Η δίαιτα των Ταύρων

Η δίαιτα των Ταύρων

Παπασταύρου Λίντα
Η δίαιτα των Ταύρων

από τον Urania Lab


Πολλές από τις οργανικές σας δυσλειτουργίες μπορούν να προληφθούν ή να διορθωθούν με μια κατάλληλη δίαιτα.
Η έμφυτη προτίμησή σας για πλούσια φαγητά και γλυκά μπορεί να σας κάνει να παχύνετε από νωρίς, πράγμα που είναι δύσκολο να διορθωθεί στη μέση ηλικία. Εκτός από την αισθητική πλευρά του θέματος (και οι περισσότεροι Ταύροι νοιάζεστε για την εμφάνισή σας) το επιπλέον βάρος μπορεί να σας δημιουργήσει κυκλοφορικά προβλήματα. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερο, παρά το γεγονός ότι (εκτός αν κάποιες δύσκολες όψεις στον 4ο και τον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας δείχνουν το αντίθετο) δεν έχετε καμιά ενόχληση στο πεπτικό σας σύστημα. Θα ‘ταν σκόπιμο να θυμάστε ότι ο θυμός, η δυσαρέσκεια και οι δυσάρεστες συζητήσεις κατά τη διάρκεια του φαγητού, θα έχουν σαν αποτέλεσμα ψυχοσωματικά ενοχλήματα όπως έλκος και κυστίτιδες.

Το βιοχημικό άλας του ζωδίου σας είναι το Θειϊκό Νάτριο. Χρειάζεται για να ελέγχει το ποσοστό του νερού που κατακρατείται στο σώμα σας. Η έλλειψη αυτού του άλατος έχει σα συνέπεια πρηξίματα που οφείλονται στην υπερβολική κατακράτηση των υγρών. Τροφές που περιέχουν θειϊκό νάτριο είναι το σπανάκι, τα παντζάρια, το κουνουπίδι, το αγγούρι, τα κρεμμύδια, το λάχανο, οι κολοκύθες και τα ραπανάκια.

Θα πρέπει επίσης να φροντίζετε να παίρνετε με την τροφή σας μια αρκετή ποσότητα ιωδίου, για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς σας. Η πιο καλή τροφή που περιέχει ιώδιο είναι τα περισσότερα ψάρια της θάλασσας και ιωδιούχο αλάτι. Μεγαλύτερη ανάγκη ιωδίου έχετε κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία και, οι γυναίκες, κατά την εγκυμοσύνη και την κλιμακτήριο.

Βότανα που είναι συνδεδεμένα με το ζώδιο του Ταύρου είναι το φασκόμηλο, η οξαγκαθιά, το χαμολεύκι, η ξυνήθρα και η φυκαριά.

Μετά τα 45, πολλοί Ταύροι μπορεί να βοηθηθούν στην γενική τους υγεία αν συμπληρώνουν τη δίαιτά τους με βιταμίνες A και Ε.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved