να θίγει τα υγιή κύτταρα, εξαναγκάζοντας επιπλέον τους ιούς να «αυτοκτονήσουν» (απόπτωσις-apoptosis, είναι ο ακριβής επιστημονικός όρος).

Ο Todd Rider και η επιστημονική ομάδα του στο εργαστήριο Λίνκολν του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), δούλεψαν πάνω σε μια σειρά από αντί-ιϊκά σκευάσματα σε όλη την περίοδο όπου ο Ουρανός βρισκόταν στο ζώδιο των Ιχθύων (2003-2010) και ο διαπρεπής ερευνητής κατοχύρωσε μεταξύ άλλων και την «πατέντα» του DRACO στις 24/10/2006, καθώς ο αστρικός Ουρανός έκανε μια ακριβέστατη σύνοδο με τον τροπικό Ποσειδώνα στον Υδροχόο.

Ο άξονας Ιχθύων-Παρθένου είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος με θέματα υγείας -το ίδιο και ο Ποσειδώνας- και τα συγκεκριμένα αστρολογικά δεδομένα είναι ίσως αρκετά για να παραπέμψουν ευθέως σε μια ιατρική ανακάλυψη υψίστης σημασίας.

Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω πως την περίοδο των εργασιών της ομάδας Rider, ανακαλύφθηκε η Έρις, ένας πλανήτης νάνος που κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με τα αστρο-ιστορικά στοιχεία αλλά και τα «ίχνη» του σε προσωπικούς χάρτες, συνδέεται άμεσα με τον μικρόκοσμο και την σύγχρονη Ιατρική. Και είναι δόκιμη η άποψη πως η ανακάλυψη ενός πλανήτη αποτυπώνεται συχνά με σημαντικές εξελίξεις σχετικές με την φύση του και τα όσα «κυβερνά».

Η ομότιμη σε βαρύτητα ανακάλυψη της πενικιλίνης από τον Α Φλέμινγκ είχε γίνει στις 28/9/1928 με σύνοδο Ουρανού-Έριδας στον Κριό, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ιδιαίτερα όταν σε λίγα χρόνια θα έχουμε μια ακόμη σύνοδο των δύο πλανητών στο ίδιο ζώδιο.

Και δεν δείχνει διόλου άτοπο να υποθέσουμε πως τότε η χρήση του DRACO θα πάψει να είναι πειραματική και θα διευρυνθεί, απαλλάσσοντας οριστικά τους ανθρώπους από την συχνά θανατηφόρα δράση των ιών.

Αρωγός σε αυτήν την εξέλιξη μπορεί να είναι και ο Ποσειδώνας, εξ αιτίας της διέλευσης του από το ζώδιο των Ιχθύων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved