Η δίαιτα του Σκορπιού

Οι Σκορπιοί είστε γεννημένοι για να εκτιμάτε το καλό φαγητό αλλά αυτό εμπερικλείει κάποιους κινδύνους
Παπασταύρου Λίντα
Η δίαιτα του Σκορπιού

Από τον Urania Lab

Οι Σκορπιοί είστε γεννημένοι για να εκτιμάτε το καλό φαγητό αλλά αυτό εμπερικλείει κάποιους κινδύνους. Συνήθως, τα λιπίδια του αίματός σας είναι αυξημένα και γι’ αυτό πρέπει ν’ αποφεύγετε τα λίπη στο φαγητό σας. Οι ιατρικές έρευνες δεν κατέληξαν ακόμη πώς σχηματίζεται η χοληστερίνη αλλά όλοι ξέρουμε πως η ουσία αυτή είναι η βάση για την εξέλιξη μιας καρδιακής προσβολής.
Όπως και να ‘ναι όμως είναι καλό να ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε λίπη ώστε να κρατήσετε το βάρος σας χαμηλό, πράγμα που είναι δύσκολο για τους Σκορπιούς, μετά από μια ηλικία. Τα κορεσμένα λίπη (δηλ. ζωικά, αυτά που πήζουν σε θερμοκρασία δωματίου) είναι τα χειρότερα. Βγάζετε το παχύ από το κρέας, καταργείστε το βούτυρο, ελαττώστε την κρέμα και τα ζυμαρικά και θα έχετε έτσι μια αξιόλογη ισορροπία στο βάρος σας.
Φυσικά, μια μικρή ποσότητα λίπους χρειάζεται για την ενεργοποίηση της χολής αλλά και για τη σωστή λειτουργία του σώματος, γι’ αυτό και μια πολύ αυστηρή δίαιτα δεν είναι σκόπιμη. Παραδόξως, όταν τρώτε λίγα λίπη, μπορεί να παίρνετε, αντί να χάνετε βάρος. Μια καλή τακτική (εκτός αν έχετε ειδική συμβουλή από γιατρό) είναι να μειώσετε τα ζωικά λίπη και να συμπληρώσετε με δυο κουταλιές της σούπας φυτικό λίπος.
Στις πρωτεΐνες που διαλέγετε να φροντίσετε εκτός από το άπαχο κρέας, να υπάρχουν ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά, αυγά, γιαούρτι, αμύγδαλα και σόγια.
Το βιοχημικό άλας του Σκορπιού είναι το θειικό ασβέστιο. Είναι απαραίτητο για να ανανεώνεται ο επιθήλιος ιστός και να συντηρείται το σώμα, προλαβαίνοντας τη συσσώρευση των άχρηστων ουσιών.
Δείγματα ότι το σώμα στερείται θειικού ασβεστίου είναι βούλωμα της μύτης, κυνάγχη και αναπνευστικές μολύνσεις. Μεγάλη έλλειψη μπορεί να προκαλέσει δοθιήνες, πλευρίτιδες, νεφρίτιδες και ηπατικές ενοχλήσεις.
Το θειϊκό ασβέστιο βρίσκεται άφθονο στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Οι κυριότερες φυσικές πηγές του είναι τα κρεμμύδια, σπαράγγια, λαχανίδες, σκόρδα, νεροκάρδαμο, πράσινο σινάπι, κουνουπίδι, πράσο, ραπανάκια, σύκα, σκούρα κεράσια, δαμάσκηνα, λαγοκέρασα και ινδική καρύδα.
Τα βότανα που ωφελούν τους Σκορπιούς είναι τα : βασιλικός, σκουλόχορτο, τσουκνίδα (σαν τσάι), πετασίτης και αγριαψιθιά.
Ακόμη είναι καλό να παίρνετε βιταμίνες, C, B-complex και Ε.
Το μέταλλο του ζωδίου σας είναι ο σίδηρος και το φάρμακο της ομοιοπαθητικής η Pulsatilla.
Αν έχετε προβλήματα δυσκοιλιότητας, αποφεύγετε κάθε είδους καθαρτικό και αντιμετωπίστε την παίρνοντας περισσότερες πρωτεΐνες, ένα γιαούρτι τη μέρα και ένα ή περισσότερα κουταλάκια μελάσα, καθημερινά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved