Η δίαιτα του Κριού

Η δίαιτα του Κριού

Από τον Urania lab


Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό σας είναι ότι δεν ενδιαφέρεστε συνήθως για τη δίαιτά σας, εκτός αν το ωροσκόπιο σαν σύνολο αλλάζει αυτό το χαρακτηριστικό.
Η αλήθεια είναι πως όταν έχετε παρέα για φαγητό, απολαμβάνετε και το καλό φαγητό και το ποτό. Αν είστε οικοδεσπότες προσπαθείτε να φτιάξετε κάτι εξαιρετικό ή ασυνήθιστο όπως εξωτικά φαγητά και φίνα κρασιά. Αλλά όταν τρώτε μόνοι σας (κάτι που απεχθάνεστε) ή με τους δικούς σας είστε συνήθως απασχολημένος με άλλα πράγματα παρά με την κουζίνα.
Μετά τα τριάντα είναι καλύτερα να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού σας και να αποφεύγετε τις λιπαρές τροφές. Έχει πια αποδειχθεί ιατρικά ότι τα λίπη είναι μια από τις αιτίες της αρτηριοσκλήρυνσης και είναι γεγονός πως οι περισσότερες εμβολές και τα κυκλοφορικά επεισόδια προέρχονται από τη στένωση και το φράξιμο των μικρών αρτηριών του κεφαλιού. Καλό θα είναι επίσης να μη καπνίζετε γιατί και ο καπνός δημιουργεί μια προσωρινή στένωση των αρτηριών.

Αν και οι ενοχλήσεις του πεπτικού δεν είναι κάτι συνηθισμένο στο ζώδιό σας ιδίως αν η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι σε καλή θέση, υπάρχει η περίπτωση να έχετε μια μικρή έλλειψη φωσφορικού καλίου.
Το φωσφορικό κάλιο χρειάζεται στους Κριούς γιατί βοηθάει στη συντήρηση των εγκεφαλικών κυττάρων και του νευρικού ιστού και ενισχύει την πνευματική σας ζωτικότητα που τόσο ασυλλόγιστα εξαντλείτε. Η έλλειψη του ανόργανου αυτού άλατος έχει σαν αποτέλεσμα νευρικότητα, πονοκεφάλους, νευρική δυσπεψία και αίσθημα κόπωσης.
Το φωσφορικό κάλιο βρίσκεται σε πολλά φαγητά. Τέτοια είναι τα παντζάρια, το σέλινο, το μαρούλι, το κουνουπίδι, το νεροκάρδαμο, το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το σινάπι, τα ρεπανάκια, τα καρότα, τα αγγούρια, οι χουρμάδες, τα μήλα, τα καρύδια και τα λεμόνια.

Η δίαιτά σας πρέπει να περιλαμβάνει και αρκετή ποσότητα οργανικού σιδήρου πρωτεϊνών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μυώνων και βρίσκονται στο άπαχο κρέας και στα χορταρικά.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα βότανα που συνιστώνται στο ζώδιό σας είναι τα: αλόη, βασιλικός, πιπεριά, κάπαρη, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δυόσμος, χράνο και δάφνη.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved